Jump to content

DDR3 μνημες για το απολυτο συστημα i7

JOHNX2

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα...

Μετα απο πολλα χρονια με την 775 πλατφορμα της Intel ηρθε η ωρα της απολυτης αναβαθμισης.

Εχω αποφασισει τα υπολοιπα parts και εχω ενα θεμα με την επιλογη της μνημης Ram.

To PC θα αποτελειται απο.

Επεξεργαστης Intel i7 3770K ο οποιος θα ειναι 24/7 στα 4.6MHz σε συστημα υδροψυξης.

Μητρικη Asus P8Z77V-Deluxe

Δισκοι 2x Samsung 840 Pro 256GB σε Raid-0 και ενας WB 2TB για τα αρχεια μου.

Καρτα γραφηκων Nvidia GTX690 4GB

Τροφοδοτικο Corsair AX850

Να πω οτι θελω να στεισω ενα πολυ δυνατο μηχανημα το οποιο θα ειναι κατα κυριο λογο για HardCore Games, Photoshop CS6 και επεξεργασια βιντεο 1080ρ.

Οσον αφορα τις μνημες συγκλινω προς τις G.Skill [TridentX] F3-2400C10D-8GTX (2x4GB)

Με προδιαγραφες 2400 MHz (PC3-19200) και Timings 10-12-12-31 2N στα 1.65Volt.

Εχεται να προτεινεται κατι καλυτερο ? Θελω να φτασω στο συστημα στο ταβανι των επιδοσεων...

Λογω του οτι οι μνημες που αναφαιρω ειναι στα 1.65Volt θα εχουμε καποιο θεμα με τον MC ?

Στο επισημο sait της G.Skill αναφερει οτι οι μνημες ειναι Recommended για 3770Κ κ Asus P8Z77-Deluxe.

θα δώσεις ενα χιλιάρικο για κάρτα η οποία σε λιγότερο απο 1 χρόνο θα είναι περασμένης γενιάς?

κ με μια 680 για αναλυση 1920 x 1200 πιστεύω θα είσαι ΟΚ.

οι μνήμες στα 2400 πιστεύεις οτι πλην των benchmarks θα έχουν κάποια αισθητή διαφορά με 1800άρες για παράδειγμα?

Φιλε μου μιας και εχω 27αρα οθονη και πιο συγκεκριμενα την Samsung S27A850D τα παιχνιδια θα παιζουν σε αναλυση 2560 x 1440.... θελω αρκετη δυναμη απο την VGA...

Τεσπα, ας μην βγαινουμε εκτος θεματος παιδια.....

Καποια γνωμη για τις μνημες ?

Αν και δεν θα χεις καμια διαφορα εκτος benchmark , ισως ούτε και εκει, αφου εχεις παρει φορα και θες να τα χωσεις η κορυφη είναι corsair dominator platinum 2666MHZ

Corsair Dominator Platinum CL10 2666 MHz 4x 4GB DDR3 Review | techPowerUp

εγω θα επαιρνα τις αντιστοιχες platinum στα 2133 αλλα βρήκα φτηνα τις "Ripjaws Z" F3-17000CL9Q-16GBZH και τις τσιμπησα, Οι Gskill τεσταρονται σε asus μητρικες , οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα

Παιδια σε καμια περιπτωση δε προκειται να δωσω για μνημες 500 και 600 ευρω..... διοτι τα λεφτα που θα δωσω δεν ειναι εφαμιλα των επιδοσεων...

Το ταβανι για μνημες ειναι το πολυυυυυυυυυ 100 ευρω για ενα σετακι 2x4GB..

Παιδια σε καμια περιπτωση δε προκειται να δωσω για μνημες 500 και 600 ευρω..... διοτι τα λεφτα που θα δωσω δεν ειναι εφαμιλα των επιδοσεων...

Το ταβανι για μνημες ειναι το πολυυυυυυυυυ 100 ευρω για ενα σετακι 2x4GB..

Σου προτείνω ένα από τα 2 παρακάτω kits 2x4gb της Corsair, που είναι στα λεφτά που θέλεις για μνήμες.Πολύ καλές επιδόσεις σε overclocking, όχι βέβαια για να σπάσεις τα recor αλλά τη δουλειά του θα την κάνει.Έχει και το LInk Connector χαρακτηριστικό, το οποίο μπορεί να γίνει Sync με το σύστημά σου και να διαβάσεις Temps & Volts Real-Time.Τέτοια extra σε μνήμες ειναι ευπρόσδεκτα για το Overclocking.To heatspreader επίσης είναι από τα ποιο ποιοτικά\εντυπωσιακά της αγοράς.Καλή περίπτωση αν το κουτί σου έχει διαφανές παράθυρο αφού βγάζουν & φωτισμό, όχι κάτι πολύ extreme, φυσιολογικά πράματα.

Dominator

Dominator

Αν μπορείς πάρε το 1866άρι, η δαιφορά τιμής είναι μικρή.Δες και το βιντεάκι παρουσίασης & αν μπορείς διάβασε και μερικά reviews από google για kits της ίδιας οικογένειας.

Φιλε Bynar01 πιστευεις οτι οι Corsair θα μπορουν να χτυπησουν στα ισα τις G.Skill οσον αφορα τις επιδοσεις?

Εχουν μεγαλες διαφορες οσον αφορα τις εργοστασιακες του προδιαγραφες...

G.Skill 2400MHz με Timings 10-12-12-31

Corsair 1600MHz με Timings 8-8-8-24

Φιλε Bynar01 πιστευεις οτι οι Corsair θα μπορουν να χτυπησουν στα ισα τις G.Skill οσον αφορα τις επιδοσεις?

Εχουν μεγαλες διαφορες οσον αφορα τις εργοστασιακες του προδιαγραφες...

G.Skill 2400MHz με Timings 10-12-12-31

Corsair 1600MHz με Timings 8-8-8-24

Πάνω σε αυτό μία παρατήρηση που πιστεύω θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη λογική των προδιαγραφών.

Τα timings όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα, το speed φυσικά όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, απλώς είμαι αναλυτικός προς χάρην της συζήτησης δεν σου υποδεικνύω κάτι.

Όσο ανεβαίνουμε speed τόσο χειροτερεύουν τα timings, ενώ συνήθως χρειαζόμαστε παραπάνω τάση για να δουλέψει σταθερά το kit,είτε αν θέλουμε χαμηλότερα timings είτε παραπάνω speed, κάτι το οποίο διαφέρει από μνήμη σε μνήμη.

Η gskill 2400MHz που βλέπεις αν θές εσύ τη βάζεις από το bios να δουλέψει στα 1600mhz, κάτι σαν underclocking, οπότε σίγουρα θα μπορεί να δουλέψει και με καλύτερα timings, στα επίπεδα του 8-8-8-24,ίσως λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα.

Η Corsair 1600MHz από την άλλη σίγουρα μπορεί να δουλέψει σε υψηλότερη συχνότητα, το γνωστό overclocking, με χειρότερα σαφώς timings στα επίπεδα του 10-12-12-31.

Η διαφορά των μνημών ουσιαστικά είναι ότι η gskill είναι εγγυημένο ότι θα δουλέψει στα 2400mhz ενώ για την Corsair δεν ξέρεις μέχρι πόσο μπορεί να φτάσει και αν θα φτάσει τα 2400mhz,γι'αυτό και οι υψηλότερα χρονισμένες μνήμες είναι πιο ακριβές.

Εξαρτάται από το τί χρήση θα κάνεις στο PC.Προφανώς και θα κάνεις Overclocking με το σύστημα που παίρνεις,υποθέτω.Το σύστημά σου μπορεί να αξιοποιήσει τις υψηλές ταχύτητες.Θεωρητικά λοιπόν όσο υψηλότερου χρονισμού μνήμη έχεις τόσο το καλύτερο.Εφόσον κάνεις OC, θα σου πρότεινα να μην πέσεις κάτω από τα 1866mhz σε τεσταρισμένη ταχύτητα, ώστε να μπορέσεις να την πουσάρεις μέχρι ας πούμε τα 2400mhz.Αντίστοιχα αν πάρεις μία 2400άρα ίσως μπορέσεις και τη πουσάρεις μέχρι τα 2800mhz.Κάπως έτσι πάει η λογική.

Το πιο σημαντικό είναι να διαβάσεις reviews στο web για τις μνήμες που σε ενδιαφέρουν.Γενικά πάντως με εταιρίες όπως GSkill,Corsair,Geil,Μushkin,Crucial δε βγαίνεις χαμένος εάν διαλέξεις κάποιο από τα πιο high-end μοντέλα τους.

Φιλε Bynar01 εισαι αψογος και μου εκανες απιστευτη αναλυση, σε ευχαριστω πολυ.

Θα παρω τις G.Skill για να φτασω σχετικα ευολα τα 2600ΜΗz κα θα ειμαι Υπερ-OK....

Κατι τελευταιο εαν γνωριζεις φιλε μου...

Οι μνημες της G.Skill θελουν 1.65Volt ταση, θα εχω καποιο θεμα με τον Memory Contriler της μιητρικης ?

Φιλε Bynar01 εισαι αψογος και μου εκανες απιστευτη αναλυση, σε ευχαριστω πολυ.

Θα παρω τις G.Skill για να φτασω σχετικα ευολα τα 2600ΜΗz κα θα ειμαι Υπερ-OK....

Κατι τελευταιο εαν γνωριζεις φιλε μου...

Οι μνημες της G.Skill θελουν 1.65Volt ταση, θα εχω καποιο θεμα με τον Memory Contriler της μιητρικης ?

Κανένα πρόβλημα & ευχαριστώ επίσης για το θετικά σου σχόλια :)

Δές το παρακάτω link, είναι η μνήμη gskill που θέλεις να πάρεις.Όπως βλέπεις στη λίστα με τις συμβατές μητρικές πιο κάτω αναφέρεται & η μητρική Asus που θέλεις να πάρεις.Οπότε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είσαι κομπλέ :T:

G.SKILL- World leading DDR3 computer memory and SSD manufacturer -Products

Να ρωτήσω κάτι λίγο off topic; Γιατί η συγκεκριμένη μητρική κι όχι η maximus v extreme (αν θυμάμαι καλά) ή κάποια αντίστοιχη; Το ρωτάω μόνο και μόνο γιατί συνήθως σε τέτοιες μητρικές πάνε άτομα που δίνουν τόσα χρήματα σε τόσο δυνατά υπόλοιπα εξαρτήματα.

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

Μπες στο OC.net και στο Xtreme Systems.

Αρκετοί που έβαλαν πάνω από 2400 σε συνδυασμό με 3770 είχαν διάφορα κουλά.

Πρέπει να πέσεις σε καλό κομμάτι 3770 για να παίζει σταθερά 2600 η 2666. Και αυτό δεν το ξέρεις.

Εγώ προτείνω τις ΝΕΕΣ GSKILL 2400 με το 9άρι CL.

Αν αποφάσισες να πας σε 2400 ουτως η άλλως είναι μαλλον η καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή.

Καλό στήσιμο.

To απόλυτο σύστημα i7 τρέχει με 6πύρηνο i7 σε LGA2011...

ενώ αυτό που θέλει να κάνει ο φίλος καίει κάρβουνο ?? :computer:

δεν θα δείς διαφορές απο άποψη μάρκας με ίδιων χαρακτηριστικών. Εγώ θα έπαιρνα τις ποιο οικονομικές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.