Jump to content

Τσιπακια μυστηριο!

Daidalos

Recommended Posts

Εδω και 16μηνες(περιπου) εχω κατι μνημουλες OCZ PC3500EL 1Gb kit οι οποιες πηγαινουν πολυ καλα! 247 με 2-2-2-5 με 3,2 ρευμα! Υπεθετα λοιπον οτι ειναι bh-x! Αλλα οταν διαπιστωσα οτι με δυσκολια περνουν τα gat settings της abit αρχισα να αμφιβαλω! Οποτε πριν 2-3βδομαδες εβγαλα τις χαλκινες κουβερτες για να βαλω ψυκτρακια και προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα αυτον τον κωδικο:

OCZ

309US

X4W560840A-40

Εχει κανεις ιδεα τι τσιπ ειναι αυτα??? Το σιγουρο ειναι οτι ειναι rebadged αφου η OCZ δεν παραγει τσιπακια!

Και ετσι για την ιστορια οι μνημες πανε 253 2-3-2-6 και δεχονται μερικα settings του gat μετα την αφαιρεση spreaders(ακα κουβερτες) και την αντικατασταση τους με χαλκινα ψυκτρακια της coolermaster! Και μαλιστα σε μια max3 που δεν εχει VTT mod οποτε λογικα τις κρατα πισω!!!;)

Τελικα συμφωνα με τον bigtoe σε ενα παλιο ποστ που βρηκα ειναι chip ειδικη παραγγελια της ocz που χρησιμοποιουσε η ocz σε πολλα dimm το 2003!!! Οριστε μερικα info και για αλλα chip της ocz!

http://www.ocztechnology.com/products/semiconductors/

Τελικα υπηρχουν και αλλα winner chip περαν απο τα winbond bh-x.... Eνδιαφερον!

Τώρα DEDALE με βάζεις στον πειρασμό να ξεβρακώσω την OCZ3500EL 512ΜΒ Που έχω και εγώ...

Αυτές είναι ως CL2 με 3-2-2-2 timmings και παραδόξως στο ABIT μου έδωσαν 240 FSB 1:1 με 2.5 3-2-2-2 @ 2.85 VDDR......:)

Λες να έχουμε πετύχει κανένα διαμαντάκι και να μην το ξέρουμε ?????

Μπορώ να σου τις δώσω να κάνεις καμμία δοκιμή στο σύστημά σου ως μέτρο σύγκρισης....

Εγώ βέβαια προσπάθησα να τις ξεβρακώσω αλλά είναι πολύ ποιό δύσκολο απ'ότι οι ADATA και τα παράτησα....;)

τέτοιες μνήμες είχε και ο Chosen όταν είχε DFI και μου είχε πει ότι ενώ είχαν SPD 2-3-2-6 παίζαν μια χαρά 2-2-2-11 και clockάραν ψιλά (είχε πάει 260 αν θυμάμαι καλά). Απλά είχαμε βγάλει συμπέρασμα ότι ήταν CH-5, νομίζω τις ξεβράκωσε και είδε ότι ήταν CH-5. Tα Nforce εξ άλλου είναι γνωστό ότι μπορούσαν να βάλουν από 3->2 το R2C... Μήπως τελικά και οι δικές σου είναι CH-5

Πραγματικα δεν ξερω τι μπορει να ειναι στην πραγματικοτητα! Πιθανοτατα ειναι winbond chips ειδικης παραγγελειας! Ενω τα περισσοτερα ch-5 το θελουν παντου το 3αρη r2c και πιστευω οτι λογω vtt δεν δεχονται αυτες το 2αρι c2r πανω απο 247! Και ακομα δεν εχω δει ch-5 να πανε τοσο ψηλα! Απο την αλλη τα bh-x που πανε τοσο ψηλα δεχονται και τα gat settings της abit στο full ενω αυτες δεν τα δεχονται! Πραγματικα μυστηριο!

Για να δουμε που θα τις φτασει το maximizer οταν ελθει!:)

Αν ισχυει αυτο που λες δεν το αποκλειω να ειναι και απλως πολυ καλα ch-5.

Αλλα απο την αλλη οι μνημες ειναι ηδη περιπου 16 μηνων οποτε δεν μπορει να ειναι καινουργια ch-5!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.