Jump to content

DDR3 dual ch, 8GB or more wanted!

Ερνεστος

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ιστορία εν συντομία:

στο σύστημα της υπογραφής μου διαθέτω 4 γίγα μνήμης (1600άρα, 2χ2, 8-9-9-21).

Για κάποιο λόγο (bug or not) τα 7άρια στην "εκτίμησή" τους μου δίνουν μονίμως βαθμό 5,9. Εσχάτως ανακαλύπτω ότι και καλά, για συστήματα μέχρι 4Gb RAM αυτή είναι η μέγιστη βαθμολογία. ΕΣΤΩ ότι αυτή πατατιά ΔΕΝ ισχύει, εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι έχοντας 6-7-8 παράθυρα ανοιχτά στον FF, κάνοντας κίνηση να μεταβώ ξανά στο FB πχ, το άνοιγμα του εν λόγω tab απαιτεί κάποιο χρόνο, 1-2 δεύτερα tops... That doesnt sound like much, BUT μου έχει σπάσει τα νεύρα...!

ΟΠΟΤΕ επειδή η μνήμη που διαθέτω ΔΕΝ κυκλοφορεί πλέον, έτσι ώστε να πάρω άλλα 4 GB και να τα ρίξω πάνω στα άδεια DIMM,

σας παρακαλώ να μου προτείνετε σετ 1333/1600άρας μνήμης dual-ch, low profile, ίση ή μεγαλύτερη από 8GB, ΑΝ είναι δυνατόν να είναι και στο 1,5volt. Είμαι πολύ καιρό εκτός αγοράς, είναι άπειρα τα σετ που κυκλοφορούν και πελάγωσα... :hmm:

Ευχαριστώ!

Για μνήμες κοίτα τις vengeance που πρότεινε ο jax.

Αλλά πάντως μη περιμένεις διαφορές στο σενάριο που αναφέρεις. Απλά το fb είναι καραφορτωμένο με τσαμπασκριπτς κτλ για αυτό σέρνεται. Πολύ το αμφιβάλω ότι ρουφάνε τα 7+ff πάνω από 1-1.5G.

Οι προτάσεις πάρα πολύ καλές. Απλά είναι όντως αναγκαία αυτή η αλλάγη? Και το score των windows τι σχέση έχει να κάνει με την απόδοση του υπολογιστή στις καθημερινές εργασίες?

ΒΤW το WEI είναι τελείως γτπ, μη του δίνεις καμία σημασία. Εδώ βγάζει ίδιο score τον fx 6200 με τον i5 2.5k...

Όταν αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ξανά, άνοιξε τον task manager και δες πόση φυσική μνήμη έχεις κατειλημμένη εκείνη τη στιγμή.

Ο FF είναι πρόβλημα απο μόνος του τώρα τελευταία και μαζί με το Flash Player είναι θάνατος για το browsing.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω. Θεωρητικά θα σου δώσει πίσω κάποιο χρόνο από τα 2sec που χάνεις.

Speed Up Firefox: Tweaks and Tips To Make Firefox 50X Faster - Mozilla Firefox - Zimbio

serious speedup for firefox.

type about:config into the address bar, then tell firefox you'll be carefull then do these.

general response so far is "holy crap!"

Set “network.http.pipelining” to “true”

Set “network.http.proxy.pipelining” to “true”

Set “network.http.pipelining.maxrequests” to some number like 30. This will change how many requests your browser will make. You can change this number a little lower if you’d like.

Now, right click anywhere on this page and hover over New and then click on Integer. Name it nglayout.initialpaint.delay and set it as a value of 0 (zero). This sets the amount of time your browser will wait before it acts on the info it receives.

The next thing we are going to do is to stop Firefox from leaking memory. I wrote about this in a past article but I will write it again here.

Right click anywhere and hover over New and then click on Boolean. Name it config.trim_on_minimize and set it as True.

For all these changes to take effect you must restart Firefox.

Μάλιστα... Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι τσέκαρα τον task manager και όντως δεν υπερέβει ποτέ το 1,8GB μνήμης.

Γιατί έχει γίνει τόσο πολύπλοκο το computing? Οφείλονται όλα στο προπατορικό αμάρτημα του open-architecture όπου λογισμικό (κάθε είδους και εποχής) και υλικό (κάθε είδους και εποχής) βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη/ανταγωνισμό μεταξύ τους? Ένα ράβεις, δυο ξηλώνονται...

Ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις μνημών, μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπει κάτι καινούργιο πάνω και τέλος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.