cabdik Νοέμβριος 22, 2012 #21 Νοέμβριος 22, 2012 Καλα τραβαει τα κερατα το bf3 μολις συνειδητοποιησα μετα το γραφημα του zpaf,δεν περιμενα τοσο high cpu usage με τον 3770κ,δηλαδη ανετα μιλαμε και για 6πυρηνο στο συγκεκριμενο game απ οτι καταλαβα, ιδιως αν κοτσαρεις και δευτερη καρτα πανω,και μετα σου λενε ο 3930κ δεν βοηθαει στο gaming...μπαααα, καλυτερα εναν i7-3960X extreme edition...!!!!!!!!
zpaf Νοέμβριος 22, 2012 #22 Νοέμβριος 22, 2012 μπαααα, καλυτερα εναν i7-3960X extreme edition...!!!!!!!! Αν παιζεις Borderlands 2 θα πιασει τοπο. Borderlands 2 GPU & CPU Performance Test > CPU Performance - TechSpot Reviews
aqua Νοέμβριος 22, 2012 #23 Νοέμβριος 22, 2012 Αν παιζεις Borderlands 2 θα πιασει τοπο. Χαχα,περα απο την πλακα,περισσοτερο τοπο απο οσους αλλαξαν απο sandy σε ivy,αυτα ειναι ουτε τη μια gtx680 δεν σπρωχνει καλα καλα ο ivy και μερικοι κοτσαραν και δευτερη,μην πω για κατι μαγκες που βαλαν 4 πανω και κλαιγαν τα λεφτα τους. Και μετα σου λεει δεν κανει καλο scaling η 680,παρε 2 660ti,ε ναι τι scaling και πρασινα αλογα που η cpu πατωσε με την μια.Βαλε τα μικρα να δεις scaling lol. Επιασε πατο ο 3770 εδω η ειναι ιδεα μου
Jonathan Νοέμβριος 22, 2012 Author #24 Νοέμβριος 22, 2012 Εδώ που είμαι λίγο δύσκολο να δανειστώ κάρτα. Πάντως πρίν καιρό, είχα κοτσάρει μια ακόμα 5870 σε CF για να δοκιμάσω και η αύξηση ήτανε μικρή... Επίσης παίζω σε 1920*1200. Custom settings.Δοκίμασα σε μικρότερες αναλυσεις και δέν είδα μεγάλη διαφορά. Όταν κάνω υπερχρονισμό τον επεξεργαστή, βλέπω οτι τα minimum frames ανεβαίνουνε, και όταν υπερχρονίζω τη κάρτα, κερδίζω 6,7 max fps.Μάλλον θα πάω για μια καινούργια καρτούλα και στη πορεία βλέπουμε....Ανάμεσα σε 680gtx & AMD7970 είμαι. H 7970 εδώ βγαίνει στα 365 ευρώ, και η 680 430.Η να περιμένω λίγο καιρό ακόμα για τις καινούργιες κυκλοφορίες....;
gdp77 Νοέμβριος 22, 2012 #25 Νοέμβριος 22, 2012 Καλα τραβαει τα κερατα το bf3 μολις συνειδητοποιησα μετα το γραφημα του zpaf,δεν περιμενα τοσο high cpu usage με τον 3770κ,δηλαδη ανετα μιλαμε και για 6πυρηνο στο συγκεκριμενο game απ οτι καταλαβα, ιδιως αν κοτσαρεις και δευτερη καρτα πανω,και μετα σου λενε ο 3930κ δεν βοηθαει στο gaming...Εντάξει ηρεμία... Επειδή κάποιοι προγραμματιστές δε φρόντισαν να βελτιστοποιήσουν τον κώδικα και ζητάει ένα παιχνίδι τα κέρατά του, δε σημαίνει ότι ξαφνικά ο 3930Κ βοηθάει στο gaming...Τα περισσότερα παιχνίδια θα παίξουν ΑΡΙΣΤΑ σε 1080p με έναν i5 και μια 660 / 7950Ευτυχώς, αυτή η καφρίλα των game developers (που πριν μερικά χρόνια ήταν ο κανόνας) τείνει να εξαλειφθεί πλέον. Τα παιχνίδια που έχουν εξωφρενικές απαιτήσεις είναι όλο και λιγότερα. :OT: Και προσωπικά θεωρώ μέγιστο καταναλωτικό λάθος να τα τιμάμε... Χίλιες φορές COD που με hardware 2-3 ετών θα παίξει σαν γάργαρο νεράκι...
ΝTG Νοέμβριος 22, 2012 #26 Νοέμβριος 22, 2012 Eνα παιχνιδι δλδ που οτι και να του δωσεις σου δινει frames σημαινει οτι ειναι κακογραμμενο??Απο οτι ειδα επωφελειται απο cores ,απο καρτα, και ολιγο απο mhz εφοσον μιλαμε για ιδια πλατφορμα .Αν εδινε δλδ τα ιδια frames ανεξαρτητως επεξεργαστη??Ή ανεξαρτητως καρτας??Πρεπει δλδ να εχετε κατι στην κατοχη σας που να βρισκει ταβανι αλλιως ειναι κακογραμμενο?
gdp77 Νοέμβριος 22, 2012 #27 Νοέμβριος 22, 2012 Eνα παιχνιδι δλδ που οτι και να του δωσεις σου δινει frames σημαινει οτι ειναι κακογραμμενο??Απο οτι ειδα επωφελειται απο cores ,απο καρτα, και ολιγο απο mhz εφοσον μιλαμε για ιδια πλατφορμα .Αν εδινε δλδ τα ιδια frames ανεξαρτητως επεξεργαστη??Ή ανεξαρτητως καρτας??Πρεπει δλδ να εχετε κατι στην κατοχη σας που να βρισκει ταβανι αλλιως ειναι κακογραμμενο?Κατά τη δικιά σου λογική, αν έδινε 5 fps με έναν i3 και από κει και πέρα εκμεταλλευόταν cpu , gpu κτλ. μέχρι τα 30 fps σε έναν 3960Χ, θα ήταν καλογραμμένο;Κατά τη δικιά μου λογική ένα παιχνίδι είναι καλογραμμένο όταν τρέχει άριστα σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γκάμα hardware. Άμα τρέχει κομπλέ σε HW 3ετίας, χ#@$%κα -με το συμπάθιο- για το scalability. Τι να το κάνω; Να χαίρομαι που τα λεφτά που έσκασα σε hardware πιάνουν τόπο ή να "τη λέω" στο γείτονα επειδή την έχω πιο μεγάλη; (την κάρτα γραφικών)...
iceblade Νοέμβριος 22, 2012 #28 Νοέμβριος 22, 2012 Συμφωνώ με τον gpd77. Το ότι κάτι χρησιμοποιεί όλα τα cores και κατά συνέπεια επωφελείται με την ύπαρξη περισσότερων cores, από μόνο του δε λέει τίποτα, γιατί ο καθένας μπορεί να γράψει και Hello World που χρησιμοποιεί 100 cores
aqua Νοέμβριος 22, 2012 #29 Νοέμβριος 22, 2012 μπαααα, καλυτερα εναν i7-3960X extreme edition...!!!!!!!!Στο πρωτο link [ame=http://www.youtube.com/watch?v=V4N7lr1DdXY]BF3 - Alienware Aurora R4 - GTX 680 SLI - YouTube[/ame]Intel Core I7-3930K (Six Core,Overclocked to 4.1 Ghz)16GB Quad Channel DDR3 at 1600MhzNvidia GTX 680 2GB GDDR5 x 2 (SLI)ο μαγκας ειναι ανετος και ευχαριστιεται gaming παιζει και στην 1920χ1080(λιγοτερο gpu usage απ οτι χρειαζεται ο δευτερος)στο δευτερο link https://forums.geforce.com/default/topic/523493/geforce-600-series/gtx680-low-fps-/GTX680sliasus p8z86 deluxe gen3 mobo2600k i7 overclocked to 4.3 Ghz. water cooledplaying games on 2560x1440ο αλλος ειναι δυσαρεστημενος και ψαχνεται τι του φταιει,το φιλαρακι του παιζει καλυτερα με την 670.Το τελευταιο link ειναι το κερασακι στην τουρτα,ενταξει mmo αλλα ελιωσε ο επεξεργαστης με την 680.https://forums.geforce.com/default/topic/524110/geforce-600-series/guildwars-2-support-for-high-end-gpu-gtx-680/Εχει και βιντεακι να χαρειτε τα 20αρια στο L.A lol.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_GD_FOcwiNs]Gw2 LA test(i7 2600k 4.4ghz EVGA gtx 680, 8gb RAM) - YouTube[/ame]
poly Νοέμβριος 22, 2012 #30 Νοέμβριος 22, 2012 'Ακου, φίλε. Επειδή έχω 9450 μόνιμα στα 3.6 χειμώνα καλοκαίρι, και είχα 5850 ΟC.Tην άλλαξα μέσα στην εγγυησή της με 570 επειδή ο ανεμιστήρας του δίφραγκου πουείχε, έκανε σαν μοτέρ με χτυπημένη μπιέλα.Με δύο λόγια, αν ψάχνεις φρέιμς τότε ψάχνεις επεξεργαστή. Αν ψάχνεις IQ τότε VGA.Παίζω σε HD, online mmo-action αλλά και αρκετα single player FPS, driving, πάντα custom settings. Αν αναβαθμίσεις VGA θα βάλεις IQ στα ίδια φρείμς που είχες και πριν. Στην καλύτερη περίπτωση θα πάρεις +10 φρείμς, ναί θα ειναι πιο smooth, αλλά βουτύρο 60 φρέιμς, όχι.Αν αναβαθμίσεις επεξεργαστη όμως, θα πιάσεις τα 60 φρέιμς σταθερά,κάτι που ο 9450 δεν θα έχει ουτέ με την καλυτερη VGA.Ελπίζω να βοήθησα, και να μην σε μπέρδεψα περισσότερο. Anyway, don't be a noob.
aqua Νοέμβριος 22, 2012 #31 Νοέμβριος 22, 2012 Μάλλον θα πάω για μια καινούργια καρτούλα και στη πορεία βλέπουμε....Ανάμεσα σε 680gtx & AMD7970 είμαι. H 7970 εδώ βγαίνει στα 365 ευρώ, και η 680 430.Η να περιμένω λίγο καιρό ακόμα για τις καινούργιες κυκλοφορίες....;Μην παρεις τιποτα ακομα,οχι πως δεν ειναι δυνατες καρτες αλλα ερχεται και crysis 3 που θα τις γονατισει,τωρα αν γουσταρεις να δωσεις 400 ευρω σε καρτες που σχεδον κλεινουν 1 χρονο κυκλοφοριας δικο σου θεμα,εξαλλου οπως αναφερθηκε, διαφορες δεν θα δεις με το παρων σου συστημα αν την θες ειδικα για bf3.Λιγο υπομονη εδω που εφτασες μονο σε καλο θα σου βγει.
iceblade Νοέμβριος 22, 2012 #32 Νοέμβριος 22, 2012 Στο πρωτο link Εχει και βιντεακι να χαρειτε τα 20αρια στο L.A lol. Άκυρο τελείως... Το GW2 δεν έχει καμία διαφορά από quad core και μετά... Ακόμα και απο dual σε quad οι διαφορές δεν είναι μεγάλες (το παιχνίδι είναι ΓΤΠ γραμμένο). Σε 2500K@4ghz που το τρέχω μόλις και μετά βίας χρησιμοποιείται το 3ο core. ontopic: Τον OP (ειδικά αν τον ενδιαφέρουν CPU bound παιχνίδια όπως το BF3) τον συμφέρει να αλλάξει πρώτα CPU και GPU.
aqua Νοέμβριος 22, 2012 #33 Νοέμβριος 22, 2012 Άκυρο τελείως... Το GW2 δεν έχει καμία διαφορά από quad core και μετά... Ακόμα και απο dual σε quad οι διαφορές δεν είναι μεγάλες (το παιχνίδι είναι ΓΤΠ γραμμένο). Σε 2500K@4ghz που το τρέχω μόλις και μετά βίας χρησιμοποιείται το 3ο core.ontopic:Τον OP (ειδικά αν τον ενδιαφέρουν CPU bound παιχνίδια όπως το BF3) τον συμφέρει να αλλάξει πρώτα CPU και GPU.Επειδη το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι εκτος θεματος,μπορεις καλλιστα να τεκμηριωσεις τις αποψεις σου με γραφημα στο gw2 topic που εχει το φορουμ και να συνεχισουμε εκει τη συζητηση,λαθος μου που το ανεφερα εδω ως παραδειγμα.Thank you.
iceblade Νοέμβριος 22, 2012 #34 Νοέμβριος 22, 2012 Επειδη το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι εκτος θεματος,μπορεις καλλιστα να τεκμηριωσεις τις αποψεις σου με γραφημα στο gw2 topic που εχει το φορουμ και να συνεχισουμε εκει τη συζητηση,λαθος μου που το ανεφερα εδω ως παραδειγμα.Thank you.Έχεις δίκιο, συνεχίζουμε στο αντίστοιχο topic.:sorry:
AbitImmortaLAi7 Νοέμβριος 25, 2012 #35 Νοέμβριος 25, 2012 Εδώ που είμαι λίγο δύσκολο να δανειστώ κάρτα. Πάντως πρίν καιρό, είχα κοτσάρει μια ακόμα 5870 σε CF για να δοκιμάσω και η αύξηση ήτανε μικρή... Επίσης παίζω σε 1920*1200. Custom settings.Δοκίμασα σε μικρότερες αναλυσεις και δέν είδα μεγάλη διαφορά. Όταν κάνω υπερχρονισμό τον επεξεργαστή, βλέπω οτι τα minimum frames ανεβαίνουνε, και όταν υπερχρονίζω τη κάρτα, κερδίζω 6,7 max fps.Μάλλον θα πάω για μια καινούργια καρτούλα και στη πορεία βλέπουμε....Ανάμεσα σε 680gtx & AMD7970 είμαι. H 7970 εδώ βγαίνει στα 365 ευρώ, και η 680 430.Η να περιμένω λίγο καιρό ακόμα για τις καινούργιες κυκλοφορίες....;Μην κάνεις το λάθος και πάρεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών για αυτό το σύστημα.Δε θα την αξιοποιήσεις ποτέ ενώ με τα ίδια λεφτά ουσιαστικά παίρνεις καινούριο συνδυασμό Motherboard\CPU\Ram & πιθανώς τροφοδοτικό.Να απλοποιήσουμε λίγο τα πράματα.Η CPU που έχεις σαν gaming επιδόσεις ισοδυναμεί προσεγγιστικά με έναν Sandy Bridge G840 Pentium Dual Core, δλδ. έναν διπύρηνο επεξεργαστή που κοστίζει σήμερα 60ευρώ.Σκέψου, είναι δυνατόν να βάλεις μία GPU των 400e σε μία CPU των 60e και να περιμένεις να την αξιοποιήσεις στο 100%? Θα έχεις τόσο μεγάλο bottleneck που η GPU σου ουσιαστικά θα χρησιμοποιείται στο 30%-40% ακόμα και στα πιο υψηλά settings που μπορείς να βάλεις.Με άλλα λόγια η CPU σου θα καθυστερεί τη GPU σε υπερβολικό βaθμό.Ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει στο παραμικρό να δώσεις λεφτά για νέα κάρτα γραφικών γιατί πολύ απλά η βελτίωση που θα δεις είναι πολύ μικρη & αυτό μόνο με κάρτα τάξης 7870\660 και πάνω.Η 5870 που έχεις δεν είναι το πρόβλημα,μάλιστa είναι αξιοπρεπέστατη.Το πρόβλημα είναι στο υπόλοιπο σύστημα και κυρίως CPU.Καλύτερα να αλλάξεις Motherboard\CPU\Ram & πιθανώς τροφοδοτικό, και λίγο αργότερα (όχι πολύ αργότερα όμως) να του βάλεις μία GPU κλάσης από 660\7870 και πάνω.Επίσης δεν υπάρχει νόημα να του βάλεις κάρτα των 400\500 ευρώ εάν δε σκοπεύεις να παίξεις σε 2560x1440 ή αν η CPU σου δε κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα κλάσης, αλλιώς θα έχεις πάντα bottleneck.Μη βάλεις δηλαδή την 680gtx ή την HD7970 σε μία CPU των 150-250e, θες CPU τουλάχιστον από 300e kai πάνω.Φύλαξε τα 400e, μάζεψε όσα μπορείς μέχρι τις γιορτές και αν θές πούλα το σύστημα που έχεις πριν ή μετά την αγορά του καινούριου, για να συμπληρώσεις με νέα κομμάτια το καινούριο.Μπορείς άνετα να φτιάξεις ένα δυνατό σύστημα με σύγχρονο i5 και κάρτα γραφικών μέχρι 250e.Ελπίζω να σε βοήθησα.
Jonathan Νοέμβριος 25, 2012 Author #36 Νοέμβριος 25, 2012 Μην κάνεις το λάθος και πάρεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών για αυτό το σύστημα.Δε θα την αξιοποιήσεις ποτέ ενώ με τα ίδια λεφτά ουσιαστικά παίρνεις καινούριο συνδυασμό Motherboard\CPU\Ram & πιθανώς τροφοδοτικό.Να απλοποιήσουμε λίγο τα πράματα.Η CPU που έχεις σαν gaming επιδόσεις ισοδυναμεί προσεγγιστικά με έναν Sandy Bridge G840 Pentium Dual Core, δλδ. έναν διπύρηνο επεξεργαστή που κοστίζει σήμερα 60ευρώ.Σκέψου, είναι δυνατόν να βάλεις μία GPU των 400e σε μία CPU των 60e και να περιμένεις να την αξιοποιήσεις στο 100%? Θα έχεις τόσο μεγάλο bottleneck που η GPU σου ουσιαστικά θα χρησιμοποιείται στο 30%-40% ακόμα και στα πιο υψηλά settings που μπορείς να βάλεις.Με άλλα λόγια η CPU σου θα καθυστερεί τη GPU σε υπερβολικό βaθμό.Ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει στο παραμικρό να δώσεις λεφτά για νέα κάρτα γραφικών γιατί πολύ απλά η βελτίωση που θα δεις είναι πολύ μικρη & αυτό μόνο με κάρτα τάξης 7870\660 και πάνω.Η 5870 που έχεις δεν είναι το πρόβλημα,μάλιστa είναι αξιοπρεπέστατη.Το πρόβλημα είναι στο υπόλοιπο σύστημα και κυρίως CPU.Καλύτερα να αλλάξεις Motherboard\CPU\Ram & πιθανώς τροφοδοτικό, και λίγο αργότερα (όχι πολύ αργότερα όμως) να του βάλεις μία GPU κλάσης από 660\7870 και πάνω.Επίσης δεν υπάρχει νόημα να του βάλεις κάρτα των 400\500 ευρώ εάν δε σκοπεύεις να παίξεις σε 2560x1440 ή αν η CPU σου δε κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα κλάσης, αλλιώς θα έχεις πάντα bottleneck.Μη βάλεις δηλαδή την 680gtx ή την HD7970 σε μία CPU των 150-250e, θες CPU τουλάχιστον από 300e kai πάνω.Φύλαξε τα 400e, μάζεψε όσα μπορείς μέχρι τις γιορτές και αν θές πούλα το σύστημα που έχεις πριν ή μετά την αγορά του καινούριου, για να συμπληρώσεις με νέα κομμάτια το καινούριο.Μπορείς άνετα να φτιάξεις ένα δυνατό σύστημα με σύγχρονο i5 και κάρτα γραφικών μέχρι 250e.Ελπίζω να σε βοήθησα.Πολύ καλή η ανάλυση που έδωσαν όλοι, ο καθένας απο τη μεριά του και ναί, μάλλον αυτό που λές έχει λογική. Αφού δέ βιάζομαι κιόλας, (απο Φεβρουάριο μάλλον θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα, μέχρι τότε δέ θα έχω και πολύ χρόνο...) θα ζυγίζω τις επιλογές μου τότε. Απλά αναρωτιόμουν πού να δώσω βάση, και απότι φαίνεται το σύστημα άρχισε να δείχνει την ηλικία του...Thanx!
AbitImmortaLAi7 Νοέμβριος 25, 2012 #37 Νοέμβριος 25, 2012 Πολύ καλή η ανάλυση που έδωσαν όλοι, ο καθένας απο τη μεριά του και ναί, μάλλον αυτό που λές έχει λογική. Αφού δέ βιάζομαι κιόλας, (απο Φεβρουάριο μάλλον θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα, μέχρι τότε δέ θα έχω και πολύ χρόνο...) θα ζυγίζω τις επιλογές μου τότε. Απλά αναρωτιόμουν πού να δώσω βάση, και απότι φαίνεται το σύστημα άρχισε να δείχνει την ηλικία του...Thanx!Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.Δυστηχώς για συστήματα τέτοιας ηλικίας δε συμφέρει να αλλάζουμε πια ένα κομμάτι από τα 4-5 βασικά όποτε έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε.Κάποτε αυτό ήταν πιο εφικτό.Πρέπει αναγκαστικά να τα αλλάζεις όλα μαζί εάν θες οι αγορές σου να έχουν value σε βάθος χρόνου.
chroma Νοέμβριος 26, 2012 #38 Νοέμβριος 26, 2012 Είχα την 5870 με τον QX της υπογραφής στα 3.6 και καμιά φορά 4.0 που είναι ουσιαστικά ίδιος με τον Q9450 σε χαρακτηριστικά, μνήμες στα 1000 με 5ρια. Δεν είχα παρατηρήσει ιδιαίτερα σκαλώματα σε παιχνίδια με ανάλυση 1920x1200 αλλά ήθελα περισσότερη ram για άλλες χρήσεις οπότε πήγα στον 2500k. Αυτό που παρατήρησα με την ίδια κάρτα ήταν καλύτερα fps σε min και avg στα παιχνίδια που έπαιζα τότε crysis 2, stalker pripyat και metro και στα benchmarks πχ. το 3dmark06 από 19800 στα 25200 και 3dmark11 από περίπου 4300 στα 4800 με τον 2500k στα default. Τα yorkfield ήταν πολύ καλά cpu για την εποχή τους αλλά sandy και ivy είναι μπροστά, δεν έχω βρει εφαρμογή που ο qx να υπερέχει του i5 στα ίδια ρολόγια ακόμα και με τα 12MB vs 6MB L2.Δεν παίζω BF3 αλλά προτείνω πρώτα cpu/mobo/ram upgrade και μετά βλέπεις αν η 5870 σε καλύπτει ακόμα.
Jonathan Δεκέμβριος 13, 2012 Author #39 Δεκέμβριος 13, 2012 Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις. Όπως πάντα οι λαμπίτες αναλυτικοί και "on-point".Μάλλον θα πάω σε 3570κ 'η σε 3770κ κάποια στιγμή μετά τις γιορτές, εκτός αν πετύχω καμιά προσφορά...Άν και πρέπει να δώ και για μητρική γιατί έχω μείνει αισθητά πίσω και δεν έχω ιδέα απο τα σημερινά chipset. Για VGA θα το σκεφτώ αφού δώ πώς θα τα πάει η 5870 με τη νέα CPU και να δούμε και τη νέα φουρνιά που θα κυκλοφορήσει. Ευχαριστώ και πάλι
Stefanos83 Δεκέμβριος 18, 2012 #40 Δεκέμβριος 18, 2012 Φίλε Jonatha cpu θες . Σου μιλάει ενας brother in arms . Ειχα ι5 760 και έπρεπε να τον κάνω o/c στα 4ghz για να παίζω σωστά . Τον έδωσα και πήρα 3570κ και ησύχασα . Για motherboard προτίνω z77 .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.