Jump to content

12gb ram on mobo

s0me0ne

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

έχω την ECS X58B-A εδω και κανα 2 χρονάκια και δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα. Πλεον, τα 6gb RAM δεν μου είναι αρκετά οπότε λέω να δοκιμάσω μια φθηνή αναβάθμιση.

Με αυτές εδώ πιστεύετε ότι μπορεί να έχω πρόβλημα? Σαν επίδοση δεν με νοιάζει και τόσο.. βέβαια ελπίζω να μην είναι τόσο χάλια. Αλλά πιο πολυ φοβάμαι για ασυμβατότητα κτλ ή να μην βλέπει όλα τα DIMMS το PC.

Απόψεις ?

1 ποιες μνημες εχεις επανω?

2 τι προγραμματα δουλευεις που τα 6gb δεν επαρκουν?

(η 2η ερωτηση ειναι απο απλη περιεργεια!!)

αν φοβασαι για ασυμβατοτητα, τοτε κοιτα τη λιστα συμβατοτητας μνημων της μητρικης σου, ωστε να βρεις καποια απο αυτες!

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1144&CategoryID=1&MenuID=14&LanID=0

βεβαια, αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι, αν βαλεις καποιες αλλες μνημες που δεν βρισκονται στη λιστα, θα εχεις προβλημα..!!

Thanks για το άμεσο reply.

Πάνω έχω αυτές.

Μια χαρά αρκούν όσα κάνω.. αλλά σκέψου ότι το PC είναι 24/7 ανοιχτό με firefox + chrome γιατί έχω συνηθίσει να έχω άλλο browser για κάθε σκοπό και επιπλέον ένα VM box(1.5gb ram) το οποίο το θέλω να τρέχει συνέχεια. Με αυτά που σου είπα αμέσως αμέσως πάω στα 5/6 GB. Επομένως αν θέλω να παίξω κάνα game ή να σηκώσω 2ο VM προφανώς δεν γίνεται και πρέπει να κλείνω browsers κτλ. Γενικά ο λόγος είναι οτι δεν θέλω να κλείνω όσα έχω ανοιχτά και δουλεύω. Μετά ακόμα και κάνα adobe reader ή κάνα IDE να ανοίξω σέρνεται το pc. Οπότε για να μην χάσω το triple channelling αναγκαστικά πάω στα 12 έτσι δεν είναι ?

Αν είναι να ρισκάρω και να πεδεύομαι κάνα μήνα καλύτερα να το αφήσω.

Βέβαια η απλή λύση είναι να πάρω τις ίδιες που έχω σε 12gb και λογικά θα παίζουν.

Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν θέλω να πάρω αλλα 6gb, γιατί η ψύχτρα blockarei to 1 DIMM Slot.

Οι μνήμες που "φοράς" τώρα, είναι από τις ποιο συμβατές που έχω συναντήσει.

Ποια ψύκτρα έχεις; Την κατάληψη την κάνει η ίδια η ψύκτρα ή ο ανεμιστήρας;

Η ψύχτρα σκεπάζει το ένα dimm slot.

Αν είναι να ξαναβάλω αυτές θα πάρω 3x4 = 12gb να τελειώνω. Δεν είναι και ακριβές. Απλά έλεγα για τις mushkin, μήπως είναι καλύτερα.

Η προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα δεις διαφορά σε απόδοση από την διαφορά των χρημάτων που θα δώσεις.

Το σενάριο να αλλάξεις ψύκτρα (έστω και μεταχειρισμένη) είναι εκτός budget ?

Κάνε την παρακάτω άσκηση: δες πόσο θα κοστίσει μια άλλη ψύκτρα και 24GB RAM μείον την ψύκτρα και τις μνήμες που ήδη έχεις.

Η προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα δεις διαφορά σε απόδοση από την διαφορά των χρημάτων που θα δώσεις.

Το σενάριο να αλλάξεις ψύκτρα (έστω και μεταχειρισμένη) είναι εκτός budget ?

Κάνε την παρακάτω άσκηση: δες πόσο θα κοστίσει μια άλλη ψύκτρα και 24GB RAM μείον την ψύκτρα και τις μνήμες που ήδη έχεις.

Δεν νομίζω ότι με συμφέρει αυτό. Ναι για τι διαφορά και εγώ συμφωνώ το θέμα είναι ότι αν οι mushkin είναι compatible, τότε με 55 ευρω θα πάω στα 12gb και θα πουλήσω αυτές που έχω κοντά στα 20, οπότε με 30-40 ευρώ έκανα αναβάθμιση 12gb.

Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τα replies, μάλλον θα πάω για τις αντίστοιχες kingston.

Πάντως ακομη και αυτές να παρεις δεν ειναι σίγουρο οτι θα παιξεις στα 12gb απροβληματιστα. Το χ58 εχει θεμα όταν όλα τα slots ειναι καλυμμένα. Θέλει παραπάνω ρεύμα και ψαξιμο για να παίξει.

[MENTION=15577]max-ed[/MENTION] ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα και με τα 6 slots φορτωμένα με 4GB sticks.

Αν δεν απατώμαι, το Intel X58 chipset δεν διαθέτει integrated memory controller (IMC) !

Διαθέτει Imc και δεν μπορεις να περάσεις το 1.65V! Με μια rampage 2 extreme μονο το 1.65 επαιζαν και τα 12gb

Πάντως ακομη και αυτές να παρεις δεν ειναι σίγουρο οτι θα παιξεις στα 12gb απροβληματιστα. Το χ58 εχει θεμα όταν όλα τα slots ειναι καλυμμένα. Θέλει παραπάνω ρεύμα και ψαξιμο για να παίξει.

Ακριβώς. Πιό πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με 6x2GB παρά με 3x4GB.

Διαθέτει Imc και δεν μπορεις να περάσεις το 1.65V! Με μια rampage 2 extreme μονο το 1.65 επαιζαν και τα 12gb

[MENTION=15577]max-ed[/MENTION] επιμένω ότι δεν διαθέτει IMC, γι' αυτό και η Intel το ονομάζει πλέον I/O Hub (εκτός αν μου διέφυγε κάτι).

ARK | Intel� X58 Express Chipset (Intel� X58 Express I/O Hub).

Επίσης έχω δουλέψει την Asrock X58 Extreme6 με Xeon E5620 και 6 * Kingston KHX1600C9D3K3/4G απροβλημάτιστα!

Ηθελα να σε ρωτησω μηπως ειδες καμια πτωση στην σπιρταδα του μηχανηματος με ολα τα slot γεματα,σε σχεση με την προηγουμενη κατασταση(τα μισα γεματα).Εχω δει απο προσωπικη εμπειρια οτι γινετε πιο τεμπελικος ο imc controller και πεφτει λιγο η αποδοση.

[MENTION=1674]AGAP[/MENTION] ακόμα κι συμβαίνει αυτό που αναφέρεις, η συμπεριφορά δεν θα είναι η ίδια από επεξεργαστή σε επεξεργαστή.

Τελικά,

εβαλα τις ίδιες στα 12 gb, αυτές εδώ

και δουλεύουν μπόμπα στα 1.65V.

Kingston gamwto :@

--

Sent from my Galaxy Ace using no Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.