Jump to content

Πρόβλημα με Sapphire 7950

mazoid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλως σας βρήκα. Απέκτησα μια 7950 αλλά έχω το εξής πρόβλημα, έχω μονιτορ samsung 23" και δεν ανεβάζει ανάλυση στο desktop πάνω απο 1680χ1050. Πριν με την 580gtx δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα.

Έχω τους τελευταίους catalyst και στο set desktop area με αφήνει να ανεβάσω μέχρι 1680χ1050. Ο μόνος τρόπος να "γεμίσω" το μονιτορ ήταν να κάνω overscan μέσα απο τα settings των drivers.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και να βοηθήσει παρακαλώ? Η σύνδεση με το μονιτορ είναι σε hdmi, όπως το είχα και πριν με την 580.

Ευχαριστώ.

Με τι τρόπο συνδέεις την οθόνη στην κάρτα;

Μήπως χρησιμοποιείς μετατροπέα από VGA σε DVI;

Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα.:o

Δεν έπρεπε να έχει αυτή τη συμπεριφορά με HDMI καλώδιο !

Κάνε το εξής:

- άνοιξε το Catalyst Control Center

- πήγαινε "My VGA Displays" -> "Properties (VGA Display)"

- στη δεξιά πλευρά τώρα, στο "Monitor Attributes" δες αν είναι επιλεγμένο το EDID

- αν είναι, βγάλε το check και επέλεξε τα επιθυμητά "Maximum Resolution" και "Maximum refresh rate"

- πάτησε το "Apply"

- πήγαινε αριστερά στο "Desktop Management" -> "Desktop Properties"

- κανονικά θα εμφανιστεί η ανάλυση 1920 * 1080 στη λίστα με τα "Settings"

- επίλεξέ την και απόλαυσέ την !

Δυστυχώς δεν εχει my vga displays, μόνο my digital flat panels, και δεν μπορώ να βρω την επιλογή που προτείνεις.... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Η έκδοση που έχω είναι η 12.10.

Ψάξε να βρεις την καρτέλα που δεξιά αναφέρει τα Monitor Information και Monitor Attibutes.

Στα Monitor Attributes υπάρχει το EDID που αναφέρω πιο πάνω.

Τρέξε και ένα update windows πολύ πιθανόν να εγκαταστήσει προφίλ της οθόνης σου και να σε αφήσει να αλλάξεις αναλύσεις όπως συνέβη και σε μένα..

Μήπως το μοντέλο της οθόνης σου δεν υποστηρίζει αναλύσεις άνω του 1680Χ1050; για τσέκαρε με το μοντέλο που έχεις...

The Samsung Series 3 S24B370 is a 24″ Full HD (1920 x 1080) LED Monitor. It has a ToC Bezel and comes with a Eco Design. The ToC stands for Touch of Color. This design features a hint off red color that is blended naturally to a semi transparent piano black bezel, the helps the monitor blend in with any decor, it is supposed to remind you off the sunset, the glass on the bezel feels elegant and the S24B370 definitely has a premium feel to it.

Δυστυχώς δεν εχει my vga displays, μόνο my digital flat panels, και δεν μπορώ να βρω την επιλογή που προτείνεις.... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Πιθανότατα το "My VGA Displays" σε εσένα φαίνεται σαν "My Digital Flat Panels" γιατί χρησιμοποιείς HDMI για την σύνδεση.

Επιμένω να ψάξεις για το EDID και να το απενεργοποιήσεις.

• 2 weeks later...

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και το έλυσα. Χρησιμοποίησα σήμερα καλώδιο DVI και οι αναλύσεις εμφανίστηκαν κανονικά όλες.

Επίσης για να έχω 1920χ1080 με το HDMI καλώδιο επέλεξα manually την ανάλυση "set to 1080i", που όπως φαίνεται αντιστοιχούσε σε 1920χ1080.

Όλα καλά λοιπόν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.