Jump to content



Τα ανθρακούχα ποτά ύποπτα για καρκίνο


Zarras

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ea6gka

Συστατικα κοκα κολα: Νερο ΖΑΧΑΡΗ.....ασε που σε κανει να πεινας συνεχεια

Η ζαχαρη δεν παχαινει, μονο οτι περιεχει λιπος παχαινει, απλα ο οργανισμος καταναλωνει πρωτα αυτα και μετα το λιπος οποτε ετσι παχαινουνε αυτοι που τρωνε πολλα γλυκα (ετσι νομιζω τουλαχιστον)

edit: και ναι αυτα τα μαθαινει καποιος στο μαθημα βασεων δεδομενων:hehe:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 15:01]

Τα ανθρακούχα ποτά συνδέονται με την αύξηση εμφάνισης της νόσου στον οισοφάγο τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές έπειτα από ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η κατά κεφαλήν κατανάλωση ανθρακούχων ποτών αυξήθηκε από 49 λίτρα κατά μέσον όρο το 1946 σε 224 λίτρα το 2000. Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά καρκίνου του οισοφάγου παρουσίασαν από το 1974 ως το 2000 αύξηση της τάξεως του 570% στους λευκούς άνδρες. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Καρκίνο, το 2003 η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου χτύπησε στις ΗΠΑ περισσότερους από 10 χιλιάδες άνδρες, σκοτώνοντάς τους σχεδόν όλους.

Μάλιστα, η σύνδεση αυτή προέκυψε και από στοιχεία άλλων χωρών, όπου τα αναψυκτικά είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, όπως η Βρετανία ή η Αυστραλία. Ωστόσο σε χώρες όπως η Ιαπωνία ή η Κίνα, όπου τα ανθρακούχα ποτά δεν αποτελούν τόσο μεγάλη «μόδα», τα ποσοστά καρκίνου του οισοφάγου δεν εμφανίζουν αύξηση, σημειώνουν οι ερευνητές.

Αν και η ταυτόχρονη αυτή αύξηση της κατανάλωσης ανθρακούχων ποτών και καρκίνου του οισοφάγου μπορεί να αποτελεί σύμπτωση, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει βιολογική βάση σε αυτή την επίδραση. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά κάνουν το στομάχι να εκτείνεται περισσότερο από το φυσιολογικό, με αποτέλεσμα το όξινο γαστρικό υγρό να παλινδρομεί προς τον οισοφάγο. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση αδενοκαρκινώματος στον οισοφάγο. «Αν κάποιος πιει ένα τέταρτο του λίτρου νερό, το στομάχι θα εκταθεί κατά ένα τέταρτο του λίτρου» εξηγεί ο Μάλαθ. «Αν όμως το ποτό είναι ανθρακούχο, το στομάχι θα εκταθεί για παράδειγμα κατά μισό λίτρο, κάτι που θα οδηγήσει σε παλινδρόμηση».

υπάρχει κάποιο link με το άρθρο?

Link to comment
Share on other sites

Αν και η ταυτόχρονη αυτή αύξηση της κατανάλωσης ανθρακούχων ποτών και καρκίνου του οισοφάγου μπορεί να αποτελεί σύμπτωση, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει βιολογική βάση σε αυτή την επίδραση. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά κάνουν το στομάχι να εκτείνεται περισσότερο από το φυσιολογικό, με αποτέλεσμα το όξινο γαστρικό υγρό να παλινδρομεί προς τον οισοφάγο. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση αδενοκαρκινώματος στον οισοφάγο.
Θα πρεπει πρωτα λογω της παλινδρομησης να γινει μεταπλασια του επιθηλιου (οισοφαγος Barret) και την συνεχεια να γινει εξαλλαγη σε αδενοκαρκινωμα.Η πιθανοτητα σε αυτους που δεν εχουν συγγενη προδιαθεση εινα πολυ πολυ μικρη. Εξαλλου δεν ειναι κατι το οποιο εγινε τωρα γνωστο απο την επιστημη, οποιοσδηποτε παραγοντας αυξανει τη γαστρο-οισοφαγικη παλινδρομηση οπως το καπνισμα και τα καρυκευματα (το αγχοςκτλ κτλ) μπορει να κατηγορηθει για το ιδιο.

Δε θα ανυσηχουσα για αυτο - υπαρχουν αλλα πραγματα για τα οποια τα συγκεκριμενα αναψυκτικα ευθυνονται περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Η ζαχαρη δεν παχαινει, μονο οτι περιεχει λιπος παχαινει, απλα ο οργανισμος καταναλωνει πρωτα αυτα και μετα το λιπος οποτε ετσι παχαινουνε αυτοι που τρωνε πολλα γλυκα (ετσι νομιζω τουλαχιστον)
yep πανω κατω, πρωτη καυσιμη υλη για το μεταβολισμο ειναι η γλυκοζη, απλα οταν υπαρχει σε αυθονια μετατρεπεται σε αλλες μορφες οι οποιες ειναι πιο ευκολο να αποθηκευτουν στον οργανισμο, πχ το λιπος.
Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Hemispasm

Δε θα ανυσηχουσα για αυτο - υπαρχουν αλλα πραγματα για τα οποια τα συγκεκριμενα αναψυκτικα ευθυνονται περισσοτερο.

Διαβασα σημερα σε μια εφημεριδα οτι μετα απο μια ερευνα σε 91.000 γυναικες στην Αμερικη η οποια ολοκληρωθηκε μετα απο 9 χρονια , το αποτελεσμα ηταν οτι η ημερησια καταναλωση ενος αναψυκτικου αυξησε κατα 83% τον κινδυνο εμφανισης στο μελλον διαβητη τυπου Β''.

Επισης αναφερεται πως οι γυναικες που αυξησαν την καταναλωση ζαχαρωδων ποτων απο ενα την βδομαδα σε ενα την ημερα, πηραν κατα μεσο ορο βαρος εννέα κιλα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Samael

Μηπως ο καρκινος σχετιζεται με το καπνισμα περισσοτερο κ οχι με το ανθρακικο?

Κ ειναι πολυ οι ανθρωποι με ¨καουρες¨ αλλα δεν εχουν κ καρκινο....

Σχετιζεται με οποιοδηποτε αυξανει τη παλινδρομηση οπως ειπα παραπανω, η δραση του οξινου παλινδρομουντος υγρου προκαλει τη βλαβη, οχι το ανθρακικο.
Αρχική απάντηση από Giorgos

Διαβασα σημερα σε μια εφημεριδα οτι μετα απο μια ερευνα σε 91.000 γυναικες στην Αμερικη η οποια ολοκληρωθηκε μετα απο 9 χρονια , το αποτελεσμα ηταν οτι η ημερησια καταναλωση ενος αναψυκτικου αυξησε κατα 83% τον κινδυνο εμφανισης στο μελλον διαβητη τυπου Β''.

Yep ο ΣΔ ειναι ενα απο τα προβληματα, οπως επισης και η αγνωστη ακομα ενδεχομενη καρκινογονος δραση των διαφορων γλυκαντικων ουσιων που περιεχουν.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unstoppable

Η ζαχαρη δεν παχαινει, μονο οτι περιεχει λιπος παχαινει, απλα ο οργανισμος καταναλωνει πρωτα αυτα και μετα το λιπος οποτε ετσι παχαινουνε αυτοι που τρωνε πολλα γλυκα

Η ζαχαρη ειναι ενέργεια που αν δεν καει μετατρέπεται (αποθηκεύεται) με μορφτή λιπους, μια χαρα παχαίνει αν δεν γυμνάζεσαι ..

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς τα αναψυκτικά δεν μ'αρέσουν και πολύ , αλλά έπινα Κόκα κόλα . Την έκοψα από τότε που μας πήρανε τους Ολυμπιακούς στην Ατλάντα . Γενικά κάνω εμπάργκο στην Κόκα κόλα που πάει να τα καπελώσει όλα ! Πάντως είναι εθισμός , άμα πιώ μετά ξαναθέλω τις επόμενες μέρες , μέχρι να το συνειδητοποιήσω και να την ξανακόψω .

Εχει κάνει κανείς το τέστ με το κρέας ? Τι αηδία !

Link to comment
Share on other sites

Αχ.. γκλου... γκλου... ουφ!!!!! ευτυχος που ειμαι σε ξενοδοχειο (για δουλεια υποτηθετε) και εχω να διαλεξω αναμεσα απο 15 χυμους που παιρνω δωρεαν. οπως και το φαϊ...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εντάξει είναι κακό αλλά ξεχνάτε κάτι.Οι αμερικάνοι πίνουν κοκα-κόλα αντί για νερό.Όταν μιλάμε για τρελές ποσότητες δεν φαντάζεστε!!Είχε πάει ένας κολλητός αμερική και μου περιέγραφε το πόσο πίνουνε και δεν πίστευα στα αυτιά μου!!Οι Έλληνες σαφώς δεν καταναλώνουμε τέτοιες ποσότητες!!!Όχι ότι το να κόψεις την κοκα κόλα είναι κακό άλλωστε μετά από αυτό και εγώ θα την κόψω!!!:D :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Tsunami [Σήμερα, στις 13:27]

Παιδιά εντάξει είναι κακό αλλά ξεχνάτε κάτι.Οι αμερικάνοι πίνουν κοκα-κόλα αντί για νερό.Όταν μιλάμε για τρελές ποσότητες δεν φαντάζεστε!!Είχε πάει ένας κολλητός αμερική και μου περιέγραφε το πόσο πίνουνε και δεν πίστευα στα αυτιά μου!!Οι Έλληνες σαφώς δεν καταναλώνουμε τέτοιες ποσότητες!!!Όχι ότι το να κόψεις την κοκα κόλα είναι κακό άλλωστε μετά από αυτό και εγώ θα την κόψω!!!:D :D

..."Ειδικοί από το νοσοκομείο Τάτα Μεμόριαλ στην Ινδία μελέτησαν την κατανάλωση αναψυκτικών στις ΗΠΑ κατά τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου. Και είδαν ότι η κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών παρουσίασε πενταπλάσια αύξηση τα τελευταία 50 έτη, ενώ συγχρόνως κατά την τελευταία 25ετία τα ποσοστά αδενοκαρκινώματος στον οισοφάγο παρουσίασαν εξαπλάσια αύξηση στους άνδρες, την ομάδα με την υψηλότερη κατανάλωση ανθρακούχων ποτών."...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.