Jump to content

Ποιες οι διαφορες H77-Z77 Chipset?

darkheretic

Recommended Posts

Σκεφτομαι ν,αλλαξω την μητρικη και προσανατολιζομαι σε ενα απο τα δυο chipsets.Απ'οτι εχω βρει οι διαφορες τους ειναι overclocking και SLI/Crossfire(δεν τα υποστηριζει το H77 chipset).Εγω δεν εχω σκοπο να κλοκαρω η να βαλω δευτερη καρτα γραφικων,θα ειμαι ΟΚ με την H77???Πεζει και καποια αλλη διαφορα με την οποια θα εχω προβλημα μελοντικα?Ενδιαφερομαι για αυτην.

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=E16E928401C25CF19B8F0014C2625C7B&pa=56CA86ADE52CEF4AADDCE2DEB8D98694

specs

cpu-i5 2500k

gpu-ati 7770

psu-tt 700w

ssd-ocz agility3 60gb

hdd-seagate barracuda 500gb

Eυχαριστω

Συγνώμη δηλαδή, αλλά λες ότι δεν σκέφτεσαι να κλοκάρεις και από την άλλη αγοράζεις επεξεργαστή cpu-i5 2500k ο οποίος είναι ξεκλείδωτος ειδικά για overclocking. Οι εκδόσεις με Κ στο τέλος είναι unlocked για overclocking από μαμά intel αλλά κοστίζουν περίπου κάνα 20άρι παραπάνω.

Πάρε normal i5-2500 και δώσε το επιπλεόν 20άρικο για να πάρεις το Ζ77 κατά την αποψή μου.

EDIT: Το skroutz βγάζει την διαφορά τώρα στα 13 και κάτι €

Aπο τη στιγμη που δεν εχεις απαιτησεις απο το pc σου..οποια και να παρεις δε προκειται να δεις διαφορες.

Ακομα και η φθηνoτερη.

Την διαφορα που θα εχεις ..δωστην για τον ιντελ 330 στα 128γβ που εχει ~90Ε.

( Intel 330 Series 120GB 2.5" Sata III | Skroutz.gr )

Παιζουν και αλλοι δισκοι νεοτεροι καλυτεροι αλλα πανω απο 100Ε.(110-120).

Η επιλογη κυριως για τo μεγεθος αν και σαν 128αρης εχει και το προβαδισμα απο ο,τι 64 κυκλοφορει.

Αλλιως στα 65Ε προτιμησε samsung 830gb ..

ΠΑρε και τον 3570Κ αντι για 2500κ και εισαι ετοιμος.

Y.G

Aπο τη στιγμη που δεν εχεις απαιτησεις..αντι για 3570Κ(ή 2500Κ αν προτιμας) πηγαινε σε 3570 (χωρις Κ) εξοικονομωντας 20Ε ή στον 3470 κερδιζοντας ακομα παραπανω 20Ε (40Ε απο τον 3570Κ δλδ).

Αποφασισζεις μετα αν θα μεινουν στη τσεπη ή σε αλλον ssd /μητρικη ..κλπ

vagsk τον παρειγειλα απο εδω

Processors (CPUs) (Processor Type: Core i5) - computeruniverse

Ειναι γερμανικο το site και τον παρηγειλα μεσω του αδερφου μου που μενει γερμανια και πριν κανα οκταμηνο τον ειχε προσφορα(γενικα εχει φθηνο hardware) 188 ευρω,τον 2500 τον ειχε 193 ευρω.

NTG o σκληρος που ηδη εχω(SSD OCZ Agility3 60gb sata3-7,9 στην αξιολογηση των windows)πεταει κι αυτος,μου κανει επανεκκινιση σε 10sec.Εχω το λειτουργικο εγκατεστημενο σ'αυτον καθως και μερικες βασικεσ εφαρμογες(Norton,drivers).Γενικα αυτα που γραφω ως specs ειναι αυτα που ηδη εχω,sorry για το μπερδεμα.

Για την GA Z-77 D3H τι λετε?

Αυτη τη στιγμη η μητρικη που φοραω ειναι Asrock Z75 Pro3.και βασικα σκεφτομαι να μην ξαναμπλεξω με αυτη την εταιρεια

Αν αλλαξω την μητρικη παω για φορματ??

Υπαρχει συγκεκριμενος λογος που θελεις να αλλαξεις μονο την μητρικη?

Δεν σε καλυπτει καπου?

Απο τις απαιτησεις που εχεις αναφερει πιο πανω, ουτε να κλοκαρεις σε ενδιαφερει, αλλα ουτε να κανεις dual graphics setup.Γιατι επομενως θελεις να αλλαξεις μητρικη?

Οσο για την Κωλοπετρα ©®, ειναι μια χαρα εταιρεια.Τωρα αν επεσες σε περιπτωση δεν μπορω να σου πω κατι, αλλα τα τελευταια χρονια εχει αναριχηθει πολυ ψηλα στις προτιμησεις των χρηστων και των enthusiasts

Οσο για την ερωτηση που κανεις, φορματ οχι δεν θα χρειαστεις

Το μονο που θα χρειαστει, ειναι να περαστουν οι drivers του καινουριου chipset κατι που ενδεχομενως να γινει και αυτοματα στο πρωτο boot (αν φορας 7αρια)

Μπορεί και να το γλυτώσεις εφόσον μιλάμε για το ίδιο socket σε επεξεργαστή.

Όσο για τον SSD ρίξε ένα firmware update γιατί διορθώνει αρκετά προβλήματα και κάνε clean install. Σε BIOS θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο το SATA σε AHCI πριν το install.

Ο λογος που αλλαζω μητρικη ειναι οτι η GPU δεν λειτουργει καθολου στο πρωτο slot+οτι καηκε το speaker+2 καμμενοι fans που ηταν συνδεμενοι στη mobo.Μπορει απλα να ειναι αστοχια υλικου ομως και το chipset(Z75)εχει απο οτι εχω ψαξει παρουσιασει διαφορα "θεματα".Για να σε προλαβω,το psu και η gpu δοκιμαστηκαν σε αλλο pc και ειναι οκ

vagsk τι εννοεις clean install,τους drivers της μητρικης η OS?

Επισης εχω κανει update το firmware του σκληρου με το tool της OCZ(στον δευτερο σκληρο εχω τα 8 εγκατεστημενα εκανα απο εκει το update)Οι σκληροι ειναι απο default της mobo ρυθμισμενοι AHCI

Στον ssd εχω τα windows 7 ultimate SP1 x64

Πολυ καλες καρτες ομως εχω 3 εξωτερικους σκληρους usb3 που τωρα τους τρεχω με usb3 εσωτερικο ανταπτορακι και θα ηθελα να το ξεφορτοθω μιας και η gigabyte εχει 4 θυρες usb3 στο back panel

[MENTION=28744]darkheretic[/MENTION] εδώ θα δεις την απάντηση στο θέμα σου:

Z68, Z77, and H77 – What’s the difference? | Puget Systems Blog

και για την ιστορία, δες εδώ συγκριτικό για παλαιότερα chipsets:

The difference between H67, P67, Z68 and H61 chipsets | Gaming Computers, Gaming PCs & Custom PC desktop base units UKGC

Comparison of Intel’s LGA 1155 Chipsets

inetus3r ευχαριστω για τα λινκ.Γενικα προσανατολιζομαι για αυτη τη mobo

Gigabyte Z77-D3H, Socket 1155 ( i3, i5, i7), Μητρικές Πλακέτες, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας,

Ποια ειναι η γνωμη σου?

[MENTION=28744]darkheretic[/MENTION] αν τα χαρακτηριστικά της σε καλύπτουν, προχώρα το.

Προτείνω να κάνεις ένα μικρό checklist με χαρακτηριστικά, όπως

- Υποστηριζόμενοι επεξεργαστές,

- Αρκετές/ικανές SATA3 πόρτες,

- Αρκετές/ικανές USB3 θύρες,

- Διαθέτει 1 τουλάχιστον Gigabit NIC,

- Διαθέτει 4 θέσεις για μνήμες RAM (memory slots),

- Διαθέτει κύκλωμα ήχου,

- Έρχεται σε ωραίο χρώμα,

- ότι άλλο σε ενδιαφέρει

και να επιβεβαιώσεις ότι η μητρική που βρήκες έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι.

Αν ήμουνα στη θέση σου, εγώ θα διάλεγα μια μητρική που να είναι πιστοποιημένη για Windows 8.

Ακόμα κι αν δεν έχεις Windows 8, η πιστοποίηση δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι

α) είναι τελευταίας παραγωγής, και

β) "κρατάει" σε καλό επίπεδο την μεταπωλητική της αξία (πχ αν την δώσεις μέσα στους επόμενους 12 μήνες)

Αν προτιμάς Gigabyte, εδώ θα δεις τη λίστα με όλες τις πιστοποιημένες μητρικές για Windows 8

GIGABYTE Motherboards Ready for Windows 8

ενώ εδώ θα βρεις την ίδια που αναφέρεις, με την παραπάνω πιστοποίηση.

Gigabyte GA-Z77X-D3H | Skroutz.gr

Αυξάνεται μεν το κόστος απόκτησης, αλλά αποκτάς τα πλεονεκτήματα που αναφέρω παραπάνω.

πιστοποιηση για 8, άρα τελευταιας παραγωγης?

αυτο θα ηταν το τελευταιο που θα κοιτουσα σε μια νεα μητρικη...δεν αγοραζω φρεσκο γαλα,αλλά hardware..

εκτος αν για καποιο λογο που αγνοω,δεν μπορει να δεχτει αργοτερα τα 8 μια μητρικη χωρις πιστοποιηση..

σιγα μην πληρωσω και εξτρα για πιστοποιηση ότι τρεχει σουπερ τα νεα 8αρια και λοιπες μαρκετινιστικες φανφαρες της εκαστοτε εταιρειας..

γι αυτο υπάρχει το thelab, για να γλιτωνει ο κοσμακης απο τετοιες παγιδες και να πληρωνει μονο όσα πρεπει και έχει αναγκη και να κανει τη δουλεια του..

Κατι ακομα που εχει να κανει με το software.Πρεπει να απεγκαταστησω τους drivers της παλιας μητρικης και να εγκαταστησω τους καινουριους(clean install),περναω τους καινουριους χωρις να κανω κατι αλλο η παω για φορματ?

Αυτο γιατι απο τα προηγουμενα ποστ δεν πολυκαταλαβα τι τελικα πρεπει να κανω.

Τωρα για τα 8 δεν νομιζω πως θα εχω προβλημα καθως ειναι winows8 ready(οπως και η παλια μου μητρικη με Ζ75 chiset)

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4140#ov(αυτη που θελω να παρω)

http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?Model=Z75%20Pro3(αυτη που εχω)

Α,κατι ακομα τι ειναι το Gigabit NIC??

Kαι παλι ευχαριστω

:laughing::T::laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.