Jump to content

SSD που καποιες φορες εξαφανιζεται

paris

Recommended Posts

Προσφατα αγορασα τον Ιntel 330 SSD 120GB sata3, τον εβαλα κανονικα στο συστημα μου(μοναδικος σκληρος, ahci) που ειναι sata2 και του περασα τα Win7. Toν δουλευω κανονικα εδω και μερες αλλα υπαρχει ενα περιεργο προβληματακι.

Εαν του κανω restarts δεν υπαρχει προβλημα. Εαν τον αφησω για ωρες κλειστο, την νυχτα δηλαδη, και τον ανοιξω την επομενη μερα ο δισκος ειναι εξαφανισμενος! Θα εμφανιστει εαν κανω καμμια δεκαρια/εικοσαρια απανωτα restarts ή εαν αλλαξω τη sata θεση στη mobo.

Eχετε καμμια εξηγηση γιατι συμβαινει αυτη η ανωμαλια?:wassat:

συμβαινει και με αλλους δισκους η μονο με αυτον. βλεπω οτι εχεις μονο ενα δισκο αλλα δοκιμασες και με αλλον?

δοκιμασε να αλλαξεις μπαταρια στη μητρικη σου.

βγαλε την παλια και βαλε μια νεα με τα ιδια στοιχεια

Με τον προηγουμενο δισκο μου (επισης Intel SSD) δεν υπηρχε προβλημα. Βεβαια αυτος ηταν sata2. Μηπως το προβλημα ειναι ο sata3 σκληρος σε sata2 μητρικη?

Λες να φταιει η μπαταρια?? Η μητρικη ειναι αγορασμενη εδω και εναμισυ χρονο.

sata2 controller και sata3 ssd η hdd δεν εχεις κανενα προβλημα.

εχεις τους τελευταιους drivers του controller φανταζομαι.

αν και δεν εχει σημασια απο τη στιγμη που δεν τον βλεπει ουτε στο post

Ναι στο bios λεω.

Πας στους σκληρους και σου λεει οτι δεν υπαρχει τιποτα... Πως γινεται αυτο?

Και την επομενη φορα σου τον εμφανιζει και μπαινεις κανονικα.

Μηπως ειναι θεμα drivers? Χρησιμοποιησα το Drivers Genius Proffesional Edition και οχι το cd της μητρικης. Ας πουμε, δε περασα τους raid drivers. Να τους περασω?

Αλλαξε καλώδιο με καλύτερης ποιότητας και μια μπαταρία καλού κακου.

Αυτο γίνεται συνήθως οταν εχει θεμα ενα απο τα 2 εξαρτήματα. Δισκος ή μητρική.

Κακης ποιότητας καλώδια επίσης δημιουργούν αρκετά παλαβά.

Τους πιο προσφατους βαζει το προγραμμα που ανεφερα, αλλα πρεπει να τους βαλω ολους που υπαρχoυν, πχ. και raid? Kαι οτι βγαζει το Win7 update?

Kαλωδιο εννοειτε του sata? Εβαλα και αυτο που ηρθε με τη συσκευασια και αλλο παλιο που ειχα. Χωρις αλλαγη.

Οι μπαταριες ειναι ολες ιδιες? Να βαλω μια που εχω κρατησει απο αλλη μητρικη που ειχα παλιοτερα?

Καποιος μου ειπε οτι μπορει να παιζει ρολο το dvd drive. Αν και το αφαιρεσα τελειως χωρις να υπαρχει θετικο αποτελεσμα.

Υπαρχει μια επιλογη στο bios για τις θυρες sata 5 και 6, οτι μπορω να τις βαλω και ide.

Ωστε, φιλε Seaside, θεωρεις πως ειτε ο ολοκαινουργιος Intel ssd εχει προβλημα ειτε η Gigabyte μητρικη...

Αρα εαν βαλω τον ssd στο αλλο συστημασ που εχω και λειτουργει απροβληματιστα, σημαινει οτι εχει προβλημα η μητρικη και να τη παω πισω για την εγγυηση?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.