Jump to content

Νέος SSD: Μεταφορά του λειτουργικού από τον προηγούμενο ή καθαρή εγκατάσταση ;

hayabusa

Recommended Posts

Μια αποριούλα λιγο πριν την έλευση νέου SSD στο κύριο pc μου.

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένας Vertex 2 60gb με όλα τα απαραίτητα προγράμματα κλπ.

Ο διάδοχος του θα ειναι μάλλον κάποιος Vertex 4 128gb και αυτός θα παραμείνει στο pc ως δεύτερος για άλλες χρήσεις που έχω κατα νου.

Το θέμα ειναι το εξής τώρα;

Αν κάνω μια κόπια της τωρινής εγκατάστασης με το acronis και την περάσω στο νέο SSD θα χάσω κάτι σε σχέση με μια καθαρή εγκατάση ή δεν υπα΄ρχει πρόβλημα ;

(το θέμα ειναι να γλυτώσω τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να τα ξανακανω όλα όπως ειναι τώρα )

Επίσης, μια που το θυμάμαι τώρα. Μπαίνοντας ο ν4 πάνω (καινούργιος θα ειναι ) θα χρειαστεί secure erase ;

Fw update νομίζω μπορώ να κάνω και από τα Windows, σωστά ;

:T:

Ο V4 θα είναι firmware updated και secure erased ήδη από τον προηγούμενο κάτοχο. Αν είναι καινούριος, έρχεται σίγουρα με το τελευταίο firmware και δεν χρειάζεται secure erase, αφού δεν έχει δουλέψει καθόλου.

Αν δεν θέλεις να στήνεις από την αρχή τότε κρατάς με acronis της εγκατάσταση.

Το drive, μόλις μπει πάνω στο PC θα αρχίσει να TRIMαρει μέχρι να έρθουν όλα στα ίσα τους όσον αφορά τις επιδόσεις.

Το θέμα είναι αν εσύ θέλεις να στήνεις από την αρχή ή όχι τα Windows.

Θέμα Windows είναι και πόσο καθαρή εγκατάσταση θέλεις να έχεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.