ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2012 Μετά από μερικά χρόνια τα οικονομικά μου μού επιτρέπουν επιτέλους να αγοράσω ένα ηλεκτρονικό ρολόι της Casio.:big_boss: Και τι καλύτερο τώρα που τα μοντέλα που είχα βάλει κάποτε στο μάτι έχουν χάσει σε αξία! Το θέμα είναι ότι, ενώ το μεταλλικό λουράκι είναι αποό τιτάνιο, το καντράν είναι καουτσούκ ή ρητίνη, και ως εκ τούτου φοβάμαι μήπως αφήνουν σημάδι. Για ποιο λόγο να δώσω 200+ ευρώ για κάτι που χαράσσει εύκολα; Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω, κατέληξα στα εξής δύο μοντέλα: OROLOI.gr - CASIO PROTREK RadioControlled Titanium PRW500T E-MEN Ρολόγια - CASIO PROTREK Mens Watch PRG-240T-7ER Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποιο από τα δύο υλικά του καντράν είναι το καλύτερο και κατά πόσο είναι ανθεκτικά όσο ένα καντράν από τιτάνιο. Πέρα από αυτά, το πρώτο μοντέλο έχει διετή εγγύηση από την Casio, ενώ το δεύτερο επίσης διετή από μια ελληνική αντιπροσωπεία ονόματι ΕΛΜΗ SYSTEMS. Μήπως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και είναι καλύτερο να προτιμήσω το πρώτο προϊόν; Αν δεν ήταν ανάγκη να αγοράσω κι ένα "καλό" ρολόι για τις εξόδους μου (http://www.dominadesign.com/EN/Dolce-Gabbana-watch-chrono-D-G-DW0185-di-Dolce-Gabbana-2172P.aspx ) θα έδινα τα 110 ευρώπουλα που έσκασα για το D&G σε κάποιο καλύτερο μοντέλο της Casio, όχι ότι κι αυτά που μ'ενδιαφέρουν είναι για πέταμα. Ίσα ίσα έχουν πολλές λειτουργίες. Ελπίζω μόνο το κουδούνισμα να είναι αρκετά δυνατό για να με ξυπνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Δεκέμβριος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Για εμένα προσωπικά τα Casio είτε είναι για αρκετά μικρές ηλικίες είτε για περιπετειώδεις ιδιοκτήτες που θα χρησιμοποιησουν τις λειτουργίες του... Όσο για το ξυπνητήρι δε νομίζω οτι μπορείς να βασιστείς σε ρολόι χειρός, δώσε 5-10ε και πάρε κάποιο απλό ξυπνητήρι και τελείωσε το θέμα! Εφόσον δίνεις ένα καλούτσικο ποσό για ρολόι η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να στραφείς σε κάτι πιο ποιοτικό και classy, πραγματικό ρολόι... Όπως citizen, seiko, orient που είναι "πραγματικά" ρολόγια, αντέχουν στο χρόνο και δεν εξαρτώνται απο τη μόδα! creationwatches.com και ebay.com έχουν τρελές τιμές και στα χρήματα που δίνεις παίρνεις πολύ ωραία κομμάτια (και με αρκετά λιγότερα χρήματα σε Orient)... πχ... Αν επιμένεις σε Casio καλύτερα να απευθυνθείς στα διάφορα ελληνικά forums που υπάρχουν τριγύρω, δε μπορώ να σε βοηθήσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asp Δεκέμβριος 4, 2012 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 H ΕΛΜΗ είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Casio στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Tα citizen ecodrive ειναι φοβερα παντως, συμφωνω με Tomahawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 4, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Καλά όλα αυτά, αλλά έχω αδυναμία στα ηλεκτρονικά ρολόγια. Και δε μ'ενδιαφέρει να είναι στυλάτο. Για καθημερινή χρήση προορίζεται. Υπάρχουν πολλά καλά αναλογικά ρολόγια που μού αρέσουν, αλλά θέλω να ικανοποιήσω και τα γούστα μου. Όταν θα βρω δουλειά και μού περισσέψουν χρήματα για κανένα κλασάτο ρολόι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία, αλλά προτιμώ είτε τα αναλογικά-ψηφιακά είτε τα αναλογικά με προχωρημένο σχέδιο. OROLOI.gr - CASIO Edifice Chronograph Stainless Steel BraceletΤο παραπάνω έχει ωραίο σχέδιο, αλλά δεν είναι και Α' ποιότητας για επίσημη εμφάνιση, αν και πιστεύω ότι για καθημερινή χρήση θα κρατούσε καμιά πενταετία. Μια άλλη εναλλακτική είναι ένας σπορ χρονογράφος:OROLOI.gr - FESTINA Sport Chronograph Stainless Steel BraceletΥπάρχουν και πιο μοντέρνοι χρονογράφοι:OROLOI.gr - Just Cavalli Rider Chronograph Stainless Steel BraceletOROLOI.gr - NAUTICA NST Yachtimer Alarm ChronographΤης NAUTICA μ'έχει ξετρελάνει, αλλά δεν είναι καιρός για ΤΟΣΑ χρήματα για ένα ρολόι που διαθέτει τις βασικές λειτουργίες.E-MEN Ρολόγια - TX330 Perpetual Calendar T3B771Κι ο παραπάνω έχει προχωρημένη σχεδίαση, αλλά για αυτά που προσφέρει είναι πολλά τα λεφτά. Κι όσο για την Casio, τα ηλεκτρονικά της δεν είναι για παιδάκια. Για ποιο λόγο να δώσει ένα παιδάκι 200+ ευρώ για ένα ηλ.ρολόι με μεταλλικό μπρασελέ που διαθέτει αισθητήρα θερμοκρασίας, πολλά ξυπνητήρια, παγκόσμια ώρα, πυξίδα, υψόμετρο, βαρόμετρο και ηλιακό συλλέκτη για την μπαταρία; Η παιδική της σειρά προσφέρει τις βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού ρολογιού, είναι πολύ οικονομικότερη και δε διατίθεται με μεταλλικό λουράκι. Μην τρελαθούμε κιόλας! Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί που αγοράζουν ηλ.ρολόγια της εν λόγω εταιρείες από το Amazon το κάνουν λόγω της ενασχόλησής τους με σπορ όπως η ορειβασία, η κολύμβηση κα.Πάντως τα συγκεκριμένα ρολόγια της CITIZEN που μού προτείνεις είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ λιτά, άσε που δείχνουν φτηνιάρικα - ασχέτως αν δεν είναι. Υπάρχουν πολλά ομοιά τους που κοστίζουν ούτε τα μισά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Δεκέμβριος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Όπως σου ανέφερα και στο προηγούμενο post είτε είναι για μικρές ηλικίες είτε για χομπιστες που μπορούν να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες του!Ε όχι και τα Citizen παντελώς λιτά και φθηνιάρικα! Μάλλον πρέπει να πας μια βόλτα απο ένα καλό και ενημερωμένο κατάστημα για να δοκιμάσεις μερικά στον καρπό σου και τότε θα καταλάβεις τη διαφορά!Οι εταιρίες που σου ανέφερα δεν βγάζουν απλά στυλάτα και "μοντέρνα" ρολόγια όπως είναι τα Just Cavalli, Armani, Nautica κλπ αλλά ρολόγια όμορφα και κυρίως ποιοτικά που αντέχουν στο χρόνο και φυσικά σε καθημερινή χρήση!Τα ρολόγια εταιριών μόδιστρων είναι αμφιβόλου ποιότητας και αυτά πρέπει να φοβάσαι για καθημερινή χρήση και για το αν σε 1-2 χρόνια είναι "εκτός μόδας"...Εφόσον τα ηλεκτρονικά είναι αδυναμία σου go for it δε μπορώ να πω κατι άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 4, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Δεν είπα ότι ΕΙΝΑΙ φτηνιάρικα, αλλά ότι ΔΕΙΧΝΟΥΝ φτηνιάρικα, ακριβώς επειδή έχουν κλασικό σχέδιο. Εσύ μπορεί να έχεις προτίμηση στο συγκεκριμένο είδος ρολογιού, αλλά δε σημαίνει ότι άλλα ακριβά ρολόγια διαφορετικής κατηγορίας δεν αξίζουν. Κι επειδή έχουμε ξεφύγει από το θέμα, δεν ξεκίνησα τη συζήτηση για να πάρω μαθήματα ωρολογοποιίας, αλλά για να δω ποια είναι η διαφορά στην ποιότητα των υλικών της συγκεκριμένης κατηγορίας που με ενδιαφέρει. Όπως και να'χει τα ιαπωνικά ρολόγια θα είναι πάντα από τα καλύτερα. Υπάρχουν μάλιστα μοντέλα που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ λόγω της υψηλότατης ποιότητας. Βέβαια ούτε κι αυτά με ικανοποιούν, καθώς πέρα από το χροπνογράφο - αν έχουν - δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο για μια τόσο υψηλή τιμή. Με τόσα αγοράζω υπολογιστή, άσε που πριν μερικά χρόνια είχαν κυκλοφορήσει ηλ.ρολόγια με linux. Δυστυχώς τα συμβατικά ρολόγια δε με ικανοποιούν από άποψη τιμής/λειτουργιών, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να στηριχτώ στη σχέση τιμής-κόστους αν ποτέ θελήσω να αποκτήσω κάποιο. Γι'αυτό και προτιμώ τα ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ηλεκτρονικά καλής ποιότητας, καθώς μού είναι χρήσιμα για τις καθημερινές δραστηριότητές μου.H Suunto έχει φοβερά ηλ.ρολόγια, αλλά αφενός είναι πολύ ακριβά και αφετέρου είναι κάπως χοντροσχεδιασμένα. Μήπως τα λάνσαρε ο Robocop; Εννοείται ότι δε θα φορούσα ποτέ ένα ρολόι τόσης αξίας κάθε μέρα. Ακόμη θυμάμαι εκείνο το παιδικό BENETTON που είχα. Το δερμάτινο λουράκι του έγινε χάλια, ενώ το καντράν είχε καταγδαρθεί. Ακόμη και τώρα τα ρολόγια μου βρίσκουν σε τοίχους. Στο δε γυμναστήριο μού έσπασε η ακίδα του μπρασελέ όταν έκανα πεκ ντεκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Δεκέμβριος 4, 2012 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 Ιαπωνικά είναι και τα citizen και τα seiko και τα orient... Το οτι έχουν "κλασσικό" σχέδιο όπως λες δε σημαίνει οτι δείχνουν φθηνιάρικα!Υπάρχουν γιαπωνέζικα που ξεπερνούν και τα 4000 και τα 5000 ευρώ δε σε καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό;Όπως σου τελείωνα καθε post, αλλά εσύ έπαιρνες όλο το προηγούμενο σαν αντιπαράθεση και "μάθημα" μάλλον, εφόσον έχεις τέτοιο γούστο πάρε όποιο ρολόι σου κάνει κέφι, δε θα το πάρεις για μένα, εγώ μια πρόταση έκανα μόνο...Καλύτερα να βρεις κάποιο πιο εξειδικευμένο forum όμως σε αυτό τον τομέα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 7, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγουμε ένα καλό ρολόι για καθημερινή χρήση και με ποια ένα καλό για έξοδο ή επίσημες περιστάσεις; Αναφέρομαι πάντα στα ρολόγια με μπρασελέ και όχι δερμάτινο ή πλαστικό λουράκι. Πέρα των κριτηρίων, ποια είναι μια καλή τιμή εκκίνησης για ένα ρολόι καθημερινής/επίσημης χρήσης; Ποιες μάρκες είναι οι καλύτερες για ηλεκτρονικά ρολόγια και ποιες για αναλογικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 7, 2012 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 για αναλογικά, ορισμένες από τις καλύτερες: Tissot Breitling Longines Omega Zenith IWC Rolex Chopard Vacheron Constantin Τα τελευταία μ'αρέσουν πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Δεκέμβριος 7, 2012 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 Θέλω να μου πεις ηλικία και κλάδο επαγγέλματος να σου πω προτείνω ρολοι. επίσης καλο θα ήταν να μου πεις τι μάρκα και κόψιμο κουστούμι φοράς για αναλογικά, ορισμένες από τις καλύτερες: Tissot Breitling Longines Omega Zenith IWC Rolex Chopard Vacheron Constantin Τα τελευταία μ'αρέσουν πολύ Για ηλικίες 40+ καλά είναι και τα rolex στοχεύουν συνήθως η άτομα που έχουν μια πολύ σταθερή και χωρίς ανάπτυξη θέση σε εταιρία και θέλουν να το παίζουν ασφαλής στην επιλογή του ρολογιού τους. αλλα too easy choice Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 7, 2012 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 Για ηλικίες 40+ καλά είναιΜην το πεις παρέξω αυτό. Μην.και τα rolex στοχεύουν συνήθως η άτομα που έχουν μια πολύ σταθερή και χωρίς ανάπτυξη θέση σε εταιρία και θέλουν να το παίζουν ασφαλής στην επιλογή του ρολογιού τους.Και αυτό μην το πεις παραέξω. Μην. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 8, 2012 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 FYI τα ρολεξ δεν ειναι χειροποίητα, ειναι καλα ναι αλλα και υπερτιμημένα /FYI Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Δεκέμβριος 8, 2012 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Μην το πεις παρέξω αυτό. Μην.Και αυτό μην το πεις παραέξω. Μην.Πλακα κανεις?Η κουτσή μαρία πλέον που βγάζει 25k παίρνει και ένα rolexΣτην ρωσία πλέον τα έχουν ξεπεράσει τα ρόλεξπαράδειγμα τώρα το hit στα κοστούμια είναι τα boss Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 8, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Έχω χοντρό θέμα με το ύψος και δε φοράω κουστούμια. Είναι παντελώς ασύμφορο να αγοράσω ένα, έστω και με εκπτώσεις, δεδομένου ότι όσα και να γλιτώσω από την έκπτωση θα πρέπει να τα σκάσω στο ράφτη για το κόντεμα. Όσο για επάγγελμα... χοχοχο! Είμαι κι εγώ μέλος του κλαμπ των νέων ανέργων. Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τα ιδιαίτερα μαθήματα, φιλολογικά συγκεκριμένα και για διάφορες γλώσσες. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα καταστήματα ρούχων για κοντούς; Βρήκα στη Γερμανία, αλλά είναι μόνο για την εν λόγω χώρα. Υπάρχει και online αγγλικό κατάστημα, αλλά είναι πολύ ακριβά τα ρούχα και πληρώνεις τα μεταφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Δεκέμβριος 8, 2012 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Έχω χοντρό θέμα με το ύψος και δε φοράω κουστούμια. Είναι παντελώς ασύμφορο να αγοράσω ένα, έστω και με εκπτώσεις, δεδομένου ότι όσα και να γλιτώσω από την έκπτωση θα πρέπει να τα σκάσω στο ράφτη για το κόντεμα. Όσο για επάγγελμα... χοχοχο! Είμαι κι εγώ μέλος του κλαμπ των νέων ανέργων. Σκέφτομαι να ασχοληθώ με τα ιδιαίτερα μαθήματα, φιλολογικά συγκεκριμένα και για διάφορες γλώσσες. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα καταστήματα ρούχων για κοντούς; Βρήκα στη Γερμανία, αλλά είναι μόνο για την εν λόγω χώρα. Υπάρχει και online αγγλικό κατάστημα, αλλά είναι πολύ ακριβά τα ρούχα και πληρώνεις τα μεταφορικά.A ok, soz νόμιζα πως έχεις κάποιο επάγγελμα που φοράς κοστούμι etc και θες κάποιο ρολοι να το συνδυάσεις. οποτε αφού δεν φοράς κοστούμια γενικά κινήσου σε πιο sport σχέδια. και εκεί δυστυχώς δεν έχω εμπειρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 8, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Το καλοκαίρι που φοράω πουκάμισο ή μπλουζάκι polo/retro δεν μπορώ να το συνδυάσω με ένα καλό ρολόι για κοστούμι; Πάντως οι φίλοι μου ακόμη και με τα καθημερινά τους ρούχα φοράνε ρολόγια κλασικής γραμμής, ή με χρονογράφο κτλ. Δε θυμάμαι να έχει κανείς τους καθαρόαιμο σπορ ρολόι. Μάλλον καταφεύγουν σε λύσεις που τούς επιτρέπουν να συνδυάζουν ένα καλό ρολόι με οποιοδήποτε είδος ένδυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Δεκέμβριος 8, 2012 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Το καλοκαίρι που φοράω πουκάμισο ή μπλουζάκι polo/retro δεν μπορώ να το συνδυάσω με ένα καλό ρολόι για κοστούμι; Πάντως οι φίλοι μου ακόμη και με τα καθημερινά τους ρούχα φοράνε ρολόγια κλασικής γραμμής, ή με χρονογράφο κτλ. Δε θυμάμαι να έχει κανείς τους καθαρόαιμο σπορ ρολόι. Μάλλον καταφεύγουν σε λύσεις που τούς επιτρέπουν να συνδυάζουν ένα καλό ρολόι με οποιοδήποτε είδος ένδυσης.Κοίτα δεν υπάχει κανένας κανόνας στα ρολόγια (πάλι καλά) απλά το όλο θέμα είναι το τι θέλεις να δείξεις.π.χ. στα κοστούμια εκεί έχει πολύ ζουμί η υπόθεση, από τις μάρκες και τα σχέδια και τους σχεδιασμούς.απλά άμα το επάγγελμα σου δεν απαιτεί συγκεκριμένο outfit, τότε κανονικά τα όλα κριτήρια είναι στο αποκλειστικό γούστο σουbtw check this outhttp://uk.askmen.com/video/fashion/1137-watch-styles-video.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Δεκέμβριος 8, 2012 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Θα σου πρότεινα να ψάξεις τιμές και από εξωτερικό καθώς τα link που έδωσες τα βλέπω τσιμπημένα πολύ πχ. [ame=http://www.amazon.co.uk/Pro-Trek-Powered-Triple-Digital-PRG-240-1ER/dp/B003YXZAIW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355008612&sr=8-1]Casio Men's Pro-Trek Solar Powered Triple Sensor Digital Watch PRG-240-1ER With Resin Strap: Casio: Amazon.co.uk: Watches[/ame] αλλά αν δεν έχεις ανάγκη όλες τις λειτουργείες του protrek υπάρχουν πολλές επιλογές πχ. riseman [ame=http://www.amazon.co.uk/Casio-GW-9200-1ER-G-Shock-Radio-Controlled/dp/B001CZVCOU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355009326&sr=8-1]Casio GW-9200-1ER Men's G-Shock Radio Controlled Watch: Casio: Amazon.co.uk: Watches[/ame]Προσωπικά φοράω gshock αλλά δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για κουστούμια στη δουλειά ή έξω οπότε δε με απασχολεί, αν και άλλοι παλαβοί στο wus (Casio G-Shock) τα φοράνε άνετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 9, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Η αλήθεια είναι ότι το βρετανικό Amazon έχει πολύ καλύτερες τιμές, αλλά με τη μετατροπή σε ευρώ η διαφορά μειώνεται, ενώ υπάρχει θέμα και με τα αποστολικά. Έκανα τρεις παραγγελίες και χρεώθηκα μεταφορικά στα χαμηλού κόστους πακέτα, επειδή δεν μπορούσαν να τα στείλουν μαζί με τα ακριβά. Νομίζω ότι τα ρολόγια στέλνονται δωρεάν στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.