Jump to content

Vengeance c70 vs Cm Storm Trooper

fatherc0stas

Recommended Posts

Γεια σας, θα ηθελα να ρωτήσω δυο πραγματακια για το κουτι...

Λογικα σε 1-2 μηνες θα ξεκινήσω το καινουριο μου build (καιρος ηταν μετα απο 5 χρονια με qx6800 και 8800gtx :p) και ειμαι μεταξυ Vengeance c70 και Cm storm trooper για το κουτί του υπολογιστή.

Το c70 μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γιατι ειναι απλα γιγαντας για το μεγεθος του, αλλα το τρουπερ οπως και να το κανουμε ειναι full tower + μπορει να δεχθεί 4 φανς στο κοντρολερ που υπαρχει προεγκατεστιμένο (σκοπεύω να βαλω είτε μια H100 για τον επεξεργαστή ή να πάω σε custom με περισσοτερα λεφτα μεν, με προοπτικές expansion αργοτερα δε).

Μπορώ να ακούσω τις γνώμες σας για το ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόπσιν οτι η διαφορά στην τιμή δεν ειναι και τραγική εδώ που είμαι (UK).

Ευχαριστώ :smoke:

Γεια να πω την αληθεια, δεν μου ειναι ακριβώς του γούστου μου το 650 (αμαρτία το ξέρω) αν και το εχω σε μεγάλη εκτίμηση, και εχτός αυτού βγαίνω και εκτόσ budget που θέλω να διαθέσω για κουτί (£100-£120)

Ουτε αυτο μου αρεσει (χαχα το ξερω ειμαι πολυ επιλεκτικός στο κουτι) αλλα ναι οταν τα εβαλα διπλα 600Τ και c70 η απάντηση ειναι ξεκαθαρη (για μενα προσωπικα πάντα) - c70 - ετσι κιαλλιώς η εσωτερική διαταξη ειναι πανω κατω η ιδια.

Θα επέλεγα το StormTrooper.

Γιατί δεν κοιτάς και το (αγαπημένο μου) HAF X;

Και αν είναι να πας για υδρόψυξη και συγκεκριμένα στο εκπληκτικό Η100, πάρε το καινούριο Η100i!

Δυστυχως ουτε το haf x μου κανει αυτο το κλικ. Γενικα ειναι θέμα γουστου και βαση του δικου μου ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο. Το πρόβλημα μου με το trooper ειναι οτι με κάνει να σκέυτομαι οτι ειναι πολύ μεγάλο για αυτά που χρειαζομαι. Το πολυ να χρησιμοποιήσω διάταξη SLi στο μελλον αλλα το ποιο πιθανον να παω σε GPU του τύπου 660ti.

Επίσης οσον αφορά το c70, ειναι πολυ ποιο έυκολο να κρατήσω color theme, πχ αν πας με sabertooth θα πάω με theme black&white, αν πας με maximus formula, θα παω για black&red theme, ΑΛΛΑ με προβληματίζει το γεγονος οτι το grommet για τα καλώδια του PSU εχει μια αποσταση περισσοτερη απ'οσο χρειαζεται σε περίπτωση που χρησιμοποιησω standard ATS psu μεγεθος... :yu:

Και τα δύο κουτιά θα σε καλύψουν με αυτά που θες. Το θέμα είναι ποιο σου κάνει μεγαλύτερο κλικ εσένα.

Και για τα 2 υπάρχουν reviews στο thelab, οπότε μπορείς να ρίξεις μία ματιά.

http://www.thelab.gr/cases-reviews/corsair-vengeance-c70-parousiaste-arm-114881.html

http://www.thelab.gr/cases-reviews/cooler-master-storm-trooper-review-101233.html

Όσο για τον προβληματισμό σου

ΑΛΛΑ με προβληματίζει το γεγονος οτι το grommet για τα καλώδια του PSU εχει μια αποσταση περισσοτερη απ'οσο χρειαζεται σε περίπτωση που χρησιμοποιησω standard ATS psu μεγεθος...

δε σε πιάνω :turn:

Ευχαριστώ για την απάντηση karmen.. τα εχω διαβασει και τα 2 review (απο 3 φορες το καθενα :p) και δεν εχω καταλήξει ακομη :(

Οσον αφορα τον προβληματισμο μου αφορα αυτο:

img6329z.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Η αποσταση που εχει το grommet απο το PSU ειναι μεγάλη με αποτέλεσμα τα καλώδια να μην φευγουν κατευθείαν για πίσω και να φαίνονται αρκετά μεσα στο κουτι...

Αν σε αντίθεση με μένα τα τραβήξεις θα πάνε και θα κάνουν ένα καλό τελείωμα όπως εδώ πχ

IMG_7173s.jpg?m=1351362699

Βέβαια μετά από αυτή σου την παρατήρηση -που οφείλω να πω ότι με αφήνει με ανοικτό το στόμα- βρήκα άλλο ένα κριτήριο για να βαθμολογώ ένα case :p

Επί του σοβαρού όμως, λόγος αυτός για να απορρίψεις κουτί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Και επίσης καλά κάνουν και το έχουν και πιο μακρυά, γιατί αν εγώ πχ θέλω να βάλω ένα τροφοδοτικό 1500W -το οποίο θα είναι και πιο μακρύ- θα πρέπει να μου δίνει τη δυνατότητα.

Το πρόβλημα μου με το trooper ειναι οτι με κάνει να σκέυτομαι οτι ειναι πολύ μεγάλο για αυτά που χρειαζομαι.

Ναι αλλά σκέψου ότι έχεις χώρο για καλό airflow ;)

Σιγουρα δεν ειναι λόγος δεν το εννοουσα ετσι αλλα κανω μεχρι και την πιο μικρη παρατηρηση για να ζυγισω τα πραγματα :p οπως για παραδειγμα οτι στο haf της φωτο ειναι οντως πολυ καλυτερα (αν και το grommet ειναι οντως ποιο κοντα (αστειο :p) )

Ειναι όντως ενα θεμα. Οπως το βλέπω εγω, η corsair ηθελε να δώσει υποστηριξη στουσ χρηστες που θα χρησιμοποιησουν ποιο μεγαλα PSU (γιαυτο και η extra αποσταση κατα την αποπση μου) απλα θα ηταν πολυ καλυτερο και ποιο βολικο αν απλα το grommet ηταν ποιο μακρυ σε περιπτωση που χρησιμοποιηθει μικροτερο PSU

Οσον αφορα το trooper, αν εμπαιναν 2 φανς κατω απο το τοπ cover αλλα οχι μεσα στο κουτι αυτο θα επαιρνα ασυζητητι αλλα δυστυχως χρειαζεται mod αρα θα καταληξω στην ιδια ακριβως διαρυθμιση με το c70 στην τελικη

Aυτό που σου έδειξε η Αγάπη παραπάνω είναι το corsair 400r και αν δεν κάνω λάθος είναι στην ίδια θέση με το c70 το grommet. Στο δικό μου c70 είναι κάπως έτσι:

Ευχαριστώ για την παράθεση των φωτο.. Μου αρέσει πολυ αυτο το κουτακι και εχω σκοπο να κανω ενα οσο ποιο ομορφο γίνεται build log... Αν ολα πανε καλα θα ανοίξω καινούριο thread με ολεσ τισ φωτο κτλ...

Οσον αφορα το PSU, πιστεύετε οτι το AX860i αξίζει τα λευτά του;

Το σύστημα ποιό θα είναι?

Ακόμη δεν εχω καταλήξει ακριβώς αλλα στο περιπου θα αποτελειται απο αυτά τα κομματια

Motherboard: Asus Sabertooth z77 / Asus Maximus Formula V

CPU: 3770k / 3570k

GPU: 660ti / gtx670

RAM:corsair vengeance red 16gb kit

Cooling: H100i

HDD's: 1TB caviar green & 120gb vertex4 SSD

Σε περίπτωση που παω σε 3570κ θα παω στην 670, στην περίπτωση του 3770κ θα παω σε 660ti για να κρατηθεί το κόστος σε παρόμοια επίπεδα. Θέλω επίσης να εχω ενα (εστω και μικρο περιθόριο αναβαθμισης σε RAM και GPU στο μελλον)

Θα πρότεινα 3570Κ + 670 ή ακόμα καλύτερα 7970 εφόσον μιλάμε για gaming. Μνήμες θα έπαιρνα τις χρυσαφί vengeance αν πήγαινα σε sabertooth και εννοείται 2 χ 8GB. Τον ssd θα τον άλλαζα με αυτον της υπογραφής μου και τον hdd με αυτόν: Hitachi HDS721010DLE630 Deskstar 7K1000.D 1TB | Skroutz.gr Το τροφοδοτικό είναι ότι πρέπει για το σύστημά σου απλά έχε υπόψιν σου ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα modular για το κουτί που μιλάς. Μπορείς να κόψεις αρκετά από κει ώστε να πας και σε 3770 και σε 670.

Θα πρότεινα 3570Κ + 670 ή ακόμα καλύτερα 7970 εφόσον μιλάμε για gaming. Μνήμες θα έπαιρνα τις χρυσαφί vengeance αν πήγαινα σε sabertooth και εννοείται 2 χ 8GB. Τον ssd θα τον άλλαζα με αυτον της υπογραφής μου και τον hdd με αυτόν: Hitachi HDS721010DLE630 Deskstar 7K1000.D 1TB | Skroutz.gr Το τροφοδοτικό είναι ότι πρέπει για το σύστημά σου απλά έχε υπόψιν σου ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα modular για το κουτί που μιλάς. Μπορείς να κόψεις αρκετά από κει ώστε να πας και σε 3770 και σε 670.

Το ξέρω οτι το PSU μου ανεβάζει αρκετα την τιμή και μπορώ να πω οτι δεν ειναι ουτε και εμενα επιλογή μου... Ο λογος που κατέληξα σε αυτό το PSU όμως ειναι το οτι ειναι όλα τα καλώδια του καλής ποιότητασ sleeved + μπορώ με £50 να πάρω ενα πλήρες κιτ με individual sleeved cables ειτε ασπρου ειτε κοκκινου χρώματος.

Αν υπάρχει καποια αλλη πρόταση που δεν ειναι modular αλλα εχει αντοιστιχης ποιοτητας sleeved καλώδια ειναι ευπρόσδεκτη :)

edit: εχω βρεί αυτό αλλα δεν ξέρω κατα πόσον ειναι καλή η ποιότητα αλλα η τιμή ειναι σίγουρα δελεαστικη :

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=CA-012-XF

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.