Jump to content

Ποιά τάση είναι σωστή?

L3m0n

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχουμε και λέμε:

Η κάρτα είναι η Sapphire 7950 Vapor-X OC Boost. Πειραματίστικα λίγο με τα ρολόγια της κάρτας (με το OC button στην κάρτα σε θέση 2 / με clocks 950/1250). Η κάρτα ανεβαίνει ικανοποιητικά. Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι η τάση VDDC. Δεν την έχω ακουμπίσει, αλλά με πατημένο το OC Button δίνει στον πυρήνα 950ΜΗz αλλά ανεβάζει και την τάση αυτόματα. Αυτό που δε γνωρίζω είναι πόση είναι η τάση αυτή...

Με διάφορα tools μέσα από τα Windows πήρα και διαφορετικές τιμές, όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot:

captureujr8s.png

Ποιό να εμπιστευτώ τώρα? Και αν η σωστή τιμή είναι η μεγαλύτερη (1.188V), μέχρι πόσα V μπορώ να ανεβώ χωρίς να την κάψω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

1.188v είναι η μέγιστη τάση που έφτασες για τα 1150.

Αυτό καταλαβαίνω εγώ και είναι απολύτως ασφαλές.Θα μπορούσες να ανέβεις και μέχρι 1.25 με το φαν στο 100% χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που θα ήταν καλό τόσο για την κάρτα αλλά και για σένα είναι να έφτιαχνες ένα προφίλ για τους φαν της.

1.188v είναι η μέγιστη τάση που έφτασες για τα 1150.

Αυτό καταλαβαίνω εγώ και είναι απολύτως ασφαλές.Θα μπορούσες να ανέβεις και μέχρι 1.25 με το φαν στο 100% χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που θα ήταν καλό τόσο για την κάρτα αλλά και για σένα είναι να έφτιαχνες ένα προφίλ για τους φαν της.

To 1.25v θεωρείται safe για 24/7 αλλά όχι απαραίτητα με το fan στο 100%

Μπορείς να κάνεις ένα καλό profil και να κρατάς τις temp κάτω απο 70 χωρίς να χρειάζεται να ανεβαίνει τόσο πάνω το fan...

To afterburner δείχνει μάλλον λάθος ότι η μέγιστη τάση που έφτασε στον πυρήνα ήταν 1.087v, ενώ τα άλλα προγραμματάκια δείχνουν 1.188v. Λογικά ισχύει το 1.188v

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.