Jump to content

Τι γίνεται με την αλλαγή ανάλυσης σε Crt

ballas38

Recommended Posts

Τα μάτια μας "πιάνουν" γύρω στις 40-50 εναλλαγές εικόνας ανα δευτερόλεπτο (εναλλαγές ανα δευτερόλεπτο= Hertz). Αν έχεις την ανάλυση της οθόνης στα 60 Hz, είναι πολύ κοντά σε αυτό που το μάτι μπορεί να δεί με αποτέλεσμα - ασυναίσθητα πάντα - να προσπαθεί να παρακολουθήσει την αλλαγή αυτη. Αν όμως βάλεις την ανάλυση της οθόνης πάνω από την περιοχή των 60 Hz θα έχεις σαν αποτέλεσμα να βλέπεις μια πιό καθαρή εικόνα και πιο ξεκούραστη για τα μάτια σου, μιας και θα ξεγελιέσαι ότι η εικόνα είναι σταθερή. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, όσο μεγαλύτερος, τόσο καλύτερος ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης.

Και φυσικά όσο μεγαλώνει η ανάλυση τόσο μικραίνει και η δυνατότητα της οθόνης να βγάζει πολλά Hz. Τι οθόνη έχεις;

Φρόντισε να έχεις εγκαταστήσει τους σωστούς οδηγούς. Χρησιμοποίησε και ένα πρόγραμμα για να 'κλειδώσεις' το επιθυμητό refresh rate για κάθε ανάλυση, γιατί τα XP, ακόμα και με τους σωστούς drivers για το monitor, κατεβάζουν τα Hz πάντα στα 60.

Το ανθρώπινο μάτι δεν αντιλαμβάνεται διαφορές μετά τα 72Hz (και να μη συγχέουμε το Refresh Rate με το Frame Rate....).

Βέλτιστη κατα τη γνώμη μου είναι τα 85Hz. Ούτε το μάτι κουράζετια ούτε η οθόνη.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Το ανθρώπινο μάτι δεν αντιλαμβάνεται διαφορές μετά τα 72Hz (και να μη συγχέουμε το Refresh Rate με το Frame Rate....).

Εγω κατω απο 100Hz δεν μπορουσα να δουλεψω τελειως ανετα

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 23:49]

Εγω κατω απο 100Hz δεν μπορουσα να δουλεψω τελειως ανετα

Η ευαισθησία των ματιών ποικίλει απο άνθρωπο σε άνθρωπο.

Προσωπικα τα 85 δεν με πειραζουν!Δουλευω με τοσα για 7 χρονια και δεν με ενοχλει!ΟΧι οτι θα με χαλαγαν τα 100!Τα 75 τα αντιλαμβανομια αμεσως και με ενοχλουν!!Αλλα για να αντιληφθω τα 85 πρεπει να δω καποια οθονη σε 100 και μετα να ξαναγυρισω στα δικα μου 85!!Για αυτο λεω θεμα συνηθειας....πανω απο τα 85 πλεον!

Υπάρχει και η παράμετρος της ακτινοβολίας που αυξάνει όσο μεγαλώνει ο ρυθμός ανανέωσης...πάνω από τα 100 δεν νομίζω ότι κερδίζεισ τίποτα, ενώ οι πιθανότητες για πονοκέφαλο αυξάνουν...

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Συμφωνώ απολύτως για έναν ακόμη λόγο: Πάνω από τα 85 (και γενικά όσο ανεβαίνει το RR) τα ηλεκτρονικά ζορίζονται και η εικόνα θολώνει αισθητά (ακόμα και στις καλύτερες οθόνες).

Οπότε ότι κερδίζει κάποιος που βλέπει διαφορά από 85 σε 100 όσον αφορά την σταθερότητα το χάνει σε ευκρίνεια η οποία είναι εξίσου σημαντική για την κούραση των ματιών (ειδικά σε εφαρμογές γραφείου)

Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και ο προσωπικός παράγοντας (ξέρω πολλά άτομα που μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευαν στα 60 και όταν τους έδειξα τα 85 δεν κατάλαβαν διαφορά! ''το ίδιο είναι'' μου έλεγαν! - Βέβαια μετά από μερικές ημέρες είδαν το φως τους....)

Αρχική απάντηση από spc

Συμφωνώ απολύτως για έναν ακόμη λόγο: Πάνω από τα 85 (και γενικά όσο ανεβαίνει το RR) τα ηλεκτρονικά ζορίζονται και η εικόνα θολώνει αισθητά (ακόμα και στις καλύτερες οθόνες).

Οπότε ότι κερδίζει κάποιος που βλέπει διαφορά από 85 σε 100 όσον αφορά την σταθερότητα το χάνει σε ευκρίνεια η οποία είναι εξίσου σημαντική για την κούραση των ματιών (ειδικά σε εφαρμογές γραφείου)

Φυσικά πάντα παίζει ρόλο και ο προσωπικός παράγοντας (ξέρω πολλά άτομα που μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευαν στα 60 και όταν τους έδειξα τα 85 δεν κατάλαβαν διαφορά! ''το ίδιο είναι'' μου έλεγαν! - Βέβαια μετά από μερικές ημέρες είδαν το φως τους....)

Παίζει ρόλο και η οθόνη. Σαφώς θα προτιμούσα τα 85 σε μια καλή οθόνη παρά τα 100 σε μια φθηνιάρικη. Αλλά τέτοιο θέμα δε τίθεται αφού η καλή θα έχει και καλύτερο RR.

Η εικόνα αρχίζει και θολώνει όταν η οθόνη φτάσει και ξεπεράσει τα τυπικά ΚΗz ανανέωσης που λέει ο κατασκευαστής ότι έχει. Αυτά βγαίνουν από την κατακόρυφη αναλυτικότητα και τα Hz. Έτσι μια οθόνη μπορεί να θολώνει (ή να δείχνει είδωλα ή να έχει ανωμαλίες στη φωτεινότητα ή να καεί!) στα 150+Ηz σε 800*600 και στα 90+Ηz σε 1600*1200.

προσωπικά δουλεύω στα 75, και είναι οριακά καλά.

το καλό με τα περισσότερα Hz είναι ότι επηρεάζονται λιγότερο από ακτινοβολίες

του περιβάλλοντος. π.χ., με ηχεία με μούφα μαγνητική θωράκιση στα 60-75 η εικόνα αλλοιώνεται, στα 100-120 καθόλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.