Jump to content

Αγορά HDD/SSD/USB Stick

Myralis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Δεδομένο 1) Όλα αφορούν το σύστημα της υπογραφής μου.

Δεδομένο 2) Κόστος 70 ευρώ max, από Ολλανδικά καταστήματα, όπως ( 4Launch.nl , Hardware bij MyCom , Paradigit | Catalog | Opslag | Interne harde schijven , Ολλανδικό Skroutz )

Θέλω να βάλω ένα Linuxακι, γιατί καλό και άγιο το Virtual Box, αλλά άλλη χάρη έχει αν πατάει κατευθείαν στο hardware.

Οι σκληροί μου έχουν τον χώρο να κρατήσουν ένα ubuntu , αλλά οριακότατα, και όντας ταλαιπωρημένοι, δεν θέλουν να τους επιβαρύνω άλλο.

Οπότε, λέω να δώσω το μικρότερο δυνατό ποσό να βάλω μέσα ένα Linuxάκι, το MOBO μου έχει 6 θέσεις για σκληρούς, οι 3 είναι καταλλειμένες από σκληρούς + 1 από το DVD-RW, και αν θυμάμαι καλά, ανά 2 επέλεγα αν θα τρέχουν SSD ή HDD, έχω ήδη έναν SSD που σημαίνει ότι έχω μία θέση που μπορεί να παίξει με HDD και μία που είναι έτοιμη να παίξει με SSD.

SSD

Πλεονεκτήματα:

Πολύ Ταχύτητα!

Χρησιμοποιώ την SATA θύρα που έχω.

Μειονεκτήματα:

Ακριβότερος!

HDD:

Πλεονεκτήματα:

O μικρότερος θα μου δώσει τουλάχιστον +250 GB στο σύστημα να τα κάνω ότι θέλω!

Μειονεκτήματα:

Καίει περισσότερο! Και πραγματικά με ήδη 2 HDDs, και την 6950 δεν ξέρω κατα πόσο θα αρέσει στο 520W τροφοδοτικό μου..

Άλλη λύση υπάρχει? τι είναι το mSATA? μπορώ να βάλω κάτι εξωτερικό (με USB) και να τρέχει και σε άλλο PC από USB?

mSATA είναι ένα βύσμα ποιο μικρό που είναι σε κάτι Netbook αν έχεις δει. Θες adaptor σε αυτή τη περίπτωση και δεν ξέρω αν έχει νόημα να πας σε τόσο μικρό δίσκο (οικονομικά).

Στη θέση σου, μόνο για linux, θα αγόραζα ένα USB 3.0 των 16 η 32GB (stick-flash), και θα είχα το λειτουργικό πάνω χωρίς πρόβλημα (το έχω κάνει αρκετές φορές).

Ο σκληρός δίσκος δε καίει τόσο πολύ, πάνω στους τρεις δίσκους σιγά το ποσοστό που θα προσθέσεις. Μη ξεχνάς ότι μπορείς να ψάξεις για 2.5' sata.

Σημείωση 1)Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι linux σε στικάκι, και συνεχή χρήση είναι καλό πράγμα.

Σημείωση 2) Μπορώ και να πάω για 500GB ή 1TB SATA3 HDD, στον οποίο αντιγράφω τα περιεχόμενα του 320GB σκληρού μου. :hm:

Επειδή κοιτούσα πρόσφατα!

Υπάρχουν καλά στικακια που δεν απογοητεύουν από ταχύτητα και δεν τα βρίσκω καθόλου άσχημα για linux.

Πχ. [ame=http://www.amazon.co.uk/SanDisk-Cruzer-Extreme-Flash-Drive/dp/B007YXA5TC/ref=cm_cmu_pg__header]SanDisk-Cruzer-Extreme-Flash-Drive[/ame]

και ένα ποιο γρήγορο,αλλά πιο ακριβό

[ame=http://www.amazon.co.uk/Lexar-Triton-JumpDrive-Memory-Stick/dp/B006L4GMUQ/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1354484062&sr=1-2]Lexar-Triton[/ame]

Μάλλον τελικά πάω σε SATA 3 500 GB , Western Digital Blue WD5000AAKX, 500GB: prijzen | Tweakers και θα αντικαταστήσω τον μικρό μου HDD.. Πως σας φαίνεται?

Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω..

Μάλλον τελικά πάω σε SATA 3 500 GB , Western Digital Blue WD5000AAKX, 500GB: prijzen | Tweakers και θα αντικαταστήσω τον μικρό μου HDD.. Πως σας φαίνεται?

Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω..

Όχι blue. Είτε black είτε seagate.

Τι σχέση έχει ο θόρυβος με black ή blue?

Εδώ δεν ισχύει (μόλις είδα τα specs), αλλά συνήθως οι black πάνε performance και έχουν περισσότερο θόρυβο, από την άλλη είναι και πολύ πιο ακριβοί.

Όπως είπα όμως, είμαι τελοίως αναποφάσιστος, τώρα ξανακοιτάω την κουρτίνα 1, SSD 60GB Intel 330.

Το θέμα είναι πόσα μπορείς να διαθέσεις.

Είπες έχεις σκληρούς και τελικά αναφέρεσαι σε έναν 320 τελικά.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Το θέμα είναι πόσα μπορείς να διαθέσεις.

Είπες έχεις σκληρούς και τελικά αναφέρεσαι σε έναν 320 τελικά.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Είπα, όριο τα 70. Βέβαια μια λύση των 60, είναι καλύτερη των 70. Θα μου πεις "10 ευρώ είναι", ε, δεν θέλω να τα δώσω.. :) .

Αλλά όλα παίζουν τον ρόλο τους, κόστος, μέγεθος, δυσκολία-ταχύτητα εγκατάστασης, κατανάλωση και θόρυβος.

1,5 χρόνο τα κουτσόφερνα με +- 50 GB στο PC, σήμερα είπα να το καθαρίσω και άδειασα 60+ GB, οπότε ανοίγει και ο δρόμος για 60 GB SSD...

To Red νομίζω είναι για servers ή κάτι τέτοιο...

H Seagate δεν μου γέμιζε ποτέ το μάτι..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.