Jump to content

Ώρα για αναβάθμιση

Indiko_Xoiridio

Recommended Posts

Το σύστημα αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Phenom x4 9950 Black Edition

Asus M4A78

Cooler Master M620

Shapphire 4870

2x 1GB DDR2 OCZ PC2-5300

2x 2GB DDR2 OCZ PC2-6400

Intel SSD 320 Series 80GB

To PC χρησιμοποιείται κυρίως για photoshop.

Σίγουρα θα κρατήσω το τροφοδοτικό και τον SSD και μάλλον και την κάρτα γραφικών (μιας και παιχνίδια δεν παίζω πλέον, οπότε δεν νομίζω να χρειάζεται να αγοράσω καινούργια). (Τα υπόλοιπα πόσο μπορώ να τα πουλήσω μεταχειρισμένα; )

Οπότε ψάχνω για cpu+mobo+ram. Budget max 500€. Αν υπάρχει καλή πρόταση με λιγότερα χρήματα, ακόμα καλύτερα.

Προτιμώμενα καταστήματα: όποιο έχει φθηνότερη τιμή (εσωτερικό, εξωτερικό) :p

Mητρικη μια απο αυτες τις 3...

διαλεξε μαρκα χρωμα και οτι αλλο θα σε βολευε...

Asrock Z77 Pro4-M | Skroutz.gr

MSI Z77A-G41 | Skroutz.gr

Gigabyte GA-Z77M-D3H | Skroutz.gr

Επεξεργαστη αυτον..

Intel Core i5-3570K | Skroutz.gr

(δεν ειναι απαραιτητο να κανεις oc μιας και ειναι 'Κ" και (θα) εχεις ζ77 chipset..αλλα το ζ77 καλο ειναι να το συνδιασεις με αυτες τις μνημες.

Kingston HyperX Predator 8GB DDR3-2400MHz Dual Kit | Skroutz.gr

Παρτες χ2 αν θες 16γβ...

"Αυτες" σημαινει φθηνες @2400μηζ..Kαλο θα ειναι να μη περιορισεις το oποιο bandwidth για 5-10Ε..

Πουλα και την καρτα γραφικων που εχεις...αχρηστη θα σου ειναι πλεον.

Λιγο πανω απο 400 παει (με 16γβ)...αν δεν θες τον "Κ" πηγαινε ειτε στον 3570 ειτε στον 3470 γλιτωνοντας ενα 20Ε τη φορα σε επεξεργαστη. (~220-~200-~180)

Ευχαριστώ για την πρόταση. :)

Edit. Κάτι που δεν ανέφερα στο πιο πριν. Θα συνδέσω πάνω 2 οθόνες (Dell 2410 + LG 22"). Άρα μάλλον θα την χρειαστώ την κάρτα γραφικών, έτσι δεν είναι;

οχι...

Απλα παρε καποια μητρικη που να βγαζει 2 ψηφιακες εξοδους.(hdmi+dvi).Γιατι παιζουν καποιες με μια αναλογικη που ολες νομιζω εχουν και μια μονο ψηφιακη.

Υποστηριζουν ταυτογχρονη απεικονιση (clone ,extended ..ο,τι θελησεις..)

Οι επικρατέστερες επιλογές μέχρι στιγμής είναι αυτές:

AsRock Fatal1ty Z77 Performance

Intel Core i5-3570K

2x Kingston Technology 8GB (2x 4GB) 2400MHz DDR3

Σύνολο: 440€ από amazon

Θα ήταν καλύτερα να πήγαινα σε Corsair Vengeance 16GB 1600MHz, με την προοπτική να προσθέσω άλλες δύο ίδιες σε λίγο καιρό και να πάω στα 32GB σύνολο ή να προτιμήσω τα 2400Mhz της Kingston;

Tο οτι μπορει να διαθεσει καποιος ενα ποσο ..δεν ειναι απαραιτητο οτι πρεπει να το εξαντlησει.

Ιδιως για photoshop...(αν και δε ξερω και σε τι βαθμο βεβαια το χρησιμοποιει...)

Μια απο τα ιδια κανω και εγω...απο 920 στα οσα ghz θες...(3,3 τον ειχα παντα ,με βολευε απο θεμα μνημων ελαχιστης τασης θερμοκρασιας κλπ ..αλλα και στα 4γιγα με καμποση ταση δεν ειχε διαφορα) με τον 2120 που εχω τωρα ουτε εχασα ουτε κερδισα.

Μια απο τα ιδια ειμαι.

Ενα 10% και αν σου δωσει το HT....για τα λεφτα που δινει (ζηταει ...+100E) καλυτερα να καλυψει την διαφορα με 5-10Ε στις μνημες..

Απο χωρητικοτητα στις μνημες ειναι αναλογα τι κανεις και στο photoshop.

Τα 6 που ειχα στο χ58 τα γεμιζα συχνα πυκνα..Τωρα σπανια φτανω στα 10γβ..(16 εχω)

(καθαρα το cs για φωτογραφιες ..open as smart object 16bit και οσα layer χρειαστω)

Όπως είπε και ο NTG όσο το δυνατόν λιγότερα χρειαστεί να ξοδέψω - και να κάνω τη δουλειά μου - τόσο το καλύτερο. :)

Μερικά από τα πράγματα για τα οποία χρησιμοποιώ το photoshop είναι επεξεργασία φωτογραφιών και δημιουργία διαφημιστικών, αφισών, καρτών, καταλόγων, κτλ.

Με το σύστημα που έχω τώρα δεν την παλεύει και πολύ... ώρες ώρες τρώει κάτι καλά κολλήματα...

Σκέφτομαι μήπως προσθέσω και έναν ssd ακόμα για scratch disk..

Tα κολληματα ειναι -μαλλον-θεμα μνημης.

Απο οσο καιρο δουλευω photoshop μονο μνημη ηθελε kai oλιγο bandwidth.Αν δεν τρεχεις συγκεκριμενα φιλτρα ο επεξεργαστης θα ειναι κοντα στο idle μονιμα.

Δε ξερω σε τι διαστασεις εισαι και παιζεις στα διαφημιστικα..θεωρω με 16 θα εισαι οκ.

Απενεργοποιεις virtual memory ,στη δικια μου περιπτωση που ξερω τα μεγεθη (ως προς τη μνημη) εχω κοψει απο τα 16γβ της ram 6γβ και τα εχω για scratch ..και οτι αλλο temp παιζει...(softperfect ramdisk το προγραμμα).

Ενας ssd για os και προγραμματα ειναι οκ.

Μια στο μυριο παιζει τα κολληματα ειναι απο τον 320...(οχι λογω ταχυτητας..λογω καποιου πιθανου προβληματος).Αν σε παιρνει να κανεις ενα secure erase πριν περασεις τα win στο καινουριο ισως να διορθωνε τα πραγματα (αν οντως εχουν πεσει αρκετα οι επιδοσεις του).

Σορρυ κιολας..ασχετως το τι θα παρει...πως βρισκεις τα 440 πολλα για i5??

220Ε κανει ο ι5 ...320Ε ο ι7(απλα για το ht ..αντε και 100μηζ ακομα...στα 3400)

Στα υπολοιπα 220Ε(440-ι5) ειναι μια ζ77 και 16γβ μνημες (@2400μηζ).

Προσωπικα οχι μονο τα βρισκω πολλα ...αλλα -σχεδον- τα λιγοτερα δυνατον.

Μιας και με ενδιαφέρει να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται το σύστημα... λογικά με την μαμά ψύκτρα του 3570 θα έχω θεματάκι έτσι;

Να κοιτάξω για κάτι τέτοιο [50euro amazon] (να δω και εγώ επιτέλους τι λέει η υδρόψυξη:p) ή να ψάξω για μια καλή και αθόρυβη ψύκτρα;

Δεν ξερω τι ψυκτρα εχει ο 3570 αλλα με την μαμα του 2120 δεν εχω θεμα.

Δεν γυριζει ποτε στις μεγιστες στροφες.(παρα μονο στο power up για 1 sec)

Aν δεν κανεις oc μεινε με την μαμα..αν θες να πειραματιστεις ή απλα στο κουτι σου κανει θορυβο και κατι πιο απλο θα σε καλυψει.

(πχ http://www.skroutz.gr/s/2113443/Alpenfohn-Civetta.html )

υ.γ

αυτη πχ που ειχε αγοραστει πριν 3 χρονια περιπου για φιλο ..κρατουσε q6600 @3.6 χωρις να εχει θεμα με θερμοκρασιες.(~71-75 se prime αν δεν απατωμαι ..κουτι coolermaster elite something)

http://www.skroutz.gr/s/417046/Xigmatek-Loki-Cpu-Cooler-SD963.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.