Jump to content

WD Red Edition 2-3 TB : Υψηλές τιμές...

max-ed

Recommended Posts

Ναι οκ, αλλα η ερωτηση πρακτικα ειναι, τι τους κανουν να υπερισχυουν στην συνεχομενη λειτουργια? Ενα κριτηριο απο οτι ακουω ειναι ο θορυβος, οπου απο οτι λενε οι χρηστες δεν ακουγονται σχεδον καθολου. Αλλα κριτηρια? απο καταναλωση ρευματος, φθορα στο χρονο και σε δεδομενα και τετοια γνωριζει κανεις τιποτα? Στο newegg βρισκω πολλες κριτικες που τους δινουν μονο ενα αβγο, και λενε αρντηικα σχολια...

Ναι οκ, αλλα η ερωτηση πρακτικα ειναι, τι τους κανουν να υπερισχυουν στην συνεχομενη λειτουργια? Ενα κριτηριο απο οτι ακουω ειναι ο θορυβος, οπου απο οτι λενε οι χρηστες δεν ακουγονται σχεδον καθολου. Αλλα κριτηρια? απο καταναλωση ρευματος, φθορα στο χρονο και σε δεδομενα και τετοια γνωριζει κανεις τιποτα? Στο newegg βρισκω πολλες κριτικες που τους δινουν μονο ενα αβγο, και λενε αρντηικα σχολια...

Έχουν καλυτερο σύστημα περιστροφής με ενισχυμένη σταθερότητα για να μην έχει προβλημα ο αξονας.

Επειδή εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος ενός wd red 3TB που τοποθετήθηκε στο NAS Zyxel NSA310. Είναι εντελώς αθόρυβος σε σχέση με green. Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε δουλεύει. Με τον παλιό ακουγόταν ο κλάσσικος ήχος από κεφαλές όταν έγγραφε μεγάλα αρχεία ή ζητάγαμε πολλά πράγματα μαζεμένα από το NAS. Έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία και μου φάνηκε εξαιρετικά βαρύς σε σχέση με άλλους δίσκους. Να μου πεις έχει και 3 platters του 1TB αλλά και πάλι μου φαίνεται ότι πιο βαρύ έχω αγοράσει τον τελευταίο καιρό. Η πιο άμεση σύγκριση είναι με τους 2x1TB wd enterprise edition που έχω και πάλι ο red φαίνεται πολύ πιο βαρύς.

Τώρα για επιδόσεις δεν μπορώ να ξέρω διότι είναι και το NAS στην μέση αλλά μέχρι στιγμής δείχνει να έχει 3-4MB/sec περισσότερο σε σύγκριση με green. Ο παλιός ήταν ένας EARS 2TB προεγκατεστημένος με το Zyxel.

Νομίζω ότι για ένα μικρό NAS σπιτιού οι red είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

• 1 month later...

Καλησπέρα στην παρέα,

Πρόσφατα αγόρασα και εγώ 4 WD RED 3TB και τους έχω σε ένα NAS της SYNOLOGY και ήμουν πολύ χαρούμενος και απο τα δύο. Όταν γύρισα από ένα ταξίδι, παρατήρησα ότι το NAS είχε πρόβλημα και από τότε παλεύω να το ξανασετάρω και να μπορέσω να ανακτήσω όλα μου τα δεδομένα καθώς το Volume είχε κρασάρει. Τελικά κατάφερα να ξαναεγαταστήσω το software του NAS και να τα δώ όλα μου τα δεδομένα (χωρίς να έχει διορθωθεί πλήρως το Volume μέσα από το NAS) αλλά μου ξανακόλλησε και γενικά με ταλαιπωρεί αρκετά.

Κατόπιν επικοινωνίας με την synology και remote troubleshooting (μπήκαν και στο ίδιο το NAS με SSH) μού είπαν ότι πολύ πιθανό οι δίσκοι να έχουν χτυπήσει "The RED WD hard disks are all corrupted and working abnormally" και ότι είχαν και άλλα περιστατικά με RED.

Τελικά δεν έχω καταλάβει αν είναι θέμα δίσκων η απλά έχει κρασάρει το RAID καθώς δεν έχω backup όλων των δεδομένων και προέχει να τα κάνω backup, ώστε να αρχίσω να δοκιμάζω format και ξανά σετάρισμα από την αρχή. Έιχε κανείς άλλος πρόβλημα με RED?

Επίσης παρατήρησα ότι η WD δεν έχει βγάλει το Lifeguard Diagnostics για τον συγκεκριμένο δίσκο...Θα μπορέσω να το τρέξω αν το κατεβάσω για κάποιον άλλο δίσκο;

... και ότι είχαν και άλλα περιστατικά με RED.

Και στο newegg πολλες αρνητικες ειχαν με ελλατωματικα κομματια. Τι θελουν να μας πουν, οτι βγαζουν προβλημα απο το εργοστασιο, ή κατα την μεταορα τους προς τους εμπορους?

Τελικά τους τεστάρισα με το Utility της WD και που μου τους έβγαλε όλους ΟΚ....Οι δίσκοι μου μαζί με το synology ταξιδεύουν για Taiwan όπου δέχτηκαν να τους το στείλω και να αναλάβουν αυτοί (Synology) το backup τον δεδομένων, τον έλεγχο οποιαδήποτε προβλήματος (Synology ή WD) και επιστροφή επισκευασμένο... Για να δούμε!

Πιο πολύ για ασυμβατότητα μου φαίνεται. Τσέκαρες την λίστα με τους certified δίσκους σε site της synology; Έχω την εντύπωση ότι δεν τους υποστήριζε επίσημα τουλάχιστον σε κάποια μοντέλα η synology και είχαν δημιουργηθεί θεματάκια.

Τελικά τους τεστάρισα με το Utility της WD και που μου τους έβγαλε όλους ΟΚ....Οι δίσκοι μου μαζί με το synology ταξιδεύουν για Taiwan όπου δέχτηκαν να τους το στείλω και να αναλάβουν αυτοί (Synology) το backup τον δεδομένων, τον έλεγχο οποιαδήποτε προβλήματος (Synology ή WD) και επιστροφή επισκευασμένο... Για να δούμε!

Τρομερό support!!! Άφωνος!:T:

Τρομερό support!!! Άφωνος!:T:

Δεν έχω παράπονο, και πρίν απο αυτό προσπαθούσε ο άνθρωπος 1 εβδομάδα remotely να το φτιάξει αλλα επειδή κρασάριζε και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει αυτό που ήθελε αποφάσισε να του το στείλω (free of charge φυσικά).

Το θέμα είναι πως να αποφύγω αντίστοιχη ταλαιπωρία στο μέλλον;;; Ήταν θέμα power outage? Αν βάλω ένα UPS Θα με γλυτώσει απο αντίστοιχα προβλήματα; Δεν ήμουν στο σπίτι για να ξέρω ακριβώς τι έγινε.

Logs δεν κρατάει για να έβλεπες αν έκλεισε;

Δυστηχώς μετά το restart είχε χάσει το configuration οπότε έπρεπε να ξαναπεραστεί το λογισμικό του και εκεί αρχίσαν τα προβλήματα. Απ'ότι είδα οι RED είναι στην λίστα με τους συμβατούς δίσκους όποτε λογικά δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.