Jump to content

Προβλημα με καρτα γραφικων????

darkheretic

Recommended Posts

Γεια χαρα παιδια ειμαι νεος στο φορουμ και χρειαζομαι βοηθεια

Εκανα πριν εφτα μηνες upgrade στο PC και ολα λειτουργουσαν μια χαρα,ωσπου πριν λιγες εβδομαδες κατα τη διαρκεια ενος παιχνιδιου εφαγα ενα froze που δεν ξεκολουσε με τπτ.Εκανα reset,εκανε post κανονικα και μολις πηγε στην εκκινηση των windows βγαζει η οθονη πολυχρωμες καθετες γραμμες και μετα μαυρισε.Ξανα reset και τωρα κατευθειαν μαυρη.Στην αρχη νομισα πως ειναι GPU.Γενικα εκανα τα εξης<<

reinstall ram(εμεινα με μια)>>>NO

Βιοs update>>>NO

cmos reset>>>NO

εβαλα την gpu σε αλλο pc>>>OK(ετρεχε 3dmarks ολο το βραδυ)

εβαλα αλλη gpu στο δικο μου(asus en9600gt)>>OK

εβαλα την καρτα στο 2ο pci-e slot(x4)>>ΟΚ μεχρι που ετρεξα τον δεικτη εμπειριας των windows WEI οπου εκει οι drivers χαθηκαν και ανακτηθηκαν με επιτυχια καμποσες φορες και με τελικο αποτελεσμα BSOD(error 116 atikmpag.sys)

Το googlαρα και δοκιμασα διαφορα(memtest,reinstall drivers κλπ)χωρις αποτελεσμα

Εχω πελαγωσει ρε παιδια δεν ξερω τι φταιει για να το αντικαταστησω,GPU,MOBO,PSU,software????

γενικως προσανατολιζομαι σε αλλαγη mobo(σε συναρτηση και με το αρχικο μου προβλημα).Tο συστημα μου

CPU>>>i5 2500k

GPU>>>Saphire radeon HD 7770 GHZ edition 1gb

RAM>>>Corsair xms3 8gb

MOBO>>>Asrock z75 pro3

PSU>>>TT Litepower 700w

HDD>>Seagate barracuda 500gb sata2

SSD(primary)>>>OCZ Agility3 60gb sata3

OS>>>WIndows 7 ultimate x64

EYXΑΡΙΣΤΩ

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Α.κατι ακομα.Στον δευτερο σκληρο εχω εγκατεστημενα τα 8.Εκει στο WEI δεν βγαζει BSOD αλλα χανονται παλι οι drivers και ανακτονται και γενικα δεν προχωραει η αξιολογηση(χωρις να κολαει)

Πόσο τέσταρες την άλλη κάρτα στο PC σου;

Αρχικά θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα κάρτας γραφικών αλλά αφού λες την δοκίμασες σε άλλο PC, τότε θα έλεγα η μητρική.

Σου έχει πάθει κάτι κάποιο pin ή κάποιο slot στη μητρική; Άγγιξες τα pins με γυμνά χέρια; Κάποιο ατύχημα στο PC πριν το πρόβλημα;

Περοσσοτερο για να δοκιμασω το slot τη εγαλα,εγκατεστησα και τους drivers,καμμια ωρα θα ελεγα,χωρις καποιο stress test.

Για τα pin καιγια το slot πωςτο τσεκαρω?.Οχι και για τα χερια η το ατυχημα

Για το atikmpag.sys error???Καμμια ιδεα?Μηπως επειδη ειναι x4?Θα μπορουσα να λειτουργησω με την onboard καρτα(το εκανα για λιγο)αλλα οι επιδοσεις τησ ειναι πολυ μετριες(5,2 γραφικα,5,8 παιχνιδια στο WEI,7,6 με την ΑΤΙ)

Η καρτα μου δοκιμαστηκε στο δευτερο slot με FurMark για μια ωρα χωρις προβλημα(100% load,68''C max).Ειναι να τρελενεσαι....

OK theo θα το κανω.

Παντως rusty τεινω να συμφωνησω με τον sledge.Ψαχνοντας στο δικτυο ανακαλυψα πως το chipset της Intel(Z75)εχει διαφορα θεματα σταθεροτητας.Και η Asus,Gigabyte το αφησαν απ'εξω.Tωρα με το θεμα της BSOD κατα τη διαρκεια του WEI ειδα πως μπορει να ειναι και θεμα codecs.Δοκιμαζω και ποσταρω

Μπα δεν μου εβγαλε μπλε οθονη,χανει παλι τους οδηγους και τους επανακτα,βγαζοντας παραθυρο για επιδιορθωση η κλεισιμο προγραμματος.Προσεξα ομως πως το παθαινει στη διαρκεια της αξιολογησης αποκωδικοποιησης των windows

Αυτο που ειπες Sledge για τα πινακια η το slot πως το τσεκαρω?Απλα κοιταω να δω αν ειναι τπτ φθαρμενο η στραβο?

Καπου πηρε το ματι μου πως με μια γομολαστιχα μπορω να καθαρισω(απαλα) τα πινακια της καρτας,ισχυει η θα φαω καμια ηττα και θα ψαχνω και καρτα μετα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.