Jump to content

Πρόβλημα . Βοήθεια

savvas144

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Δεν βλέπω καλά τον υπολογιστή μου ... Πήγαινα να τον καθάρισω και κατά λάθος έβγαλα από τον επεξεργαστή εκείνο το κομμάτι με τις ακίδες...και προσπαθούσα 3ώρες να το ξαναβάλω. Στράβωναν οι ακίδες, τις ξαναεβαζα, το τεσταρα κλπ αλλά το πρόβλημα που βγάζει είναι ότι τον ανοίγω , ανάβουν όλα τα λαμπακια των εξωτερικων συσκευών (ηχεία κλπ), μετα σβήνουν ενώ ο υπολογιστής μένει ανοικτός και δεν βγάζει τίποτα στην οθόνη. Είναι σίγουρα πρόβλημα του επεξεργαστή? Μπορώ να κάνω κάτι?:help1:

έβγαλα από τον επεξεργαστή εκείνο το κομμάτι με τις ακίδες...

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πώς τα κατάφερες να αφαιρέσεις τις ακίδες από το cpu?

Οι ακίδες είναι στο mobo ή στο cpu ?

Μεγεθυντικός φακός, τσιμπιδάκι, πολύ υπομονή και προσπάθησε να τις ισιώσεις πάλι, μήπως και σου παίξει. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις. Να ξέρεις ότι το cpu κάθεται με έναν μοναδικό τρόπο στο socket. Αν δεν κάθεται μόνο του σωστά και του ασκήσεις πίεση, καταστρέφεις τις ακίδες.

Γενικα ηταν λιγο ξεχαρβαλωμενο...απο την προηγουμενη φορα. Και τωρα με μια απλη κινηση χωριστηκε ο επεξεργαστης στα 2....και στραβωσαν αρκετα οι ακιδες και παιδευομουν και το ειχα πιεσει και αρκετα απο τα νευρα μου και πρεπει να εγινε η ζημια....αλλα αν ειναι υποθεση 30-40 ευρω(οχι οτι ειναι λιγα αυτη την εποχη) να παρω εναν επεξεργαστη, αλλα τα συμπτωματα ειναι αυτα?αυτο φταιει? Δοκιμασα να τρεξω τον υπολογιστη με ή χωρις επεξεργαστη και μου κανει ακριβως το ιδιο (στην αρχη δινει ρευμα στα εξωτερικα μηχανηματα(ηχεια κλπ) ,μετα τα σβηνει ενω συνεχιζει να δουλευει η μοναδα,κανενα μηνυμα η ενδειξη στην οθονη, ουτε εκεινο το μπιπ απο το bios....)

Υ.Γ. gdp77 θέλω να σου πω κατ' αρχην ενα τεραστιο ευχαριστω για ολα οσα εχεις κανει για μενα. Σε καθε προβλημα που αναφερω γραφεις και συ τη λυση σου. Κατεβατα ολοκληρα. Σε ευχαριστω πολυ και παλι.

Χωρίς επεξεργαστή δεν παίζει. Με επεξεργαστή με διαλυμένες ακίδες, επίσης δεν παίζει. Δεν αποκλείεται πάντως η επέμβασή σου να πήρε παραμάζωμα και το mobo. Δεν μπορείς να μάθεις, αν δεν δοκιμάσεις με άλλο cpu.

λοιπον

τον βαζω σωστα τον πεξεργαστη (εχουν σπασει-φυγει γυρω στις 10 ακιδες....) και παρ' οτι δουλευει - ζεσταινεται δεν εχει καμια ανταποκριση στην οθονη....παει ο επεξεργαστης ε?

:rip:

άστα να πάνε:tomato:

φυσικά και όχι δεν παίζει έτσι όπως θα είναι

άμα είσαι τυχερός και βρεις τπτ να τον αντικαταστήσεις μην το πεις ούτε του παπά

στα 939 το είχα πάθει και εγώ όταν πήγαινα να βγάλω την ψήκτρα βγήκε το cpu από το socket :computer:

χαχα χαιρομαι που δεν ειμαι μονος :clap:

τα φωτα σας : υπαρχει περιπτωση να βρω κατι που να ταιριαζει ή και τον ίδιο καλύτερα

(σε λογικες τιμες) ;

:jump1:

Άρα εδώ θα βρεις όλους τους συμβατούς επεξεργαστές. Δες τί πωλείται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά καταστήματα, και ανάλογα αποφάσισε.

Εκτως απο τον επεξεργαστη που εχει τις σπασμενες ακιδες και θα παει για φουντο,

υπαρχει ενα μικροπροβληματακι με το socket του.....(οι μικρες ακιδουλες-μπιλακια που εχει για να καθονται πανω του οι ακιδες του επεξεργαστη, πατηθηκαν-εγιναν 2-3 πλακουτσωτες) :whistle2:

:

http://imageshack.us/photo/my-images...149516703.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images...149499824.jpg/

Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτο? Ενωω τοσημαντικο είναι να περνάει απλα το ρευμα - να ακουμπανε η......

Πω εχω κανει socket-επεξεργαστη καλοκαιρινο

χαχα

Προσπάθησε με την γωνία μίας τηλεκάρτας ή μιας πιστωτικής κάρτας να τα επαναφέρεις στην ίδια θέση και στάση με τα υπόλοιπα pins.

Πάντα με σταθερό χέρι και απαλές κινήσεις.

....και άλλη φορά όταν πας να βγάλεις την ψύκτρα απο τον επεξεργαστή, θα ανάβεις τον υπολογιστή σου για κανα δίλεπτο για να πιάσει μια "Α" θερμοκρασία, ωστε να μαλακώνει λίγο η πάστα ή να την ζεσταίνεις για λίγα δευτερόλεπτα με ένα πιστολάκι για μαλλιά:victory:

ε ειμαι λιγουλακι αρτσουμπαλος.

Και δεν ηταν προγραμματισμενο να γινει. Ηταν μια αρτσουμπαλη κινηση οταν το καθαρισα και μου μεινε στα χερια....

και μετα πηγα να το βαλω και....καταλαβαινεις χεχε

αν δεν φτιαχτει το socket, αλλαζω μητρικη (:bye:) η υπαρχει ανταλλακτικο socket?

Για καινούργια socket δεν ξέρω αν βρίσκονται, αλλά απο μια μεταχειρισμένη γίνετε δουλειά, αλλά και πάλι θέλεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και εμπειρία για κάτι τέτοιο...:wall:

να αλλαξεις socket δεν ειναι καθολου ευκολο και μαλλον δεν αξιζει. προσπαθησε να κανεις το χειρουργειο και να το διορθωσεις και να κοιταξεις προσεκτικα μηπως εχει μεινει μεσα κανενα ποδαρακι (pin) απο τον παλιο σου επεξεργαστη, απλα θελει πολυ υπομονη και οχι βιασυνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.