Jump to content

Recommended Posts

21 ώρες πριν, το μέλος ronin13 έγραψε:

2. Έχει κάποιος Nova FTTH πρόγραμμα να μου πει εντυπώσεις;

Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου είμαι με Nova FTTH, αρχικά wind. Τα 2 χρόνια με 100αρα και τώρα με 200αρα αφού μου την έδιναν στην ίδια τιμή. Δεν έχω παρατηρήσει να κόβεται το internet ή να υπάρχει χαμηλή ταχύτητα. Γενικά δεν τους έχω χρειαστεί στην εξυπηρέτηση πελατών για κάποιο θέμα στην γραμμή ή στο τηλέφωνο.

• Like 2

Μίλησα με τη Nova σήμερα.

Αποδεικνύεται ότι η τιμολόγηση είναι επιθετική μόνο όταν έχει να κάνει το ιδιόκτητο δίκτυό τους. Εμένα, που στην περιοχή μου πέρασε τις οπτικές ίνες η Vodafone, το πακέτο που μου έδωσαν δεν το λες καν ανταγωνιστικό.

Οπότε με βλέπω να μένω στο "μαντρί" της Vodafone τελικά, καθώς στη συζήτηση που έγινε σήμερα με τη γυναίκα ειπώθηκε και το "....κοίτα, εμένα μου αρέσει και το Disney+...".

Η επιλογή φαίνεται να είναι μονόδρομος.... 😅

22 ώρες πριν, το μέλος ronin13 έγραψε:

Μίλησα με τη Nova σήμερα.

Αποδεικνύεται ότι η τιμολόγηση είναι επιθετική μόνο όταν έχει να κάνει το ιδιόκτητο δίκτυό τους. Εμένα, που στην περιοχή μου πέρασε τις οπτικές ίνες η Vodafone, το πακέτο που μου έδωσαν δεν το λες καν ανταγωνιστικό.

Οπότε με βλέπω να μένω στο "μαντρί" της Vodafone τελικά, καθώς στη συζήτηση που έγινε σήμερα με τη γυναίκα ειπώθηκε και το "....κοίτα, εμένα μου αρέσει και το Disney+...".

Η επιλογή φαίνεται να είναι μονόδρομος.... 😅

Γενικά όταν έληξε το συμβόλαιο που είχα με την wind μου έκαναν μια πρόταση που δεν ήταν και κάτι τρομερό. Πήρα προσφορές από voda και cosmote που ήταν καλύτερες. Όταν τους πήρα πίσω και τους είπα οτι έχω αυτές τις προσφορές από τον ανταγωνισμό, μέσα σε μισή ώρα είχα μια αρκετά καλή πρόταση που την αποδέχτηκα. Η nova στην Χαλκίδα που είμαι μπορεί να είναι κομπλέ, σε κάποια άλλη περιοχή να είναι χάλια.

• 10 months later...

Είχα αναβαθμίσει σε 100 και είχα

image.png.dfcad17e8ced60717f9ef31c58b9ddb8.png

Αυτές τις μέρες έβλεπα μειωμένες ταχύτητες αλλά είχα τρεχάματα και δεν ασχολήθηκα όμως σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και έκανα 2 restart.

image.png.4f222963349048be5fd5219c2c9fd7cf.png

Σχεδόν 50% κάτω και κάποιες διαφορές (με κίτρινο)που δεν έχω ιδέα τι δείχνουν.

Μήπως μου άλλαξαν βρόγχο ή τί άλλο μπορεί να παίζει;

Ένα καλώδιο είναι από τον τοίχο στο router μαξ 1.5μ που δεν το αγγίζει τίποτα, δεν βλέπω κάτι περίεργο.

10 ώρες πριν, το μέλος Efialtis έγραψε:

Είχα αναβαθμίσει σε 100 και είχα

image.png.dfcad17e8ced60717f9ef31c58b9ddb8.png

Αυτές τις μέρες έβλεπα μειωμένες ταχύτητες αλλά είχα τρεχάματα και δεν ασχολήθηκα όμως σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και έκανα 2 restart.

image.png.4f222963349048be5fd5219c2c9fd7cf.png

Σχεδόν 50% κάτω και κάποιες διαφορές (με κίτρινο)που δεν έχω ιδέα τι δείχνουν.

Μήπως μου άλλαξαν βρόγχο ή τί άλλο μπορεί να παίζει;

Και τα δύο υπογραμμισμένα δείχνουν ότι έχει αυξηθεί ο θόρυβος στη γραμμή σου. Το ίδιο και ότι σε 5' έχει μαζέψει όσα σφάλματα είχες πριν σε 2 εβδομάδες.

Αφού δεν έχεις αλλάξει κάτι εσύ, δήλωσε βλάβη για να ελέγξουν τη γραμμή.

• Like 1
  • 6 months later...
2 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

Μόνο που δεν είναι VDSL :D

Υπάρχει θρεντ και δεν το βρήκα?
Με τον όρο FTTH δεν μου έβγαλε κάτι?

Σε πειράζω ρε συ, καλορίζικη! Ανεξάρτητα από την αυξημένη ταχύτητα, είναι σημαντική βελτίωση ποιότητας ζωής :)

• Like 1
(edited)

Screenshot2025-02-12at14-16-43H288A.png.b9f42d5138455b7a58b8eb0a839aae2e.png

Μια βδομαδα + παιδευομε να παρω τους κωδικους voip η εστω να τους βαλουν  αυτοι.(Ναι εχω σε αυτη τη γραμμη).

Στο διπλα χωριο (Εγω ειμαι Μεσημερι) οπτικες ινες ο Cosmote.

2025-02-12142035.thumb.png.9338c0b042ca99ff6810d6af67c8bc2d.png

Έγινε επεξεργασία από 2cpu

Εντελει μετα απο πολλα θεματα που ειχα πλεον και με το ιντερνετ (χαμηλες ταχυτητες αποσυνδεσεις) εβαλα το 5g home.

Επανερχομαι οταν παρω εξοπλισμο και συνδεθω.

• Like 2

20 μέρες and counting απλά για να μου μεταφέρει η Cosmote την VDSL ε, ούτε καν ακόμη αίτηση για οπτική (αφού πρέπει πρώτα να'χω την VDSL ενεργή). 

Φυντάνια. Με Hot spot είμαι, γελάνε και οι πέτρες

• Sad 2

Και εμενα ετσι με τους κωδικους voip , που οπως ειναι γνωστο η Νοβα ειναι λιγο "σφιχτη" στο να τους δινει.

Ηρθαν μετα και τα προβληματα με το ιντερνετ και ειπα να το γυρισω στο 5G αλλα παλι σε αυτους  δεν αλλαξα παροχο.

Ουτως η αλλος εδω μονο νοβα παιζει και ο οτες.Τωρα ποσο θα δουλευει και αυτο ειδωμεν.Σε χωριο ειμαι δεν με κλεινει τιποτα απο πουθενα

σε χαρτη με καλυψη ειδα εχω και οπως προανεφερα ειδωμεν.

2 ώρες πριν, το μέλος 2cpu έγραψε:

Και εμενα ετσι με τους κωδικους voip , που οπως ειναι γνωστο η Νοβα ειναι λιγο "σφιχτη" στο να τους δινει.

Ηρθαν μετα και τα προβληματα με το ιντερνετ και ειπα να το γυρισω στο 5G αλλα παλι σε αυτους  δεν αλλαξα παροχο.

Ουτως η αλλος εδω μονο νοβα παιζει και ο οτες.Τωρα ποσο θα δουλευει και αυτο ειδωμεν.Σε χωριο ειμαι δεν με κλεινει τιποτα απο πουθενα

σε χαρτη με καλυψη ειδα εχω και οπως προανεφερα ειδωμεν.

Έχει κάποια διαφορά το πακέτο αυτό (ή το όποιο αντίστοιχο monthly πακέτο 5G για σπίτι) από το να πάρεις μία sim με unlimited και ένα Router ; Γιατί είναι αρκετά πιο ακριβά τα πακέτα και με cap στις ταχύτητες συνήθως.

Στο χωριό είχα και εγώ τρομερό πρόβλημα (πιάναμε max 1-5mbps), τι εξωτερικές καλωδιώσεις αλλάξαμε (κολώνων) τι εσωτερικές (περάσαμε κατευθείαν γραμμή από την κολλώνα) το πρόβλημα δεν άλλαξε. Τσάμπα 2 μέρες εργασίες έκανε ο ΟΤΕ (άλλαξαν 2km καλώδιο). Το μόνο πρόβλημα που λύθηκε ήταν ότι τα 5mbps κλείδωσαν σταθερά ενώ πριν υπήρχαν διακοπές κάθε 30 λεπτά, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό.

Αγόρασα μία 5G sim unlimited με 120ευρώ (Frog για 12 μήνες χωρίς ανάγκη ανανέωσης, πρέπει τώρα 144 να πήγε) , και αγόρασα από αγγελίες καινούριο 5G router σε πολύ καλή τιμή το ZTE MC801A και σωθήκαμε, μετανιώνω μόνο που δεν το έκανα νωρίτερα. 

(edited)

Δεν το εψαξα να σε πω την αληθεια.Απλα ηθελα να κρατησω το ηδη υπαρχον τηλεφωνικο μου νουμερο + να εχω ιντερνετ χωρις ταλαιπωρια

οπως κατεληξα να εχω.Με αυτο το πακετο θα κρατησω το νουμερο μου με απεριοριστα παντου θα με δινει και ιντερνετ (ελπιζω σε καποια καλη ταχυτητα :p  )

και ισως κρατησω το ρουτερ (δεν ξερω  τι πολιτικη ακολουθουν για το συγκεκριμενο) για μελλοντικη χρηση οταν ερθει οπτικη.

Ετσι οπως λες ειναι τα πεθερικα μου.Μαξ πιανουν 1,5 mbit και η καμπινα τους οτε ειναι 300 μετρα.Δεν ειναι αρκετο πλεον ουτε τα 5.Προχθες που με ξεκινησαν

τα προβληματα με το νετ συνδεοταν οπως ειπα στα 8. .Πιστεψε με ηταν απελπισια.Προσωπικα ετσι πως το βλεπω πλεον αν δεν εχεις τουλαχιστον 15 ~17 δεν κανεις προκοπη.

Το κουφο θα ειναι σε μενα να βαλω αυτο το πακετο και μετα απο κανα τριμηνο να φερουν οπτικες. :D

Το ΖΤΕ καλο?

Έγινε επεξεργασία από 2cpu
  • Like 1