Jump to content

Ποιον HDD για storage ?

ngt

Recommended Posts

Καλησπερες παιδες.

Εχω δυο σκληρους εναν 500αρη και εναν 250αρη για αποθηκευτικο χωρο που ειναι ανεπαρκεις.

(περαν του SSD VERTEX 120gb για το λειτουργικο)

Θα ηθελα να αγορασω εναν σκληρο δισκο για αποθηκευτικο χωρο.

Βλεπω οτι 1TB θα πεσει λιγο οποτε παμε σε 2ΤΒ (?) σε 7200στροφες.

Δεν θα με πειραζε να ειναι και γρηγορος, δεν ξερω και ποσο διαφορα εχουν τα φτηνα μοντελα απο τα ακριβα πλεων...

Ποιον θα προτεινατε ?

Από τη στιγμή που θα είναι μόνο αποθηκευτικός χώρος δεν χρειάζονται οι 7200 στροφές. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε wd green στα 2TB.

http://www.skroutz.gr/s/334122/Western-Digital-Caviar-Green-Desktop-2TB-3-5.html

Aφου την κανεις που την κανεις την αγορα...καντην "καλα".

Για αρχη ειναι λιγο παραδοξο το "αποθηκευτικος χωρος" με 7200rpm..

Οχι οτι απαγορευεται βεβαια..Προσωπικα την αποθηκη την θελω μεγαλη και ας ειναι 5400ρπμ.

Οποτε προτιμω να ριξω τα λεφτα σε GB παρα σε rpm.

Δες μια [ame=http://www.amazon.co.uk/Seagate-7200RPM-Cache-SATA3-Drive/dp/B006KCX0UE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1354356658&sr=8-3]αυτον[/ame]

που ειναι α)3τβ β)7200ρπμ γ)1γβ πλαττερ δ)φτηνος.

και [ame=http://www.amazon.co.uk/Western-Digital-6Gbps-Saving-Internal/dp/B004VFJ9MK/ref=sr_1_4?s=computers&ie=UTF8&qid=1354357315&sr=1-4]αυτον[/ame] που ειχα παρει προ 3μηνου(??) που ειναι αθορυβος κρυος και φθηνος(φθηνοτερος).

Αν εχεις usb3 και ειναι καθαρα για αποθηκευση..σκεψου καμμια εξωτερικη θηκη (usb3) [ame=http://www.amazon.co.uk/Book-Essential-External-Hard-Drive/dp/B0047VOGOO/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1354357240&sr=8-12]πχ1[/ame]

edit

Υ.Γ

Δεν εχω καποιο κολλημα με μαρκες.. σχεδον ολες τις εχω ..απο ολους ειχα σκαρτους.:p

Κοιταζα για τον GREEN οντως, ειναι κανα 60αρι ευρω πιο φτηνος.

Δλδ βγαινει γυσω στο 100αρι ευρω, και βλεπω οτι τον εχουν πολλοι διαθεσιμοι.

Αυτην την εποχη ποιοι σκληροι χαλανε λιγοτερο ?

WD ?

Seagate ?

HITACHI ?

η TOSHIBA ?

Επισης βλεπω οτι ολα αυτα που θελω τα εχει ο

Seagate Barracuda 7200.14

Και ειναι καινουριας κοπης βλεπω καλοκαιρι του '12,

γρηγορος και φτηνος. Λεει οτι θα ειναι ο τελευταιος της εταιρειας πριν πανε σε hybrid.

Seagate Barracuda 7200.14 2TB hard disk review: extremely fast 7200 rpm hard drive - PC Advisor

Και βλεπω στα tomshadware charts πιανει αρκετα ψηλες θεσεις.

Ισα με τον WD caviar black σε ταχυτητα (αν οχι καλυτερη). Και τιμη σαν τους green.

Charts, benchmarks HDD Charts 2012, [34] Desktop Performance

βεβαια εχει θεματα που πρεπει να αποφυγω:

Το νο1 ειναι λενε το εργοστασιο στη Κινα φτιαχνει τους σκληρους δισκους χαλια και χαλανε.

Ειτε αρχιζουν και χτυπανε μεσα λογω firmware. Ειτε αμα ζεσταθουν πανω απο 40c εμφανιζουν bad sectors σε πολυ λιγο χορνικο διαστημα.

Reviews

[ame]http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B006H32Q3S/ref=cm_cr_pr_btm_link_2?ie=UTF8&pageNumber=2&showViewpoints=0[/ame]

Επισης το αλλο ειναι η εγκοπη επανω δεξια να ειναι βαθια που σημαινει οτι εχει τα δυο platters = πιο γρηγορος.

The confusing 2TB Seagate Barracuda 7200.14 ST2000DM001 | Tech News Pedia

11475_ST2000DM001-portada.jpg

Από τη στιγμή που έχεις SSD πάνω στο σύστημα σου δεν χρειάζεται να σκάσεις επιπλέον χρήματα στον μηχανικό δίσκο για λίγο μεγαλύτερες επιδόσεις. Για αυτό πρότεινα την green σειρά απο WD. Η seagate νομίζω σε κάποιους δίσκους δίνει 1 χρόνο εγγύηση ακόμα και αν είναι στα 7200 που το θεωρώ ελεείνο οπότε πρόσεξε εκεί τι θα αγοράσεις.

Η καλύτερη ιδέα είναι να πας προς τα πάνω σε χωρητικότητα σε κάποιον green δίσκο όπως σου είπε και ο προηγούμενος φίλος.

Λοιπον πηγα απο MSYSTEMS μια που ειναι κοντα μου.

Και ειδα τους seagate και ρωτησα για το ποσο συχνα ερχονται εγγυησεις και αν υπαρχει καποιος προβληματικος κλπ.

Μου ειπαν ολοι στα ιδια κυμαινονται, ενα κλικ πιο λιγοι που ερχονται ειναι οι WD οι BLACK.

Και μου προτειναν αυτον.

Επισης ειδα και τον SEAGATE 7200.14 που εχουν εκει, και ειναι με τα δυο Platter- με το βαθουλωμα- οποτε ειναι ο γρηγορος.

Το θεμα ειναι vagsk οτι ο green σε σχεση με τον seagate ειναι πιο αργος για τα ιδια λεφτα.

και απο οτι μου ειπαν κ εκει οι green σε σχεση με τους black ερχονται για rma πιο συχνα.

Βεβαια κ εγω εμπιστευομαι πιο πολυ τους green απο τους seagate.

Εκτος αν σκασω 60 ευρω παραπανω και παρω τον black με 5ετη εγγυηση σε σχεση με τα 2 που εχουν οι αλλοι.

Δευτερα μαλλον θα αποφασισω, ας γραψει κανεις κατι παραπανω εδω να βοηθησει !

Ρωτα το και σε ποσοστα...

Με την εννοια δλδ οτι αν πουλανε 10φορες παραπανω oi green απο οτι οι black (οντας πιο ακριβοι) δεν λεει και τιποτα αν γυρισουν ενας δυο παραπανω.

Βlack δεν θα επαιρνα..προτιμω να πονταρω (γιατι πλεον θεμα πονταρισματος ειναι) στα 2 (ή 3 που θα επαιρνα) TB του seagate σε καλη-εως πολυ καλυτερη- τιμη παρα να πονταρω σε επιδοσεις (που δε με ενδιαφερουν κιολας στον μηχανικο).

Απο θεμα ταχυτητας οι Black ειναι ελαχιστα ταχυτεροι ..αν δεν τρεχεις benches δεν παιζεις να δεις διαφορες.

(κυριως σαν δισκος λειτουργικου...αλλιως διαμεταγωγη αν δεν απατωμαι ο seagate ειναι μπροστα).

Είμαι και εγώ σε δείλημα για αγορά σκληρού για αποθήκευση και έχω μπερδευτεί με όλες αυτές τις εκδόσεις. Με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη αξιοπιστία αν και δεν με χαλάει και το RAID-0. Η σειρά Red δεν κάνει για την περίπτωση μού;

Ο υπολογιστής μένει ανοιχτός 24/7.

Η σειρα RED ειναι απο οτι λεει η μοναδικη για 24/7.

Αναφερεται για τις εκδοσεις blue green και black και λεει.

"However, none of these models are recommended by WD for 24x7 operation (which happens to be an essential requirement for almost all NAS systems).

Till now, none of the HDD vendors have anything specific for SMB / SOHO NAS systems. WD aims to capture this segment of the market with the WD Red lineup.

http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=810

wd-colours.png

Λοιπον πηρα τελικα τον SEAGATE 7200.14

Ξαναρωτησα αν ειναι oi Seagate η οι Western digital green πιο καλοι.

Και μου ειπαν στα ιδια.

Τωρα το θεμα ειναι σημερα που πηγα να παρω τον σκληρο δισκο

Ηταν ενας αλλος πωλητης, και επειδη του εκανα και ασχετες ερωτησεις, μολις του ζητησα να αγορασω τον σκληρο,

αρχισε να ψαχνει και να ψαχνει κανα διλεπτο στα πισω σημεια του ντουλαπιου (εκει που κρυβουν τον κουασιμοδο)... και τι βρηκε ????

ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΡΓΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SEAGATE μεσα απο το ντουλαπι :spell:

ΩΧ ΛΕΩ ΑΜΑΝ, τι εγινε ρε παιδια !!

Του ειπα θελω με το βαθουλωμα, και μπαΑΑΠ κατευθειαν τον βρηκε (ηταν στα πανω δεξια ραφια οπως εχθες)

Δλδ ηξερε απο πριν τι παιζει και που ηταν οι αλλοι τυπου σκληροι :dirol:

Θα με ταιζε τη φολα.... χαχαχαχα

Λοιπον αυτα απο εμενα.

Να και μια φωτο

seagate720014.jpg

Σαν msystems μοιάζει η σακούλα/απόδειξη σε background :p

Καλορίζικος ο δίσκος :D

Ευχαριστω !

Βασικα απ'το να τρεχω καμια 3 χιλιομετρα παρα περα, καλυτερα εδω κοντα, και να στηριζουμε και τα μικροτερα μαγαζια.

Εχει κανει και κατι καλες προσφορες στο παρελθον με μονιτορ, και ψιλοκολλησα.

Και ελπιζω σε καμια εγγυηση για μια πιο προσωπικη προσεγγιση*

Δεν ξερω αν Βοηθαει αλλα εκανα τεστ με το crystaldiskmark.

Sata2 ειναι η μητρικη μου.

Εκανα ενα προχειρο τεστ ξεχωριστα για το καθε partition.

Tο εκανα και δευτερη φορα πανω κατω ιδια νουμερα βγαζει.

Ειναι καλα τι λεει ?

seagate-720014.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.