johnhatvol Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2012 Καλησπέρα σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου θέμα και θα ήθελα να με συγχωρήσετε για οποιοδήποτε λάθος.Έχω αγοράσει τα παρακάτω κομμάτια ώστε να φτιάξω ενα νέο pc:Κουτί: Turbo-X Atlas III Pure BlackΤροφοδοτικό: Turbo-X 850W Real SeriesΕπεξεργαστή: Intel Core i5 3570 (s 1155 , 3.4 GHz , 6MB)Ram: Corsair RAM DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance C8Σκληρό Δίσκο: Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III)Optical Drive: LG BH10LS38 Internal Blu-ray Disc Rewriter LightScribe Sata Black BulkMotherboard: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3Κάρτα Γραφικών: Asus Geforce GTX 660 Directcu II OC 2GB Gddr5 PCI - Express 3.0Οθόνη: Samsung S22B350H 21.5" LED MonitorΘα ήθελα να μου προτείνετε έναν ssd 120gb.Αν το σύστημα χρειάζεται κάτι άλλο για την συναρμολόγηση και αν θα έχω μια καλή απόδοση σε παιχνίδια.Τι UPS να πάρω?Αν πάρω Windows 7 64bit, θα δυσκολευτώ να τα περάσω μόνος μου?Πρέπει να έχω συνδεδεμένο μόνο τον ssd στην αρχή για να τα περάσω?Συγνώμη αν σας κούρασα!Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
masteroidz Δεκέμβριος 9, 2012 #2 Δεκέμβριος 9, 2012 Για SSD οι Samsung 830 ή Crucial M4 είναι μια χαρά. Αν θες να ανέβεις σε κόστος πάς σε Samsung 840 και είσαι άρχοντας. UPS έχω ένα ΑPC 900αρι και κάνει αξιοπρεπώς την δουλειά του, Έχει και lcd οθόνη να ελέγχει τάση εισόδου/εξοδου, κατανάλωση, κατάσταση μπαταρίας κλπ. Όσο για τα windows, είναι πανεύκολη η εγκατάσταση (όπως και των περισσότερων διανομών Linux) αλλά αν χρειαστείς κάποια βοήθεια εδώ είμαστε! ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ
nickmanak Δεκέμβριος 9, 2012 #3 Δεκέμβριος 9, 2012 1)παρε αλλο κουτι2)παρε κανα τροφοδοτικο της προκοπης (corsair, enermax)3)μην αγοραζεις τπτ με την ονομασια turbo-x4)Για SSD τον παρακατω:HDD :: Samsung 128GB 840 Pro Series MZ-7PD128BW Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' - Visionstudio.gr5)ΠΡΙΝ απο ολα, επιλεγεις στο ΒΙΟS το AHCI. Mετα συνδεεις μονο του τον SSD, τελειωνεις το format, κλεινεις το πισι και μετα συνδεεις τον WD. Αλλα χρησιμα για SSD στo λινκ:http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/how-to-ssd-performance-tips-74238.html6) Για αυτο το monitor πιστευω οτι η καρτα γραφικων ειναι αρκετη.7) Για UPS παρε μαρκα APC, αναλογα με το ποσο που διαθετεις. Πιστευω οτι θελεις κανα 100€ μινιμουμ.ups - Σταθεροποιητές τάσης & UPS APC | Skroutz.gr8) Η εγκατασταση των windows 7 ειναι αρκετα απλη.Clean Install Windows 7 - Windows 7 Forums
Oric Δεκέμβριος 9, 2012 #4 Δεκέμβριος 9, 2012 ...Πρέπει να έχω συνδεδεμένο μόνο τον ssd στην αρχή για να τα περάσω?Ναι!
swatoner Δεκέμβριος 9, 2012 #5 Δεκέμβριος 9, 2012 Δεν ξέρω αν πήρες τώρα το μηχάνημα είτε το έφτιαχνες εσύ κομμάτι κομμάτι αλλά μπορούσες να κάνεις πολύ καλύτερες αγορές.Όσο για ssd είναι το τι ποσό διαθέτεις και πόση χωριτικότητα θέλεις... Πάνω κάτω όλοι ίδιοι είναι στην πράξη. Στα benches διαφέρουν και κάποιοι παλιότερα είχαν κάτι θεματάκια με τους controllers τους. Οι περισσότεροι έχουν διορθωθεί πια αν δε κάνω λάθος.
johnhatvol Δεκέμβριος 10, 2012 Author #6 Δεκέμβριος 10, 2012 Καλώς σας βρήκα! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Για ssd όπως προείπα ψάχνω για 120gb. Τα κομμάτια τ' αγόραζα ένα ένα λόγω οικονομικών. Προσπάθησα να δώσω βάση κυρίως στα κομμάτια πιο ζωτικής σημασίας. Σε τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερη αγορά? Τα παιχνίδια που παίζω δεν θα είναι πολύ απαιτητικά, εκτός από το FSX.Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.
TopCLR Δεκέμβριος 10, 2012 #7 Δεκέμβριος 10, 2012 1)παρε αλλο κουτι2)παρε κανα τροφοδοτικο της προκοπης (corsair, enermax)3)μην αγοραζεις τπτ με την ονομασια turbo-x...Πολύ σωστός στο 2 (χωρίς να διαφωνώ στα υπόλοιπα)... Τα κομμάτια τ' αγόραζα ένα ένα λόγω οικονομικών. Προσπάθησα να δώσω βάση κυρίως στα κομμάτια πιο ζωτικής σημασίας. Σε τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερη αγορά? ...Τώρα που τα έχεις αγοράσει οι συμβουλές είναι πλέον περιττές.Αν και το Πλαίσιο δεν φημήζεται για τις χαμηλές τιμές του. Τροφοδοτικό θα μπορούσες να πάρεις το Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified (CMPSU-650TXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.grπου σε καλύπτει (και με το παραπάνω) και είναι κλάσεις ανώτερο από το Turbo-X που πήρες.
potis Δεκέμβριος 10, 2012 #8 Δεκέμβριος 10, 2012 1)Κουτι παρε οτι θελεις να βλεπεις που χωραει τα πραγματα που θελεις, αλλοι θελουν να βλεπουν αλλα πραγματα.2)Πρωτον, Turbo-x απλα οχι. Δευτερον δεν χρειαζεσαι 850W ποια, οτι εχουν βγαλει τελευταιο εναμισι χρονο ειναι για καιει λιγοτερο ρευμα, με 600W εισαι άπλαααα, επισης οπως ειπαν παραπανω αν παρεις απο πλαισιο, απλα παρε Corsair.3)Μην αγοραφεις 660, εκτος αν αγορασεις 660 Ti πανε για 7870, ειναι στα ιδια λεφτα, λιγοτερο ρευμα και καλυτερο performance απο την απλη 660.4)Για 128GB SSD οπως ειπαν παραπανω, Samsung 830/840, Crucia M4, οτι βρεις δεν θα δεις διαφορα, παρε και Vertex 4 αν βρεις στα ιδια λεφτα.
johnhatvol Δεκέμβριος 10, 2012 Author #9 Δεκέμβριος 10, 2012 Πολύ σωστός στο 2 (χωρίς να διαφωνώ στα υπόλοιπα)Τώρα που τα έχεις αγοράσει οι συμβουλές είναι πλέον περιττές.Αν και το Πλαίσιο δεν φημήζεται για τις χαμηλές τιμές του. Τροφοδοτικό θα μπορούσες να πάρεις το Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified (CMPSU-650TXV2EU) - Τροφοδοτικά - plaisio.grπου σε καλύπτει (και με το παραπάνω) και είναι κλάσεις ανώτερο από το Turbo-X που πήρες.Πιστευεις οτι τα 650W ειναι αρκετα ή θα εχω θεμα με το συστημα.
swatoner Δεκέμβριος 10, 2012 #10 Δεκέμβριος 10, 2012 Αν οπως είπε και ο TopCLR έχεις αγοράσει ήδη δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε
johnhatvol Δεκέμβριος 10, 2012 Author #11 Δεκέμβριος 10, 2012 Αν οπως είπε και ο TopCLR έχεις αγοράσει ήδη δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω μια αλλαγή και να πάρω κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Έχεις να προτείνεις κάτι για τα κομμάτια που έχω?
Rusty_Tool Δεκέμβριος 10, 2012 #12 Δεκέμβριος 10, 2012 άλλαξε κουτί γιατι μερικά turbo-x είναι απο πολύ λεπτή λαμαρίνακ τροφοδοτικό πάρε , να'ναι καλής εταιρείας (corsair, seasonic , enermax ,xfx κτλ). το 650άρι της xfx είναι σε καλή τιμή , έχει μακρυά κ πολλά καλώδια , 5 χρόνια εγγύηση κτλ.
swatoner Δεκέμβριος 10, 2012 #13 Δεκέμβριος 10, 2012 Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω μια αλλαγή και να πάρω κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Έχεις να προτείνεις κάτι για τα κομμάτια που έχω?Όλα τα parts που έχεις είναι μια χαρά. Εκτός απο τροφοδοτικό και κουτί.Προτίμησε λίγο πιο επώνυμα γενικά. Ειδικά τροφοδοτικό, είναι σαν να λές έχω mercedes αλλά του βάζω την παλιά την super ακόμα βενζίνη.Επίσης το κουτί είναι ένα θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό όπως το τροφοδοτικό. Καλό θα είναι για θέμα ποιότητας, θορύβου, σκόνης να πάρεις και ένα καλύτερο κουτάκι. Το θέμα επίσης τι λεφτά μπορείς να διαθέσεις και απο που. Επειδή έχεις αγοράσει ήδη δεν ξέρω αν θα δεχτούν πιστωτικό στο πλαισιο ώστε να πάρεις κάτι άλλο.Κοινώς δες τι μπορείς να αλλάξεις σε αυτά τα δύο. Μπες κ πόσο μαρούλι μπορείς να διαθέσεις και ξανασυζητάμε.
johnhatvol Δεκέμβριος 10, 2012 Author #14 Δεκέμβριος 10, 2012 Όλα τα parts που έχεις είναι μια χαρά. Εκτός απο τροφοδοτικό και κουτί.Προτίμησε λίγο πιο επώνυμα γενικά. Ειδικά τροφοδοτικό, είναι σαν να λές έχω mercedes αλλά του βάζω την παλιά την super ακόμα βενζίνη.Επίσης το κουτί είναι ένα θέμα αλλά όχι τόσο σημαντικό όπως το τροφοδοτικό. Καλό θα είναι για θέμα ποιότητας, θορύβου, σκόνης να πάρεις και ένα καλύτερο κουτάκι. Το θέμα επίσης τι λεφτά μπορείς να διαθέσεις και απο που. Επειδή έχεις αγοράσει ήδη δεν ξέρω αν θα δεχτούν πιστωτικό στο πλαισιο ώστε να πάρεις κάτι άλλο.Κοινώς δες τι μπορείς να αλλάξεις σε αυτά τα δύο. Μπες κ πόσο μαρούλι μπορείς να διαθέσεις και ξανασυζητάμε. Πιστευω οτι μπορω να παω στο πλαισιο και ν' αλλαξω το τροφοδοτικο και να παρω ενα αλλο και ας το πληρωσω λιγο παραπανω. Εξαλλου ειμαι μεσα στο πλαισιο των ημερων αλλαγης και θα παρω το αλλο αναγκαστικα απο εκει. Τα υπολοιπα κομματια εκτος του κουτιου τα εχω παρει απο εξωτερικο.
TopCLR Δεκέμβριος 11, 2012 #15 Δεκέμβριος 11, 2012 Πιστευεις οτι τα 650W ειναι αρκετα ή θα εχω θεμα με το συστημα.Όπως προείπα "και με το παραπάνω". Ακόμα και επεξεργαστή "Κ" να είχες και να έκανες overclock, πάλι καλυμένος θα ήσουν.Θέμα θα είχες αν μιλούσαμε για 650W από κάτι τροφοδοτικά των 20-25€ που δεν έχουν πραγματικά 650W και ας το ισχυρίζονται!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.