Jump to content

Πιο α ρ γ α....

laserscout

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επιδη ολοι σας μεσα σε αυτο το φορουμ είστε τρελοι με τις ταχήτητες προσπαθήστε να βρείτε τι ταχητητα εχει ο υπολογιστης του πατέρα μου;;;

για δοκιμάστε αλλα δεν θα το βρείτε:wall:

486 22Mz Το πρωτο μου PC και ζει ακομα(παρολα οσα περασε.....):upside: :worship:

Αλλος με ποιο αργο?:p :P :p

O ΙΒΜ PC-XT που είχαμε στο σπίτι το '87 ήταν στα 4ΜΗz....Δεν ήταν τόσο μούφα όμως. Στο turbo εκτοξευόταν στα 8MHz.

δεν μπορειτε να φανταστητε ποσο ανακουφίστικα, νομιζα οτι ειχα το πιο αργο υπολογιστη.

ακου εκει 4MHz:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Αρκετοί απο δω μέσα έχουν προγραμματίσει σε μηχανήματα που τρέχανε στα 4.77 ΜΗz και παρακάτω, οπότε τα 155 είναι κορυφη!!!:tomato:

Ναι αλλα σου λεω για σήμερα! ο πατερας μου δουλευει σε αυτον τον υπολογιστη

Αρχική απάντηση από laserscout

Ναι αλλα σου λεω για σήμερα! ο πατερας μου δουλευει σε αυτον τον υπολογιστη

Κάνε του overclocking να φτάσει το 1 giga.

Aν τον έχει μόνο για τον πατέρα σου καλύτερα να τον κατεβάσεις στα 155MHz πάλι. Είναι και μιας κάποιας ηλικίας και δεν κάνει για πολλά πολλά.

Ο υπολογιστής του πατέρα σου είναι αρκετά γρήγορος και εξηγούμαι. Η ταχύτητα ενός σημείου στο γήινο ισημερινό λόγω της γήινης περιστροφής είναι ανάλογη προς την απόσταση εκείνου του σημείου από το κέντρο της γης.

Η ισημερινή ακτίνα της γης είναι 6378 χλμ.

Σε εκείνη την ακτίνα πρέπει να προσθέσουμε το ύψος επάνω από τη στάθμη θάλασσας του σημείου για το οποίο ενδιαφερόμαστε. Έχοντας κατά νου πως ο Βόλος είναι παραθαλάσσια πόλη, αυτό παραλείπεται.

Πολλαπλασιάζουμε έπειτα με 2π για να πάρουμε την περιστροφική περιφέρεια,

6378*2*π =40053,84 χλμ.

και διαιρούμε με τον αριθμό δευτερολέπτων της αστρικής ημέρας (ο χρόνος που λαμβάνεται για τη γη για να παρουσιάσει το ίδιο σημείο προς ένα σταθερό σημείο παρατήρησης πχ. κάποια θεωρητικά σταθερά αστέρια και είναι 86164.10 δευτερόλεπτα) για να φτάσουμε την ταχύτητα εκείνου του σημείου, στη περίπτωση μας του Βόλου, λόγω γήινης περιστροφής.

40053,84/86164.10 =~0,465 χλμ./δευτ. =465 μ./δευτ.

Επειδή όμως το σημείο που μας ενδιαφέρει δεν βρίσκεται στον ισημερινό, πολλαπλασιάζουμε με το συνημίτονο του γεωγραφικού πλάτους του, το οποίο είναι περίπου 39 μοίρες για τη πόλη του Βόλου.

465*συν(39) =465*0,777 = 361,37 μ./δευτ. ή 1300,94 χλμ./ωρα.

’ρα δεν είναι και τόσο αργός όσο φαίνεται..

:shutup:

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

(Με το μαλακό!Το παιδί είναι νέο εδώ....Κατευθείαν στα βαθειά???)

Πο ρε παιδια μου ειπε ενας να διαβασω τα posts του stamata, μετα αυτο! πολυ γελιο με το site:clap: :clap:

Γιατί δεν θυμάμαι να υπάρχει pentium στα 155 , Α ναι γιατι δεν υπήρξε μάλλον :p ? Θυμάμαι ότι εβγαινε στα 150. εκανε 5mhz overclock o πατέρας σου?

286 /12 mhz

8088 /4mhz?

Εγω θυμαμαι που οταν ειχα τον 486/80 εβλεπα τον pentium στα 150 και εβαζα τα κλάματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.