Jump to content

Αναζητηση για 120mm silent fans

jpcupra

Recommended Posts

Δε νομίζω να έχεις θέμα αν πέσεις στα 20db.Εφόσον απ'ότι βλέπω εδώ θα βάζεις πιο πολύ αέρα απ'ότι βγαίνει οπότε το κουτί σου θα είναι και dust-free σε βάθος χρόνου.:T:

Αν δεν μπορείς να δώσεις τα χρήματα για 2xCorsair => Corsair AF120 Quiet Edition High Airflow 120mm (Twin Pack) | Skroutz.gr ή 2xNoctua => Noctua NF-S12B FLX | Skroutz.gr *ομολογουμένως πολύ ακριβοί

πήγαινε πάρε όποιους θέλεις γύρω στα 20db και μέχρι 10e και απλώς περιμένεις να δεις.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Φίλε μου αν θες να βάλεις τόσο χαμηλά db βάλτα.Τη φιλοσοφία μου την εξήγησα σε προηγούμενα post, χωρίς να τη θεωρώ μονόδρομο.Απλώς είναι η δικιά μου πρόταση με βάση τις δικιές μου εμπειρίες\έρευνα.

Πάντως αυτόν τον Cooling σε τέτοια τιμή τί τον θέλεις, καλύτερα να πάρεις έναν Noctua με 5ε παραπάνω.

Φίλε μου αν θες να βάλεις τόσο χαμηλά db βάλτα.Τη φιλοσοφία μου την εξήγησα σε προηγούμενα post, χωρίς να τη θεωρώ μονόδρομο.Απλώς είναι η δικιά μου πρόταση με βάση τις δικιές μου εμπειρίες\έρευνα.

Πάντως αυτόν τον Cooling σε τέτοια τιμή τί τον θέλεις, καλύτερα να πάρεις έναν Noctua με 5ε παραπάνω.

δεκτη και σεβαστοτατη.

Στον cooling με τραβηξαν αυτα τα 8.5db.Να'ναι 13? παλι πιο κατω ειμαι. και ξαναλεω ποσο να αυξηθουν τα temps?

5?8?10? δεν ειναι το main rig να αγχωθω. serverοκατασταση των 250 ευρω. ;)

Μπορεί να είναι όντως 8.5db ή 10db, απλώς δε πιστεύω ότι θα βγάζουν το performance που αναφέρουν.Μπορεί να σου βγούνε.Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις το εξής, να πάρεις έναν 8-10db έναν 12-15db και έναν 17-22db να δεις διαφορές.Κάπως έτσι θα καταλήξεις και εσύ κάποια στιγμή στο ιδανικό\υποφερτό για το αυτί σου noise level.Βάλε και ένα φτηνό fan controller να παίξεις με διαφορετικές τάσεις\στροφές, να δεις πώς αλλάζει ο θόρυβος από full σε medium rpm κτλπ.

Πάντως φαίνεται ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα σε fans για αυτή την περίπτωση.Σου συνιστώ να μην ξεπεράσεις τα 15e και για τους τρεις.

αυριο θα εχουμε εναν 20αρη για δοκιμη. να δουμε ποσο αισθητη διαφορα θα δω.

να μπλεξω και με fan controller?? :hm:

οσο λιγοτερα μπλιμπλικια τοσο το καλυτερο πιστευω.

το performance ερχεται σχεδον σε τελευταια μοιρα.

ουτε τα κλοκια με νοιαζουν ουτε τπτ... την ησυχια μου θελω και οχι την παντοφλα της γυναικας. :hehe:

τωρα που το ξανασκεφτομαι 30+ ευρω για 2 φανς ειναι πολλα... :eek::eek:

Πόσα fans έχεις μέσα; Στο ξαναλέω. Σε πρώτη φάση δοκίμασε το καλωδιάκι που ρίχνει την τάση από τα 12V στα 9V. 2€ έχει. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να το παρεμβάλεις μεταξύ fan και τροφοδοσία ρεύματος fan

largethumbimage1.jpg

Προσοχή άλλο dba και άλλο db όταν κοιτάτε για fans.

Η πρόταση μου είναι fans των 1000 rpm. Πχ nexus silent.

Επίσης ανάλογα την μητρική μπορείς να ρίξεις τις στροφές των ανεμιστήρων αν παίρνουν ρεύμα από αυτήν.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Καλησπερα σκοπευω να αλλαξω τα fans του κουτιου μου

1 intake

1 output

1 ψυκτρα

τι προτείνεται εσεις γι'αυτα τα 3?

ξέχασα να αναφερω οτι ψαχνω και εγω για αθορυβα fans αλλα απο οτι ειδα πιο πριν παίζει ρόλο και η στατική πίεση ιδίως στο fan της ψυκτρας οποτε απο αυτα που αναφερθηκαν ηδη τι προτείνετε ?

πσ δεν άνοιξα νεο θεμα γιατι και εγω ακριβος το ιδιο πραγμα ψαχνω.

Πόσα fans έχεις μέσα; Στο ξαναλέω. Σε πρώτη φάση δοκίμασε το καλωδιάκι που ρίχνει την τάση από τα 12V στα 9V. 2€ έχει. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να το παρεμβάλεις μεταξύ fan και τροφοδοσία ρεύματος fan

largethumbimage1.jpg

εχω 2 φανακια. ενα ομπρος, ενα οπισω.

το πισω ειναι συνδεδεμενο με το 3πινο στο "sys_fan". το μπροστα τραβαει απο 4πινο του τροφοδοτικου.

απο αυτο που εγραψες συμπεραινω οτι το ολο θεμα μου ειναι τελικα στα volt(?). το μπροστα (οπου και ειναι το θορυβωδες) παιρνει καρφι 12v και το πισω παιρνει 5?-7?-9?

εγω να το παρω αυτο που λες αλλα που να το βαλω αφου δεν υπαρχει αλλο 3πινο στην mobo?

Προσοχή άλλο dba και άλλο db όταν κοιτάτε για fans.

Η πρόταση μου είναι fans των 1000 rpm. Πχ nexus silent.

Επίσης ανάλογα την μητρική μπορείς να ρίξεις τις στροφές των ανεμιστήρων αν παίρνουν ρεύμα από αυτήν.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δυστυχως δεν μπορω. Μονο στην cpu αυξομειωνει. Εχω τουτη

γιατί δεν παίρνεις τους xilence που σου προτάθηκαν αρχικα? μια χαρά ανεμιστήρες είναι κ σε πολύ καλή τιμή

στο αυτι μου καθονται το ιδιο ακριβως με τα υπαρχων φανακια. τι δι@λο τοσο γκ3ϊ καταντησα με τον ηχο? :hehe:

Νεο Θεμα ισως ?

:rofl::rofl:

ελα εκανε edit μετα ο ανθρωπος μην τον αποπαιρνεις.

τσαμπα η διαδρομη σημερα μαλλον... :hm:

thx παντως Γιαννο

Τελικα τα εκανες τραμπα να δεις αν παλι κανουν θυρυβο ?

ναι κανουνε γμτ... :(

μαλλον παιζει αυτο με τα 9-12v που ανεφερε ο [MENTION=559]vagsk[/MENTION] πιο πανω...

στο 3πινο λογικα παιζει κατω απο 12v και στο 4πινο καρφι 12..

δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

largethumbimage1.jpg

Καταρχάς ένας τέτοιος adapter θα σε βοηθήσει να ρίξεις ακόμη περισσότερο τον ήχο στο fan που είναι πάνω στο sysfan header υπό την προϋπόθεση ότι είναι high performance και εξαιρετικά noisy.

Τώρα ο άλλος fan που του δίνει ρεύμα το molex δεν είναι και τόσο πιο δύσκολη υπόθεση. Αν έχει 3pin που συνδέεται το fan μετά το molex το κοτσάρεις εκεί πάλι με το ίδιο adapter. Αν δεν έχει τότε παίρνεις έναν Y-molex adaptor και κάνεις μόντα (ή αν έχεις τίποτα καλώδια από παλιότερο παροπλισμένο τροφοδοτικό...)

ysplitter-master-350x350.jpg

Ο ένας πόλος για το fan θα πάει στο κίτρινο καλώδιο που δίνει τα 12V αλλά το δεύτερο αντί να τον συνδέσεις με την γείωση που έχει δίπλα σε μαύρο χρώμα θα το συνδέσεις με το κόκκινο που δίνει 5V. Το fan εν τέλει θα παίρνει τη διαφορά τάσης που είναι 7V. Ελπίζω να μην είσαι τόσο άτυχος που να έχει startup voltage μεγαλύτερο των 7V το fan (ασύνη8ες but still ...)

[MENTION=559]vagsk[/MENTION] απο το psu φευγει το μολεξ και παει στο μολεξ του fan.

ο fan εχει το 3πινο το μικρο που παει στην μητρικη.

θεση στην μητρικη δεν εχω καθως το sys_fan ειναι κατειλημμενο απο το backstage fan το οποιο ειναι πολυ πιο αθορυβο.

Αυτο λογικα τρεχει σε χαμηλοτερη ταση?

Παρεμβάλλεις μεταξύ molex psu και molex fan ένα modded Y-molex σαν αυτόν του παρακάτω σχήματος και εκεί κάνεις υποβίβαση της τάσης. Είτε κάνεις την μόντα για τα 7V είτε βάζεις πάνω στο κίτρινο καλώδιο molex που θα συνδεθεί πάνω στο fan κάποια αντίσταση από μαγαζί με ηλεκτρονικά. Νομίζω γύρω στα 40-50Ω θα ρίξει την τάση σε επιθυμητά επίπεδα. Το ίδιο κάνει και το 3pin καλώδιο με την photo παραπάνω για να ρίξει στροφές σε fan.

[MENTION=559]vagsk[/MENTION]

το φανακι για να καταλαβεις ειναι ετσι

qxkyhk.jpg

edit:στην φωτο που εβαλες κουμπωνω στο ενα μολεξ το αρσενικο και τα 2 τσ0Υτσουν@κι@ που βγαζει αυτο τα συνδεω με το μολεξ του φαν?

ετσι θα ειμαι στα 7v? (ωρες ωρες νιωθω totally n00b)

edit 2: θελω κατι εκ των 2 αν το επιασα σωστα!(πυρηνικη φυσικη το εκανα :p)

y1krc.jpg

thx a lot so far... :)

[MENTION=559]vagsk[/MENTION]

εφοσον εχω μια υποδοχη στην mobo (sys-fan) και εχω 2 φουρφουρια,

βρηκα και δ'αυτο.

3589c8k.jpg

σωστοστ???

====================================

Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι το 3πινο της μητρικης δινει 7v και οχι 12v?:toomuchne

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.