Jump to content

Win 7 δεν κανουν initialize HDD και δεν μπορω να κανω φορματ κτλ[solved]

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

Τον δίσκο γιατί στον δείχνει 1192gb στα παραπάνω screenshot; 640 δεν είπες ότι ειναι; Πιθανότατα υπάρχει κάποιο partition απο το raid που ήταν και δεν φαίνεται.

Κανε τον ενα clean όπως σου είπα και παραπάνω απο το άλλο pc να δεις αν θα στρώσει.

αμα τον κανεις απο το disk manager των windows διαγραφη ? Σαν δισκο εννοω

Δεν υπαρχει αυτη η επιλογη

Μπορω να επιλεξω μονο

initialize (που δεν γινεται)

properties

help

Τον δίσκο γιατί στον δείχνει 1192gb στα παραπάνω screenshot; 640 δεν είπες ότι ειναι; Πιθανότατα υπάρχει κάποιο partition απο το raid που ήταν και δεν φαίνεται.

Κανε τον ενα clean όπως σου είπα και παραπάνω απο το άλλο pc να δεις αν θα στρώσει.

ετσι τον εμφανιζει απο την αρχη, για αυτο και ανεφερα πως υποψιαζομαι οτι ηταν σε RAID απο τον προκατοχο του

Θεωρησα ομως πως κανωνοτας τον delete απο το αλλο PC οπου και τον φερμαρα, θα επρεπε να τον εμφανιζει κανονικα και στο δικο μου.Αμ δε ομως :fight:

Απο το μεγεθος που εμφανιζει ειναι σιγουρο πως βλεπει την συστοιχια (2*640γβ μας κανει 1191 γιγα πραγματικα)

Προτινεις δηλαδη να κανω την παραπανω διαδικασια μεσω command promt στο αλλο μηχανημα για να σβηστει το partition/

Δεν θα επρεπε να εχει σβηστει ηδη απο στιγμη που τον εκανα delete volume και initialize απο την αρχη?

Για καποιον λογο ο δικος μου controller εξακολουθει να τον βλεπει σαν μερος του RAID που καποτε ανοικε...

αν γυρισω τον controller μου μεσα απο το bios σε RAID mode απο ACHI, αραγε θα τον δει?

Θα τον δοκιμασω στο επομενο reboot...:tomato:

long shot ..το data lifeguard diagnostics της WD ??

Δοκιμαζεις μια write zeros?

το DLF βλεπει οτι να ναι...

τον βλεπει σαν IDE αφενος και αφεταιρου τον εμφανιζει 2200γιγα....

post-5087-1416076838,7667_thumb.jpg

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] πάμε πίσω στα βασικά.

Στην καρτέλα του BIOS πόσο φαίνεται το μέγεθος του δίσκου;

#$#&%^@@!#%

Τελικα ηταν αυτο που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ...

reboot, γυρισα τον controller σε RAID mode, μπηκα στο μενου του RAID controller οπου και εμφανιζε τον δισκο σαν RAID member του "sentouki" Array (και φυσικα εγραφε failed)

Εκανα delete to array, save+exit, BSOD τα πραθυρα -> reboot, γυρισα τον controller παλι σε ACHI και επιτελους ο δισκος φανηκε κανονικα...

Για καποιον λογο (ασχετως που ειχα φορμαρει τον δισκο στο αλλο μηχανημα), ο controller της μητρικης μου (προφανως τραβοντας data μεσα απο τον controller το δισκου γιατι αλλιως δεν εξηγειται) εξακολουθουσε να τον βλεπει σαν RAID δισκο...

Πιο πολυ μου την εχει δωσει που εφαγα τοσες ωρες για μια τετοια πατατα και που σκεφτηκα τοσο αργα την λυση

Ο λογος που το σκεφτηκα αργα (παρ'οτι μου το προτεινε και ο GV και αρχικα το απεριψα) ηταν οτι θεωρησα δεδομενο πως αφου ο δισκος ειχε φορμαριστει σε αλλο μηχανημα, δεν θα επρεπε να τον βλεπει το δικο μου σαν μελος συστοιχιας....

Τεσπα....

Μερικες ωρες χαμενες, tribute to Μικρομαλακη©

Άμα δεν τον δει και με την αλλαγή του controler κατέβασε low level format tool και σβησε τον.

Άμα δεν τον δει και με την αλλαγή του controler κατέβασε low level format tool και σβησε τον.

λυθυκε το ζητημα βρε

Αφου το εγραψα

Thanks ολους για τον χρονο και τον κοπο σας :hm::victory:

λυθυκε το ζητημα βρε

Αφου το εγραψα

Thanks ολους για τον χρονο και τον κοπο σας :hm::victory:

Τελικά [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] είσαι τυχερός που έχεις controller με λειτουργία RAID !

#$#&%^@@!#%

Τελικα ηταν αυτο που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ...

reboot, γυρισα τον controller σε RAID mode, μπηκα στο μενου του RAID controller οπου και εμφανιζε τον δισκο σαν RAID member του "sentouki" Array (και φυσικα εγραφε failed)

Εκανα delete to array, save+exit, BSOD τα πραθυρα -> reboot, γυρισα τον controller παλι σε ACHI και επιτελους ο δισκος φανηκε κανονικα...

Για καποιον λογο (ασχετως που ειχα φορμαρει τον δισκο στο αλλο μηχανημα), ο controller της μητρικης μου (προφανως τραβοντας data μεσα απο τον controller το δισκου γιατι αλλιως δεν εξηγειται) εξακολουθουσε να τον βλεπει σαν RAID δισκο...

Πιο πολυ μου την εχει δωσει που εφαγα τοσες ωρες για μια τετοια πατατα και που σκεφτηκα τοσο αργα την λυση

Ο λογος που το σκεφτηκα αργα (παρ'οτι μου το προτεινε και ο GV και αρχικα το απεριψα) ηταν οτι θεωρησα δεδομενο πως αφου ο δισκος ειχε φορμαριστει σε αλλο μηχανημα, δεν θα επρεπε να τον βλεπει το δικο μου σαν μελος συστοιχιας....

Τεσπα....

Μερικες ωρες χαμενες, tribute to Μικρομαλακη©� για ακομη μια φορα...:suicide:

Σε εσωσα παλι..:whistle2:

Σε εσωσα παλι..:whistle2:

:banging:

Τελικά [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] είσαι τυχερός που έχεις controller με λειτουργία RAID !

Βασικα, ολες μου οι μητρικες απο το 2004 και μετα ειχα RAID controller και νομιζω πως, αν εξαιρεσεις καποια πολυ φθηνα μοντελα, εδω και καμια 4ετια η συντριπτικη πλειοψηφια των μητρικων εχει καποιον RAID controller πανω

:banging:

Βασικα, ολες μου οι μητρικες απο το 2004 και μετα ειχα RAID controller και νομιζω πως, αν εξαιρεσεις καποια πολυ φθηνα μοντελα, εδω και καμια 4ετια η συντριπτικη πλειοψηφια των μητρικων εχει καποιον RAID controller πανω

Να λοιπόν ένα feature που έβγαλε τα λεφτά του, μετά από τόσο καιρό που το πληρώνουμε !

Προσπαθω εδω και λιγη ωρα να φορμαρω εναν εσωτερικο δισκο αλλα δεν γινεται τιποτα...:tomato:

Ο δισκος ειναι ενας WD 640gb AAKS και το λειτουργικο Win7 64bit γνησια

Τα παραθυρια βλεπουν τον δισκο (με λαθος χωριτικοτητα ομως aka 1,19GB)

Ο Intel Storage Manager τον βλεπει σωστα

Στον Disk Manager των Win εμφανιζεται ο δισκος (με λαθος χωριτικοτητα οπως ειπα πιο πανω), αλλα δεν μπορει να γινει initialize με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω καμια ενεργεια πανω στον δισκο

Οταν επιλεγω initialize (ειτε επιλογοντας MDR ειτε GPT) παιρνω ενα error

"the system cannot find the file specified"

Τα καλωδια ειναι τσεκαρισμενα οτι ειναι σωστα (εβαλα αλλον δισκο πανω και ειναι οκ)

Καμια ιδεα?

Κατεβασα και ενα προγραμμα για partitioning (EASUS) το οποιο ομωςεπισης βλεπει τον δισκο με λαθος χωριτικοτητα (1,19GB), οποτε προς το παρον δεν δοκιμαζω τιποτα με αυτο

Πρωτη φορα τρωω τετοια φολα :jump:

Επισυναπτω με την σειρα ss απο το καθετι

Στη μία φωτογραφία γράφει Intel Rapid Storage.....Αυτό είναι πρόγραμμα που εμφανίζεται σε Intel μητρικές όταν πας να κάνεις εγκατάσταση τα win;

Στη μία φωτογραφία γράφει Intel Rapid Storage.....Αυτό είναι πρόγραμμα που εμφανίζεται σε Intel μητρικές όταν πας να κάνεις εγκατάσταση τα win;

To συγκεκριμένο Είναι το συνοδευτικό πρόγραμμα της Intel (Intel Rapid Storage Manager) που μαζί του περνάνε και οι Intel ΑΗCI/RAID Drivers όταν και εφόσον η μητρική σου διαθέτει Intel Controller για τους δίσκους.

To συγκεκριμένο Είναι το συνοδευτικό πρόγραμμα της Intel (Intel Rapid Storage Manager) που μαζί του περνάνε και οι Intel ΑΗCI/RAID Drivers όταν και εφόσον η μητρική σου διαθέτει Intel Controller για τους δίσκους.

Σε ευχαριστώ GeorgeVasil ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.