Jump to content

BackTrack σε παλιό PC

virus85xp

Recommended Posts

Είχα βάλει Ubuntu σε ένα 2.4 celeron με 2giga RAM και σέρνονταν... νομίζω ότι ήταν και το 11.04 οπότε σε 1.8 και με τόση λίγο RAM πάμε για άλλα... τι προτείνετε να βάλω σε αυτό; είναι ένα παλιό DELL Dimention 4300.

RedHat ειναι απο πισω. Ιδιες εντολες (yum). Απλο κ ευκολο...

Ειναι απο τις distributions που δεν βγαζουν version updates συχνα και γιαυτο συχνα την βλεπεις σαν βαση συστηματων (οχι οτι υπολοιπονται οι αλλες...)

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Εγω με CentOS ξεκινησα, και ΠΟΛΥ διαβασμα στο νετ. Εχει η RedHat καποιες σελιδες με πολυ καλη αναλυση.

Θα μπορεσω να ποσταρω αυριο, μιας κ ειμαι εκτος σπιτιου τωρα!

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Για να ξεκαθαρίζουμε λίγο τα πράγματα σχετικά με τις διανομές RedHat:

RedHat 1996 - 2004: Από το 1996 έως το 2004 η RedHat κυκλοφορούσε σαν μία διανομή με καλό support και σχετικά νέες εκδόσεις προγραμμάτων. Οι πελάτες της όμως αναζητούσαν σταθερά συστήματα και οι χρήστες και linux enthusiasts τελευταίες εκδόσεις. Γι' αυτό και η παλιά διανομή έσπασε στα δύο RHEL, και Fedora.

RHEL: Red Hat Enterprise Linux: Σταθερή διανομή με certifications κατασκευαστών και τιμή για support (η RedHat προσφέρει support για αυτή)

Fedora: Διανομή με τελευταίες εκδόσεις προγραμμάτων και πυρήνα, χωρίς επίσημο support αλλά με καλό community.

CentOS: Επειδή όλο το Linux είναι κατά κύριο λόγο open-source σχεδόν αμέσως γεννήθηκε μαζί με το RHEL μία διανομή από χρήστες και όχι από μία εταιρία που βασίζεται στο RHEL. Δεν παρέχει support η RedHat για αυτό.

Πάνω στο ερώτημα σου: Αν δεν το χρησιμοποιείς για server δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι CentOS. Σε όλους αυτούς που ρωτάνε αν θα τρέχει το μηχάνημα με την "τάδε" διανομή η απάντηση έιναι ίδια:

Δοκίμασε τη διανομή που θέλεις και άρχισε να απενεργοποιείς προγράμματα και daemons μέχρι να σου τρέχει όπως θες. Δεν σου κάνει το unity ή το Gnome 3? Βάλε LXDE, XFCE.

Όπως και να έχει αν θες να ασχοληθείς με το linux θέλει διάβασμα.

Σε αντίστοιχο παράδειγμα θα πω, ότι και στα παράθυρα αν κάτι δεν τρέχει καλά απ απενεργοποιείς services (ή αγοράζεις μνήμες). Και άμα κολλήσεις, εδώ είμαστε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.