Jump to content

Καιρός για αναβάθμιση - τα φώτα σας !

Alkis27

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και κάποια χρόνια (από τότε που εγκατέλειψα τα games στο PC) έχω μείνει με το εξής μηχάνημα :

CPU : AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+

M/B : MSI K8N SLI

RAM : 3GB (2X1 GB DDR + 2X512MB DDR)

Graphics Card : ATI 4850 512MB

Δουλεύω σε ανάλυση 1980x1024 σε ένα 27άρι PC monitor (που έχει και passive 3D δυνατότητα) σε Windows 7 X64 Ultimate. Το ζητούμενο μου είναι να γίνει αναβάθμιση στα παραπάνω hardware κομμάτια προκειμένου να πηγαίνουν όλα σφαίρα ! Δηλαδή να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση όταν πχ κατεβάζω, ταυτόχρονα σερφάρω, κάνω copy σε εξωτερικούς δίσκους, αποσυμπιέζω κτλ κτλ. Επίσης θέλω να μπορώ να παίζω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα τα πιο βαριά αρχεία MKV (πχ MKV 1080p 3D SBS με πολύ υψηλά bitrates).

Επαναλαμβάνω οτι ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ τα games (πλέον τα παίζω μόνο στις κονσόλες..).Αρα δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση της κάρτας γραφικών.. Ουσιαστικά με ενδιαφέρει μια οικονομική σχετικά αναβάθμιση (πχ μέχρι € 350-€ 400) ώστε να κάνω πράγματα καθημερινά όπως αυτά που περιέγραψα χωρίς κολλήματα , καθυστερήσεις κτλ που έχω τώρα...

Από κουτί,κάρτα ήχου,τροφοδοτικό και σκληρούς είμαι ΟΚ. Αν βέβαια στη σύνθεση που θα μου προτείνετε αξίζει να είναι και κάποιος SSD οκ..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Προτεινω τα εξης:

Intel core i3 [130€]

Intel Core i3-3225 Box | Skroutz.gr

mobo [87€]

Asus P8H77-M | Skroutz.gr

ram [23€]

Corsair XMS3

SSD [110€]

Samsung 830 Series 128 GΒ MZ-7PC128B | Skroutz.gr

Aν θελεις δεν κουμπωνεις την καρτα γραφικων γιατι ο επεξ. μεσω της μητρικης έχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων και vga/dvi θυρες για το μονιτορ σου.

AMD FX 8320 Eight-Core 3.5GHz/ 4Ghz Turbo, 16Mb cache, BOX

AMD FX-8320 | Skroutz.gr

Μητρική μια από τις παρακάτω ανάλογα τις ανάγκες σου:

Asrock 970 Pro3 (SATA III,USB III, AHCI/ RAID/ EUFI BIOS)

Asrock 970 Pro3 | Skroutz.gr

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/

ή

ASROCK 970 EXTREME 3 (sataIII, E-SATAIII, USBIII, SPDIF, OPTICAL, EUFI BIOS, DIGI DRIVER MOSFED)

http://www.skroutz.gr/s/389398/Asrock-970-Extreme3.html

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme3/

ή

Asus M5A97 R2.0

http://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A97_R20/

Μνήμη αν μπορείς βάλε τις 1866άρες:

G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL 8gb (4Gx2) 1600Mhz

G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL (4Gx2) | Skroutz.gr

ή

G.Skill SNIPER F3-14900CL9D-8GBSR 8gb (2X4GB) 1866Mhz

http://www.skroutz.gr/s/346476/G-Skill-SNIPER-F3-14900CL9D-8GBSR.html

Samsung 840 Series 120GB 2.5-inch SSD

Samsung 840 Series 120GB 2.5-inch SSD | Skroutz.gr

------------------------------------------------------------------------------------

373 - 395€

AMD FX 8320 Eight-Core 3.5GHz/ 4Ghz Turbo, 16Mb cache, BOX

AMD FX-8320 | Skroutz.gr

Μητρική μια από τις παρακάτω ανάλογα τις ανάγκες σου:

Asrock 970 Pro3 (SATA III,USB III, AHCI/ RAID/ EUFI BIOS)

Asrock 970 Pro3 | Skroutz.gr

ASRock > 970 Pro3

ή

ASROCK 970 EXTREME 3 (sataIII, E-SATAIII, USBIII, SPDIF, OPTICAL, EUFI BIOS, DIGI DRIVER MOSFED)

Asrock 970 Extreme3 | Skroutz.gr

ASRock > 970 Extreme3

ή

Asus M5A97 R2.0

Asus M5A97 R2.0 | Skroutz.gr

ASUS - Motherboards- ASUS M5A97 R2.0

Μνήμη αν μπορείς βάλε τις 1866άρες:

G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL 8gb (4Gx2) 1600Mhz

G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL (4Gx2) | Skroutz.gr

ή

G.Skill SNIPER F3-14900CL9D-8GBSR 8gb (2X4GB) 1866Mhz

G.Skill SNIPER F3-14900CL9D-8GBSR | Skroutz.gr

Samsung 840 Series 120GB 2.5-inch SSD

Samsung 840 Series 120GB 2.5-inch SSD | Skroutz.gr

------------------------------------------------------------------------------------

373 - 395€

Καπου προς τα εκει θα κινηθω. Το ερωτημα που προκυπτει ειναι ως προς τον cpu. Μηπως αξιζει να δωσω κατι παραπανω και να παω στον 8350 AMD FX-8350 Box | Skroutz.gr η δεν θα δω καποια διαφορα στις επιδοσεις ?

η συνθεση του adpanos ειναι πολυ δυνατη, αλλα πιστευω ειναι overkill για τις απαιτησεις σου!!

θα προτεινα κατι πιο μικρο σε CPU (π.χ. FX-6300 η ακομα-ακομα και τον 965 Χ4 που ειναι μολις στα €90), αλλα...., αν ειναι δυνατον, να μπει ενας SSD στο συστημα για να δεις και πραγματικες διαφορες σε ταχυτητα. γιατι αν εχεις κανεναν HDD 3-4-5 χρονων, αστα να πανε!!!

Τι να τον κανεις τον FX για ταινίες βρε συ; Τράβα σε κάνα i3/A8 και δώσε την διαφορά σε cooler να μη στα κάνει τσουρέκια ο θόρυβος της μαμάς ψύκτρας. Ακόμα και ο Α4 σε καλυβει μια χαρά, άμα θες να την βγάλεις φτηνά. SSD θα είναι μεγάλο προσόν. Ότι και να διαλέξεις πάντως τη 4850 δε την χρειάζεσαι.

Τωρα πραγματικα μπερδευτηκα... Τελικα ο FX 8320 ειναι υπερβολικος για τις απαιτησεις μου ? Δεν ειναι μονο οι ταινιες... θελω να δω πραγματικη διαφορα στις δραστηριοτητες που περιεγραψα και σε multitasking. Downloading, αποσυμπιεσεις, σερφαρισμα, copy απο δισκο σε δισκο κτλ. Πολλα απο αυτα ταυτοχρονα... Γενικα να μην τρωει καθολου κοληματα , ολα να πηγαινουν σφαιρα και να μου κρατησει φυσικα για μερικα χρονια...Οσον αφορα τις ταινιες πχ με τη συνθεση που εχω τωρα ενα 3D MKV 1080p SBS (δειχνει 2 εικονες δεξια και αριστερα) με πολυ υψηλο bitrate, δεν μου παιζει καλα...

Τωρα πραγματικα μπερδευτηκα... Τελικα ο FX 8320 ειναι υπερβολικος για τις απαιτησεις μου ? Δεν ειναι μονο οι ταινιες... θελω να δω πραγματικη διαφορα στις δραστηριοτητες που περιεγραψα και σε multitasking. Downloading, αποσυμπιεσεις, σερφαρισμα, copy απο δισκο σε δισκο κτλ. Πολλα απο αυτα ταυτοχρονα... Γενικα να μην τρωει καθολου κοληματα , ολα να πηγαινουν σφαιρα και να μου κρατησει φυσικα για μερικα χρονια...Οσον αφορα τις ταινιες πχ με τη συνθεση που εχω τωρα ενα 3D MKV 1080p SBS (δειχνει 2 εικονες δεξια και αριστερα) με πολυ υψηλο bitrate, δεν μου παιζει καλα...

Ναι είναι υπερβολή. Το μόνο πράγμα που πεεεεες έχει κάμια διαφορά είναι η αποσυμπίεση...αλλά έλεος να δώσεις 70€+ για να κερδίσεις 5s όταν αποσυμπιέζει 1GB αρχείο. Για τα μικρά αρχεία - π.χ. subtitles κτλ, ΚΑΜΙΑ διαφορά. Θα είναι instantaneous.

Για τις άλλες δραστηριότητες που αναφέρεις, δε θα δεις καμία διαφορά είτε πάρεις Α4 των 50€ είτε πάρεις ι7 των 1000€. Και ναι, δε πρόκειται να κολλάει κανένας από αυτούς στις ταινίες. Για να είμαι ακριβής, αμφιβάλω άμα πάει σε οποιονδήποτε απο τους προαναφερθέν επεξεργαστές πάνω από 10% cpu usage στις 3d 1080p άμα έχεις ενεργοποιημένο το dxva. Με έναν ssd θα δεις πολύ μεγαλύτερες διαφορές.

Eγώ πάντως είμαι της άποψης ότι ΠΑΝΤΑ ψάχνουμε να φτιάξουμε την ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΗ σύνθεση μέσα στο budget ας ώστε να μας καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο χρόνο !!!

Οι εργασίες που κάνουμε στο pc αλλάζουν κατά καιρούς οπότε πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να μπορεί να μας καλύψει έστω και στις περιστασιακά βαριές εργασίες που θα τρέξουμε.

Για αυτό προτείνω FX 8320 με 8GB RAM και έστω την φτηνότερη από τις μητρικές που σου παρέθεσα ! Βγαίνει 23€ παραπάνω από το σύστημα με I3 που σου προτάθηκε αλλά είναι μακράν δυνατότερο και πληρέστερο !

Η 4850 είναι πολύ καλή καρτούλα που θα την δεις να απογειώνεται με τον FX σε σχέση με τον παλαιό σου X2 939 ... και θα κάνεις τα πάντα για χρόνια !

Δεν χρειάζεσαι τον 8350 ! Ο 81320 είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα αφού και οι δυο είναι ξεκλείδωτοι ! Ο συντελεστής απόδοσης κόστους για τον 8320 είναι από τους κορυφαίους στην αγορά αυτή την στιγμή μαζί με τον 6300. Δες παρακάτω:

http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-8320+Eight-Core&id=1782

κερδίζεις πολύ περισσότερα αν δεις τον συντελεστή απόδοσης κόστους της πλατφόρμας αυτής, βάλε και την μητρική μέσα !

Επίσης βλέπω πως είσαι άτομο που δεν κάνει συχνά αναβαθμίσεις βλέποντας το τωρινό σύστημά σου !

Αρα με τον Intel Core i3 , 4GB DDR3 1600 Mhz και εναν SSD για το λειτουργικο θα παιζουν ολα σφαιρα λογικα ε ? Μνημη 8 Gb δεν θα βοηθησει πουθενα ? Μηπως να παω τουλαχιστον σε εναν i5 τετραπυρηνο και αν ναι ποιον ?

αν χτυπησεις

1 CPU A8-5600K

2 MOBO MOTHERBOARD :: Asus Socket FM2 F2A85-M LE GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

3 RAM 1x4gb Μνήμες (Χωρητικότητα: 4GB, Τύπος: DDR3, Ταχύτητα: 1500-2120 MHz, Τύπος Υπολογιστή: Desktop) | Skroutz.gr ωστε αν θελησεις, βαζεις και 2η και πας στα 8gb..!

πας -χοντρικα- στα 100+75+20(η μια μνημη)=€195. πες 200 στρογγυλα!!!

προσθετεις κι εναν SSD 120-128gb, περι τα €100 και πας συνολο στο 300αρι, και πας σφαιρα!!!

αν θες να εξαντλησεις το μπατζετ, βαζεις τον A10-5800K και μια καλυτερη μητρικη, απλως!

επιπλεον, με αυτους τους επεξεργαστες-οποιον και απο τους 2 βαλεις-, στελνεις την 4850 στον παγκο!!!! ακομα και για games..!!!

Μνημη 8 Gb δεν θα βοηθησει πουθενα ? Μηπως να παω τουλαχιστον σε εναν i5 τετραπυρηνο και αν ναι ποιον ?

Aν πας σε i5 πας για 3570Κ:

Intel Core i5-3570K | Skroutz.gr

Πολλαπλασιαστής ξεκλείδωτος και τον πας 4.5 ghz για πλάκα.

Ανώτερος από όλα τα άλλα cpu που προαναφέρθηκαν, αλλά δεν το βλέπω να σου μένουν $$ για ssd.

Kαι όσο για τις μνήμες, με τις τιμές που έχουν τώρα, είναι πραγματικά κρίμα να μην πάρεις 8gb, ούτως ή άλλως

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

;)

Eγώ πάντως είμαι της άποψης ότι ΠΑΝΤΑ ψάχνουμε να φτιάξουμε την ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΗ σύνθεση μέσα στο budget ας ώστε να μας καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο χρόνο !!!

Οι εργασίες που κάνουμε στο pc αλλάζουν κατά καιρούς οπότε πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να μπορεί να μας καλύψει έστω και στις περιστασιακά βαριές εργασίες που θα τρέξουμε.

Για αυτό προτείνω FX 8320 με 8GB RAM και έστω την φτηνότερη από τις μητρικές που σου παρέθεσα ! Βγαίνει 23€ παραπάνω από το σύστημα με I3 που σου προτάθηκε αλλά είναι μακράν δυνατότερο και πληρέστερο !

Η 4850 είναι πολύ καλή καρτούλα που θα την δεις να απογειώνεται με τον FX σε σχέση με τον παλαιό σου X2 939 ... και θα κάνεις τα πάντα για χρόνια !

Δεν χρειάζεσαι τον 8350 ! Ο 81320 είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα αφού και οι δυο είναι ξεκλείδωτοι ! Ο συντελεστής απόδοσης κόστους για τον 8320 είναι από τους κορυφαίους στην αγορά αυτή την στιγμή μαζί με τον 6300. Δες παρακάτω:

PassMark CPU Value Chart - Performance / Price of available CPUs

PassMark - AMD FX-8320 Eight-Core - Price performance comparison

κερδίζεις πολύ περισσότερα αν δεις τον συντελεστή απόδοσης κόστους της πλατφόρμας αυτής, βάλε και την μητρική μέσα !

Επίσης βλέπω πως είσαι άτομο που δεν κάνει συχνά αναβαθμίσεις βλέποντας το τωρινό σύστημά σου !

Λοιπον. Επανερχομαι γιατι κατεληξα και προχωραει η αναβαθμιση σε αυτη τη συνθεση. Δηλαδη AMD FX 8320, 8GB RAM, 120GB SSD και αυτο το τροφοδοτικο http://www.pc-evolution.gr/7-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ/20-Τροφοδοτικά/2951-203063-NITROX-ΝΙΤ-650H-PSU-POWER-SUPPLY-650W-ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ.html

Το ξερω οτι ειπα οτι δεν με ενδιαφερουν τα games, αλλα ΑΝ σε δευτερη φαση (εντος μηνα) ηθελα να μπορω να παιζω καποια fps οπως τα Crysis, τα COD κτλ σε 1080p με τα παντα στο full αξιζει να αλλαξω την υπαρχουσα 4850 με μια 7850 οπως αυτη VTX3D Radeon HD 7850 X-Edition 1 GΒ (VX7850 1GBD5-2DHX), AMD 7850, AMD, Κάρτες Γραφικών, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, ?

O 8320 συναγωνίζεται με 3470 σε αυτά τα λεφτά.Μεταξύ των 2 όπως και να το δω διαλέγω τον 3470 καθαρά λόγω ανώτερης κατανάλωσης.Στα γενικότερα benchmarks κονταροχτυπιούνται αλλά σε games o 3470 είναι ανώτερος.Πάντως δε νομίζω ότι έχεις το budget για να χτυπήσεις τέτοιους επεξεργαστές.Μάλλον πρέπει να ρίξεις τις απαιτήσεις σου λίγο.

Επίσης μην πάρεις αυτό το τροφοδοτικό.Δεν έχει σημασία που βγάζει περισσότερα w.Πάρε κάτι ποιοτικότερο με λίγα παραπάνω να είσαι πιο σίγουρος

Enermax Naxn 550 | Skroutz.gr

Corsair Builder Series CX600 V2 80Plus | Skroutz.gr

Βάλε τη μνήμη που θές και μία z77.Από κάρτα γραφικών με βάση το budget σου θα πήγαινα μέχρι 7770, φαίνεται η ποιο προσιτή.

O 8320 συναγωνίζεται με 3470 σε αυτά τα λεφτά.Μεταξύ των 2 όπως και να το δω διαλέγω τον 3470 καθαρά λόγω ανώτερης κατανάλωσης.Στα γενικότερα benchmarks κονταροχτυπιούνται αλλά σε games o 3470 είναι ανώτερος.Πάντως δε νομίζω ότι έχεις το budget για να χτυπήσεις τέτοιους επεξεργαστές.Μάλλον πρέπει να ρίξεις τις απαιτήσεις σου λίγο.

Επίσης μην πάρεις αυτό το τροφοδοτικό.Δεν έχει σημασία που βγάζει περισσότερα w.Πάρε κάτι ποιοτικότερο με λίγα παραπάνω να είσαι πιο σίγουρος

Enermax Naxn 550 | Skroutz.gr

Corsair Builder Series CX600 V2 80Plus | Skroutz.gr

Βάλε τη μνήμη που θές και μία z77.Από κάρτα γραφικών με βάση το budget σου θα πήγαινα μέχρι 7770, φαίνεται η ποιο προσιτή.

Αυτο το τροφοδοτικο ειναι καλη επιλογη ? THERMALTAKE ΤΡΟΦ/ΚΟ 600W LT-600P APFC

Επειδή η αναβάθμιση γίνεται σε συγκεκριμένο μαγαζί μου είναι πιο εύκολο να πάω σε ένα από τα 2

Αυτό Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Τροφοδοτικά :: Thermaltake Litepower 600W 12cm Fan LT-600PCEU - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών

ή αυτό Nitrox FP-650W v 2.2 - Coolbytes

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.