Jump to content

Περι ebay

Andrewk

Recommended Posts

Πολλες φορες παραγγελνω (απο του bro) πραγματα και ο ταχυδρομος τα αφηνει εξω απο την πορτα χυμα..Επειδη δεν θελω να το διακινδυνευω,γινεται να ανοιξω ενα λογαριασμο στο ονομα μου και να βαλω διευθυνση στο μαγαζι του κολλητου μου?

Μπορείς να προσθέσεις και άλλες διευθύνσεις στο paypal και να επιλέγεις σε ποιά θέλεις να αποσταλλεί το δέμα κάθε φορά.

:)

Ωραια..Ευχαριστώ πολυ..Δευτερα εφυγα για καρτα..

Απλά να αλλάξεις διεύθυνση παράδοσης θέλεις;

Αν ναι τότε δε χρειάζεται ούτε άλλη κάρτα να βγάλεις, ούτε άλλο paypal και λογαριασμό ebay.

Λίγο πριν το check out και πριν σε πετάξει στο paypal έχει πάνω αριστερά επιλογή add new address ή κάπως έτσι.

Πατάς, γράφεις που θες να πάει το αντικείμενο και το παραλαμβάνεις στη διεύθυνση που δήλωσες. Το έχω κάνει πολλές φορές...

Πατάς, γράφεις που θες να πάει το αντικείμενο και το παραλαμβάνεις στη διεύθυνση που δήλωσες. Το έχω κάνει πολλές φορές...

ευκολία μεν για κάποιους,απίστευτη security hole όμως,αφού αν χαθούν/κλαπούν

τα πιστωτικά σου δεδομένα-όπως έγινε πέρυσι σε γνωστό ποδηλατομάγαζο- μπορεί κάποιος να παραλάβει

πράγματα στο όνομά σου στην π.χ Ουκρανία ή σε ταχυδρομική θυρίδα,ακόμα και στην Ελλάδα

αν ξέρεις να το χειριστείς και τρεχαγύρευε εσύ η τράπεζα και το μαγαζί μόλις ανακαλύψεις τι έγινε.....

και το τρισκατάρατο Άμαζον τα ίδια

Θα παω την Δευτερα να βγαλω καρτα,για να ειναι ολα στο ονομα μου..Εχετε να προτινεται καποια τραπεζα;Να φανταστω για να ανοιξεις λογαριασμο θελουν τα κερατα τους ;;

Στάλθηκε από το LG-P990 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

εχω την prepaid της Κυπρου και δεν θυμαμαι να ζητησαν να καποιο ποσο (συγκεκριμενο)

ειναι ονομαστικη καρτα οποτε δεν θα εχεις και προβλημα οπως (σπανια) της Πειραιως που ειναι ανωνυμη..

για την φορτιση εχει παει στο 1,20 ανεξαρτητα ποσου καταθεσης οποτε συμφερει να κανεις προβλεψη για τις αγορες σου ωστε να μην πληρωνεις καπελα

Θα παω την Δευτερα να βγαλω καρτα,για να ειναι ολα στο ονομα μου..Εχετε να προτινεται καποια τραπεζα;Να φανταστω για να ανοιξεις λογαριασμο θελουν τα κερατα τους ;;

Ταυτοτητα, λογαριασμος ΔΕΚΟ στο ονομα σου και εκαθαριστικο σε καλυπτει για το 99% των τραπεζων

Αν δεν εχεις εκαθαριστικο απο εφορια, μια βεβαιωση ΑΦΜ

Απο ολες τις τραπεζες, προσωπικα, μου φαινεται πιο ευχρηστο το e-banking της Πειραιως

Εγω εχω λογαριασμο εκει αποκλειστικα και μονο για ονλαιν αγορες και τον εχω συνδεδεμενο και με το paypal

Εαν ομως δεν θελεις καθε φορα να πηγαινεις να βαζεις χρηματα στον λογαριασμο πριν την αγορα (οπως κανω εγω) εχεις και την εξης επιλογη

ανοιγεις 2 λογαριασμους σε τραπεζα που ηδη εχεις λογαριασμο

Τους συνδεεις και τους 2 στην ιδια καρτα και στο ιδιο e-banking

Και οταν θελεις να κανεις καποια αγορα, κανεις μεταφορα χρηματων απο τον κυριο λογαριασμο σου σε αυτον που εχεις για τις αγορες (και συνδεδεμενο με το paypal)

[MENTION=13069]crazy[/MENTION] ant, σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις, μιλάς για προπληρωμένες κάρτες; Δλδ. φορτίζεις κάθε φορά προπληρωμένη κάρτα;

Οχι, σε καμια περιπτωση

Σε ολες τις περιπτωσεις μιλαω για χρεωστικες καρτες οι οποιες ειναι και Visa Electron για να μπορεις να κανεις απροβληματιστα ονλαιν αγορες

Οι maerican express και οι mastercard καρτες για παραδειγμα, δεν ειναι αποδεκτες απο καποια καταστηματα, ενω οι Visa ειναι καθολικα αποδεκτες

Οι προπληρωμενες δεν εχουν καμια αξια, γιατι αφενος πρεπει να τις γεμιζεις φραγκα, οποτε εφοσον κανεις αυτο γιατι να μην εχεις εναν αδειο λογαριασμο στον οποιο θα βαζεις λεφτα οταν θελεις να αγορασεις κατι και αφεταιρου γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουν προμηθεια

ΠΡαγματικα, τοσα χρονια με ebanking, δεν εχω καταλαβει για ποιον λογο ο κοσμος εξακολουθει και χρησημοποιει prepayed καρτες

Εκανα λογαριασμο τελικα στην Πειραιως αλλα η καρτα δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα,ενω μου ειπε ο υπαλληλος οτι μπορω να την χρησιμοποιησω απο τη στιγμη που την εβγαλα..Ελπιζω σημερα να μου ενεργοποιηθει..Πρεπει να περιμενω και στην paypal 1μερα για τον κωδικο ή γινεται αμεσως;;

Και κατι τελευταιο..Στο ebay την οδο την εγγραψα με ελληνικους χαρακτηρες,θα εχω προβλημα;;

Το μονο προβλημα που ισως να εχεις, ειναι αν θα βρεθεις σε συστημα που δεν υποστηριζει ελληνικους χαρακτηρες (ειτε υπολογιστη ειτε κινητη συσκευη), οπου και δεν θα μπορεις να λογκαρεις

Αυτος ειναι κ ο λογος που παντοτε επιλεγουμε λατινικους χαρακτηρες

Εκανα λογαριασμο τελικα στην Πειραιως αλλα η καρτα δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα,ενω μου ειπε ο υπαλληλος οτι μπορω να την χρησιμοποιησω απο τη στιγμη που την εβγαλα..Ελπιζω σημερα να μου ενεργοποιηθει..Πρεπει να περιμενω και στην paypal 1μερα για τον κωδικο ή γινεται αμεσως;;

Η καρτα για να ενεργοποιηθει πρεπει να πας σε ενα ΑΤΜ της Πειραιως και να επιλεξεις λοιπες συναλλαγες/ενεργοποιηση καρτας

Εκτος και αν στην ενεργοποιησουν απο το καταστημα που την εξεδωσες εκεινη την ωρα

Εσυ πως συμπαιρανες οτι η καρτα δεν ειναι ενεργοποιημενη?

Γιατι αν εκανες σημερα τον λογαριασμο και πηγες να βαλλεις τα στοιχεια σου στο paypal, ενδεχεται απλα να μην εχει ενημερωθει το online των τραπεζων πληρως και να απαιτειται να περασουν 24/48 ωρες για να γινει κατι τετοιο

Η Πειραιως εχει και ενα ακομα καλο

Οταν κανεις καποια συναλλαγη που απαιτει επιπλεον κωδικο ασφαλειας, σου κανει generate αυτοματα εκεινη την ωρα και σου τον στελνει με sms

Ενω για παραδειγμα στην Alpha και στην Εθνικη, εχω προμηθευτει εξτρα μηχανακι για κωδικους.

Το οποιο στην Εθνικη πηρα δωρεαν κατα το ανοιγμα του λογαριασμου και στην Αλφα το πληρωσα ή 7 ή 9 ευρω εξτρα :TD:

Ενεργοποιηθηκε τελικα η καρτα μου..[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] ειναι αυτο που λες,δεν ειχε ενημερωθει το online...Εκανα και paypal και μου χρεωσε 1,5ευρω,το οποιο θα μου γυρισει οταν βαλω τον κωδικο..

Τωρα εχω 2 αποριες..

1)Τον κωδικο του paypal θα τον δω στο ebanking,σωστα??

2)Στο ebay εβαλα registered name και address το ονομα μου και την διευθυνση μου,στο primary shipping address να βαλω το ονομα του φιλου μου ή το δικο μου??(Θα μπει η διευθυνση του μιας και εγω δεν θα ειμαι Αθηνα ολες τις μερες)

Λεω να βαλω το ονομα μου και να του κανω μια εξουσιοδοτηση να λαμβανει τα πραγματα,γιατι αν τυχον ειναι κατι στο ταχυδρομειο και δεν μπορει να παει λογω δουλειας δεν θα μπορω να το παρω εγω..Σωστα??

Σορρυ για το πριξιμο αλλα ασχολουμε πρωτη φορα και δεν εχω ιδεα..

Επελεξε σε ποια διευθυνση θελεις να γινεται Delivery

Εαν θα βαλλεις το ονομα του φιλου σου, θα πρεπει να του κανεις πληρεξουσιο για να μπορει επ'αοριστο να παραλαμβανει πραγματα για σενα

Η Υπευθυνη δηλωση ειναι για μια φορα και την κραταει ο φορεας απο τον οποιον παραλαμβανεις το αντικειμενο

Εχε ομως κατα νου, πως τα πραγματα που ερχονται απο το ebay ειναι με απλο ταχυδρομειο και οχι συστημενα

Οποτε δεν θα εχει προβλημα να παραλαβει ο φιλος σου

Το προβλημα θα ειναι οτι αν παει στην διευθυνση του μαγαζιου ο il postino, το δικο σου ονομα δεν θα φαινεται πουθενα, οποτε πως θα ξερει οτι θα πρεπει να το παραδωσει σε αυτον?

Βασικα δεν ειναι προβλημα αυτο..Οικογενειακη επιχειρηση ειναι οποτε οποιος και να το παρει δεν εχει θεμα..

Η εγω δεν καταλαβα τι εννοεις, ή εσυ δεν καταλαβες τι εγραψα :coax:

Εστω οτι σε λενε Παπαδοπουλο και τον φιλο σου Δημητροπουλο

Στην ταμπελα του μαγαζιου του φιλου σου Γραφει Αφοι Δημητροπουλοι & Σια

Αγοραζεις κατι εσυ απο το εμπευ και βαζεις διυθυνση αποστολης, αυτην του μαγαζιου του φιλου σου, με το δικο σου ονομα σαν παραληπτη.

Εαν το γραμμα εχει το ονομα Παπαδοπουλος, με οδο+αριθμο του μαγαζιου του φιλου σου, τοτε ο ταχυδρομος που θα σε βρει εσενα κ. Παπαδοπουλε για να σου το δωσει?

Δεν θα σε βρει και θα σημειωσει αγνωστου παραληπτη/λαθος διευθυνση

Εαν βαζεις το ονομα του φιλου σου, πρεπει να κανεις Υπ.Δηλ. (αν προκειται για μια φορα) για να παραλαβει ή Πληρεξουσιο (συμβολαιογραφοι κτλ) για να μπορει να παραλαμβανει συνεχεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.