Jump to content

Αγορά Hardware απο Amazon! Λίγο τα φώτα σας..

nixterida

Recommended Posts

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Αρη, το hardwareversand.de χρεωνει 20€ μεταφορικα οτι κι αν παρεις; Δηλαδη αν παρω 3 cases (λεμε τωρα...) παλι 20€ θα ειναι η χρεωση;

EDIT να υποθεσω οτι και εδω θα πρεπει να υπολογιζω τιμη με ελληνικο ΦΠΑ;

Στάθη δες τι έγραψα στο ποστ #17

Αν πάρεις 3 κουτιά, λογικά θα είναι 3 πακέτα

Για το ΦΠΑ δεν υπολογίζεις όπως το αμαζον

Ότι βλέπεις σαν τιμή στη σελίδα τους αυτό πληρώνεις

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply
Στάθη δες τι έγραψα στο ποστ #17

Αν πάρεις 3 κουτιά, λογικά θα είναι 3 πακέτα

Για το ΦΠΑ δεν υπολογίζεις όπως το αμαζον

Ότι βλέπεις σαν τιμή στη σελίδα τους αυτό πληρώνεις

Τα ειδα αυτο το post, αλλα νομιζα οτι αναφεροσουν στο Γερμανικο Amazon. Μου κανει εντυπωση που φορτωνω το καλαθι και συνεχιζει να βγαζει μεταφορικα 20€. Εβαλα σε καποια φαση 2 cases και παλι 20€ ελεγε. Θα στειλω ενα mail να ρωτησω. Σ' ευχαριστω Αρη!

Προχωρησες να κάνεις τσεκ άουτ?

Μόνο εκεί προς την ολοκλήρωσή της παραγγελειας στα εμφανίζει

Άμα στείλεις μειλ να ξέρεις ότι αργούν πολύ να απαντήσουν

Αν ξέρεις γερμανικά προτίμησε να το γράψεις στα γερμανικά μπας και απαντήσουν πιο γρήγορα

πριν απο κάτι μήνες που ψώνισα απο εκεί κ χρειάστηκε να επικοινωνήσω μαζί τους μου απάνταγαν στα mail την ίδια μέρα. κ μάλιστα στα Αγγλικά

κ κάτι τελευταίο

οι παραγγελίες απο το hardwareversand ξεκινάνε με dhl απο Γερμανία αλλά όταν φτάνουν Ελλάδα αναλαμβάνουν τα ελληνικά ταχυδρομεία.

α, κ οι τιμές τους αλλάζουν σχεδόν καθημερινά ;)

np φιλος

Εμένα με UPS έρχοντε από hardwareversand.

ΚΑι ναι, στα εμαιλ απαντούσαν άμεσα, δηλαδή μέσα στη μέρα.

[MENTION=83]lefteriz[/MENTION] Αφου εχεις αγορασει απο αυτο το καταστημα, για "ριξε" κανα info. Τι παιζει με τα μεταφορικά;

20 ευρώ ειναι τα μεταφορικά ανά πακετό οπως αναφέρουν και παραπάνω. Έφυγαν Τετάρτη και σήμερα έφτασαν Αθήνα.. :)

Θα κανω και εγω μια παραγγελια απο κει, γυρω στο 300αρι..

Ισχυει αυτο που ειχα διαβασει οτι στην πρωτη παραγγελια πρεπει να στειλω τα λεφτα με ebanking καλυτερα..?

*S2

20 ευρώ ειναι τα μεταφορικά ανά πακετό οπως αναφέρουν και παραπάνω. Έφυγαν Τετάρτη και σήμερα έφτασαν Αθήνα.. :)

Μηπως μεσα στα components που αγορασες υπηρχε και case? Το ρωταω γιατι ενδιαφερομαι για case και 2-3 αλλα πραγματακια και θελω να δω αν το case το περνανε σαν ξεχωριστο πακετο.

Επισης δωσε και κανα info σχετικα με το πως πληρωσες. Ευχαριστω!

Σωστα στα ειπαν

Απο τη στιγμη που εισαι Ελλαδα, πληρωνεις τον ελληνικο ΦΠΑ

Για να υπολογιζεις ποσο πραγματικα κοστιζει κατι απο το Νησι

[(Τιμη/1.2) *1.23] * Ισοτιμια = Τι πληρωνεις

20% ειναι ο ΦΠΑ Αγγλιας και 23% ο δικος μας

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] γνωρίζεις αν αποδίδεται ο ΦΠΑ που εισπράττουν;

Μηπως μεσα στα components που αγορασες υπηρχε και case? Το ρωταω γιατι ενδιαφερομαι για case και 2-3 αλλα πραγματακια και θελω να δω αν το case το περνανε σαν ξεχωριστο πακετο.

Επισης δωσε και κανα info σχετικα με το πως πληρωσες. Ευχαριστω!

οχι φιιλε μου δεν ειχα case... Είχα mobo, cpu , ram, ssd

κι εγώ ενδιαφέρομαι πάντως για ενα fractal design αργότερα.... οπότε πρεπει να ξέρουμε τι παίζει ! :D καλυτερα να τους στείλεις ενα εμαιλ να τους ρωτήσεις.

οχι φιιλε μου δεν ειχα case... Είχα mobo, cpu , ram, ssd

κι εγώ ενδιαφέρομαι πάντως για ενα fractal design αργότερα.... οπότε πρεπει να ξέρουμε τι παίζει ! :D καλυτερα να τους στείλεις ενα εμαιλ να τους ρωτήσεις.

Εχω στειλει ηδη. Μολις παρω απαντηση, την postάρω!

Θα κανω και εγω μια παραγγελια απο κει, γυρω στο 300αρι..

Ισχυει αυτο που ειχα διαβασει οτι στην πρωτη παραγγελια πρεπει να στειλω τα λεφτα με ebanking καλυτερα..?

*S2

Ισχυει

Και γενικοτερα ειναι καλυτερο με ebanking, γιατι αν πας να κανεις εμβασμα εξωτερικου απο τον γκισε της τραπεζας, η προμηθεια ειναι εξωφρενικη

Μπορει ας πουμε για 300 ευρω, να ειναι πανω απο 15 ευρω

Ενω μεσω ebanking, η προμηθεια ειναι 0.30-0.50 (αναλογα την τραπεζα) μεχρι ενα υψος χρηματων (νομιζω τις 60.000 ή 100.000 ευρω)

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] γνωρίζεις αν αποδίδεται ο ΦΠΑ που εισπράττουν;

Τι ακριβως εννοεις?

Αν το αμαζον αποδιδει τον ΦΠΑ στο ελληνικο δημοσιο?

Αυτο δεν μπορει να το ξερει κανεις :tomato:, αλλα θεωριτικα, εφοσον τον εισπραττουν πρεπει να τον αποδιδουν

Το αμαζον εισπραττει ελληνικο ΦΠΑ, γιατι αν εχω καταλαβει καλα, εχει δηλωμενο εδω στην Ελλαδα καποιο υποκαταστημα με ελληνικο ΑΦΜ

Ο ΦΠΑ σαν φορος να θυμαστε οτι ειναι εμεσονς φορος που βαρυνει παντοτε τον τελικο καταναλωτη

Ως εκ τουτου, αφου εγω σαν καταναλωτης πληρωνω ελληνικο ΦΠΑ, αυτος θα πρεπει μετα να αποδωθει στο ελληνικο δημοσιο

Αν πληρωσω γερμανικο ΦΠΑ, αυτος θα αποδωθει στην Γερμανια κοκ

Ας πουμε το play.com , βρισκεται στο Jersey Island που ειναι φορολογικος παραδεισος για τις εταιρειες και δεν εισπρατει ΦΠΑ, οποτε και δεν αποδιδει

Οτι αγοραζετε απο play δεν εχει στην τιμη μεσα ΦΠΑ δλδ

Αυτο δεν μπορει να το ξερει κανεις, αλλα θεωριτικα, εφοσον τον εισπραττουν πρεπει να τον αποδιδουν

Το αμαζον εισπραττει ελληνικο ΦΠΑ, γιατι αν εχω καταλαβει καλα, εχει δηλωμενο εδω στην Ελλαδα καποιο υποκαταστημα με ελληνικο ΑΦΜ

Ρώτησα για να ενημερωθώ, αλλά από ότι βλέπω το τοπίο είναι θολό.

Αν λάβουμε υπόψη και τον τελευταίο ντόρο με το διαφημιστικό τμήμα της γοογλε,

μάλλον στα ταμεία τους μπαίνει ο φόρος (στις συναλλαγές μέσω internet, τουλάχιστον)

Μα το αν καποια εταιρεια αποδιδει τις οφειλες της προς το Δημοσιο δεν μπορει να το γνωριζει κανεις

Οι περισσοτερες ως γνωστον τα αποδιδουν καθυστερημενα ή δεν τα αποδιδουν καθολου για μεγαλο χρονικο διαστημα, μεχρι να γινει καποια ευνοικη ρυθμηση για να πληρωσουν ενα μερος τους

Τυπικα παντως, για να μπορεσει μια εταιρια να παρει φορολογικη ενημεροτητα απο την εφορια, δεν πρεπει να εχει οφειλες προς Δημοσιο

Οποτε αν υποθεσουμε οτι οι εταιριες εχουν ολες φορολογικη ενημεροτητα, τοτε δεν εχουν μεγαλες οφειλες προς το Δημοσιο ή εχουν προχωρησει σε καποια ρυθμιση των χρεων τους (χωρις αυτο να σημαινει φυσικα οτι αφου πηραν την ενημεροτητα, ειναι και συνεπης ως προς την αποπληρωμη των εφειλων τους)

Γενικοτερα εκει που θελω να καταληξω, ειναι πως δεν μπορει κανεις μας να γνωριζει αν και τι πληρωνει ο καθεις στην εφορια

Το μονο σιγουρο ειναι οτι τον φορο τον εισπραττουν απο τους καταναλωτες

Το αν τον αποδιδουν κιολας, ειναι αλλου παππα ευαγγελιο...

Μα το αν καποια εταιρεια αποδιδει τις οφειλες της προς το Δημοσιο δεν μπορει να το γνωριζει κανεις

Οι περισσοτερες ως γνωστον τα αποδιδουν καθυστερημενα ή δεν τα αποδιδουν καθολου για μεγαλο χρονικο διαστημα, μεχρι να γινει καποια ευνοικη ρυθμηση για να πληρωσουν ενα μερος τους

Τυπικα παντως, για να μπορεσει μια εταιρια να παρει φορολογικη ενημεροτητα απο την εφορια, δεν πρεπει να εχει οφειλες προς Δημοσιο

Οποτε αν υποθεσουμε οτι οι εταιριες εχουν ολες φορολογικη ενημεροτητα, τοτε δεν εχουν μεγαλες οφειλες προς το Δημοσιο ή εχουν προχωρησει σε καποια ρυθμιση των χρεων τους (χωρις αυτο να σημαινει φυσικα οτι αφου πηραν την ενημεροτητα, ειναι και συνεπης ως προς την αποπληρωμη των εφειλων τους)

Γενικοτερα εκει που θελω να καταληξω, ειναι πως δεν μπορει κανεις μας να γνωριζει αν και τι πληρωνει ο καθεις στην εφορια

Το μονο σιγουρο ειναι οτι τον φορο τον εισπραττουν απο τους καταναλωτες

Το αν τον αποδιδουν κιολας, ειναι αλλου παππα ευαγγελιο...

Η απορία μου ήταν αν υπάρχει υποχρέωση καταβολής του φόρου και όχι αν κάποιος τηρεί τον νόμο ή όχι.

Έχω την εντύπωση ότι, η φορολογική ενημερότητα είναι ελληνική εφεύρεση και δεν έχει καμία σημασία

στις internet-ικές συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού.

Όταν αναφέρθηκα σε φορολογική ενημερότητα, αυτή αφορούσε επιχειρήσεις που έχουν φορολογική υποχρέωσή στο ελληνικό κράτος

Αν το αμαζον και οποιοδήποτε άλλο κατάστημά ιντερνετικό ή μη έχει ελληνικό ΑΦΜ, τότε έχει τις ίδιες υποχρεώσεις

Δεν ξέρω αν έχει το αμαζον συγκεκριμένα, αν έχει υποκατάστημα ή το τι έχει, αλλά αν έχει κάτι με ελληνικό ΑΦΜ, τότε θα έχει και τις ανάλογες υποχρεώσεις που το συνοδεύουν

Όλα τα κράτη πάντως έχουν κάτι ανάλογο με την ελληνική φορολογική ενημερότητα

Είναι ένα μέσο έλεγχου των επιχειρήσεων και διασφάλισης της νομιμότητάς τους ;)

αν έχει κάτι με ελληνικό ΑΦΜ, τότε θα έχει και τις ανάλογες υποχρεώσεις που το συνοδεύουν

Έχω μια επιφύλαξη για το παραπάνω.

Οι κινήσεις (transactions) πρέπει να γίνονται από το ελληνικό υποκατάστημα,

για να εμπίπτουν στην ελληνική νομοθεσία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.