Jump to content

παρακαλώ βοήθεια με lg 2242c

nikonick

Recommended Posts

αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ από κύπρο.

ονομάζουμε νίκος νικολάου και μόλις πρόσφατα έχω ανακαλύψει το εξαιρετικό foum σας.

πριν από λίγες μέρες έχω αγόρασεi ένα monitor τις lg 2242c για να αντικαταστήσω το παλιό που είχα αλλα αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες στο να ρυθμίσω την οθόνη όπως θέλω αφού τα menu είναι πολύ δύστροπα με συνεχές δεξιά αριστερά για αλλαγές στα settings.

επίσης κάθε φορα που ανάβω το pc το intel hd graphics windows xp pro sp3 x32 δεν κρατάει τις προκαθορισμένες ρυθμίσιες κάτι που είναι πολύ εκνευριστικό.

μήπως κανένας από εσάς έχει δοκίμασεi το εν λόγο monitor ?

η χρωματική του συμπεριφορά είναι μέτρια με το gimp που δουλεύω αλλα αυτό που είναι ενοχλητικό πολύ είναι η παρα πολύ μεγάλη φωτεινότητα τις οθόνης και ανανκαζουμε να έχω το brightness 7 και το κονστρατ στο 45.

συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάτι αλλα είναι μέσο το greelish το greek αφού τα windows που έχω είναι αγγλικά

παρακαλώ να έχω τα σχόλια σας

σας ευχάριστο

Οι περισσότερες LG έχουν κουμπί με την ένδειξη Engine. Εκεί έχει προφιλ συνήθως για ταινία (έντονη αντίθεση), http, δουλειές γραφείου με χαμηλή φωτεινότητα κτλ. Γενικά η led οθόνες έχουν δυνατό οπίσθιο φωτισμό. Αν υπάρχει και διακόπτης με ένδειξη Smart ενεργοποιείσαι από εκεί την αυτόματη φωτεινότητα και βάσει φωτοκύτταρου θα την ρυθμίζει αυτόματα σε σχέση με τον φωτισμό του χώρου.

Καλύτερα να κάνεις τις ρυθμίσεις απευθείας πάνω στην οθόνη παρά μέσω των ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών.

αγαπητέ vagsk σε χαιρετώ και ευχάριστο για την βοήθειαν σου.

έχω ρίξει κατά πολύ την φωτεινότητα αλλα και palin είναι αρκέτα φωτεινή αλλα κάπως μετριάζεται η κατάστασης με ο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει η οθόνη.

σχετικά με την μειωμένη φωτεινότητα αυτό συνεπάγεται και επιμήκυνση του ορίου ζωής του panel, άκουσα ότι η σειρά αυτή τις lg έχει πάνω κάτω 18000-220000 ώρες μονο !

ευχάριστο

Ότι όριο ζωής και να έχει το backlit ειδικά σε led δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε. Σε καμιά 5ετία θα έχουμε κάνει αναβάθμιση λόγω καλύτερης τεχνολογίας σε οθόνες οπότε μη σε απασχολεί και τόσο πολύ. Κατά κύριο κανόνα εφόσον τα led δεν δουλεύουν σε 100% φωτεινότητα επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής τους.

Ακόμα καλό θα είναι αν αναγνωρίζεται ως plug n' play monitor στα windows η οθόνη να περάσεις νέους drivers από LG ειδικά για το δικό σου μοντέλο. Πολλές φορές τα έτοιμα προφίλ χρωμάτων που έρχονται με drivers βελτιώνουν την απεικόνιση.

αγαπητέ vagsk σε καλημερίζω και σε ευχαριστο πολύ για τις επεξηγήσεις σου.

σχετικά με τους lg drives έβαλα αυτούς που συνοδεύουνε την οθόνη και δεν ξέρω αν υπάχουν νεότεροι.

έχω κάνει και το color profile για το lg αλλα δεν νομίζω να μπορέσω να συνηθίσω γήγορα την οθόνη αυτή για επεξεργασία φωτογραφίας και video.

σε ευχάριστο ξανά.

Τι οθόνη χρησιμοποιούσες πριν;

Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά των factory settings στην οθόνη και πριν ξεκινήσεις τις αλλαγές ρύθμισε την θερμοκρασία χρώματος. Στην δική μου είναι σε Menu -> Χρώμα -> Προρυθμίσεις και ξεκινάει από RGB,6500 κτλ και καταλήγει στα 9300Κ. Μετά κάνε παιχνίδι και με την Engine αν και συνήθως την έχω προσωπικά κοντά στις default ρυθμίσεις.

Πάντως για επεξεργασία εικόνας-βίντεο αυτή την εποχή καλή αλλά κάπως τσιμπημένη λύση είναι οι οθόνες IPS (κοντά στο 300άρι). Εκεί πιθανώς να χάσεις κάτι στα ms που σου δίνει η οθόνη (τυπικά είναι 8ms νομίζω) αλλά αν δεν είσαι σκληροπυρηνικός gamer και δεν παίζεις FPS συνήθως δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Οι IPS οθόνες έχουν πολύ πιο ζωντανά χρώματα από τις κλασσικές ΤN. Η δική σου πάντως φαίνεται να έχει το κλασσικό TN panel και 5ms και από τιμή (100άρι) φαίνεται να είναι value λύση που περισσότερο εξυπηρετεί δουλειές γραφείου και όχι σοβαρή/επαγγελματική επεξεργασία εικόνας/βίντεο.

αγαπητέ vagsk σε καλησπερίζω και σε ευχάριστο και palin για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έχεις δώσει.

η οθόνη που ιχ ήτανε μια πολύ παλιά τις ctx 17 ιντζών crt που μου την έδωσε ο θείος μου γύρο στον γενάρη του 2005.

από τι θυμάμαι οι 17ares ήτανε 140 λίρες 239 euros αλλα τα χρώματα τις δεν τα αλλάζω ούτε και σήμερα.

φυσικά ξέρω ότι για καλή lcd πρέπει να πας πάνω από 300 euros και σε καμια λιάμα η εΐζο αλλα δεν είχα και πολλά να δώσω ειδικά αυτόν τον καιρό.

είμαι φωτογράφος μαζί με τον τον εν λόγο θείο μου που τραβάει video και του κάνω και κάποια edits και "μετραοπες" vhs σε dvd'σ.

ότι χρώμα έβλεπα με την ctx ήτανε το σωστό και για τις φωτός αλλα και για τα videos.

συγγνώμη που μίλησα πολύ αλλα έτσι πληροφοριακά για να ξέρεις ένα περίπου τι κάνω.

σε ευχάριστο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.