Jump to content

Win 7 δεν κανουν initialize HDD και δεν μπορω να κανω φορματ κτλ[solved]

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

Προσπαθω εδω και λιγη ωρα να φορμαρω εναν εσωτερικο δισκο αλλα δεν γινεται τιποτα...:tomato:

Ο δισκος ειναι ενας WD 640gb AAKS και το λειτουργικο Win7 64bit γνησια

Τα παραθυρια βλεπουν τον δισκο (με λαθος χωριτικοτητα ομως aka 1,19GB)

Ο Intel Storage Manager τον βλεπει σωστα

Στον Disk Manager των Win εμφανιζεται ο δισκος (με λαθος χωριτικοτητα οπως ειπα πιο πανω), αλλα δεν μπορει να γινει initialize με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω καμια ενεργεια πανω στον δισκο

Οταν επιλεγω initialize (ειτε επιλογοντας MDR ειτε GPT) παιρνω ενα error

"the system cannot find the file specified"

Τα καλωδια ειναι τσεκαρισμενα οτι ειναι σωστα (εβαλα αλλον δισκο πανω και ειναι οκ)

Καμια ιδεα?

Κατεβασα και ενα προγραμμα για partitioning (EASUS) το οποιο ομωςεπισης βλεπει τον δισκο με λαθος χωριτικοτητα (1,19GB), οποτε προς το παρον δεν δοκιμαζω τιποτα με αυτο

Πρωτη φορα τρωω τετοια φολα :jump:

Επισυναπτω με την σειρα ss απο το καθετι

post-5087-1416076834,9559_thumb.jpg

post-5087-1416076834,9995_thumb.jpg

post-5087-1416076835,0364_thumb.jpg

post-5087-1416076835,0776_thumb.jpg

Αν τον συνδεσεις σε αλλο pc και τον κανεις format?

Το δοκιμασα ηδη αυτο και κακως δεν το εγραψα

Τον εκανα φορματ σε αλλο PC και μολις τον κουμπωνω πανω στο PC μου εξακολουθω να εχω το ιδιο προβλημα :rant:

WTF?:tomato:

Υ.Γ.

Το αλλο PC που χρησημοποιησα για να τον κανω φορματ ειναι AMD, ενω το συστημα στο οποιο μου κανει τα νερα ειναι Intel (if that helps...)

O Δισκος ηταν σε RAID τπτ?

Αλλαξε mode τον controller..να δεις..

DFI = <3

Δεν ξερω αν ηταν σε raid,ρωτησα αυτον που τον πηρα αν τον ειχε πριν και περιμενω απαντηση

Απο τη στιγμη που τον φορμαρα σε αλλο pc ομως, αυτο λογικα δεν θα επρεπε να επιρεαζει

Επισης, δεν εχω την DFI αλλο ρα, μια giga με Ζ68 φοραω

Ο controller ειναι σε AHCI οπως ηταν απο την αρχη και ειχα και αλλον δισκο για αποθηκη πανω τον οποιο τον εβλεπε και εξακολουθει να τον βλεπει μια χαρα

Μπες msn εσυ!

Είχες λειτουργικό στο δίσκο,με partition; Αν ναι,του είχες κάνει διαγραφή σε όλα τα partitions που είχε;

Δεν ξερω αν ειχε πριν λειτουργικο πανω (διαβασε πιο πανω), αλλα απο τη στιγμη που τον εκανα φορματ σε αλλο PC, αυτα ολα θα επρεπε να εχουν παει περιπατο

Ειναι φορμαρισμενος ο δισκος αυτη τη στιγμη υποτιθεται, απλα απο αλλο PC

Χάζευα και αλλού και μέχρι να απαντήσω,άντε για!:slap:

Δοκίμασε σε άλλη θύρα.Αν δεν δουλέψει τότε δοκίμασε μέσω εντολής να τον διαγράψεις πρώτα. cmd/diskpart/list disk /επιλέγεις τον δίσκο/clean

Χάζευα και αλλού και μέχρι να απαντήσω,άντε για!:slap:

Δοκίμασε σε άλλη θύρα.Αν δεν δουλέψει τότε δοκίμασε μέσω εντολής να τον διαγράψεις πρώτα. cmd/diskpart/list disk /επιλέγεις τον δίσκο/clean

Το δοκιμασα μεσω cmd αυτο που λες (run as administrator και normal run) αλλα τζιφος

Παιρνω το εξης

DiskPart was unable to process the parameters

Μπορεις να γραψεις τις εντολες σωστα (με οτι κενα, _ ) πρεπει, μηπως ειναι λαθος η εντολη??

Υ.Γ.

Ακυρο

Ηθελε να γραψω τις εντολες μια μια με τη σειρα

Στη λιστα πλεον μου εμφανιζει τον ssd που εχω πανω και τον δευτερο δισκο, παλι με λαθος χωριτικοτητα....

post-5087-1416076836,4951_thumb.jpg

Ναι συγνώμη λάθος μου... cmd/diskpart/list disk /select disk 1/clean

Στο 1 βάζεις τον αριθμό που εχεις στο δίσκο σου.

ok, τον εκανα clean, αλλα δεν βλεπω καποια αλλαγη στην κατασταση

ok, τον εκανα clean, αλλα δεν βλεπω καποια αλλαγη στην κατασταση

Αφού δοκίμασες τον δίσκο σε άλλο PC και όλα ήταν εντάξει, τότε το πρόβλημα είναι πιθανότατα στο δικό σου PC και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση του BIOS.

Μην ξεχνάς πως το λειτουργικό σύστημα βλέπει ότι του σερβίρει το BIOS.

Δες λοιπόν ποια έκδοση BIOS έχεις και τσέκαρα στο site του κατασκευαστή της μητρικής σου, αν υπάρχει επόμενη έκδοσή του που διορθώνει το πρόβλημά σου.

[MENTION=23132]inetus3r[/MENTION]

To bios update το σκεφτηκα (και μου προταθηκε και απο αλλον), αλλα θελω να το αποφυγω, για τον λογο οτι, ο δισκος που εχω κουμπωσει πανω ειναι παλιος/παλιο μοντελο, οποτε μου φανταζει ιδιαιτερα κουλο, το να χρειαζεται κανινουριο η μητρικη μου για να τον δει σωστα

Μιλαμε για εναν σατα2 δισκο 640γιγα:dots:

Αν δεν βρω αλλη λυση, θα κανω ενα update στο τελευταιαο (non uefi μαλλον) να δουμε τι θα γινει...:slap:

[MENTION=23132]inetus3r[/MENTION]

To bios update το σκεφτηκα (και μου προταθηκε και απο αλλον), αλλα θελω να το αποφυγω, για τον λογο οτι, ο δισκος που εχω κουμπωσει πανω ειναι παλιος/παλιο μοντελο, οποτε μου φανταζει ιδιαιτερα κουλο, το να χρειαζεται κανινουριο η μητρικη μου για να τον δει σωστα

Μιλαμε για εναν σατα2 δισκο 640γιγα:dots:

Αν δεν βρω αλλη λυση, θα κανω ενα update στο τελευταιαο (non uefi μαλλον) να δουμε τι θα γινει...:slap:

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Μην ξεχνάς ότι οι δίσκοι των 640GB είναι ειδική κατηγορία από μόνοι τους, γιατί δεν χρησιμοποιούν τα τελευταίας γενιάς 500GB platters, αλλά 160GB ή 320GB platters, ανάλογα τον κατασκευαστή.

Μην βιάζεσαι με το bios update,ίσως είναι πρόβλημα στα Win σου.

Δοκίμασε το εξής: cmd/diskpart/list volume/select volume 1/attributes volume clear readonly/exit

(Όπου 1 ο αριθμός του δίσκου σου)

ακομα δεν κανω απντειτ, ειναι το μονο σιγουρο

Δεν εμφανιζει τον δισκο με την παραπανω εντολη που μου ειπες

ενω με την εντολη list disk τον εμφανιζει μεσα στο μενου

post-5087-1416076837,3462_thumb.jpg

post-5087-1416076837,5758_thumb.jpg

Δοκίμασε να δόσεις διαδρομή μέσω εντολής. cmd/diskpart/list disk/select disk 1/assign letter Z (με Ζ το γραμμα που θες εσύ)

@@

There is no volume specified.

Please select a volume and try again

Να πω το εξης

Τον δισκο με το που τον κουμπωσα ξανα (οπως και τις αλλες φορες), εγινε εγκατασταση drivers απο τα παραθυρια και μου τον εμφανησε σαν ready to use

Το ονομα του δισκου που εμφανιζεται ειναι "σεντοθκι" (προφανως ειναι το ονομα που του ειχε δωσει ο προκατοχος)

Η απορια μου ειναι, πως γινεται να εξακολουθει να τον βλεπει με αυτο το ονομα, την στιγμη που οταν εγω τον φερμαρα στο αλλο PC, του εδωσα το γραμμα D

Θα τον κουμπωσω πανω στο αλλο μηχανημα σε λιγο γιατι τωρα δεν μπορω και αφου τον κανω delete και ξανα initialize, δεν θα τον φορμαρω, αλλα θα τον κουμπωσω πανω στο δικο μου συστημα, να δω αν μπορει ετσι να τον δει

αν τον δει θα τον φερμαρω μεσα απο το δικο μου

Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως στο μηχανημα με τον AMD controller, η δουλεια γινεται κανονικα, ενω στο δικο μου με τον Intel, τραβαμε ζορια

Καποια σχεση θα πρεπει να εχει αυτο

Επισης, σε ολες τις προσπαθειες μεσα απο cmd, το προβλημα που διαπιστωνω ειναι πως δεν εχει οριστει volume στον δισκο, γεγονος που εμποδιζει οποιαδηποτε αλλη συνεχεια (και μαλλον αυτο ειναι λιγο επακολουθο του οτι ο δισκος μεσα στο λειτουργικο δεν εμφανιζεται σωστα και δεν μπορει να γινει initialized)

Αν μη τι αλλο και μεσα απο cmd , τα στοιχεια που εμφανιζονται δεν ειναι τα ιδια με αυτα που βλεπουν τα windows?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.