Jump to content

The VDSL Thread: Μοιραστείτε τον πόνο και την χαρά σας

Recommended Posts

18 minutes ago, astrolabos said:

Wind fiber βάζουμε ή θα τον πιούμε και θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ μετά;

αν έχεις καμπίνα κοντά στο σπίτι σου ναι γιατί όχι δες και το παρακάτω βίντεο :p  . ακόμα δεν χωνεύω το upload !!! δώστε ρε ένα 30% 40%

4 minutes ago, astrolabos said:

Καμπίνα έχω στα 20 μέτρα από το σπίτι μου. Το θέμα είναι αν θα είναι αξιόπιστη ή θα τον πίνω όπως τον έπινα παλαιότερα

έχεις άλλη επιλογή στην Καλαμάτα ? από όσο ξέρω έχει κάνει επέκταση μόνο η wind . απλά πράματα έχεις καμπίνα WIND πας σε wind έχεις καμπίνα vodafone πας σε vodafone έχεις καμπίνα οτε πας σε ΟΤΕ (μιλάμε για fiber real fiber)

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 1

αν κάνεις υπομονή λίγες μέρες / ώρες θα δεις και την cosmote με 100 200

την έχουν δεμένη την cosmote δεν μπορεί να κάνει κάτι προτότυπο μόνη της πρέπει κάποιος ανταγωνιστής της να βγάλει κάτι και μετά να ακολουθήσει για να μην τον ταράξουν ως αθέμητο ανταγωνισμό κλπ κλπ .... Το ξέρετε ότι ο ΟΤΕ μπορεί να βάλει την ποιο ξεφτήλα τιμή αλλά δεν του επιτρέπετε λόγο ένα κάρο σκασμό εγγράφων περι ανταγωνισμού κλπ κλπ κλπ και επίσης δεν κάνει κάτι αν δεν πάρει έγκριση , αν ψάξετε θα βρείτε σχετικά στοιχεία

• Like 1

Το ανακοίνωσε και η Cosmote, αλλά στο site έχει μέχρι 50. Και "ΘΑ" φτάσει μέχρι το 1 Gbps. Το θέμα - για μένα είναι άλλο. Στη Καλαμάτα, το δίκτυο το έχει κάνει η Wind. Άρα ο ΟΤΕ θα είναι σαν τρίτος πάροχος στο δίκτυο, όπως ήταν η Wind τόσα χρόνια στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ, πέρα από την εγγυημένη ταχύτητα, στα FAQ του έχει και αυτό:

Παράθεση

10. Επικοινώνησα με το 13888 αλλά δυστυχώς, λόγω της καλωδίωσης του σπιτιού μου, ο τεχνικός δεν μπόρεσε να μου βελτιώσει την ταχύτητα έτσι ώστε να φτάσει σε αυτήν που υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης στα πλαίσια της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας». Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Έχεις πολλές επιλογές:

Μάθε για την υπηρεσία COSMOTE@YourService εδώ

Ενημερώσου για Wi-Fi repeater εδώ

Αν επιθυμείς, κάλεσε στο 13888 (χωρίς χρέωση από Σταθερό COSMOTE) και ζήτα να ενημερωθείς για τη δυνατότητα να αποκτήσεις το ίδιο πρόγραμμα στην αμέσως μικρότερη ταχύτητα. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber 50, μπορείς να αποκτήσεις το εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber 30.

• Like 1

δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μετανόμασε το VDSL για αρχή σε fiber !!!!

περίμενε λίγες μέρες !

έχει γίνει leak για τις επιχειρήσεις !!!!

15pikwo.jpg

ΠΕΡΙΜΕΝΕ , αν θέλεις ΟΤΕ

απλά αν υπάρχει βλάβη σε καφάω wind θα παίρνει τηλ ο ΟΤΕ αφού δηλώσεις βλάβη στην WIND και θα λέει βλάβη

ότι γινότανε τόσο καιρό με τις υπόλοιπες εταιρίες , έπερνε τηλ ο κόσμος μετά έπερναν οι εταιρίες τον ΟΤΕ , δεν έχει όποιος νάνε δικαιοδοσία στο καφάο - καμπίνα (αν είναι αλλιώς ας με διαψεύσει κάποιος)

edit ακόμα δεν τα έχουν βάλει

https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Fixed-Services-Business-Double-Play/_/N-809

• Like 1

Μόλις τώρα, το μέλος astrolabos έγραψε:

Άρα αφού έχω ΚΑΦΑΟ wind, μήπως να πάω σε Wind;

Ναι. Αποκλείεται να τους δώσουν πρόσβαση στο δικό τους δίκτυο.

Εννοώ να πηγαίνει ο ΟΤΕ να ελέγχει για βλάβες και τα σχετικά σε δίκτυο της Wind.

Μένει να δούμε τώρα πως θα εξελιχτούν τα πράγματα.

Πόσο γρήγορα θα γίνονται αλλαγές (ταχύτητας, σε fastpath πχ), περίοδος αναμονής νέας σύνδεσης και τα συναφή.

Θα έχει ενδιαφέρον.

• Like 1

5 minutes ago, astrolabos said:

Άρα αφού έχω ΚΑΦΑΟ wind, μήπως να πάω σε Wind;

ο θα με τρελάνεις βραδιάτικα , βγάζω και δύο φρονιμίτες το πρωί ..

κάτσε να ανακοινωθούν όλα να δεις τιμές και πας , όπου γουστάρεις , κατά προτίμησή αυτό που έχει στάμπα η καμπίνα !!!!

?

άκυρο ρε παιδιά η VDSL fiber :p 50αρα που έχω μπαίνει σε fast path me 16-15 ping ελλάδα και γερμανία frankfurt 52ping ή είναι είδη ?

6808405878.png

3 hours ago, astrolabos said:

Wind fiber βάζουμε ή θα τον πιούμε και θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ μετά;

Καλύτερα νεκρός παρά με Wind.

Με τι bandwidth με το εξωτερικό θα σου δώσουνε FTTH ?
Επιβιώνουνε χάρη στην άγνοια πολλών που έχουνε VDSL50 με κόφτη στα 20-25Mbps :D

• Like 1
  • Haha 1

τι κόλπο είναι αυτό που διαφημίζουν ΟΤΕ Fiber κι όταν πας να ελέγξεις τι γίνεται σου βγάζει «δεν έχει διαθεσιμότητα Fiber 50» αλλά «έχει διαθεσιμότητα fiber 30». Απλώς μετονόμασαν το VDSL σε Fiber οπότε είναι απάτη-mode ή μου διαφεύγει κάτι;

Κάθε καμπίνα θα αναβαθμιστεί από έναν συγκεκριμένο πάροχο και αυτός θα δίνει χονδρική και στους άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση η υποδομή  είναι της Wind (υπάρχει και ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα για όλες τις καμπίνες που αναβαθμίζονται, η δικιά σου είναι έτοιμη?). Οι τιμές χονδρικής ρυθμίζονται από ΕΕΤΤ και οι τιμές λιανικής θα διαμορφωθούν όπως συνήθως... Θεωρητικά δεν έχει μεγάλη σημασία εάν είσαι στον πάροχο που ανήκει η καμπίνα, μπορείς να πας στον πάροχο που προτιμάς (πχ επειδή έχεις εκεί και κινητό ή έχει μικρότερο latency προς κάπου). Στην πράξη, μέχρι τώρα στις καμπίνες του ΟΤΕ υπάρχει μία ελαφρώς επιλεκτική αντιμετώπιση των δικών του πελατών, και δεν θα ξαφνιαστώ εάν γίνει το ίδιο και με τους άλλους παρόχους.

Για την ονομασία fiber, φαίνεται ότι το έβαλαν όλοι μέσα και στα υπάρχοντα προγράμματα, ακόμη και για καμπίνες που δεν έχουν αναβαθμιστεί για FTTx :).

• Like 3