Jump to content

DOOM3 σε low end σύστημα.

cosmic

Recommended Posts

αυτό το είπα νομίζω πως δεν μπορει να κρίνει το παιχνίδι.

είδα σε όλα "high" "ultra high" το farcry στην 440μχ στην 5200 και στην 9700pro ε καμμία σχέση!

επίσης στο underground εγώ με το mx ξεκίναγα με φανάρι και στο ti4200 σου κουνιόταν η γκόμενα με το μαντήλι σε 9700 δεν το είδα,ίσως να ήταν με στριγκάκι:)

Αρχική απάντηση από DarkSaga

πολύ ωραία τα καλούδια του στυλ ΑΑ,ΑF 4χ 8χ αλλά εγώ τη βρίσκω με όρους του στυλ Fbucks κλπ κλπ

Value/money και τα υπόλοιπα καφέδες.

)

το value/money είναι υποκειμενικό... μιας και κάποιος μπορεί να θέλει υψηλή ανάλυση για να το θεωρήσει καλή gaming experience... για όποιον δεν του καίγεται καρφάκι φυσικά και θα πάρει το φτηνό που δεν αποδίδει...

αν δεν υπήρχαν τέτοιες διαφοροποιήσεις, η αγορά πώς θα προχώραγε? αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους, απλά εμείες είμαστε οι "χαζοί" αν μετράμε μόνο τα φπς και όχι τον καφέ. όποιον όμως τον παίρνει και για τα 2, τότε μαγκιά του... και καλά κάνει...

σιγά ρε τρούπερ μη με μαστιγώσουν κιόλας που έπαιξα τα farcry με κάρτα (δείγμα τέτοιας)

geforce 440mx :) πλάκα κάνεις έτσι?

συμβατές αρχιτεκτονικές δεν είναι? unified architecture drivers δεν έχουν?

και τα DX σε όλες τις εκδόσεις του αυτό παλεύουν να κάνουν Technology Encapsulation....

τα παιχνίδια παίζουν απλά με τις φτη΄νιάρες δεν μπορεις να καταλάβεις με τι σκεπτικό σχεδίαζε ο κατασκευαστής το παιχνίδι,διότι δεν γνωρίζεις πως είναι το παιχνίδι.

θυμάμαι παλιά στην καμπούλ τότε......

έπαιζα το need for speed 2!!!!1 με κώλομηχάνημα τα κλασικά και ΄λεγα πως υστερεί σε ανίδραση το αυτοκίνηο.

όταν μετά απο 2 χρόνια πήρα σύστημα,εξίσου παρωχημένο,διαπίστωσα πως με ένα σύγχρονο του παιχνιδιού σύστημα ήταν γαμώ.....

αλλά μην περβάλουμε με απαγορε΄σεις είναι DX9 και δεν θα πρεπε να παίζει καν lol

Κοιτα οταν κάποιος μου λεει οτι το Doom3 έχει χάλια γραφικά και παίζει με GF4 έ δεν ειναι δυνατον να μη γελάσω... Ειμαι σίγουρος οτι για να τα έχει το παιχνίδι τα AA, ΑF και τα συναφή, ΠΡΕΠΕΙ να τα χρησιμοποιήσουμε, αλλιώς γιατι να τα έβαζε δηλαδη. Τωρα αν εσενα δε σε νοιάζουν τα εφε κλπ και απλα θελεις να παίζει , τοτε 640χ480, όλα τα εφε κλειστά και enjoy! (εγω το έβαλα για να το δω και απλα δεν εχει καμία σχέση το ένα με το άλλο)...

Αλλιώς θα έιχα ακόμα την ΤΝΤ2 μου....

πολύ ωραία τα καλούδια του στυλ ΑΑ,ΑF 4χ 8χ αλλά εγώ τη βρίσκω με όρους του στυλ Fbucks κλπ κλπ

Value/money και τα υπόλοιπα καφέδες.

τώρα αν θέλετε να παίζετε μόνο εσεις οι γρήγοροι,οι ακριβόκαρτοι φραγκάτοι τα νέα παιχνίδια οκ.να χωριστούμε σε κάστες με βάση το 3dmark 2k3 score :)

Τοτε να μην αγοράζουμε τίποτα και να βγαίνουμε μόνο για καφέ... Και οτι περισέψει να πάρουμε καμια 4200 απο το fleamarket με 30 ευρώ... Ε δεν πάει έτσι, συγγνώμη δηλαδη... Βγήκε το παιχνίδι, ειναι πολύ καλό, θελει πολύ καλη κάρτα για να παίξει, το γουστάρω, τα έχω και τα σκάω... Εσυ αν δεν θέλεις, και όποιος δεν θέλει δηλαδη, μπορει απλά να περιμένει 6 με 12 μήνες που θα πέσουν οι τιμές και να το παίξει τότε. (και να το αγοράσει και τοτε που θα ειναι πιο φτηνό).

Δεν χρειάζεται να χωριστούμε σε καστες ρε παιδιά.

Παιξε οτι θές δεν θα σου πει κανένας τιποτα. Αλλά το να παιζεις doom3 με 4200 και να κανεις σχόλιο για τα γραφικά δεν εχει νόημα. Μια παλιά κάρτα οσο πιο κοντά στην εποχή της ειναι το παιχνίδι που παιζεις τοσο καλύτερα γραφικά θα σου φαινεται ότι εχει.

Η 9700προ ειναι 2 ετών αλλά το παιχνιδι ειχε ότι ναναι γραφικα και ετρεχε τζαμι..

Παιδια το Doom 3 εχει απισυτευτα γραφικα και ατμοσφαιρα....

Τωρα το να λετε οτι δεν εχει καλα γραφικα επειδη το βαλατε σε πισι με καρτα ΤΝΤ2 (!!!!!!) δεν στεκει...

Στο πισακι μου πεταει σε medium αναλυση (και αυτο επειδη δεν εχω 1 γιγα μνημη αλλιως θα επεζα High) και πολλες φορες κοντεψα να κατουρηθω πανω....

Μιλαμε για ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ παιχνιδι...

Παιχτε το με ακουστικα (5,1 κατα προτιμηση) και σβηστα τα φωτα και θα καταλαβετε τι εννοω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

χμ.

δυστυχώς η 4200 δεν είναι και τόσο παλιά.

στην ίδια γενιά ήταν και η 4600 με 2πλό περίπου bandwidth μνήμης,

που είναι αρκετά μεγάλο.

μην ξεχνάμε ότι μόνο η 6800 έχει έρθει από τις 6, άρα είναι οριακά μια γενιά πίσω.

ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι η μη υποστήριξη dx9.

το doom3 ζητάει ουσιαστικά κάρτα μια γενιά μπροστά από την εποχή του για να αποδώσει.

οι φωτοσκιάσεις που ουσιαστικά είναι το τμημα που χάνεται, θα μπορούσαν να

επεξεργάζονται από τη cpu. Από την alpha release που θυμάμαι, έπαιζα μεταξύ 10-15, σε 640*480. Απλά το παιχνίδι ήταν εξ αρχής ελεεινά βαρύ και ίσως δεν βελτιστοποιήθηκε όσο θα έπρεπε.

Πιστεύω ότι ένα παιχνίδι πρέπει να παίζει αξιοπρεπώς σε κάθε επίπεδο συστήματος της εποχής του. Η gf4 π.χ. έχει μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών και αποδίδει ικανοποιητικότατα στην πλειονότητα των παιχνιδιών.

Το παιχνίδι απλά δεν είναι συγκρίσιμο σε low end συστήματα με τα ανταγωνιστικά του,

εγώ παίζω UT2004 1280*1024 όλα highest 30 frames.

Αρχική απάντηση από sotiris

χμ.

δυστυχώς η 4200 δεν είναι και τόσο παλιά.

στην ίδια γενιά ήταν και η 4600 με 2πλό περίπου bandwidth μνήμης,

που είναι αρκετά μεγάλο.

μην ξεχνάμε ότι μόνο η 6800 έχει έρθει από τις 6, άρα είναι οριακά μια γενιά πίσω.

ουσιαστικά η μόνη διαφορά είναι η μη υποστήριξη dx9.

το doom3 ζητάει ουσιαστικά κάρτα μια γενιά μπροστά από την εποχή του για να αποδώσει.

οι φωτοσκιάσεις που ουσιαστικά είναι το τμημα που χάνεται, θα μπορούσαν να

επεξεργάζονται από τη cpu. Από την alpha release που θυμάμαι, έπαιζα μεταξύ 10-15, σε 640*480. Απλά το παιχνίδι ήταν εξ αρχής ελεεινά βαρύ και ίσως δεν βελτιστοποιήθηκε όσο θα έπρεπε.

Πιστεύω ότι ένα παιχνίδι πρέπει να παίζει αξιοπρεπώς σε κάθε επίπεδο συστήματος της εποχής του. Η gf4 π.χ. έχει μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών και αποδίδει ικανοποιητικότατα στην πλειονότητα των παιχνιδιών.

Το παιχνίδι απλά δεν είναι συγκρίσιμο σε low end συστήματα με τα ανταγωνιστικά του,

εγώ παίζω UT2004 1280*1024 όλα highest 30 frames.

Νομίζω οτι ξεχνάς τις κάρτες 9700-9800 / FX5900 κλπ. Αρα η 4200 ειναι 2 γενιές πίσω. Το οτι ειναι βαρύ το Doom, αυτό δε σημαίνει οτι ειναι κακογραμμένο. Απλα οι προγραμματιστές θελανε να εκμεταλευτουνε τις καινούριες κάρτες. Δεν ειναι τυχαίο οτι το παιχνίδι κυκοφόρησε αμέσως μόλις οι 6800/Χ800 γίνανε available...

Εγω θα συμφωνήσω οτι ειναι υπερβολικό αυτό που γίνεται με μερικά παιχνίδια να απαιτούνε τις τελευταίες κάρτες για να παίξουνε αλλα δυστυχώς έτσι ειναι.

Εαν δεις το παιχνίδι σε 6800/Χ800 θα καταλάβεις οτι ειναι φτιαγμένο για αυτές τις κάρτες και τιποτα άλλο. Συνέχεια τα frames ειναι κολημένα στα 60 και το παιχνίδι ειναι εκπληκτικό.

Το οτι παίζεις 1280χ1024 highest και έχεις 30 frames με μια Τι4200 δυσκολεύομαι να το πιστεψω. Το UT2004 αν δεν κάνω λάθος βασίζεται σε μια αρκετά παλιά μηχανή 3D, που δεν έχει και πολλές απαιτήσεις ούτως ή αλλως. Αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντίληψη για το τί ειναι γρήγορο και τι δεν είναι.

@zyx

δεν το χω ψάξει, πάντως εκμεταλεύεται τους pixel shader των καρτών με dx9 hardware υποστήριξη

@trooper

κι εγώ δυσκολευόμουνα να το πιστέψω:) εννοείται ότι δεν είναι ότι πιο γρήγορο,

προτιμώ 1024 ανάλυση που πάει πολύ καλύτερα.

το doom3 απλά χάνει στη σύγκριση με ανταγωνιστικά του παιχνίδια στον

τομέα των απαιτήσεων. μην ξεχνάμε ότι βγήκε εδώ κιένα μήνα και όχι μετά από 1 χρόνο.

θα ταν αλλιώς.

τα 60 frames σε τι ανάλυση τα πιάνεις? 1024 ή 1280?

E, καλα εννοειται id και opengl πανε πακετο, δεν χρειαζεται ψαξιμο αυτο, απο εκει και περα μαλλον τα παιδια μιλανε απλως για τις δυνατοτητες των νεων καρτων που απλως τις εχουν συνδιασει κακως μονο με το Direct3d.

Αρχική απάντηση από sotiris

@zyx

δεν το χω ψάξει, πάντως εκμεταλεύεται τους pixel shader των καρτών με dx9 hardware υποστήριξη

@trooper

κι εγώ δυσκολευόμουνα να το πιστέψω:) εννοείται ότι δεν είναι ότι πιο γρήγορο,

προτιμώ 1024 ανάλυση που πάει πολύ καλύτερα.

το doom3 απλά χάνει στη σύγκριση με ανταγωνιστικά του παιχνίδια στον

τομέα των απαιτήσεων. μην ξεχνάμε ότι βγήκε εδώ κιένα μήνα και όχι μετά από 1 χρόνο.

θα ταν αλλιώς.

τα 60 frames σε τι ανάλυση τα πιάνεις? 1024 ή 1280?

Αρα για να προτιμάς 1024 σημαίνει οτι στην 1280 δεν ειναι και τοσο ικανοποιητικό...

60 frames σε 1280χ1024, Vsync on, 8xAA, 8xAF.

Οταν λες οτι χάνει απο τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, τι εννοείς? Οτι επειδή ειναι πιο απαιτητικό δε θα το προτιμήσει ο κόσμος? Δεν υπάρχει ανταγωνιστικό παιχνίδι για το Doom 3 αυτή τη στιγμή. Το UT2004 για μένα δεν ειναι συγκρίσιμο. Τα έχω και τα 2 αυθεντικά, και το UT2004 ειναι μόνο για multiplayer boom boom :) Αυτό που θα ειναι ανταγωνιστικό ειναι το HL2, αλλα ακόμα το περιμένουμε.

To Doom 3 απευθύνεται κυρίως για Single player, για multi μάλλον το quake 4 που λογικά θα χρησιμοποιεί τη μηχανή του.

τα εντάσσω και τα 2 στα fps.

εννοώ ότι έχει χειρότερη απόδοση

χωρίς βελτίωση στα γραφικά (πάντα σε low-end).

ναι, 1024 προτιμώ

χμ, η κάρτα σου παραείναι γρήγορη μου φαίνεται:)

είναι άστοχο το θέμα cosmic από κάρτα σε κάρτα έχει άλλη τεχνολογία η μάλλον να στο πω καλύτερα τα features που έχει πχ μια 4200 με μια radeon 9700 η nvidia 5900 είναι τελείως άλλη απεικόνιση άρα βαλε και με της ποιο καινούργιες κάρτες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.