Jump to content

προβλημα με ati radeon 4870χ2

antisudias

Recommended Posts

Η κάρτα είναι η ati radeon 4870x2 και τη δουλεύω με τροφοδοτικό 800w.Δούλευε άψογα μέχρι εχθές που μπήκα σε ένα game μου έβγαλε κάτι περίεργες αντιθέσεις και φώτα στην εισγωγή και στο μενού και μέσα στο παιχνίδι έπαιζε κανονικά μέχρι που κόλλησε και πήγαινε καρέ καρέ..μετα το κόλλημα το έκανα restart και πήγα να περάσω νέους drivers και κολλόυσε όταν τους περνούσε και έβγαζε μπλε οθόνη.Έκανα φορμάτ κι έβαλα xp απο 7ρια που είχα και δουλευαν κανονικά μέχρι που πέρασα τους drivers των γραφικών..με το που έκανα το απαιτούμενο restart και εμφανίζει το welcome για να μπει στα windows παγώνει το μηχάνημα με την κλεψήθρα να δείχνει οτι φορτώνει...Σε safe mode μπαίνει κανονικά.Το πρόβλήμα είναι σε κανονική εκκινηση.Έχει κάποιος καμία ιδέα αν μπορεί να λυθει το πρόβλημα χωρίς αντικατάσταση?Η κάρτα είναι παλιά αλλα πολύ ακριβή και πετάει ακόμη σε όλα τα games...:hm:

Με την περιγραφή που έκανες ότι πήγαινε καρέ καρέ μου λέει ότι υπερθερμαίνεται... Λειτουργεί καλά ο ανεμηστήρας της; Επίσης έλεγξε και την ψύκτρα αν πατάει καλά και πρόσθεσε νέα θερμοαγώγιμη πάστα...

Επίσης η ψύκτρα κοίτα μην είναι τίγκα στην σκόνη και στα dust bunnies...

Όχι δεν είναι από θερμότητα.Λίγο καιρό πριν ο τεχνικός μου την καθάρισε και άλλαξε πάστα και δούλευε ρολόι.Πλέον με το που μπαίνει στα windows κολλάει και ώρες να είναι κλειστός που σημαίνει κι όταν είναι κρύος.Ξαφνικά το έπαθε εχθές που μπήκα σ ένα game

μπορεί απλά να το είπε το ποίημα... κατέβασε το hw monitor να τσεκάρεις θερμοκρασίες όταν παίζεις/ μπαίνεις στα windows και δοκίμασε να τρέξεις furmark για να στρεσάρεις την κάρτα σου. Εάν δεις ότι τρέχει τα τεστ τότε μπορείς να πεις ότι έστω δεν σου έχει καεί (λογικά) και πάμε να βρούμε αλλού το πρόβλημα (μέχρι και τροφοδοτικό μπορεί να είναι που δεν δίνει επαρκές ρεύμα επειδή μπορεί να χάλασε)

Καλησπέρα φίλε antisudia... το παράξενο πιο παράξενο απ' όλα είναι ότι το πρόβλημα βγαίνει μετά την εγκατάσταση των drivers. :/

Μήπως έχουν πρόβλημα οι οδηγοί που κατεβάζεις (κι ας είναι και από το site της Ati)? Για προσπάθησε να βρεις πιο παλιές εκδόσεις οδηγών που ήξερες ότι δούλευαν και κάνε μια δοκιμή.

Αυτούς που είχε μέσα το συνοδευτικό dvd, τους έβαλες σε καμία από τις 2 περιπτώσεις που αναφέρεις παραπάνω για να δεις;

Ξέρω... ακούγεται αστείο και πολύ απλό. αλλά πριν προβείς στο να λύνεις και να δένεις, ας κοιτάξεις μήπως μπορείς να το περάσεις χωρίς κόπο. :)

Στα win7 λογγάρει κανονικά και μετά από λίγη ώρα παγώνει... και στα win xp x64 παγώνει πάντα στο loading των windows στο welcome.Σε safe mode μπαίνει κανονικά διότι δεν φορτώνει τους drivers..Μάλλον τελικά την έχει ακούσει η κάρτα..Η μοναδική εκδοχή που μου είπε κάποιος είναι να την άκουσε το τροφοδοτικό και να μη δίνει αρκετή τάση στην κάρτα.Έτσι κι αλλιώς περιμένω νέο οπότε το δοκιμάζω και βλέπουμε.Αλλιώς θα πάμε στην αίσχατη λύση...ΨΗΣΙΜΟ!!:jump:

Λοιπόν πήρα το νέο τροφοδοτικό το πέρασα και πάλι τα ίδια η κάρτα κολλούσε με το που φόρτωνε η οθόνη welcome των WINDOWS.Την έψησα στο φούρνο την πέρασα μπαίνει κανονικά βάζω και τους οδηγούς δουλεύουν όλα κομπλέ σε περιβάλλων διεργασιών αλλά με το που μπαίνεις σε παιχνίδι μπλέ οθόνη και restart!Οπότε η κάρτα απλά είπε το τελευταίο αντίο και θέλω να μου προτείνεται την καλύτερη λύση έως 80ευρώ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.