Jump to content

Η οθονη μου δεν ενεργοποιειται παντοτε

therock

Recommended Posts

Εχω την "Samsung 305T με ανάλυση 2560x1600. 1 από 3 φορές, δεν δινει εικονα, οταν ενεργοποιω τον υπολογιστή. Μεχρι προτεινως πιστευα ότι ήταν το λάθος του υπολογιστη στο οτι δεν ανοιγει σωστα ή δεν τροφοδοτειται σωστα απο ρευμα, αλλά τώρα που του κουμπωσα κατι ηχεια μπορώ να ακούω τον ήχο των Windows να κανουν Log-on, οπότε ξέρω ότι εχει μπει σε περιβαλον Windows. Οταν συμβαινει αυτο δεν δινει εικονα ουτε πριν το POST, και η μονη λυση ειναι να τον κλεισω και να τον ξανανοιξω. Αλλα θελω μια σοβαρη λυση και οχι τετοιες τσαπατσουλιες...

Υ.Γ. Χρησιμοποιω μια διπλή DVI-D και στα δύο άκρα.

Εχω την "Samsung 305T με ανάλυση 2560x1600. 1 από 3 φορές, δεν δινει εικονα, οταν ενεργοποιω τον υπολογιστή. Μεχρι προτεινως πιστευα ότι ήταν το λάθος του υπολογιστη στο οτι δεν ανοιγει σωστα ή δεν τροφοδοτειται σωστα απο ρευμα, αλλά τώρα που του κουμπωσα κατι ηχεια μπορώ να ακούω τον ήχο των Windows να κανουν Log-on, οπότε ξέρω ότι εχει μπει σε περιβαλον Windows. Οταν συμβαινει αυτο δεν δινει εικονα ουτε πριν το POST, και η μονη λυση ειναι να τον κλεισω και να τον ξανανοιξω. Αλλα θελω μια σοβαρη λυση και οχι τετοιες τσαπατσουλιες...

Υ.Γ. Χρησιμοποιω μια διπλή DVI-D και στα δύο άκρα.

Πρεπει να βρεις η μια οτι ναι καρτα γραφικων ή να δοκιμασεις σε καποιο αλλο pc το μονιτορακι σου...

Αναβουν τα λαμπακια της οθονης ?

Σου βγαζει καποιο μηνυμα για no signal η κατι αλλο ?

Οταν ακουσεις τον ηχο του λειτουργικου και μονο εφοσον αναβουν τα λαμπακια της οθονης παρε εναν φακο και δες αν μπορεις να δεις την επιφανεια εργασιας σου.

Κατι παει στραβα με την τροφοδοσια και συγκεκριμενα με τους πυκνωτες της.

Βρες καποιον να στους αλλαξει. Κοστος 10-15€ + οτι σου παρει ο ανθρωπος...

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Κατι παει στραβα με την τροφοδοσια και συγκεκριμενα με τους πυκνωτες της.

Βρες καποιον να στους αλλαξει. Κοστος 10-15€ + οτι σου παρει ο ανθρωπος...

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Σωστος ο Κυριος απο πανω, και γι'αυτο ρωτησα αν αναβουν τα λαμπακια :flower:

• 1 month later...

Λοιπον επανερχομαι μετα απο καιρο, γιατι μολις εκανα καποιες περαιτερω δοκιμες. Μαλλον φταιει η καρτα γραφικων, ή ισως η μητρικη εχει θεμα με την μεγαλη Αναλυση της Οθονης.

Σημερα μου το εκανε συνεχως και δεν μπορουσα με τιποτα να εχω εικονα, μετα απο 10 επαναληψεις. Δοκιμασα με αποτυχια τα εξης.

Ξεκουμπωσα-Ξανακουμπωσα το καλωδιο στη μερια της καρτας γραφικων

Ξεκουμπωσα-Ξανακουμπωσα το καλωδιο και στη μερια της Οθονης

Αλλαξα θεση το καλωδιο στην μερια της καρτας γραφικων απο την 2 εξοδο στην δευτερη (Εχει 2 DVI η καρτα γραφικων)

Εκλεισα-Ξανανοιξα την Οθονη απο το κουμπι και απο το διακοπτακι απο πισω και εβγαλα ξαναβαλα μπριζα Οθονης

Δοκιμασα αλλο καλωδιο σε ολες τις εξοδους

Αφου ολα τα παραπανω απετυχαν εβαλα 2η Οθονη. Την εβαλα ομως ενω απο τα ηχεια ειχε ακουστει ο ηχος οτι ειχε Loggarei στα Windows και ενω η πρωτη δεν εδειχνε τιποτα, χωρις να κανω επανεκκινηση δοκιμασα να αλλαξω καλωδιο απο την μια οθονη στην αλλη.

Ουτε η αλλη εδειχνε τπτ!

Δοκιμασα παλι αλλη εισοδο και αλλο καλωδιο στην αλλη (ολα αυτα ενω υποθετικα ημουν Windows εχωντας προηγουμενως συνδεσει την πρωτη Οθονη).

Αφου λοιπον εκανα επανεκκινηση η Δευτερη Οθονη εδειξε εικονα κατευθειαν στο BIOS, μπηκε κανονικα και ειχα εικονα στα Windows, και τοτε αφου αλλαξα καλωδιο απο αυτην στην Πρωτη, εδειχνε και η πρωτη εικονα. ΖΝτοοοοιιινγγγκκκ!

What do you make of this?

Εγω μαλλον πιστευω πως η καρτα γραφικων καπως δεν συνεργαζεται και πριν ποσταρει δεν δινει καν σημα οτι οθονη και να συνδεσεις. Μαλλον εκει παιζει κατι...

Καλησπέρα! Ακριβώς το ίδιο πάθαινα κι εγώ παλιά με την οθόνη μου. Δεν φταίει το καλώδιο, ούτεο το τροφοδοτικό (κατα την ταπεινή μου άποψη πάντα.) Δοκίμασε, αν θέλεις και άν διαθέτει η οθόνη και η κάρτα, να το συνδέσεις μέσω vga αντι για dvi. Δεν ξέρω τον λόγο αλλά μετά απο πολλές προσπάθειες και δοκιμές παρατήρησα πως με το vga λειτουργούσε κανονικά η οθόνη! Το πιο πιθανό είναι να υπολειτουργεί η καρτα γραφικών σου ή η ψηφιακή έξοδος της.

Την ιδια Οθονη η καποια αλλη? Ναι και εγω αυτο λεω οτι θα φταει, αλλα να χρησιμοποιω VGA δεν ειναι λυση. Δεν πηρα 1000+ Ευρω πριν τοσα χρονια για 2560x1600 Οθονη για να την εχω με VGA...

όχι, την u2311 εχω εγω.. όσο για to vga δεν έχεις αδικο μόνο προσωρινή λύση είναι.. κάτι πρέπει να κανεις με την καρτα γραφικών.. ίσως κάποιος εδώ μέσα που να γνωρίζει να μπορέσει να σε βοηθήσει.

Εσενα τι ακριβως συμπεριφορα ειχε? Την ειχες ανοιχτει και ηταν καταμαυρη χωρις σημα, εκτως και αν εβαζες VGA? Με DVI δεν εδινε σημα με τπτ? Παντως για την δικια μου διαβαζω πολλα αρνητικα σχολια σε newegg amazon κτλ αλλα ολα εχουν να κανουν με flixkering και οριζοντιες γραμμες και οχι αυτο που παθαινω εγω. Οποτε ελπιζω να ειναι οντως η καρτα γραφικων γιατι αν φταει η οθονη την πατησα, γιατι ειναι τελειως εκτως εγγυησης. ΚΡιμα τα χρηματα παντως. Παροτι αξιοπιστη η Samsung σε ποριοντα η συγκεκριμενη σειρα αποδεικνυειται πως βγηκε πολυ προβληματικη...

Το συγκεκριμένο μοντέλο (samsung T305) έχει θέμα με τον κεντρικό ελεγκτή. Υπερθερμένεται και εν τέλει χαλάει παρουσιάζοντας φαινόμενα όπως: καθυστερημένη απεικόνιση, απεικόνιση στο μισό panel ή απεικόνιση με κόκκινο/πράσινο φόντο. Θέλει αλλαγή ή επισκευή. Φυσικά είναι πολύ πιθανό να έχει απλώς κάποιους ελαττωματικούς πυκνωτές.

Το εχεις δουλεψει το συγκεκριμενο, η απω αποψεις και κριτικες τα γνωριζεις αυτα? Γνωριζεις να μου πεις περισσοτερα? Παντως αυτο που αναφερω το εκανε παντα, και το εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα, και αν ειναι προβλημα Οθονης και οχι κατι αλλο ειναι κριμα που εχει βγει εκτος εγγυησης και πρεπει να επιβαρυνθω για κατι που δεν φταιω.

Το εχεις δουλεψει το συγκεκριμενο, η απω αποψεις και κριτικες τα γνωριζεις αυτα? Γνωριζεις να μου πεις περισσοτερα? Παντως αυτο που αναφερω το εκανε παντα, και το εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα, και αν ειναι προβλημα Οθονης και οχι κατι αλλο ειναι κριμα που εχει βγει εκτος εγγυησης και πρεπει να επιβαρυνθω για κατι που δεν φταιω.

Έχω επιδιορθώσει μια που είχε full red απεικόνιση. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως το 90% των προβλημάτων που παρουσιάζει το εν λόγω μοντέλο οφείλονται στο chip του logic board. Το κόστος για καινούρια πλακέτα ήταν υπερβολικό (330€) οπότε και προχώρησα σε επισκευή. Να γνωρίζεις πως σε οποιαδήποτε περίπτωση -ακόμα και αντικατάσταση πλακέτας- θα χρειαστεί με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσεις την υπερθέρμανση γιατί πάλι θα χαλάσει... Εγώ έκοψα το πλαστικό στο σημείο που ''βλέπει'' τη πλακέτα και έβαλα 2 silent fans. Από τότε δουλεύει μια χαρά!

Ξαναλέω πάντως πως σύμφωνα με τα δικά σου συμπτώματα πιθανόν να είναι απλώς μερικοί ''σκασμένοι'' πυκνωτές.

Στο Setup & Reset του OSD υπάρχει επιλογή Auto Source: Auto/Manual; Αν ναι, δοκίμασε αν βάζοντάς το στο Manual κάνει το ίδιο. Επίσης μίλα με το support της SAMSUNG Hellas (έχουν κι ένα Live Chat) μπας και σου πουν τίποτα, αν και στη δική μου περίπτωση με (παρόμοιο; ) πρόβλημα στο F2380, αφού με άκουσαν με πολλή ευγένεια είναι αλήθεια, ζήτησαν email κι ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσουν μαζί μου κι από τότε περιμένω :D

Παντως στο Manual Μολις διαβαζω Πως εχει ενα Power Saver feature σε συνεργασια με το BIOS. Μηπως εκει γινεται κατι και ενεργοποειται λανθασμενα το Power Saver Και δεν επειτα δεν δινει σημα η καρτα γραφικων σε καμμια Οθονη?

PowerSaver

This monitor has a built-in power management system called PowerSaver. This system saves energy by switching your monitor into a low-power mode when it has not been used for a certain amount of time. The monitor automatically returns to normal operation when you press a key on the keyboard. For energy conservation, turn your monitor OFF when it is not needed, or when leaving it unattended for long periods. The PowerSaver system operates with a VESA DPMS compliant video card installed in your computer. Use the software utility installed on your computer to set up this feature.

Επισης λεει οτι οταν το λαμπακι αναβοσβηνει μπλε βρισκεται σε Power Saving Mode. Οποτε λανθασμενα αντιλαμβανεται αυτη τη ρυθμιση οταν ενεργοπειται ο υπολογιστης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.