dkaris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2012 Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και καιρό σκέφτομαι να φτιάξω ένα HTPC και ενώ έχω καταλήξει στα σχετικά κομμάτια, προβληματιζόμουν για το κουτί. Τότε ήταν που θυμήθηκα ένα παλιό Aopen XCube EZ65 το οποίο σκονίζεται στην αποθήκη. Έτσι σκέφτηκα πρίν αγοράσω κάτι άλλο, να δω τι μπορώ να κάνω με αυτό. Ο στόχος είναι να αφαιρεθούν τα πάντα και να αλλαχθούν με νέα πιο σύγχρονα κομμάτια. Πρέπει να σημειώσω οτι η ζωή αυτού του project μπορεί να είναι πολύ σύντομη και αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν αξεπέραστες ασυμβατότητες ή να απαιτούνται γνώσεις και δεξιότητες που δεν έχω. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι διασκεδαστικό! Πάμε να δούμε λοιπόν τι έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε…. Όλες οι προτάσεις και οι ιδέες σας είναι δεκτές. Εδώ λοιπόν είναι τo κουτάκι μας Και εδώ με ανοιχτά τα bracket Άποψη του πίσω μέρους Αφαιρώντας το κάλυμε βλέπουμε αρκετά πράγματ αστριμωγμένα Μια πιο κοντινή άποψη απο τις συνδέσεις του front panel (power button, usb κλπ) Άποψη του εσωτερικού αφού αφαιρέθηκε το motherboard. Φαίνονται τα σημεία στο οποία ήταν βιδωμένο το motherboard. Άποψη του πίσω μέρους με κενό το κουτί Μετρώντας το κουτί ένα 17cm x 17cm M-ITX board χωράει σίγουρα εκεί μέσα. Τα προβλήματα που βλέπω μέχρι στιγμής είναι: Δεν ξέρω αν το back panel της motherboard θα είναι ευθυγραμμισμένο με την ήδη υπάρχον άνοιγμα. Δεν νομίζω οτι το νέο motherboard θα μπορεί να βιδωθεί στα ήδη υπάρχοντα σημεία. Αν γίνει αυτό θα μιλάμε για μεγάλη τύχη. Απο ότι είδα όμως νέες τρύπες ίσως είναι εύκολ να ανοιχτούν...τώρα το πως θα σταθεροποιηθούν οι βίδες θα δούμε (προτάσεις;;; Δεν ξέρω κάν πως μπορώ να αξιοποιήσω το front panel και να χρησιμοποιήσω το power button και τα usb.....Ίσως χρειατούν αλλαγές. Θα φανεί αφού πάρω το νέο motherboard. To motherboard που σκέφοτμαι να πάρω είναι το ASROCK FM2A75M-ITX Μόλις το βρώ και το πάρω θα δώ τι μπορεί να γίνει. Σχόλια ιδέες και παρατηρήσεις είναι καλοδοεχούμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 3, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Καλημέρα,Επειδή ψάχνω cover plates ώστε να κλείσω τα ανοίγματα του τροφοδοτικού κλπ, ξέρετε αν υπάρχει κάποιο κατάστημα αντίστοιχο του Caselabs στην Ελλάδα ώστε να αγοράσω τα απαραίτητα κομμάτια;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Δεκέμβριος 3, 2012 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Αν ακολουθει το ΙΤΧ προτυπο τοτε καθε ΙΤΧ μητρικη θα κανει. Το ιδιο ισχυει και για τα power button κτλ. Απλα σε περιπτωση που δε φτανουν θα παιξει κοψε ραψε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 3, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Αν ακολουθει το ΙΤΧ προτυπο τοτε καθε ΙΤΧ μητρικη θα κανει. Το ιδιο ισχυει και για τα power button κτλ. Απλα σε περιπτωση που δε φτανουν θα παιξει κοψε ραψε Το κόψε ράψε δεν το γλιτώνουμε αυτό είναι το σίγουρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Δεκέμβριος 3, 2012 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 το κουτακι παντως ειναι κουκλι!μου αρεσει παρα πολυ(δεν το ειχα ξαναδει),+ το γεγονος οτι ειναι ασπρο.:worship:υποθετω απο επεξεργαστη θα πας σε Α10 5700? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 3, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Έλεγα για τον AMD A6-5400K. Έχει TDP 65W που σημαίνει λιγότερη θερμότητα και λιγότερη κατανάλωση....Απο οτι είδα, παίζει άνετα 1080i mkvs οπότε είμαστε ok.Με δεδομένο οτι θα είναι όμως σχεδόν 24/7 ανοιχτό, θερμοκρασία και κατανάλωση είναι σημαντικά.Το θέμα είναι οτι θέλω και fm2 motherboard που να έχει και WLan...καμιά πρόταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Δεκέμβριος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 και ο Α10-5700 65watt ειναι ,αλλα εχει καλυτερη καρτα γραφικων 7660d vs 7540d,αλλα κανει τα διπλα λεφτα οποτε μαλλον εχεις δικιο.για μητρικη δεν ειδα κατι που να εχει wlan Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 4, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 και ο Α10-5700 65watt ειναι ,αλλα εχει καλυτερη καρτα γραφικων 7660d vs 7540d,αλλα κανει τα διπλα λεφτα οποτε μαλλον εχεις δικιο.για μητρικη δεν ειδα κατι που να εχει wlanΗ μόνη μητρική που βρήκα με WLAN είναι αυτή:MSI Socket FM2 FM2-A75IA-E53 GLan Audio Raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Δεκέμβριος 4, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2012 μια χαρα μου φαινεται.απο διαθεσιμοτητα δεν ξερω τι παιζει.την εχεις βρει πουθενα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 5, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Aπο διαθεσιμότητα...τίποτα....έναν sellere μέσω amazon.co.uk αλλά δεν ψήνομαι...Δεν είχει καλό rating.Μάλλον θα επιστρέψω σε ASRock και θα προσθέσω adaptor για WLAN.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 5, 2012 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 παρε απλα οποιαδηποτε ITX μητρικη σου κανει και με ενα WiFi dongle κανεις δουλεια σου!!ITX ειναι προτυπο. αυτο σημαινει οτι οποιαδηποτε μητρικη ακολουθει το συγκεκριμενο προτυπο, ταιριαζει στο κουτι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 5, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 παρε απλα οποιαδηποτε ITX μητρικη σου κανει και με ενα WiFi dongle κανεις δουλεια σου!!ITX ειναι προτυπο. αυτο σημαινει οτι οποιαδηποτε μητρικη ακολουθει το συγκεκριμενο προτυπο, ταιριαζει στο κουτι σου.cabdik ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Απλά απο περιέργεια, βρήκες κάπου αυτή την πληροφορία;Τελικά πάω για αυτό το board: Asrock Socket FM2 FM2A75M-ITX GLan Audio Raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 5, 2012 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 για το ITX form factor εννοεις? διαβασε https://en.wikipedia.org/wiki/Mini-ITX Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 5, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 για το ITX form factor εννοεις? διαβασε https://en.wikipedia.org/wiki/Mini-ITXThanks, το είχα δει αυτό.Απλά για το reference το πιο κάτω pdf είναι αρκετά επεξηγηματικόhttp://cache-www.intel.com/cd/00/00/47/97/479761_479761.pdfΑπο εκει είδα οτι μάλλον οι θέσεις για τις βίδες που θα στηρίξουν το board μάλλον ταιριάζουν.Μετά και την δική σου επιβεβαίωση μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 5, 2012 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 ειναι απλη λογικη!εφοσον το ITX ειναι προτυπο, ειναι υποχρεωμενος, ο οποιοσδηποτε κατασκευαστης μητρικων θελησει να φτιαξει μια τετοια μητρικη, να ακολουθησει τις συγκεκριμενες διαστασεις. αλλιως θα εχει προβλημα, πρωτα ο ιδιος ο κατασκευαστης, που δεν θα μπορει να μπει η μητρικη σε οποιοδηποτε ITX κουτι..!ειναι οπως στη Formula 1 που ολοι οι κατασκευαστες πρπει να κατασκευαζουν τα αυτοκινητα συμφωνα με τις διαστασεις που λεει ο κανονισμος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inetus3r Δεκέμβριος 5, 2012 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Να μην ξεχάσεις το θέμα του τροφοδοτικού στο συγκεκριμένο κουτί.Πέρα από το γεγονός ότι είναι ήδη μικρό, είναι δύσκολο να το αντικαταστήσειςλόγω μεγέθους.Κάποια στιγμή που θέλησα να το αλλάξω, επειδή είχα ένα θέμα μαζί του,ανακάλυψα ότι είναι ειδική κατασκευή της Foxconn για την AOpen και το κόστος τουέφθανε στο 70€, λόγω κάποιου συμβολαίου που υπήρχε μεταξύ των δύο εταιρειών. Πάντως, συνέχισε την προσπάθεια, είναι ενδιαφέρουσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 5, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Να μην ξεχάσεις το θέμα του τροφοδοτικού στο συγκεκριμένο κουτί.Το τροφοδοτικό είναι όντως ιστορία. Για να ξεμπλεξω έχω αποφασίσει να πάρω ένα picoPSU οπότε και ησυχάζω μια και καλή Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Δεκέμβριος 5, 2012 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Δε ξερω αν σε συμφαιρει.. Στην καλυτερη θα δωσεις ενα 50αρικο για το psu και κανα 30αρι για τον AC/DC. Υπαρχουν στην αγορα τροφοδοτικα SFX και TFX που μπορει να σου κανουν. Διαφορετικα μπορεις παντα να αγορασεις ενα κουτι με ετοιμο τροφοδοτικο και να το ξηλωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Δεκέμβριος 6, 2012 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 Αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σου, μια εξαίρετη λύση είναι αυτό το board, το οποίο, μαζί με έναν i3-3220T, έχει κατανάλωση μόλις 45W. Σε ηλεκτρονικό κατάστημα του UK το πήρε το μάτι μου γύρω στις 115 λίρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaris Δεκέμβριος 6, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 [MENTION=3559]Oric[/MENTION] ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά νομίζω θα βγεί παραπάνω απο οτι υπολόγιζα...Θα το κοιτάξω πάντως...[MENTION=5189]spH3RiCal[/MENTION]: Ευχαριστώ για τις προτάσεις αλλά νομίζω πως το picoPSU θα με γλιτώσει απο πολύ κόπο και μου αφήνει περισσότερο χώρο άδειο στο κουτί...σαν τιμή πάντως έχει δίκιο είναι λίγο τσιμπημένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.