ΣτοΠαραΠεντε Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2012 Είναι η ιδεά μου ή όλες οι εταιρείες έπαψαν να προσφέρουν πακέτα μόνο για το ίντερνετ και πλέον το έχουν ενσωματώσει στην τηλεφωνία; Πώς μπορώ να έχω μόνο ίντερνετ. Είμαι στη forthnet, αλλά λόγω υψηλού κόστους αποφάσισα να κάνω διακοπή, πλήρωσα τα 70 ευρώ πρόστιμο και περιμένω να βρω πάροχο για να ολοκληρωθεί η αλλαγή. Το θέμα είναι ότι πάροχος δεν υπάρχει, ενώ τα πακέτα ομιλίας είναι ασύμφορα. Δυστυχώς στην πόλη που είναι το σπίτι μου προσφέρονται μόνο οι ΟΤΕ, HOL και Forthnet. Ο ΟΤΕ έχει φοιτητιτκό ίντερνετ με 8 ευρώ το μήνα (μέσω της δράσης ΔΙΟΔΟΣ), αλλά πρέπει να μένω κοντά στο παν/μιο, αλλά τώρα έχω φύγει καθώς έχω σχεδόν τελειώσει. Η λύση Skype φαίνεται η πλέον συμφέρουσα, αρκεί να μάθουν επιτέλους οι δικοί μου πώς να το χρησιμοποιούν και να κόψουν τα σταθερά και τις 2 και βάλε ώρες σε κινητά το μήνα.Ξέχασα να αναφέρω ότι η HOL έχει πακέτα ίντερνετ, αλλά χρεώνει τον εξοπλισμό με 4,50 ευρώ/μήνα, πράγμα που είναι ασύμφορο. Βασικά, δεν καταλαβαίνω αν χρεώνει και το modem. Κάνει λόγο για "Εξοπλισμό για ασύρματη δικτύωση με Wi-Fi + Δυνατότητα VoIP τηλεφωνίας". Τι εννοεί με αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Νοέμβριος 30, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2012 Εγώ που χρειάζομαι το σταθερό μόνο για έκτακτη ανάγκη (σουβλάκια) , έχω βάλει το hol adsl plus που δεν πληρώνεις για χρόνο στην σταθερή.Όλες οι εταιρείες έχουν αντίστοιχα προγράμματα, απλά πρίν δύο μήνες που το ενεργοποίησα ήταν η πιο φθηνή λύση αν το σκεφτείς σε ετήσια βάση.Αυτή τη στιγμή το έχει 15 ευρώ το μήναΑναφέρει ξεκάθαρα για : Δωρεάν εξοπλισμός ADSL2+ για σύνδεση υπολογιστών μέσω θύρας Ethernet ή USBκαι εγώ δεν χρεώθηκα τπτ για το παραπάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 3, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Αν δεν κάνω λάθος τα μόντεμ που δίνουν οι πάροχοι επιτρέπουν και ασύρματη σύνδεση. Για ποιο λόγο να χρεώνεται ο πελάτης τον εξοπλισμό για ασύρματη σύνδεση και VOIP; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 3, 2012 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 γιατί η διαφορά θα ήταν ελάχιστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 3, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Εγώ που χρειάζομαι το σταθερό μόνο για έκτακτη ανάγκη (σουβλάκια) , έχω βάλει το hol adsl plus που δεν πληρώνεις για χρόνο στην σταθερή. Αυτή τη στιγμή το έχει 15 ευρώ το μήνα Και η σύνδεσή σου τι ταχύτητας είναι; Αν δεν κάνω λάθος η HOL προσφέρει και 6άρες, πέραν των 24. Δηλαδή τα 15/μήνα είναι ΜΟΝΟ για το ίντερνετ. Επομένως χρεώνεται ΕΞΤΡΑ η όποια κατανάλωση σε σταθερά/κινητά τηλέφωνα. Η Cyta έχει άλλο κόλπο για να κερδίζει: αν βάλεις μόνο ίντερνετ, τα 24 κοστίζουν 18 ευρώ. Αν πας στο double play με 24άρα σύνδεση, η τιμή ξεκινά από 23 ευρώ και προσθέτεις τα πακέτα χρόνου ομιλίας που σε ενδιαφέρουν. πχ 3 ευρώ για 200' σε σταθερά και άλλα 3 ευρώ για 25' σε κινητά, σύνολο 29 ευρώ/μήνα. Εσύ, όμως, με τα 15/μήνα κερδίζεις, καθώς έχεις χαμηλή κατανάλωση και σπάνια θα φτάσεις τα 29 ευρώ/μήνα. Το θέμα είναι ότι και η HOL δεν είναι ιδιαίτερα φτηνή όσον αφορά τις κλήσεις σε κινητά. Νομίζω ότι ΟΛΕΣ οι ιδιωτικές εταιρείες του είδους βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους από τις εξτρά χρεώσεις σε κινητά. Εν τω μεταξύ και το skype δεν έχει φτηνά πακέτα για την Ελλάδα, ενώ το SMS κοστίζει 11 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Δεκέμβριος 3, 2012 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 Αν δεν κάνω λάθος τα μόντεμ που δίνουν οι πάροχοι επιτρέπουν και ασύρματη σύνδεση. Για ποιο λόγο να χρεώνεται ο πελάτης τον εξοπλισμό για ασύρματη σύνδεση και VOIP;Τα modem που υποστηρίζουν voip (τηλεφωνική γραμμή πάνω σε internet) είναι γενικά αρκετά τσιμπημένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Δεκέμβριος 3, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2012 24άρα έχω...Γιατί δεν μπαίνεις στο site, να το δεις και μόνος σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 13, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2012 Όντως είναι πολύ καλή ευκαιρία, τη στιγμή που στις άλλες εταιρείες η 24άρα ξεκινά από τα 18 ευρώ. Και πάλι πώς μπορώ να ξέρω αν η HOL έχει καλό δίκτυο; Πριν μερικά χρόνια την είχαμε βάλει στο σπίτι και η σύνδεση σερνότανε, ενώ τα τηλέφωνα παρήγαγαν ένα βόμβο και συχνά έκαναν διακοπές. Κι όλα αυτά παρόλο που η HOL είχε δικό της δικτυο. Και τώρα με τη Forthnet η ταχύτητα είναι υπερβολικά χαμηλή. Δεν ξέρω αν είναι θέμα απόστασης από τον ΟΤΕ ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις καλωδιώσεις της γειτονιάς μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Δεκέμβριος 13, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2012 Αυτό γενικά είναι λαχείο....Ή παίρνεις ΟΤΕ, ή μένεις σε ότι έχεις αν σε ικανοποιεί.Εγώ πάντως γενικά την περίμενα καλύτερη , έχοντας forthnet πριν, αλλά στις εποχές που ζούμε αυτό που μετράει είναι τα μπικικίνια.Αλλάζοντας και ένα κινητό σε vodafone, νομίζω το συνολικό κέρδος με τον δεύτερο φθηνότερο ήταν γύρω στα 180ευρώ το χρόνο όταν έκατσα και τα υπολόγισα.Πάρε χαρτί και στυλό, και δες τη δεδομένη στιγμή τι σε συμφέρει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Δεκέμβριος 13, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2012 Δυστυχώς σήμερα πληροφορήθηκα ότι η HOL δεν έχει πια δικό της δίκτυο στην περιοχή μου. Μάλλον οι πελάτες της πήγαν στη Forthnet με το που έκανε κι αυτή δικό της στο δήμο μου. Κι εννοείται ότι είναι εντελώς ασύμφορο να πληρώνω τα περίπου 12 ευρώ για την 6άρα της HOL συν πάγιο στον ΟΤΕ για να έχω ADSL από άλλον πάροχο. Το δε χειρότερο είναι ότι η Forthnet δεν αποδέχεται την αίτηση διακοπής που υπέβαλα με το πρόσχημα ότι η διακοπή θα γίνει ΜΟΝΟ όταν πάω σε άλλον πάροχο. Εκεί που μας είχαν ανάγκη τώρα μας εκβιάζουν από πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Αύγουστος 21, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2013 Σκέφτομαι να πιάσω διαμέρισμα, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με τη σύνδεση internet. Δε θέλω να έχω και τηλέφωνο, καθώς το χρησιμοποιώ μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Εξάλλου, όλες οι εταιρείες κινητής έχουν δώρο χρόνο ομιλίας με κάθε κάρτα ανανέωσης. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τη Cyta, συγκεκριμένα την 24άρα της, που είναι 18 ευρώ, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει η προϋπόθεση να έχουμε τηλεφωνική σύνδεση για να έχουμε οποιοδήποτε πακέτο internet. Από τις συχνές ερωτήσεις του site της δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα, άρα μάλλον πλέον δε χρειάζεται να έχουμε τηλεφωνική σύνδεση. Ισχύει ότι μετά το πέρας της 12μηνης συνδρομής πρέπει να σκάσουμε τα 60-70 ευρώ για να γίνει διακοπή, καθώς η μη σχετική εντολή λαμβάνεται ως σιωπηρή ανανέωση, με άλλη τιμή. Την πάτησα με τη Forthnet, και δε γουστάρω να ξαναμπλέξω με εταιρείες-απάτη. Εννοείται πως αν πάω εκεί, θα μού τα παρουσιάσουν όλα ρόδινα. Το ίδιο έκαναν και οι υπάλληλοι της ακατονόμαστης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.