Jump to content

Πρόβλημα με ddr2 μνήμες σε PC

pas2007

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Τις τελευταίες 2 μέρες έχω πρόβλημα με τις μνήμες στο PC.

Το πρόβλημα που διαπίστωσα είναι ότι μετά από κάποια μικροπροβληματάκια που είχα, κάτι μικροκολλήματα κυρίως

έκανα ένα check στις μνήμες με το memtest σε boot εκδοση και η διάγνωση έβγαλε ότι στο test#7 εμφανίζει errors (σχεδον 1εκατομμύριο errors) και μετά από πολύ ώρα μαυρίζει η οθόνη. Επανέλαβα τον έλεγχο με το Microsoft memory diagnostic tool για μια δεύτερη γνώμη και εκεί ακριβώς το ίδιο.

Το ωραίο είναι οτι το μηχάνημα κάνει boot κανονικά και δεν εμφανίζει κάποια μπλέ οθόνη ή κολλάει. Δείχνει να

συμπεριφέρεται σωστά και εδώ είναι που με πιάνει αδιαβάστο. Έχω το τελευταίο bios στην μητρική και δεν υπάρχει δυνατότητα δυστυχώς να ελέγξω τις μνήμες αλλού.

Το κιτ μνήμης είναι από το Πλαίσιο αγορασμένο τον Μάιο του 2009 και έως τώρα λειτουργούσε τέλεια.

Ποτέ δεν έκανα κάποιες αλλαγές για O.C ή στις τάσεις της μνήμης. To cl το ρύθμιζα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες

των μνημών που γράφεται στο sticker τους αν και πολλές φορές το σύστημα έριχνε το cl στο 5-5-5-15.

Η σύνθεση είναι:

Intel Core 2 Quad q8300 2.5Ghz

Asus P5q P45 chipset

GEIL MEMORY GREEN PC2 8500 1066MHz 2x4GB (kit) CL= 6-6-6-18

Αύριο θα πάω Πλαίσιο να δω από κοντά τι γίνεται, δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει. Στο site της GEIL Memory αναφέρει για lifetime warranty αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω από το plaisio γιατί σκέφτομαι μήπως και τις στείλω κατευθείαν στην GEIL έπειτα από συνεννόηση μαζί τους.

Περισσότερο γράφω αυτό το post για να δω αν σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο και αν ναι πώς το λύσατε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Λοιπόν τελικά οι μνήμες μου είναι οκ. Τις πήγα στο πλαίσιο και ζήτησα να γίνει επιβεβαιωτικός έλεγχος μπροστά μου και όντως δεν βγάζουν σφάλμα. Στην μητρική γίνεται το εξής.

Η κατώτερη τάση που μπορεί να δώσει για μνήμες είναι 1.8ν και οι μνήμες που έχω είναι τύπου ''Green'' και θέλουν 1.6ν. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αυτό σφάλμα να το χαρακτηρίσω? αλλά δεν φάνηκε ποτέ κάτι ύποπτο. Οι μνήμες τώρα στο δικό μου pc βγάζουν σφάλμα στα 800 και στα 1066ΜΗΖ και πιθανόν ωφείλεται αυτό που περιγράφω πιο πάνω.

Σκέφτομαι μήπως τις πουλήσω αφού δεν έχουν σφάλμα και να πάρω ddr2 1066Mhz κανονικές όχι green και ξέρω γω.

Αυτά.

Έχω τις ίδιες και με τάση 1.8V ποτέ δεν μου έβγαλε error.

Αυτές οι μνήμες είναι ευπαθείς σε ότι έχει να κάνει με τα timings. Θα μπορούσαν να είναι τα ρεύματα, αλλά καλό θα ήταν να δείς και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις των μνημων σου.

Τα timings μπαίνουν αυτόματα , ή τα ρυθμίζεις εσύ ?

Περίεργα ?

Θα ήθελες να γράψεις αναλυτικά και α timings που βάζεις ?

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην γίνεται σωστό σετάρισμα για μία και μόνο τιμή αυτών, λόγω ιδιαιτερότητας των chip που μπορεί να χρησιμοποιούνται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.