Jump to content

The VDSL Thread: Μοιραστείτε τον πόνο και την χαρά σας

Recommended Posts

παιδιά βοηθάει να έχω κοντό καλώδιο  τηλεφώνου (30cm) απο μπρίζα σε ρούτερ; Η το ίδιο;

* Παρεπιπτόντως, ακουσα οτι και Ελλαδα εχουν αρχίσει αυτο το wifi-with-FON. 

Κάθε ελάττωση μήκους και συνδέσεων βοηθάει, αλλά ένα καλά τερματισμένο καλώδιο έχει μικρή διαφορά εάν είναι 30cm ή 3m .

WiFi with FON δίνει ο ΟΤΕ - μπορεί ο χρήστης να επιλέξει να εκχωρήσει ένα μικρό μέρος της σύνδεσής του για ελεύθερη χρήση. Η κίνηση δρομολογείται από διαφορετικό εικονικό δίκτυο.

WiFi with FON δίνει ο ΟΤΕ - μπορεί ο χρήστης να επιλέξει να εκχωρήσει ένα μικρό μέρος της σύνδεσής του για ελεύθερη χρήση. Η κίνηση δρομολογείται από διαφορετικό εικονικό δίκτυο.

Ναι, και αν δεν κάνεις εσύ τις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης, συνήθως είναι ενεργοποιημένο by default (τουλάχιστον αυτό μου συνέβη εμένα). Και ειδικά με το 724 που δίνει πλέον ο ΟΤΕ, δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα,όπως π.χ. το να μην έχουν επαφή μεταξύ τους οι wireless και wired clients του δικτύου σου :)

Αναβαθμισα την γραμμή μου από adsl 24σε vdsl 30αρι Ότε και περιμένω από δευτερα εξοπλισμό, μου είπαν λόγω καλής ποιότητας της γραμης και μικρής απόστασης, περί τα 400m θα μου δώσουν fastpath που είχα και στην adsl, από εβδομάδα θα σας ανεβάσω και μετρήσεις !!! Άραγε πιο σαβουρορουτερακι θα μου δώσουν; :) :)

Ενα εχουν. Καλη τυχη αν εχετε τιποτα δικτυακους εκτυπωτες με αυτα τα router του ΟΤΕ...

To Speedport 724 δίνει.

Εμένα ο HP 6500 Wireless μια χαρά δουλεύει, εκτυπώνει - σκανάρειι κλπ και από τους wireless clients αλλά και από τους wired. Η λύση συνήθως στα προβλήματα αυτά είναι η απενεργοποίηση του FON που έλεγα παραπάνω.

Εχεις παλιοτερο printer. Με 2ετιας δεν εχω δοκιμασει με 3 διαφορετικα (epson-hp-canon) καινουρια δεν δουλεψε ποτε σωστα για πανω απο 1 μερα. Βεβαια δεν εκλεισα το FON που λες...Να ειναι τοσο ελεος?

Δοκίμασε να το κλείσεις και ξαναδές, από ότι έχω διαβάσει αυτό δημιουργεί προβλήματα.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:

http://www.adslgr.com/forum/threads/848563-%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-Speedport-W-724V-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B5

Έγινε επεξεργασία από Ninja10R
  • Like 1

Αναβαθμίστηκα λοιπόν και όλα τέλεια, ΟΤΕ VDSL 30 (ζήτησα fastpath), είμαι ούτε 500m απο το κουτί και ορίστε και τα στοιχεία του modem, σαν router έβαλα ένα asus n55 σε bridge mode!

Date/time
2014-12-06 14:08:39
DSL downstream
29998 kBit/s,
DSL upstream
2495 kBit/s,
System Uptime
7:33:45
Transmission mode
VDSL2
CRC Errors (Down/Up)
3 / 1
FEC Errors (Down/Up)
3253 / 0
SNR (Down/Up)
10.3 / 19.1 dB
Downstream Attenuation
65KHz~859KHz: 13.8dB

1.216MHz~1.961MHz: 46.6dB

2.793MHz~3.045MHz: 57.4dB
Upstream Attenuation
28KHz~60KHz: 5.0dB

871KHz~1.205MHz: 40.6dB

1.972MHz~2.776MHz: 44.7dB
Firmware version
09071601.00.037A
Έγινε επεξεργασία από chrisnitro2000

Επιτελους μετα απο 5 ημερες εδεησαν να με γυρισουν σε fastpath

3969406222.png

Πριν

post-30895-0-62917700-1418063059_thumb.p

Και τωρα

post-30895-0-79313500-1418063058_thumb.p

(ειναι ακριβως οι ιδιοι servers)

post-30895-0-10988600-1418063607_thumb.p

Έγινε επεξεργασία από Lazy Dog
  • Like 2

• 2 weeks later...

Εχεις παλιοτερο printer. Με 2ετιας δεν εχω δοκιμασει με 3 διαφορετικα (epson-hp-canon) καινουρια δεν δουλεψε ποτε σωστα για πανω απο 1 μερα. Βεβαια δεν εκλεισα το FON που λες...Να ειναι τοσο ελεος?

Είχα το ίδιο πρόβλημα σε πελάτη: δύο wireless pc να μην μπορούν να εκτυπώσουν σε wired εκτυπωτή. Με το που έκλεισα το fon όλα άρχισαν να δουλεύουν κανονικά...

τοσο χαλι ειναι; εγω εβαλα κατι τορρεντακια, με 4μβ/ς πηγαινανε, και σε αλλον η/υ μεσω powerplugs δεν ειχε καθολου λαγκ

Eγω το αντικατέστησα με αλλο απο τον ΟΤΕ και παλι και με το δευτερο εχω τα ιδια προβλήματα. Κολλήματα, χανει τα Ethernet ports και οταν κατεβάζω κατι με την μέγιστη ταχυτητα δεν μπορω να φορτώσω καμια άλλη σελίδα.

Ρε παιδια ειναι δυνατον να περιμενετε απο router που δινουν οι παροχοι να ειναι οπως πρεπει? Νταξει για τους ασχετους να τα εχουν αλλα εμεις εδω δεν νομιζω οτι θα επρεπε καν να εχουμε τετοιες απαιτησεις οσον αφορα στην Ελλαδα...

• Like 2

Ρε παιδια ειναι δυνατον να περιμενετε απο router που δινουν οι παροχοι να ειναι οπως πρεπει? Νταξει για τους ασχετους να τα εχουν αλλα εμεις εδω δεν νομιζω οτι θα επρεπε καν να εχουμε τετοιες απαιτησεις οσον αφορα στην Ελλαδα...

μα εδώ οι σαπίλες τα router που δίνουν οι πάροχοι δεν κάνουν ούτε τα βασικά.. γιατί να πρέπει να δώσω 50-100 ευρώ επιπλέον για κάτι που να δουλευει σωστά στις βασικές του λειτουργίες. Το ethernet και το wifi απλά να λειτουργουν σωστά θέλουμε για μερικές συσκευές που έχουμε στο σπίτι, δεν θέλουμε να κάνει παπάδες το router.

Έγινε επεξεργασία από diam0ndKinG

To Speedport που δινουν στην Γερμανια η DT με το εκει Firmware παει σφαιρα στα παντα. Τωρα γιατι σε εμας εχουν κοψει λειτουργιες δεν ξερω....