dkaris Δεκέμβριος 28, 2012 Author #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Μετά απο αρκετές ημέρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επανέρχομαι στο project. Σήμερα ήρθε το motherboard: Το σύστημα θα φιλοξενίσει έναν AMD A6 3500 οπότε πήρα ένα δοκιμασμένο board με αυτόν τον επεξεργαστή. Οι αρχικοί φόβοι μήπως και το board δεν χωράει στο κουτί, έφυγαν με την πρώτη δοκιμή....Όλα είναι εντάξει εκτός απο ένα προβληματάκι στο πίσω μέρος του κουτιού: Απο ότι φαίνεται το κουτί ήταν υπολογισμένο για πιο μικρό back panel...Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να κόψουμε λίγο.... Θα το προσπαθήσω και λογικά θα είμαι εντάξει. Έχουμε να προτείνουμε κάποιο εργαλείο που θα κάνει πιο εύκολη την ζωή μας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 28, 2012 #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 σεγα ή dremmel Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 28, 2012 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 ΑΑΑΝ γινεται, προσπαθησε να τροχισεις αυτη τη λαμα, τοσο, ωστε να μπαινουν τα καρφια και να μην το κοψεις εντελως. αν δεν γινεται, κοψ'το...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 28, 2012 Author #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 ΑΑΑΝ γινεται, προσπαθησε να τροχισεις αυτη τη λαμα, τοσο, ωστε να μπαινουν τα καρφια και να μην το κοψεις εντελως. αν δεν γινεται, κοψ'το...!!Από ότι φαίνεται θα κοπεί τελείως. Τα καρφιά βγαίνουν τελείως από την άλλη πλευρά. Θα το μετρήσω αύριο και θα δω Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rory Δεκέμβριος 28, 2012 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2012 Είναι και το backplate της μητρικής που δεν θα μπαίνει αν το αφήσεις!Οπότε το κόψιμο είναι μονόδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 30, 2012 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2012 [MENTION=10167]rory[/MENTION]: Βάζωντας το backplate, φάνηκε αμέσως ότι πρέπει να κοπεί πλήρως το σημείο. Το backplate βγαίνει αρκετά δεξιά σε σημείο που καλύπτει πλήρως το PCI bracket...Τις επόμενες μέρες θα γίνει το κόψιμο μιας και λόγω γιορτών δεν έχω εντοπίσει τα απαραίτητα εργαλεία. Μέχρι να έρθει η ώρα του κοψίματος, άρχισα να σκέφτομαι το εμπρός μέρος του κουτιού και πιο συγκεκριμένα τον διακόπτη του ρεύματος καθώ και το Led του δίσκου. Ανοίγωντας το κουτί μπροστά, συνάντησα έναν custom διακόπτη ο οποίος περιελάμβανε και το led. Δείτε την φωτό... Τον αφαίρεσα ώστε να δώ με τι ανοίγματα έχουμε να κάνουμε... O διακόπτης πρέπει να πάει στο κυκλωμένο σημείο. Προφανώς και το άνοιγμα είναι μεγάλο για να φιλοξενήσει τον νέο διακόπτη. Επίσης στο ίδιο σημείο, θεωρητικά θα πρέπει να βγεί και το led του δίσκου... Έχουμε καμιά ιδέα για το πως να στηρίξω εκεί τον διακόπτη; Μια ιδέα είναι πειράξω τον ήδη υπάρχον διακόπτη, αφαιρώντας τον με κάποιο μικρό τρυπάνι και στο άνοιγμα που θα δημιουργηθεί να "κολλήσω" τον νέο.... Τέλος, έχουμε κάποιο μαγαζί απο όπου μπορώ να προμηθευτώ τα σχετικά καλώδια στην Αθήνα ή θα πρέπει να ψάξω ebay; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 3, 2013 Author #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Δυστυχώς δεν βγαίνει ωραίο....Το παλεύουμε αλλά δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα....Κοιτώντας λίγο τα διάφορα threads, καταλήξαμε με ένα φίλο να αποφασίσουμε να φτιάξουμε ένα κουτί απο plexi!!!!!Όπότε, abort το project αυτό (παραμένει ως backup πάντα) και βουρ για το επόμενο....Μόλις ολοκληρωθεί θα ενημερώσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Ιανουάριος 3, 2013 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Όπως έχω δηλώσει και παραπάνω, παρακολουθώ το θέμα σου γιατί έχω το ίδιο κουτίκαι κάθεται σε μια ντουλάπα.Δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει το νέο κουτί, αλλά αφού κατέληξες ότι θα το αλλάξεις,ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:Coolermaster Elite 120 Advanced Mini ITX CaseBitFenix Prodigy mini ITX PC Case Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 3, 2013 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Όπως έχω δηλώσει και παραπάνω, παρακολουθώ το θέμα σου γιατί έχω το ίδιο κουτίκαι κάθεται σε μια ντουλάπα. Δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει το νέο κουτί, αλλά αφού κατέληξες ότι θα το αλλάξεις, ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω: Coolermaster Elite 120 Advanced Mini ITX Case BitFenix Prodigy mini ITX PC Case Black Ευχαριστώ για τα links, ωραία κουτιά. Το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν γίνεται, γίνεται αλλά με ενοχλούν κάποια πράγματα όπως πχ το γεγονός οτι το backplate πέφτει μέσα στο pci bracket και το αχρηστεύει στην ουσία....ή το γεγονός οτι στην πρόσοψη δεν έχω καταφέρει να βρώ μια αξιοπρεπή λύση για αλλάξω τα πορτάκια..... Για τον λόγο αυτό είπα να πάω σε δημιουργία κουτιού απο plexi ώστε να το κόψω και να το ράψω όπως θέλω.... Τώρα το κουτί αυτό δεν θα το παρατήσω....θα ψάχνω για λύσεις και αν βρώ λύσεις, σίγουρα θα το ξαναπιάσω... Εξάλλου τι καλύτερο απο ένα HTPC; δύο HTPC!!! :laughing: Αν τυχόν το πίασεις στα χέρια σου κι εσύ και έχεις κάποια πρόταση, την συζητάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Ιανουάριος 3, 2013 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Ευχαριστώ για τα links, ωραία κουτιά. Το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν γίνεται, γίνεται αλλά με ενοχλούν κάποια πράγματα όπως πχ το γεγονός οτι το backplate πέφτει μέσα στο pci bracket και το αχρηστεύει στην ουσία....ή το γεγονός οτι στην πρόσοψη δεν έχω καταφέρει να βρώ μια αξιοπρεπή λύση για αλλάξω τα πορτάκια..... Για τον λόγο αυτό είπα να πάω σε δημιουργία κουτιού απο plexi ώστε να το κόψω και να το ράψω όπως θέλω.... Τώρα το κουτί αυτό δεν θα το παρατήσω....θα ψάχνω για λύσεις και αν βρώ λύσεις, σίγουρα θα το ξαναπιάσω... Εξάλλου τι καλύτερο απο ένα HTPC; δύο HTPC!!! :laughing: Αν τυχόν το πίασεις στα χέρια σου κι εσύ και έχεις κάποια πρόταση, την συζητάμε! Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι, το βασικό "πρόβλημα/μειονέκτημα" του κουτιού, είναι ότι είναι custom λύση για την AOpen. Όποιο κομμάτι και να κοιτάξεις, θέλει μετατροπή για να παίξει με άλλο κομμάτι του εμπορίου. Τροφοδοσία, μπροστινό panel, card reader, τηλεχειριστήριο. Προσωπικά δεν έχω ούτε σκοπό ούτε διάθεση να ρίξω πάνω του άλλα χρήματα. Γι' αυτό και πρότεινα τις παραπάνω λύσεις. Με ~60€ γλυτώνω από την ψυχοφθόρο διαδικασία επιλογής και την αγωνία για συμβατότητα. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, απλά αυτές μου ταιριάζουν περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 3, 2013 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι, το βασικό "πρόβλημα/μειονέκτημα" του κουτιού,είναι ότι είναι custom λύση για την AOpen. Όποιο κομμάτι και να κοιτάξεις, θέλει μετατροπήγια να παίξει με άλλο κομμάτι του εμπορίου. Τροφοδοσία, μπροστινό panel, card reader, τηλεχειριστήριο.Προσωπικά δεν έχω ούτε σκοπό ούτε διάθεση να ρίξω πάνω του άλλα χρήματα.Γι' αυτό και πρότεινα τις παραπάνω λύσεις.Με ~60€ γλυτώνω από την ψυχοφθόρο διαδικασία επιλογής και την αγωνία για συμβατότητα.Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, απλά αυτές μου ταιριάζουν περισσότερο.Αυτό ακριβώς διαπίστωσα κι εγώ...σε βάζει σε μια διαρκή αναζήτηση συμβατών λύσεων....αν και βρήκα αρκετές δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα....Το τελευταίο που έχω σκφτεί (αν τελικά μπορεί να γίνει) είναι τώρα που θα μπλέξω με plexi, αν μπορώ κάπως το πίσω και το μπροστά μέρος του κουτιού να τα αντικαταστήσω με plexi...θα μπλέξω με κοψίματα πάλι κλπ...θα δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Ιανουάριος 3, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Το πίσω μέρος από το σασί, δυστυχώς δεν είναι ανεξάρτητο, αλλά σχηματίζει "Γ" με το κάτω μέρος.Το μπροστινό δεν το βλέπω, πρέπει να βγάλω το κάλυμα.Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι τελικά αποφασίσεις να κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 3, 2013 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2013 Ευχαριστώ! Μόλις έχω νεώτερα θα κάνω νέο post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 10, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2013 Τελικά δεν μπόρεσα να το αφήσω το Project. Παρόλο που κοιτάζω την λύση του κουτιού από plexiglass. Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και έκοψα το pci bracket για να μπει σωστά το i/o shield. Και εδώ πως είναι τελικά. Ελπίζω όταν μπει το motherboard, να σταθεροποιηθεί Σε άλλα μέτωπα τώρα, έβγαλα τον διακόπτη και πλεόν πρέπει να κολλήσω νέα καλώδια για power, hdd led. Ένα πολυμετρο μας έδειξε το τι πρέπει να γίνει Τέλος, έβγαλα την πρόσοψη του τροφοδοτικού. Θα την κρατήσω για να κλείσω το άνοιγμα στο πίσω μέρος του κουτιού και παράλληλα το fan θα χρησιμοποιηθεί για να βγάζει αέρα προς τα έξω. Αργά αλλά σταθερά προχωράει. Ζητώ συγνώμη για την αργοπορία ενημέρωσης αλλά ο χρόνος είναι περιορισμένος. Τέλος μια ερώτηση. Σκέφτομαι όπως έχω πει να βάλλω picopsu για τροφοδοσία 150W. Το κόστος θα βγει γύρω από στα 100 euro. Έχουμε καμιά άλλη πρόταση για τροφοδοτικό; πρέπει να είναι μικρό ήσυχο. 120W με 150Wκαι "φτηνό". Αν έχετε κάτι καλοδεχούμενο. Sent from my MZ601 using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιανουάριος 11, 2013 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Αν αντι για το αλουμινενιο backplate βαλεις μια σητα αλουμινιου? Μπορεις να κοψεις λιγο ακομα πανω απο την πισω τρυπα να μη φαινεται αυτο το αυλακι που εχει και να καλυψεις με τη σητα τοσο την τρυπα για τις θυρες οσο και αυτη για την pci. Μετα ανοιγεις ευκολα πανω στη σητα τρυπες για τις θυρες της μητρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Ιανουάριος 11, 2013 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Αν αντι για το αλουμινενιο backplate βαλεις μια σητα αλουμινιου? Μπορεις να κοψεις λιγο ακομα πανω απο την πισω τρυπα να μη φαινεται αυτο το αυλακι που εχει και να καλυψεις με τη σητα τοσο την τρυπα για τις θυρες οσο και αυτη για την pci. Μετα ανοιγεις ευκολα πανω στη σητα τρυπες για τις θυρες της μητρικης.Καλή ιδέα, θα το ψάξω λίγο.Μιας και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, που μπορώ να βρώ σήτα αλουμινίου; Να υποθέσω σε χρωματοπωλείο; Τέλος αν ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος, μπορώ να βρώ σε κάποιο κατάστημα, Αθήνα κουμπιά για power και reset; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιανουάριος 12, 2013 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 Σητες εχει τερμα Ερμου, κατεβαινεις στο σταθμο Θησειο βγαινεις απο τη μερια που ειναι τα σουβλατζιδικα και απο την αλλη μερια της Ερμου εχει ενα μαγαζι με σητες κτλ. Αβαφη σητα αλουμινιου μισου χιλιοστου παει στα 25 το τετραγωνικο (τουλαχιστον πριν 1.5 χρονο που ειχα παει). Κουμπια εχουν τα περισσοτερα μαγαζια με ηλεκτρονικα, τα πιο γνωστα το κεντρο ειναι το Ραδιο Κατουμα στην Πραξιτελους, και ο Φανος στη Σολωμου πισω απο την Στουρναρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Φεβρουάριος 13, 2013 Author #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2013 Μετά απο ένα μήνα ησυχίας εδώ και πάλι με νέο Update για το project. Ο λόγος τη καθυστέρησης ήταν η αναζήτηση PicoPSU σε λογική τιμή απο μαγαζί στην Ευρώπη. Τελικά βρέθηκε απο το ebay Γερμανίας και ήρθε πρίν μερικές μέρες.... Στο προκείμενο λοιπόν... Πιο κάτω τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν: Μotherborad: Asrock a75-Mitx CPU: AMD A6 3500 RAM 4GB DDR3 Corsair XMS3 To motherboard κούμπωσε μια χαρά πάνω στο κουτί και έχοντας κόψει το λαμάκι του PCI είναι όλα OK. Το μόνο που δεν ταίριαξε καλά είναι το I/O shield....μάλλον θέλει και αυτό λίγο κόψιμο οπότε θα γίνει το ΣΚ.... Πιο κάτω φωτογραφίες με όλα τα κομμάτια συνδεδεμένα και το PicoPSU Τέλος, χρησιμοποίησα το drive cage που είχε το κουτί και έβαλα έναν δίσκο που είχα...μέχρι να πάρω τον SSD. Προκειμένου να δω αν όλα δουλεύουν, βρήκα ένα παλιό PC και πήρα το Power Butoon, Reset Button και τα LED. Ευτυχώς ήταν όλα μαζί και με τα καλώδια έτοιμα. Το σύστημα πήρε μπρός αμέσως, και με μια βόλτα που έκανα στο BIOS είδε τα πάντα....οπότε είμαστε καλά.... Μερικές φώτος ακόμα Επόμενα και τελικά βήματα: 1. Να φτιάξω τον παλιό διακόπτη 2. Να βάλλω το Ι/Ο Shield...Αλήθεια αν δεν το βάλλω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα; 3. Να τοποθετήσω ένα ακόμα fan στην θέση του παλιού τροφοδοτικού 4. Να εγκαταστήσω λειτουργικό και επιτέλους να το βάλλω σε κανονική λειτουργία.... Για το πιο μακρινό μέλλον, να αγοράσω κάποιο 3,5 ή κάποιο 5,25 front panel για να γίνει και λίγο πιο λειτουργικό το εμπρός μέρος.... Σύντομα τα νεώτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.