Jump to content

Καινούριο laptop - ΕΩΣ 1000 ευρώ

x-treme

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες!

Θέλω να αγοράσω ένα καινούριο λαπτοπ για all arround χρήση (desktop δεν υπάρχει). Γενικά οι προδιαγραφές είναι οι εξής:

---- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Οθόνη 14-15.6 ιντσών

Αυτόνομη κάρτα γραφικών

Δυνατό επεξεργαστή (κυρίως επειδή θα το κρατήσω για κάμποσα χρόνια)

Πάνω από 4GB RAM

---- ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ

Επιλογή για 2ο σκληρό δίσκο (που δεν το βλέπω...)

Ματ οθόνη (FullHD για 15άρα)

Έχω βρει το εξής: Dell Inspiron 15R SE που γενικά έχει ό,τι θέλω και από χαρακτηριστικά είναι τούμπανο νομίζω.. Από την άλλη, γνωρίζω πως η Inspiron είναι η φθηνή σειρά της DELL (και επειδή την έχω πατήσει από ένα παλιό Toshiba που παρέδωσε πνεύμα ακριβώς μετά τη λήξη της εγγύησης...), τί λέτε, μήπως αξίζει να επενδύσω σε μεγαλύτερη σειρά με χαμηλότερες προδιαγραφές? Έχετε να προτίνετε κάτι άλλο? Προτιμώ DELL - LENOVO.

Έχω σκοπό σχεδόν άμεσα να αλλάξω τον εσωτερικό σκληρό (με δεδομένο πως δε θα παίρνει 2ο...) με SSD. Το έχει κάνει κάποιος? Υπάρχει θέμα με την εγγύηση? Πώς γίνεται η μεταφορά του λειτουργικού?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εφόσον θές SSD πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις ένα που να έχει ήδη SSD.Κοίτα αυτό => Lenovo IdeaPad Y580 (i7-3630QM/8GB/1TB + 64GB) | Skroutz.gr είναι ότι καλύτερο μπορούσα να βρω κοντά στα λεφτά σου με τα ίδια\καλύτερα χαρακτηριστικά.Έχει SSD και 1ΤΒ Sata :T: ενώ η κάρτα γραφικών για φορητό τα σπάει :banging:

Αν μπορείς να δώσεις 200e παραπάνω,τα αξίζει.

Απ'όσο γνωρίζω, αν το πας για κάποιο λόγω για έλεγχο & καταλάβουν ότι το φορητό έχει ανοιχθεί, η εγγύηση φεύγει.Δε είμαι σίγουρος γι'αυτό όμως.

Το λειτουργικό θα μπορείς να το γράψεις σε 2-3 δίσκους DVD ή σε Flash Drive με ειδικό πρόγραμμα προ-εγκατεστημένο στο φορητό.Μετά θα μπορείς να κάνεις επαναφορά όλου του λειτουργικού από εκεί.

[MENTION=5248]dark22[/MENTION]: Νομίζω πως για 50 ευρώ δεν αξίζει να χάσω την fullHD οθόνη! Παρόλα αυτά, καλά έκανες και μου το έδειξες γιατί δεν το είχα δει!

Ωπ, τώρα το πρόσεξα. Το eshop δίνει 2 χρόνια εγγύηση ενώ το kroko 1... χμμμ

[MENTION=20349]Bynar01[/MENTION]: Φίλε διάβασες ακριβώς το μυαλό μου... Αλλά είναι 280€ διαφορά! Με τόσα λεφτά τί παίρνουμε:

- Αρκετά καλύτερο built quality (+ ομορφιά για το γούστο μου)

- Αρκετά καλύτερη κάρτα γραφικών (+ nVidia γιατί θα βάλω ubuntu πάνω)

- Λίγο καλύτερο επεξεργαστή

- SSD και λίγο μεγαλύτερο σκληρό (αυτό νομίζω δικαιολογεί 150ευρώ+)

Διάολε, είμαι άπληστος τελικά... αν βάλω και 89ευρώ για 3 χρόνια εγγύηση πάει στα 1387ευρώ.... :toomuchne

edit: 1287...

EDIT: Με τις εγγυήσεις τί γίνεται? Δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τουλάχιστον 2 χρόνια? Μόνο στα κινητά ισχύει αυτό?

η εγγύηση που δίνει το eshop δεν είναι της επίσημης αντιπροσωπείας , καλύτερα δες κάποιο όπως αυτό Dell Inspiron Q15R 7520 Special Edition (i7-3612QM/8GB/1TB) | Skroutz.gr ή αυτό με ssd Dell Inspiron 15z 5523 (i7-3517U/8GB/256GB SSD) | Skroutz.gr

Σήμερα μου ήρθε το Y580 :D 1280€ με 3 χρόνια εγγύηση. (Δε θα πληρώσω ΦΠΑ οπότε μου πηγαίνει περίπου 1040€)

Μέχρι στιγμής μου έχουν δημιουργηθεί καλές εντυπώσεις:

-Το σασί φαίνεται αρκετά ποιοτικό. Βουρτσισμένο αλουμίνιο (νομίζω) στο καπάκι και στην επιφάνεια του πληκτρολογίου.

-Δεν το έχω στρεσάρει καθόλου, αλλά είναι ΠΟΛΥ αθόρυβο (για τα μέτρα μου). Πρέπει να κλείσω τα πάντα στο δωμάτιο για να ακούσω θόρυβο ανεμιστήρα (τον σκληρό δεν τον ακούω.. ίσως γιατί δουλεύει κυρίως ο SSD)

-Η οθόνη είναι αρκετά καλή (fullHD). Το backlight bleeding υπάρχει, αλλά είναι σε αρκετά καλά επίπεδα και η ευκρίνεια πάρα πολύ καλή.

-Ο ήχος από τα ηχειάκια είναι περίεργα καλός! Για το μέγεθός τους, μου κάνει φοβερή εντύπωση. Πολύ καλός και από τα ακουστικά. Καθόλου θόρυβος

- Το πληκτρολόγιο ωραίο (και φωτιζόμενο) αλλά επειδή έχει και numpad είναι λίγο προς τα αριστερά.

- Το touchpad είναι τεράστιο και νομίζω θα με βολέψει. Θέλουν λίγο συνήθεια τα κουμπιά του...

- Δυστυχώς έχει αρκετές διεργασίες που τρέχουν... 90+ σε καινούριο μηχάνημα είναι αρκετές. Παρόλα αυτά...

- Μπουτάρει αρκετά γρήγορα - γύρω στα 30-40 sec θα έλεγα.

Γενικά νομίζω έκανα καλή επιλογή :) Thanx και στα παιδιά από πάνω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.