Jump to content

mobo για crossfire

m104

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά.Ψάχνω για μητρική που να υποστηρίζει crossfire X8/X8 (ελπίζω να το γράφω σωστά). Τι πρέπει να προσέχω στα χαρακτηριστικά της για να είμαι σίγουρος πως θα το υποστηρίζει; Νομίζω πως πρέπει να έχει δύο PCI Express x16 αλλά δεν είναι σίγουρος κ φοβάμαι πως στο τέλος θα επιλέξω λάθος κατά.

αν θες απλα μια μητρικη για να βαλεις 2 καρτες και να παιζουν 2x8, μια προταση ειναι η 990ΧΑ-UD3.

αν θες το κατι παραπανω, τοτε δωσε περισσοτερες πληροφοριες!!!

επεξεργαστη - καρτες που θα βαλεις!!

Επεξεργαστή έχω καταλήξει στον i5 3470 ή 3570.Κάρτα γραφικών σε αυτή Sapphire Radeon HD7870 2GB GHz Edition | Skroutz.gr κ μητρική σκεφτόμουν αυτή Asrock Z77 Pro4 | Skroutz.gr

Φίλος μου όμως μου είπε πως με αυτή την μητρική δεν θα έχω Χ8/Χ8 crossfire κ πως πρέπει να έχει δύο PCI Express x16 για να μπορεί να το κάνει.Μπορεί κ έτσι αλά θα χάσω σε απόδοση.Το θέμα είναι πως δεν είναι σίγουρος γι αυτό που λέει.Οπότε θέλω να μου πείτε ποιο χαρακτηριστικό θα πρέπει να προσέξω να έχει η μητρική για να μπορώ να εχω Χ8/Χ8

Επίσης μιας κ το ξέχασα πριν πόσο μεγάλο τροφοδοτικό θα χρειαστώ?Θα έχω μέσα δύο μνήμες σύνολο 8Gb 2 σκληρούς (ο ένας ssd) κ ένα DVDR.

1 η Asrock αυτη, εχει 1χ16 + 1χ4 pci, οποτε δεν κανει!!

2 γιατι θες Xfire με 2χ 7870? για μενα, προτιμοτερο να παρεις μια 7970 3GB..!!

edit... 2pci x8/x8 βγαζει αυτη http://www.skroutz.gr/s/2364679/Asrock-Z77-Extreme3.html

2 γιατι θες Xfire με 2χ 7870? για μενα, προτιμοτερο να παρεις μια 7970 3GB..!!

Γιατί τώρα δεν έχω τόσα χρήματα.Αργότερα λέω να πάρω άλλη μία.Ξέρω πως μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει κ μπορεί μία μόνο καινούρια κάρτα να είναι καλύτερη απ ότι οι δύο 7870 αλά γιατί να μην έχω την επιλογή?

edit... 2pci x8/x8 βγαζει αυτη Asrock Z77 Extreme3 | Skroutz.gr

Πολύ καλή επιλογή.Μάλλον σε αυτή θα καταλήξω.Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Μόνο πες μου απλά για να μαθαίνω κι όλας.Για να παίξει Χ8/Χ8 το mobo πρέπει να έχει 2 x PCI-Express 3.0 x 16 ???

Κ όσο αφορά το τροφοδοτικό ξέρεις πόσο πρέπει να βάλω ή καλύτερα να ρωτήσω στην κατάλληλη ενότητα?

για να παιξει δεν χρειαζεται τιποτα. οταν θα βαλεις την 2η καρτα, λογικα, θα παιξει αυτοματα.

τροφοδοτικο, νομιζω ενα καλο 650W ειναι αρκετο! οπως πχ αυτα

Enermax NAXN82+ 650W | Skroutz.gr

OCZ ZT Series 650W | Skroutz.gr

Corsair Enthusiast Series TX650 V2 80Plus Bronze | Skroutz.gr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.