smartakis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2012 Καλησπέρα,έχω ένα λογαριασμό στα dropbox και θα ηθελα καποιες πληροφοριες εαν γνωριζετε γιατι εχω μπερδευτει καπως.Εχω 4 υπολογιστες στους οποιους εχω κατεβασει την εφαρμογη dropbox και εχω βαλει τα στοιχεια του λογαριασμου μου. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να κατεβουν ολα τα αρχεια που ειχα στον πρωτο υπολογιστη μεσα στο φακελο dropbox.Η ερωτηση μου ειναι η εξης: εαν χαλασουν και οι 4 σκληροι τα αρχεια χανονται η παραμενουν online? Γιατι σε καποιο test που εκανα οταν τα εσβησα απο τον εναν σκληρο χαθηκαν απο παντου ακομα και απο το online συστημα του dropbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Τα εχεις για 30 μερες online στο www.dropbox.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartakis Δεκέμβριος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Μα το online δεν γινεται αυτοματα sync με οτι βλεπει στο σκληρο? Αν δηλαδη εγω πεταξω ολα τα αρχεια αμεσως δεν θα τα βγαλει και απο το online? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Αν σβήσεις τα αρχεία μετά απο λίγο κάνει συγχρονισμό με το online και τα σβήνει και εκεί. Αν τα σβήσεις με κλειστή την εφαρμογή του dropbox ή χωρίς σύνδεση στο ιντερνετ τότε δεν θα προλάβει να συγχρονίσει και οι άλλοι 3 υπολογιστές τα βλέπουν κανονικά από cloud. Link to comment Share on other sites More sharing options...
finik Δεκέμβριος 1, 2012 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 εαν χαλασουν και οι 4 σκληροι τα αρχεια χανονται η παραμενουν online? Γιατι σε καποιο test που εκανα οταν τα εσβησα απο τον εναν σκληρο χαθηκαν απο παντου ακομα και απο το online συστημα του dropbox.Το Dropbox συγχρονίζει ό,τι έχεις στα συγκεκριμένα directories. Αν σβήσεις τα αρχεία, σβήνονται κι από το online σύστημα, κι αντίστροφα... αν τα σβήσεις οnline, σβήνονται κι από τους δίσκους σου. Αν θυμάμαι καλά, όταν σβήσεις κάποιο αρχείο, μπορείς για κάποιες μέρες να αντιστρέψεις την ενέργεια αυτή και να το επαναφέρεις, δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να σου πω ούτε αν δουλεύει, ούτε πόσο καιρό έχεις για να το κάνεις αυτό.Τώρα, σε αυτό που ρωτάς, αν χαλάσουν οι δίσκοι, τα αρχεία σου παραμένουν οnline άθικτα καθώς κανένας δεν έδωσε εντολή να διαγραφούν. Ακόμη κι αν απεγκαταστήσεις το dropbox ή κάνεις format και τους 4 υπολογιστές, τα αρχεία σου παραμένουν μέχρι να δώσεις εντολή διαγραφής είτε σε κάποιο directory, είτε οnline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartakis Δεκέμβριος 1, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Μπερδευτηκα λιγο. Εαν κανω format τον συγκεκριμενο σκληρο αυτοματα δεν θα σβηστουν και τα αρχεια απο τους αλλους αφου θα τον "δει" σαν αδειο πλεον ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 1, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
finik Δεκέμβριος 1, 2012 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2012 Μπερδευτηκα λιγο. Εαν κανω format τον συγκεκριμενο σκληρο αυτοματα δεν θα σβηστουν και τα αρχεια απο τους αλλους αφου θα τον "δει" σαν αδειο πλεον ?Το dropbox σαν υπηρεσία δεν "ξέρει" τον υπολογιστή σου. Όλη τη δουλειά την κάνει το προγραμματάκι που εγκαθιστάς. Αν είσαι στα windows και τρέχει το πρόγραμμα, αν διαγράψεις ένα αρχείο, τότε αυτό διαγράφεται από παντού. Αν το πρόγραμμα δεν τρέχει και διαγράψεις ένα αρχείο, όταν ξεκινήσεις το πρόγραμμα, τότε θα δει ότι το αρχείο απουσιάζει και θα το ξανακατεβάσει για να το αντικαταστήσει.Έτσι και με το format: Το πρόγραμμα δεν τρέχει την ώρα που κάνεις το format, οπότε όταν το εγκαταστήσεις αμέσως μετά, βλέπει το directory άδειο και το γεμίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartakis Δεκέμβριος 2, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Αρα με λιγα λογια ειναι κατι εντελως αχρηστο. Εγω ηθελα κατι με το οποιο να υπαρχει ΠΑΝΤΑ online εκτος αν του πω εγω να το σβησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 2, 2012 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Στο dropbox αναφέρει 90 days of inactivity. Δεν λέει ότι σίγουρα θα στα σβήνει αλλά διατηρεί το δικαίωμα να το κάνει.Πάντως αν είσαι συνδεδεμένος μέσω κάποιου από τους 4 υπολογιστές και συνδέεσαι σε internet/dropbox λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι ένας όρος που τον έχουν μάλλον ως δικλείδα σε περίπτωση μου μαζευτούν πολλοί αδρανείς χρήστες με όγκο αρχείων που δεν έχουν πλέον εγκατεστημένο το συγκεκριμένο λογισμικό σε κάποιον Η/Υ τους αλλά καταλαμβάνουν χώρο τα data τους σε servers του dropbox.Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις skydrive από της Microsoft. Δίνει αρκετό χώρο για αποθήκευση online και ισχύει ότι ισχύει και με τον MSN account σου δηλαδή αν δεν κάνω λάθος 365 μέρες για να χαρακτηριστεί inactive το account όπου και υπάρχει περίπτωση μετά να διαγραφεί μαζί με τα αρχεία σου.Γενικά free υπηρεσία που να είσαι inactive χρόνια και να κρατάει τα αρχεία σου δεν νομίζω ότι θα βρεις ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
smartakis Δεκέμβριος 2, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια.Τελικα ενεργοποιησα μια επιπλεον υπηρεσια στο dropbox με 3 ευρω το μηνα περιπου οπου κανει restore διαγραμμενα αρχεια οσο χρονικο διαστημα και αν εχει περασει Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 2, 2012 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2012 Πάντως και το χρονικό διάστημα που δίνει σε free account είναι ικανοποιητικό σε περίπτωση διαγραφής σημαντικών αρχείων κατά λάθος.Από κει και πέρα υπάρχουν και λογισμικά όπως το free file sync και το always sync που είναι δωρεάν και μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να σου συγχρονίσουν το φάκελλο του dropbox με άλλο φάκελλο τοπικά στον ίδιο υπολογιστή, πιθανώς σε κάποιον εξωτερικό δίσκο για λόγους backup.Καλό το cloud αλλά τα σημαντικά αρχεία προτιμώ να μην είναι ανεβασμένα σε τέτοια site παρά μόνο σε προσωπικό αποθηκευτικό χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.