Delijohn Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να πάω σε νέα οθόνη, αφού η τωρινή μου θα κοσμήσει γραφείο ανιψιού μου, νεοεθισμένου στο gaming. :whistle2: Λέω να πάω στις 27 ίντσες αφού χωράνε άνετα στο γραφείο μου.. και ως γνωστόν, the bigger the better! Πέρα από το ποιο μοντέλο να διαλέξω.. γλυκοβλέπω και μια dell (U2713HM) με ανάλυση 2560x1440. Να το κάνω το κακό; Κολλάω σε 2 πράγματα και θέλω την άποψή σας! 1. Θα ζορίζεται η 7970; Ξέρω πως μελλοντικά θα μπει άλλη μια δίπλα της, ή θα πάμε για νέα κάρτα όταν έρθουν αυτές. Μα θα αντέχει ως τότε; Δε χαλιέμαι αν ρίξω ένα επίπεδο το msaa ή το fxqxztg-AA αλλά αν θα κάνω μια κίνηση που θα την μετανιώσω. Επίσης είναι κουλή ανάλυση; Γιατί στα benchmarks βλέπω να πηγαίνουν μετά σε 2560x1600.. 2. Με τις ταινίες τι παίζει; Έχουμε που έχουμε τόσα gb ταινίες να δούμε.. θα υπάρχει αρκετό pixelιασμα; Επειδή βλέπω ΚΑΙ ταινίες ΚΑΙ σειρές... θα είναι άσχημο το θέαμα των full hd ταινιών στα 2560x1440; Η σκέψη μου είναι πως αφού οι πλευρές είναι x1.3, θα είναι όπως περίπου όταν βλέπουμε 720p βιντεάκι σε full hd ανάλυση.. ισχύει; Απόψεις;
Volrath Δεκέμβριος 4, 2012 #2 Δεκέμβριος 4, 2012 1. Άμα δεν το σχίσεις σε ΑΑ θα είσαι μια χαρά. 16:9 είναι, τυπικό ratio, δε θα έχεις πρόβλημα. Κάποια ports ίσως να μην υποστηρίζουν τόσο υψηλή ανάλυση, αλλά πολύ σπάνιο.2. Κανένα πρόβλημα.Το πρόβλημα υπάρχει όταν είναι πολλές οι ιντσες και μικρή η ανάλυση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχεις το αντίθετο "πρόβλημα". Λίγες ιντσες και μεγάλη ανάλυση. Ακόμα και ταινίες στην native ανάλυση (1440p) να έβρισκες δε θα καταλάβεις διαφορά από 1080p -μη σου πω και από 720p - άμα κάθεσαι σε μία Α απόσταση μακριά από το monitor όταν τις βλέπεις.
Delijohn Δεκέμβριος 4, 2012 Author #4 Δεκέμβριος 4, 2012 Έτσι λέω.. είναι οθονάρα και διαβάζω γενικώς καλά λόγια! Απλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να αλλάξω και ανάλυση.. μη δεν τραβάει η κάρτα μετά και ψάχνομαι! Άλλος κανείς με τέτοια ανάλυση;
Vadergr Δεκέμβριος 4, 2012 #5 Δεκέμβριος 4, 2012 Αν ειναι να εχεις και θεμα με την 7970 τι να πουν αλλοι που την εχουν με μικροτερες κάρτες?Νομιζω ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει.
AbitImmortaLAi7 Δεκέμβριος 4, 2012 #6 Δεκέμβριος 4, 2012 Μόνο κάποιος που είχε σκοπό να παίξει σε ανάλυση 2560x θα έπαιρνε μία τέτοια κάρτα.Θα έλεγα να μην ανησυχείς για το αν θα μπορεί η κάρτα αυτή να σηκώσει τέτοια ανάλυση.Αν δε μπορούμε με 400ε να παίξουμε σε x2560 να το γυρίσουμε σε κονσόλες καλύτερα Όσο για το monitor,αν δε ψάχνεις τα υψηλά response times για gaming, πάρτο γιατί είναι από τα καλύτερα.Δες εδώ για παραπάνω info στο monitor αυτό => AnandTech - Dell U2713HM - Unbeatable performance out of the box
Delijohn Δεκέμβριος 4, 2012 Author #7 Δεκέμβριος 4, 2012 Είναι και κάποια παιδιά που έχουν crossfire σε ένα monitor.. κι αναρωτιόμουν αν είναι τόσο τρελοί ώστε να θέλουν απλά να φτάσουν τα 200fps όταν τα πάνω από 60 πχ είναι αποδεκτά.. :baby: ε η συγκεκριμένη κάρτα δεν ξέρω αν βγάζει πάνω από 60 fps σε όλα τα παιχνίδια σε αυτή την ανάλυση!
gdp77 Δεκέμβριος 5, 2012 #8 Δεκέμβριος 5, 2012 Απλά θα είσαι αναγκασμένος σε κάθε δεδομένη περίοδο να έχεις high end κάρτα για να σηκώνει άνετα τα games. Με 1080p monitor θα παίρνεις τα ίδια fps με middle range κάρτα. Αποφασίζεις τι θες και τι μπορείς να πληρώνεις
csaris Δεκέμβριος 9, 2012 #9 Δεκέμβριος 9, 2012 Παιδια μη λεμε οτι θελουμε ειχα και 7970 & 680 και παιζουν το 90% των games σε 5760χ1080 με πανω απο 60fps.Σε 2560 υπερκομπλε θα σαι... Στη θεση σου ομως θα σκεφτομουν και το ef με 3χu2312.
Delijohn Δεκέμβριος 9, 2012 Author #10 Δεκέμβριος 9, 2012 Πολύ καλή ιδέα! Δεν είχα δει ότι έρχεται στα ίδια λεφτά! Τώρα έχω 2 άλλα σκαλώματα. 1. Αν θα χωράνε στο γραφείο μου :tongue: οπότε κοιτάω διαστάσεις οθονών και 2. Πόσο εύκολο θα είναι για everyday use, ένα τέτοιο σύστημα οθονών.. πχ σερφάρισμα ή χρήση word (ok θα τα μεγενθύνω όλα) Η φάση επίσης είναι πως δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ σε 6 μήνες ή σε 1 χρόνο, γιατί έχω σκοπό να την κάνω για εξωτερικό.. άρα ένα τέτοιο setup θέλει 3 ταξίδια για να μεταφερθεί σαν χειραποσκευή θα περιμένω μάλλον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. [MENTION=10015]csaris[/MENTION] κάτι τέτοιο βλέπεις εσύ;; AMD 7970 Crossfire 120Hz Portrait Eyefinity Battlefield 3 Karkand Multiplayer - YouTube Θα πρέπει να μετακομίσω σε πράσινες γειτονιές όμως για πάνω από 1 οθόνη ε;;
csaris Δεκέμβριος 9, 2012 #11 Δεκέμβριος 9, 2012 Πολύ καλή ιδέα! Δεν είχα δει ότι έρχεται στα ίδια λεφτά! Τώρα έχω 2 άλλα σκαλώματα. 1. Αν θα χωράνε στο γραφείο μου :tongue: οπότε κοιτάω διαστάσεις οθονών και 2. Πόσο εύκολο θα είναι για everyday use, ένα τέτοιο σύστημα οθονών.. πχ σερφάρισμα ή χρήση word (ok θα τα μεγενθύνω όλα) Η φάση επίσης είναι πως δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ σε 6 μήνες ή σε 1 χρόνο, γιατί έχω σκοπό να την κάνω για εξωτερικό.. άρα ένα τέτοιο setup θέλει 3 ταξίδια για να μεταφερθεί σαν χειραποσκευή θα περιμένω μάλλον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. [MENTION=10015]csaris[/MENTION] κάτι τέτοιο βλέπεις εσύ;; AMD 7970 Crossfire 120Hz Portrait Eyefinity Battlefield 3 Karkand Multiplayer - YouTube Θα πρέπει να μετακομίσω σε πράσινες γειτονιές όμως για πάνω από 1 οθόνη ε;; Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο αλλα ειναι ψαρωτικο! Uploaded with ImageShack.us Μπορεις να τις βαλεις και καθετα οπως στο λινκ που εβαλες. Αποι χωρο μην κολλας ενα γραφειο απλο εχω 1,20μ μηκος.
Delijohn Δεκέμβριος 10, 2012 Author #12 Δεκέμβριος 10, 2012 Ξέρουμε τι οθόνες χρησιμοποιεί αυτός;;;;Skyrim 5x1 120Hz Portrait Eyefinity - YouTubeΔεν βλέπω να απαντάει σε κανέναν, αν και του έχω στείλει ήδη μήνυμα και περιμένω απάντηση... απλά μου κάνει εντύπωση το μικρό bezel, αν και φοβάμαι πως το έχει αφαιρέσει..
HellhammeR Δεκέμβριος 10, 2012 #13 Δεκέμβριος 10, 2012 Διαψεύστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η 2713 έχει αρκετά μεγάλο συνολικό input lag - σε σχέση με την 2412m - που την ψιλοκάνει meh για gaming.
Red_Alert Δεκέμβριος 10, 2012 #14 Δεκέμβριος 10, 2012 εχω την u2711 και παιζω πολυ, γενικα ειναι η καλητερη αγορα που εχω κανει...
csaris Δεκέμβριος 11, 2012 #15 Δεκέμβριος 11, 2012 Ξέρουμε τι οθόνες χρησιμοποιεί αυτός;;;;Skyrim 5x1 120Hz Portrait Eyefinity - YouTubeΔεν βλέπω να απαντάει σε κανέναν, αν και του έχω στείλει ήδη μήνυμα και περιμένω απάντηση... απλά μου κάνει εντύπωση το μικρό bezel, αν και φοβάμαι πως το έχει αφαιρέσει..23Αυτες ειναι αλλα τις εχει κανει βιδες, εχει βγαλει τα bezels και εχει κανει custom βαση για να τις βαλει καθετα γιατι δεν γυρνανε.
andreas_a Δεκέμβριος 11, 2012 #16 Δεκέμβριος 11, 2012 Για γενικη χρηση, η 2713 θα σε ενθουσιασει, καθως τα παντα σε αυτη την αναλυση δειχνουν απιστευτα. Προσωπικα οταν αλλαζω οθονη, λογω games σε 1080p μου δινει την αισθηση οτι πικσελιαζει. Αισθηση ειναι βεβαια και συνηθεια στο ματι.Eπειδη κατεχω την ιδια καρτα γραφικων με εσενα, μπορω να πω οτι αν κυνηγας τα 60 fps, θα τα πιασεις, εμενα μου φαινονται πολυ λιγα ειδικα σε online fps games, χωρια το μεγαλυτερο input lag σε σχεση με 2412m και σχεδον μηδενικο σε 2312hm. Για games, ειδικα online fps, αν παιζεις, δεν θα την προτεινα εκτος αν εχεις κατα νου αργοτερα για μια δευτερη καρτα. Δε παυει να ειναι μια αναλυση η οποια παντα θα ζοριζει. Εγω χρησιμοποιω την 2711 για γενικη χρηση καθως ειναι απιστευτη και μια απο τις καλυτερες αγορες ever που εχω κανει, για μη online fps games οπου το input lag δεν παιζει και πολυ ρολο, αλλα οταν θελω να παιξω online fps π.χ. BF3 αναγκαστικα γυρναω σε 2312hm για να σηκωσω 100+ fps, καθως στα 60-70 που εχω στην 2711 μου δινει την αισθηση οτι ειναι λιγο laggy. Αυτα τα ολιγα. Αν θες να με ρωτησεις κατι, επειδη εχω ιδια καρτα και παρομοια οθονη με αυτη που ενδιαφερεσαι, μετα χαρας να απαντησω και να σε βοηθησω σε οτι απορια σου προκυψει!
Τζώρτζης Δεκέμβριος 11, 2012 #17 Δεκέμβριος 11, 2012 Μπορεις να τις βαλεις και καθετα οπως στο λινκ που εβαλες. Αποι χωρο μην κολλας ενα γραφειο απλο εχω 1,20μ μηκος. :OT: θα ήθελα ένα video όταν παίζεις αν μπορείς :OT:
Delijohn Δεκέμβριος 11, 2012 Author #18 Δεκέμβριος 11, 2012 [MENTION=20642]andreas_a[/MENTION] Η αλήθεια είναι ότι βοήθησες αρκετά! Δε μπορώ να πω πως κοιτάω καθαρά τον αριθμό τον fps αλλά για να έχεις άλλη οθόνη για παιχνίδια, κατάλαβα.. στην ίδια τιμή πάμε καθαρά για multi-monitor setup κι ομολογώ πως είναι κάτι πιο...super wow για gaming!!!! Oπότε προς εκεί γέρνω... :banging: :OT: θα ήθελα ένα video όταν παίζεις αν μπορείς :OT: DiRT 3 3x 24" Displays on GTX 480 SLI 5760x1200
csaris Δεκέμβριος 11, 2012 #19 Δεκέμβριος 11, 2012 :OT: θα ήθελα ένα video όταν παίζεις αν μπορείς :OT: Βιντεακι δεν μπορω να σου βγαλω... Ριξε ομως μια ματια εδω: Ο πρωτος που εκανε ef ηταν ο @sebastian και οταν το ειδα εμεινα μ@λακας! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=PTEpPXJRDW8]Battlefield 3 / amBX / GTX 580 Surround - YouTube[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ovm7XBtaQAM]AMD 7970 Crossfire 120Hz Portrait Eyefinity Battlefield 3 Karkand Multiplayer - YouTube[/ame]
Delijohn Δεκέμβριος 11, 2012 Author #20 Δεκέμβριος 11, 2012 Εγώ πάντως έβαλα σκοπό ζωής να βάλω κάποια στιγμή 5 οθονούλες κάθετα να πάρω μια σαλιάρα και να κάτσω απέναντι να βλέπω :drool: κι όπου κι αν βρίσκομαι, θα σας καλάω να έρχεστε να παίζουμε παρέα! :magic:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.