CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 11, 2012 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έχω σκοπό να διαθέσω τόσα χρήματα για 2 λόγους. Ο ένας είναι ότι θέλω να αποσβεσω κάπως στο βάθος του χρόνου και δεύτερον επειδή τα προγράμματα απαιτούν δυνατά μηχανήματα. Σας παραθέτω την επιλογή των components. Όσο αναφορά το στήσιμο έχω σκοπό να το στήσω εγώ μαζί με δύο τεχνικούς απλά ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση. Τα προγράμματα που θα χρησιμοποιησω είναι εκτός budget. Ας πάμε τώρα στο δίκτυο.. Αυτό με προβληματιζει περισσότερο. Θέλω να δια χειρίζονται και να σώζονται αυτά που τα αρχεια(που θα είναι μεγάλου μεγεθους) από 3 μονάδες αποθήκευση σε δίκτυο. Οι δύο πρώτες θα το είναι το frame και mirror και θα βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο μαζί με τους υπολογιστές. Ενώ το τρίτο secondary backup θα βρίσκεται σε ξεχωριστό δωμάτιο για περισσότερη ασφάλεια. Οπότε αυτό που σκέφτηκα είναι ένα δυνατό NAS σε raid 5 + hot spare και η λύση του rendering farm η computer grid που δεν είμαι πολύ γνωστής. Οπότε μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας. απο οτι βλεπω, εχεις επιλεξει το Π για να κανεις την παραγγελια σου Στα γρηγορα Το τροφοδοτικο που εχεις επιλεξει δεν χωραει στο κουτι που εχεις διαλεξει Το ιδιο και η μητρικη Το κουτι που επελεξες ειναι uATX (η αλλιως mATX) form factor , ενω η μητρικη και το τροφοδοτικο ΑΤΧ Επισης τα 8 γιγα μνημης ειναι λιγα, ειδικα σε ενα συστημα τετοιας αξιας και για την δουλεια που το προοριζεις Εαν και εφοσον θελεις να παρεις τα πραγματα απο συγκεκριμενο καταστημα, καλο θα ειναι να μας αναφερεις τις επιλογς σου, για να μπορεσουμε να βρουμε πραγματα απο εκει με βαση τις διαθεσιμοτητες του Δεν χρειαζεται να δωσεις 220 ευρω για μητρικη σε καμια περιπτωση Τα 650W του τροφοδοτικου ειναι overkill και δεν θα τα χρειαστεις ποτε Tα ηχεια των 50 ευρω ειναι επισης παντελως αχρηστα.Δεν ειναι για συστημα που θα μπει σπιτι σου για να θελεις κατι ακριβο και με φοβερη ποιοτητα ηχου οποτε μην πετας χρηματα εκει αδικα Ειναι επισης προτιμοτερο να παρεις headset (ακουστικα) γιατι αν ο καθενας που εργαζεται βαζει και την μουσικη του θα γινει ντισκοτεκ η φαση Σου παραθετω 2 screenshots απο μια συνθεση απο το καταστημα που επελεξες Δεν εχω βαλλει μεσα UPS γιατι οι επιλογες απο εκει ειναι περιορισμενες. αυτα μπορεις να τα παρεις απο αλλου ή να πληρωσεις παρα πολλα χρηματα για να παρεις 1500αρια απο εκει Η συνθεση που σου εχω βαλλει ειναι καλυτερη και με 32γιγα μνημη (οχι 8 που εχεις επιλεξει εσυ που ειναι λιγο ειδικα για τις εργασιες σου και για το μπατζετ που διαθετεις) Η μνημη ειναι το μονο που δεν πρεπει να τσιγκουνευτεις γιατι ποτε δεν θα πεις οτι σου περισσευει Προεραιτικα, παρε και ενα εξωτερικο σκληρο 2ΤΒ (115ευρω εχει ενας Seagate 2.5") για καθε workstation για να μπορεις να κρατας εξωτερικο μπακ απ για το καθε ενα στο τελος της καθε μερας Η συνθεση που σου εκανα κοστιζει λιγοτερο απο τη δικη σου, ειναι πιο ισσοροπημενη και κοστιζει ~1135ευρω (+115 αν παρεις και απο εναν εξωτερικο για καθε workstation) (μαζι με τον εξωτερικο κοστιζει οσο η δικη σου ) Για τα δυκτιακα και για τους σερβερς θα σου πουν αυτοι που γνωριζουν καλτυερα Τωρα, οσον αφορα το μπατζετ σου και το software, καταλαβαινεις πως τα 60-70k μονο για το hardware ειναι παρα μα παρα πολλα 25Κ θα σου βγουν τα παραπανω workstations+το κοστος των UPS (οποε εχεις περιθωριο να παρεις ακριβα αν και δεν βρισκω λογο) Προσθεσε σε αυτα και το κοστος των 3 servers που θελεις και παλι θα εισαι στα μισα του δρομου :happy2: Εαν θελεις να δαπανησεις περισοτερα χρηματα (απο αυτα που σου προτεινα) για να μπουσταρεις και αλλο τις επιδοσεις, μπορεις να προσθεσεις ακομα εναν SSD και να τους βαλλεις σε RAID 0 (απο τη στιγμη που θα κρατας εξωτερικο μπακ απ ελαχιστοποιεις τον κινδυνο, απλα θα εχεις μεγαλυτερη φασαρια στο αρχικο setup του πρωτου μηχανηματος), να προσθεσεις ακομα εναν εσωερικο σκληρο και να τους βαλλεις σε RAID 1, για να αποθηκευεις τα δεδομενα πυ επεξεργαζεσαι πολυ πιο γρηγορα (και για να τα κανεις retrieve) και φυσικα να βαλλεις εναν ι7 επεξεργαστη (οχι οτι θα δεις μεγαλες διαφορες που να δικαιολογουν τα +80 ευρω ομως) Φανταζομαι πως ολα τα μηχανηματα θα στηθουν με ghosting, οποτε το σεταρισμα θα ειναι σχετικα γρηγορο, οταν θα στησεις το πρωτο σωστα και θα εχεις παντα το image διαθεσιμο σε περιπτωση που συμβει οτιδηποτε (οποτε το RAID 0 δεν θα πρεπει να σε φοβιζει) Υ.Γ. Αν τελικα καταληξεις να προσθεσεις τους επιπλεον ssd + HDD, θα ειχε νοημα να πας στο πιο μεγαλο τροφοδοτικο που ειχες αρχικα επιλεξει, χωρις αυτο να σημαινει πως το 550αρι δεν τα σηκνωει Απλα ειναι καλυτερο αν το φορτωσεις το μηχανημα να εχεις μια σχετικη ανεση αν παλι πας και σε συνδοιασμο με τα παραπανω και σε μεγαλυτερο επεξεργαστη, τοτε να το επιλεξεις σιγουρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 11, 2012 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 2 πρωτες παρατηρησεις που εχω να κανω.., 1. RAM εισαι λαθος. δεν μπορεις να βαλεις 4, γιατι ειναι ζευγαρι αυτες που διαλεξες!! αρα μεχρι 2 ζευγη..!2 μην βαζεις τοσο μεγαλο τροφοδοτικο, διοτι πρωτον, δεν χρειαζεσαι τοσα W για το συστημα και δευτερον να επωφεληθεις απο την περιοχη που βγαζει την καλυτερη αποδοση..!!!Δεν ειχα προσεξει οτι ειχε επιλεξει 4 σετακια των 8γιγα (2*4), Εχει δικιο ο cabdik.Η μητρικη εχει 4 σλοτς για μνημη, οποτε μπορει να δεχτει μεχρι 4 ντιμακια Εγω ας πουμε σου εβαλα ενα σετ των 32γιγα που αποτελειται απο 4 ντιμακια των 8γιγα εκαστοΣυμφωνωντας απολυτα με τα λεγομενα του αποπάνω, το τροφοδοτικο εχε υποψην σου, πως αποδιδει την μεγιστο efficiency καπου στοα 1/3 με 1/2 του φορτιου και μεχρι το 70/80% του peak τουΔηλαδη, αν εσυ επιλεξεις ενα μεγαλο τροφοδοτικο, πχ 650W και το συστημα σου καταναλωνει σε full load 350W, οριακα θα εκμεταλευεσαι στο επακρο το efficiency τουΟταν δεν ειναι σε χαλαρες καταστασεις ή σε idle (δηλάδη σε μια καταναλωση κατω απο τα 200W), τοτε το efficiency του χαμηλωνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 11, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Ναι εχετε δικιο για το κουτι και για τις μνημες ...το πατησα απροσεκτα.1. Δεν παω σε i7 διοτι απο benchmarks που παρατηρησα οσο αναφορα την δουλεια μου (Lightwave και Photoshop) δεν εχουν τρομερη διαφορα για να δωσω επιπλεον 100 (δηλαδη 2.000 επιπλεον).2. Οσο αναφορα το Raid μαλλον θα αγορασω τον NAS Synology DS1010+ (γυρω στα 400 ευρω) και θα το βαλω σε Raid 5 διοτι εχει ιδια αποδοση στο διαβασμα περιπου με Raid 1, υστερει στο γραψιμο αλλα υπερεχει κατα πολυ σε ασφαλεια.3. θελω βοηθεια στο rendering farms η στο computer grid4. Κατεληξα μαλλον σε λειτουργικο Windows Prof 64bit εναντι Mac και Linux Fedora5. Για antivirus ειμαι μεταξυ Bitdefender Plus και KasperskyΥ.Γ. Θα σας παρουσιασω σε 2-3 μερες το τελικο desktop για να μου πειτε αποψηΥ.Γ.2 Ευχαριστω και εκτιμω καθε βοηθεια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 11, 2012 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Ναι εχετε δικιο για το κουτι και για τις μνημες ...το πατησα απροσεκτα.1. Δεν παω σε i7 διοτι απο benchmarks που παρατηρησα οσο αναφορα την δουλεια μου (Lightwave και Photoshop) δεν εχουν τρομερη διαφορα για να δωσω επιπλεον 100 (δηλαδη 2.000 επιπλεον). 2. Οσο αναφορα το Raid μαλλον θα αγορασω τον NAS Synology DS1010+ (γυρω στα 400 ευρω) και θα το βαλω σε Raid 5 διοτι εχει ιδια αποδοση στο διαβασμα περιπου με Raid 1, υστερει στο γραψιμο αλλα υπερεχει κατα πολυ σε ασφαλεια. 3. θελω βοηθεια στο rendering farms η στο computer grid 4. Κατεληξα μαλλον σε λειτουργικο Windows Prof 64bit εναντι Mac και Linux Fedora 5. Για antivirus ειμαι μεταξυ Bitdefender Plus και Kaspersky Υ.Γ. Θα σας παρουσιασω σε 2-3 μερες το τελικο desktop για να μου πειτε αποψη Υ.Γ.2 Ευχαριστω και εκτιμω καθε βοηθεια σας Όταν ανέφερα raid 0 και raid 1, μιλούσα για τα workstations και όχι για τους servers Raid 0 me 2 ssd για λειτουργικό και προγράμματά και να Raid 1 με 2 μηχανικούς δίσκους για αποθήκη Επίσης τον εξωτερικό τον πρότεινα μόνο για μπακ απ ΜΑΗΣ συστήματος χωριστά Ότι αλλη βοήθειά χρειαστείς εδω είμαστε Sent from my MB860 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 11, 2012 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Η καλύτερη λύση για θέμα Server είναι 2 Server με scsi δίσκους και ssd για το λειτουργικό τους με vmware. Και το λιγότερο 4 κάρτες ο καθένας. Το Vmware κυρίως για να μπορείς να στήσεις αργότερα κάποιο έξτρα VM αλλά και επειδή έχουν το γαμάτο smart switch. Σε τόσα μηχανήματα θα πρότεινα επίσης domain και tmg forefront είτε κάποιο firewall-proxy για θέμα Internet και ελέγχου. Εφόσον θα δουλεύου άτομα καλό είναι να έχεις προνοήσει αν χρειαστεί να κόψεις πρόσβαση στο internet είτε να την φιλτράρεις. Backup σε εξωτερικό nas daily, weekly, monthly. Κατά προτίμηση Synology είτε Thecus. Δίκτυο οπωσδήποτε gigabit αλλά μακριά από Cisco switch. Τα small business έχουν βγεί τραγικά με πολλά προβλήματα. Μόνο catalyst και πάνω αξίζει αλλά πολλά λεφτά. Κοίτα σε Allied Telesys πχ. Βεβαια delay σε Save κλπ θα έχεις σε σύγκριση με να δούλευες localy. Σκέψου όλα τα τερματικά να δουλεύουν τεράστια αρχεία στο δίκτυο. Υπάρχει και η επιλογή να δουλεύουν locally και να γίνεται απλά replicate στον server. Server μόνο Branded και θα πρότεινα να κοιτάξεις σε HP. Είναι αρκετά οικονομική σε σχέση hardware. IBM είναι αρκετά ακριβή γιαυτό που προσφέρει και η Dell έχει πιο πάνω τιμές για θέμα εγγύησης. Έχει onsite next business ενώ HP μιλάς με το support τους και δεν έρχετε στο χώρο σου. (Στείλε log, να δούμε, να απαντήσουμε κλπ). Ups θα πρότεινα ένα καλό μεγάλο και γεννήτρια. Να κρατήσει 5 με 10 λεπτά ώσπου να πάρει η γεννήτρια. Αν πάρεις όσα Ups όσα τα τερματικά σκέψου τον χώρο, κ το να αλλάζεις μπαταρίες κάθε 2 χρόνια σε όλα. Δεν έχω βρει χρόνο να στα γράψω από υπολογιστή και από κινητό δε γίνεται και πολλά. Επιτέλους έκατσα. "Αν κάποιος δε συμφωνεί με το σκεπτικό μου είτε με τις ιδέες μου παρακαλώ say so." Επίσης δε χρειάζεται κάτι περισσότερο απο το παρακάτω σύστημα. Εκτός απο ένα keyboard set και αντί για ηχεία θα πρότεινα ακουστικά και εγώ. Ούτε δίσκους χρειάζεσαι τεράστιους των 1tb ούτε ssd Vertex 4 αφού και με τον Samsung θα κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά και είναι και πιο αξιόπιστος στην χρήση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 15, 2012 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2012 Καλησπερα παιδια, Κατεληξα στο specification των 20 υπολογιστων. Τωρα απομενει να τελειωσω για τους δυο σερβερ που αποφασισα να βαλω. Ο ενας θα λειτουργει σαν frame store και ο αλλος mirror του. Επισης αυτοι οι δυο θα συνδεονται με εναν Μεγαλο NAS σε αλλο δωματιο για δευτερευων Backup. Θελω τη αποψη σας. Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 15, 2012 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2012 Οι καρτες γραφικων ειναι overkill ( ασε που εχω την εντυπωση οτι η 650 ειναι πολυ καλυτερη απο την 7870 ) Θα κανεις cluster τελικα με αυτα? Γιατι με windows δε πας πουθενα...Κακως κιολας που δε πας σε ολοκληρωμενα συστηματα απο dell-hp κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Δεκέμβριος 15, 2012 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2012 Οπως ειπε ο [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION].Μιας και θα ασχοηθεις επαγγελματικα με τα μηχανηματαπαρε επαγγελματικες καρτες γραφικων aka Fire or Quadro.Και οπως προανεφερε και το ειχα πει στην αρχη αλλα και τα αλλα παιδιακαι το ξαναλεω (κουραστικο το ξερω)ξανασκεψου την επωνυμη "επαγγελματικη"λυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 16, 2012 Author #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές των ετοίμων λύσεων αλλά λέω Νά την δουλέψω την όλη διαδικασία με την βοήθεια της 2 γνωστων ειδικών. Η όλη κατάσταση μόνο γνώση μπορεί να προσφέρει και να γλιτώσω πολλά χρήματα. Ναι σε cluster θα δουλέψει με την βοήθεια του vmware. Απλά σκέφτομαι να δουλέψω τους σερβερ σαν rendering farms. Ακούω ιδέες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Δεκέμβριος 16, 2012 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 Server όπως σου είπα και νωρίτερα κοίτα σε HP ML350 G6, άν θέλεις και part numbers για συγκεκριμένα πράγματα πες μου να κάτσω το βράδυ να σου τα βγάλω...Για τα Workstations θεωρώ οτι θα ξοδέψεις αρκετά χρήματα σε parts που δε θα τα επέλεγα προσωπικά. Μπορείς να γλυτώσεις χρήματα χωρίς καμία διαφορά.Οι τιμές σε κάποια πράγματα δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Πχ το enforcer έχει 90€ και όχι 60. Αν λες για τιμές χωρίς ΦΠΑ τότε η Dell 2312 δεν έχει 170€.Μνήμες 1866mhz δεν χρειάζεσαι αφού OC δε θα κάνεις. Γιατί να πετάξεις 30€.Βάζεις 1TB δίσκους στα τερματικά που τελικά δε θα κρατάς εκεί τα αρχεία σου.Και ακόμα δεν έχεις δεί το κόστος των server και κόστος λογισμικού. Στους server σε hardware στα υπολογίζω κάπου στα 4 το κάθε μηχάνημα... Συν το NAS κανα 2 μαζί με τους δίσκους. Θέλεις χώριτικότητα και ταχύτητα...Άν έχεις την οικονομική άνεση βέβαια και θέλεις προχώρα. Εγώ απλά την δικιά μου οπτική θέτω.Ερώτηση: έχει dealer που θα τα αγοράσεις; Απο κατάστημα; Δηλαδή αν σου προτείνα πχ κουτιά συγκεκριμένα απο άλλο κατάστημα είσαι οκ είτε έχεις περιορισμούς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 16, 2012 Author #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 Οι τιμες που παραθεσα ειναι σε λιρες αγγλιας και ειναι απο dealer στην αγγλια. Θελω συγκεκριμενα παρτς για τους σερβερ. Για καθε μηχανημα θα εχω 1 η 2 tb απο αυτα που παρεθεσα. ουσιαστικα αυτα θα ειναι για προσωρινη αποθηκευσ γιατι μετα θα σωζονται στους σερβερ και κατα επεκταση στον nas. Αν μπορειτε να μου παραθεσετε ενα specification, θα ανεβασω και εγω το δικο μου μεχρι αυριο νομιζω. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 16, 2012 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 Καλησπερα παιδια,Κατεληξα στο specification των 20 υπολογιστων. Τωρα απομενει να τελειωσω για τους δυο σερβερ που αποφασισα να βαλω. Ο ενας θα λειτουργει σαν frame store και ο αλλος mirror του. Επισης αυτοι οι δυο θα συνδεονται με εναν Μεγαλο NAS σε αλλο δωματιο για δευτερευων Backup. Θελω τη αποψη σας.Ευχαριστω πολυαπο αυτα που σου εγραψα εγω και μετα ο [MENTION=10170]swatoner[/MENTION] τι δεν σε καλυψε?Γιατι βλεπω πως ανεβαζεις το μπατζετ σου χωρις λογοΑπο το να βαλλεις 256gb ssd ειναι προτειμοτερο να βαλεις 2*128 σε RAID0Δεν σου χρειαζονται τα 256gb μονου δισκουΤα 128 ειναι αρκετα, ενω 2 τετοιοι σε RAID θα σου προσφερουν αισθητη διαφορα στην ταχυτηταΠροσωπικα προτεινω τους Samsung γιατι ειναι οι "ανθεκτικοι" στην χρηση, οποτε ανκομα και αν σε ονομαστικες ταχυτητες φαινονται πιο "αργοι" απο καποιους αλλους, αυτην την διαφορα εσυ δεν θα την δεις ποτε στις εργασιες σουΗ διαφορα αυτη ειναι εμφανης μονο σε benchmarks και οχι σε καθημερινη χρησηVelociraptors του 1ΤΒ επισης περιττοι και πολυ φασαριοζοιΑπο τη στιγμη που ειναι για αποθηκη, προτιμησε δισκους χαμηλων στροφων και καθαρισεςΟι στροφες των δισκων επιρρεαζουν την ταχυτητα αναζητησης (σε μιλισεκοντς)Κουτια των 80 ευρω ειναι πολυ ακριβα για τη δουλεια που τα θελεις, ειδικα απο τη στιγμη που μπορεις να βρεις αναλογα με 50 ευρωΓια τα τροφοδοτικα τα ειπαμε ξανα, οποτε επιλεγεις αναλογαΤα κουτια που σου προτεινα εγω για παραδειγμα εχουν λυτη εμφανιση, κατι που θελεις για εναν χωρο εργασιαςTa enforcer με τους κοκκινους ανεμηστηρες και το designατο look δεν νομιζω να ειναι ειδανικη επιλογη και σαν κουτια δεν ειναι σιγουρα καλυτερα απο αυτα που εχουν προαναφερθει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 16, 2012 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές των ετοίμων λύσεων αλλά λέω Νά την δουλέψω την όλη διαδικασία με την βοήθεια της 2 γνωστων ειδικών. Η όλη κατάσταση μόνο γνώση μπορεί να προσφέρει και να γλιτώσω πολλά χρήματα. Ναι σε cluster θα δουλέψει με την βοήθεια του vmware. Απλά σκέφτομαι να δουλέψω τους σερβερ σαν rendering farms. Ακούω ιδέες... Αμα θες VM ασε τους k επεξεργαστές και αγορασε τους απλούς με τις τεχνολογιες για vm . Και ξαναλεω, ΟΧΙ windows για boot λειτουργικο... Ξεχνας οτι χρειαζεσαι και βαρβατο δικτυο gigabit και οπως κατάλαβα μερικα TB τουλάχιστον στον fileserver με hardware raid της προκοπής. Οθονες δε χρειαζεσαι καθολου Βρες ποιο εξειδικευμένο φόρουμ να σου πουν τι να παρεις. Κανε μια ερωτηση στο stack overflow Link to comment Share on other sites More sharing options...
airvag Δεκέμβριος 29, 2012 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Καλησπερα παιδια κατεληξα στους 20 custom desktops.Το προβλημα μου τωρα ειναι στους 2 file server μου. Οπου επελεξαProcessor: Intel Xeon E5-1660 3.3GHz 6-Core ($1,070 @ Newegg) Cooler: COOLER MASTER Hyper 212 EVO ($31 @ Newegg) Motherboard: Asus Sabertooth X79 LGA 2011 ($315 @ Newegg) RAM: Patriot Intel Extreme Master 32GB DDR3 1600 ($180 @ Newegg) Graphics Card: PNY Quadro 5000 2.5GB GDDR5 ($1,688 @ Amazon) System Drive: Intel 240GB 520 Series ($224 @ Amazon) Hard Drive: 2TB Western Digital Caviar Black ($173 @ Newegg) Case: Fractal Design Define R4 ($100 @ Amazon) Power Supply: SeaSonic Platinum 860W ($200 @ Newegg) DVD Burner: Samsung DVD Burner ($16 @ Newegg) Total 2 x 3.700 = 7.400 euroκαι επισης αυτους τους 2 file server θα τους συνδεσω με RAID 5 + hot spare με τον NAS Synology 1010+ ~ 500 euro4 X WD Velociraptor WD1000DHTZ 1TB ~ 800 euro2 x Seagate Barracuda XT 3TB ~ 300 euroTotal ~ 1.600 euroΤο προβλημα μου ειναι τι λειτουργικο θα χρησιμοποιησω. Επισης στους Servers θα εχω Windows Server 2012 η VMware. Γενικα θελω ενα πλανο τι νομιζεται ειναι καλυτερο...ευχαριστωΘυμιζω με ενδιαφερει να εχω ενα frame server εναν mirror server και στο secondary backup (nas) θα το εχω μακρια απο αυτους σε αλλο δωματιο. Επισης θελω να μου προτεινεται ενα καλο UPS.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Δεκέμβριος 29, 2012 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 γνωμη μου βγαλε τον xeon και καλε εναν 3930κ θα γλυτώσεις αρκετα λεφτα επισης μπορεις να βαλεις αρκετα φτηνοτερι μιτρικη απο την asus . Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Δεκέμβριος 29, 2012 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Επειδη βλεπω Newegg πιστευω γνωριζεις οτι ΔΕΝ στελνει Ευρωπη ιδιως Ελλαδα.Αν βρεις ατομο να στα παρει και να στα στειλει υπολογιζε τελωνειο. Eκτος αν το εβαλες ενδεικτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Δεκέμβριος 29, 2012 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Τι νόημα έχει να βάλεις Quadro στους File Servers; Εφόσον το μπάτζετ είναι αρκετά περιορισμένο, 60-70k (υποθέτω χωρίς τις άδειες), παίρνεις καμιά 20ρια iMacs και στήνεις και 2 Linux servers. Αν έχεις δυνατότητα για παραπάνω θα πρέπει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά: καλές και μεγάλες (ή ακόμη και διπλές) οθόνες με δυνατότητα καλιμπραρίσματος και κάρτες FirePro ή Quadro στα workstations (εφόσον έχεις 20 σχεδιαστές), RAID με δυνατό controller και enterprise class HDs και PSU redundancy στους file servers (καλύτερα σε rack καμπίνα) κτλ. Σημείωση: το σωστό περιβάλλον εργασίας (θόρυβος, καλώδια, κ.ο.κ) παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Αν θες δυνατό μηχάνημα για τελικό rendering (τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα rendering farm από πολλούς φθηνότερους Η/Υ αλλά χάνεις σε πολλά άλλα πράγματα) πας σε 4-way Opteron και ξεχνάς τους overpriced Xeon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 29, 2012 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 γνωμη μου βγαλε τον xeon και καλε εναν 3930κ θα γλυτώσεις αρκετα λεφτα επισης μπορεις να βαλεις αρκετα φτηνοτερι μιτρικη απο την asus .αλλο ο xeon αλλο ο 3930κΑμα το απαιτεί η χρήση Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Δεκέμβριος 29, 2012 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 ναι οκ δεν διαφωνώ για τους xeon ( αν δεν χρειάζονται τα επιπλέον 3 mb cache η υποστήριξη περισσότερης μνήμης και 2-3 αλλα εξτρα που εχει ο xeon) νομιζω πως μια χαρα του κανει και ο 3930κ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Δεκέμβριος 29, 2012 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2012 Καλησπερα παιδια κατεληξα στους 20 custom desktops.Το προβλημα μου τωρα ειναι στους 2 file server μου. Οπου επελεξαProcessor: Intel Xeon E5-1660 3.3GHz 6-Core ($1,070 @ Newegg) Cooler: COOLER MASTER Hyper 212 EVO ($31 @ Newegg) Motherboard: Asus Sabertooth X79 LGA 2011 ($315 @ Newegg) RAM: Patriot Intel Extreme Master 32GB DDR3 1600 ($180 @ Newegg) Graphics Card: PNY Quadro 5000 2.5GB GDDR5 ($1,688 @ Amazon) System Drive: Intel 240GB 520 Series ($224 @ Amazon) Hard Drive: 2TB Western Digital Caviar Black ($173 @ Newegg) Case: Fractal Design Define R4 ($100 @ Amazon) Power Supply: SeaSonic Platinum 860W ($200 @ Newegg) DVD Burner: Samsung DVD Burner ($16 @ Newegg) Total 2 x 3.700 = 7.400 euroκαι επισης αυτους τους 2 file server θα τους συνδεσω με RAID 5 + hot spare με τον NAS Synology 1010+ ~ 500 euro4 X WD Velociraptor WD1000DHTZ 1TB ~ 800 euro2 x Seagate Barracuda XT 3TB ~ 300 euroTotal ~ 1.600 euroΤο προβλημα μου ειναι τι λειτουργικο θα χρησιμοποιησω. Επισης στους Servers θα εχω Windows Server 2012 η VMware. Γενικα θελω ενα πλανο τι νομιζεται ειναι καλυτερο...ευχαριστωΘυμιζω με ενδιαφερει να εχω ενα frame server εναν mirror server και στο secondary backup (nas) θα το εχω μακρια απο αυτους σε αλλο δωματιο. Επισης θελω να μου προτεινεται ενα καλο UPS.ΕυχαριστωΠας να στήσεις εταιρεία με την λογική του πισί, δεν παίζει έτσι, στο είπαμε πολλά διαφορετικά άτομα αλλά συνεχίζεις.Θα πετάξεις τα χρήματα σου (ή κάποιου αλλουνού) και δουλειά δεν θα γίνει στο τέλος.Π.χ. λέω, το μπόρντ που διάλεξες πέρνει xeon ;;; ASUS - Motherboards- ASUS SABERTOOTH X79Τα specs για esxi τα κοίταξες καθόλου ;;;VMware KB: Minimum system requirements for installing ESX/ESXiΤουλάχιστον, αφού θες να κάνεις του κεφαλιού σου στο h/w, στήσε ένα κανονικό server room και βάλε τα όλα εκεί μέσα...Kλειστό δωμάτιο, με full 18άρι+ a/c χειμώνα-καλοκαίρι, με μεγάλο (online) ups και για έξτρα ασφάλεια αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης με CO2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.