denz Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2012 Είμαι μεταξύ Nexus7 και iPad mini. Λίγο που τα έβαλα δίπλα δίπλα σε landscape, το iPad mini με την 7.9'' φάνηκε αρκετά ανώτερο, λόγω του design του (μικρά περιθώρια κτλπ) αλλά και λόγω του ότι η προβολή της ίδιας ιστοσελίδας ,συγκριτικά, ήταν καλύτερη.Αυτό που με προβληματίζει, εκτός απο την τιμή του iPad mini, είναι ότι υστερεί σε χαρακτηριστικά. A5 dual core vs Tegra3 quad core κυρίως και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι smooth όταν ζοριστεί. Επίσης το iOS6' maps λειτουργεί σαν GPS; Εγχώρια πιάνει κανονικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 σε παιχνίδια, τουλάχιστον, τα πάει μια χαρά το ipad mini (ίσως και καλύτερα από το n7) Δεν ξέρω αν το ipad mini έχει ενσωματωμένο gps, αλλά το να λειτουργούν οι χάρτες της apple ως gps μου φαίνεται ξεπερασμένο ανέκδοτο Προσωπικά, θα απέρριπτα το ipad mini για: α. Το form factor, το οποίο δε με βολεύει β. Την αρκετά υψηλότερη τιμή γ. κυρίως, όμως, για το itunes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
finik Δεκέμβριος 1, 2012 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Μη "ψαρώνεις" με τα χαρακτηριστικά τους καθώς τρέχουν διαφορετικό λειτουργικό. Διαφορετικές απαιτήσεις έχει το καθένα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα από τα δύο, αλλά το ipad mini έχει το ίδιο hardware με το ipad 2, το οποίο ήταν όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει πήγαινε σφαίρα. Δε ξέρω πως συμπεριφέρεται σε καινούρια παιχνίδια, αλλά για όλα τα υπόλοιπα δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.Στο θέμα του gps που ρωτάς, αφενώς υπάρχουν κι άλλες λύσεις για χάρτες (ακόμη και free), αλλά GPS δέκτη έχει μόνο η έκδοση με 3G/4G. Η απλή, μόνο WiFi έκδοση δεν έχει. Κι αν το θέλεις κι αυτό, καταλαβαίνεις πως η τιμή ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Δεκέμβριος 2, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Αν το form factor του Νexus πλησίαζε αυτό του iPad mini ή τουλάχιστον του Galaxy Tab 7'', για μένα θα ήταν instant buy. Τα borders του είναι μεγάλα ή μου φαίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 2, 2012 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Ποιότητα το ipad mini.Εργονομικότητα το nexus.Επεξεργαστής το nexus αλλά γραφικά το mini.Χρώματα το ipad, αλλά ανάλυση το nexus (μεγάλη διαφορά).Εφαρμογές το pad - όχι τόσο λόγω ποσότητας, αλλά λόγω πλατφόρμας. Στο νεξους είναι περισσότερο σαν μεγάλο κινητό.Τιμή νταξ, το νεξους είναι αχτύπητο. Η σερβιέτα είναι ακριβή.Μπαταρία και τα 2 τα ίδια σκ@τ@ είναι.TL: DRΓια media consumption το nexus. Για apps το pad. Για surfαρισμα tie, μιας και η ανάλυση το σφάζει το pad πλέον. Τα χρήματα του nexus δε θα τα λυπηθείς καθόλου. Τα χρήματα του pad θα τα κλαίς σε 5 μήνες όταν βγει το mini 2 με ρετινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Δεκέμβριος 2, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Τα χρήματα του pad θα τα κλαίς σε 5 μήνες όταν βγει το mini 2 με ρετινα.Εδώ είναι το κλειδί. Υπάρχουν παράγοντες που αν τους είχε είτε το ένα είτε το άλλο, στην υπάρχουσα τιμή πάντα, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να τα αγοράσω.Μικρότερα borders στο Nexus7.Retina display & GPS στο iPad mini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 2, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Κοίτα πολύ μικρότερα borders θεωρητικά δε μπορούσε να έχει το nexus. Το pad έχει την ιστορία με το finger rejection ή πώς λέγεται, που αγνοεί το ένα δάκτυλο* όταν κάνεις swipe με το άλλο κτλ. Στο android δεν υπάρχει αυτή η ιστορία.Να προσθέσω επίσης ότι ο ήχος στο pad είναι αλαφρώς καλύτερος.*Ξέρεις τον αντίχειρα που αναγκαστικά θα ακουμπάει στην οθόνη όταν το βαστάς λόγω μικρού bezel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denz Δεκέμβριος 2, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Apple iPad Mini 2 with Retina Display rumoured for 2013 - News - Trusted Reviews Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 2, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 καλά, αυτό είναι προφανές, δε χρειάζονταν φήμες Η ανάλυση του μίνι είναι αστεία πλέον, πρωτίστως για λόγους μάρκετινγκ. Βέβαια τα μηχανήματα με retina έχουν αυξημένη κατανάλωση και είναι και πιο ζεστά. Οπότε η νέα έκδοση θα σου έχει άλλα πράγματα να προβληματιστείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 2, 2012 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 AnandTech - A Retina mini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Δεκέμβριος 2, 2012 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Ο επεξεργαστής του mini να μη σε απασχολεί. Έχω παίξει με iPhone 4, 4S, iPad1 & iPad2 και χωρίς να έχω πιάσει το mini στα χέρια μου μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι τρέχει νεράκι. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου από χρήση iOS συσκευών τα τελευταία 2 χρόνια, οι ίδιες εφαρμογές σε 3 διαφορετικούς επεξεργαστές έτρεχαν ακριβώς το ίδιο. Στα υπόλοιπα τώρα: 1) Ναι, θα βγει iPad mini 2 Retina σε λιγότερο από χρόνο και θα αισθάνεσαι προδομένος -- 1β) Σχετικό με το από πάνω: οι συσκευές της Apple διατηρούν την αξία τους περισσότερο από αυτές των υπόλοιπων κατασκευαστών. iPad 1 που αγοράστηκαν πριν από 2 χρόνια στα 500 ευρώ, τα πουλάνε σήμερα μεταχειρισμένα στα 250-300, ενώ iPad2 & iPad3 τα βρίσκεις με 350-400 ευρώ και βάλε. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή αν βγει iPad mini 2 σε 6 μήνες να δεις το δικό σου να κοστολογείται στα 150 ευρώ. 2) iTunes: χολέρα. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ξαναπιάσει PC ή Mac, ξέρει αμέσως τι κάνει το "move" και τι το "copy". To "sync" της Apple όμως πρέπει να κάνεις 10 δοκιμές (και να χάσεις δεδομένα) για να μάθεις πως δουλεύει. Στις επαφές για παράδειγμα, το sync απλά φέρνει καινούρια δεδομένα στο iTunes, αν θες να μεταφέρεις τις επαφές σου από το iPhone -> iTunes -> android κινητό = ετοιμάσου για πόνο και ξενύχτι. Έχω ~80Gb μουσικής και ήθελα να μεταφέρω προφανώς μόνο ένα μέρος αυτής στο iPhone μου: πόνος. Έπρεπε να κρατάω διπλούς φακέλους πολλών Gb για να μην αποφασίσει να μου σβύσει τα πάντα το iTunes. 3) Apps: πολύ μπροστά η Apple. Όλα τα apps που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα για iPhones & iPads παίζουν απευθείας στο mini. Λίγο οι περιορισμένες αναλύσεις στις οθόνες τους, λίγο η πολύ καλή (και πολύ καλά ελεγχώμενη) υποστήριξή τους, φέρνουν την Apple πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα. Ξεκάθαρος νικητής δεν υπάρχει (imho), αν αγόραζα tablet θα είμουν σε δίλλημα. Τι "θα" δηλαδή, είμουν κανονικότατα σε δίλλημα και με έβγαλε από αυτό το Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Δεκέμβριος 2, 2012 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Για να μην μασαμε τα λόγια μας . Το android ειναι πιο pirate friendly, το , για κατανάλωσή υλικου του πετάς με ενα απλο κοπυπειστ ότι θες και παίζει τα πάντα από φορματ, ήχο βίντεο εβοοκ κόμικ κοκ. Και καλύτερή συνδεσιμότητα μοιάζει ελαφρώς σαν pc, USB stick Bluetooth πληκτρολόγια ποντικια mhl. ipad-ios πιο καλογυαλισμενο και με πιο προσεγμένες εφαρμογές . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 2, 2012 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 2) iTunes: χολέρα. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ξαναπιάσει PC ή Mac, ξέρει αμέσως τι κάνει το "move" και τι το "copy". To "sync" της Apple όμως πρέπει να κάνεις 10 δοκιμές (και να χάσεις δεδομένα) για να μάθεις πως δουλεύει. Στις επαφές για παράδειγμα, το sync απλά φέρνει καινούρια δεδομένα στο iTunes, αν θες να μεταφέρεις τις επαφές σου από το iPhone -> iTunes -> android κινητό = ετοιμάσου για πόνο και ξενύχτι.Έχω ~80Gb μουσικής και ήθελα να μεταφέρω προφανώς μόνο ένα μέρος αυτής στο iPhone μου: πόνος. Έπρεπε να κρατάω διπλούς φακέλους πολλών Gb για να μην αποφασίσει να μου σβύσει τα πάντα το iTunes. Tο "Sync" είναι στο μυαλό μου ένα τεράστιο κόκκινο κουμπί. Απλά *δεν* το πατάς ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.