Jump to content

File server-κατεβαστήρι

mer

Recommended Posts

Εγω θα εβαζα Citrix ZEN server (δωρεαν) και εκει πανω θα εβαζα οτι χρειαζεται...

Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Πρώτη φορά αυτό το βλέπω από εσένα είναι αλήθεια. Για να καταλάβω είναι vm ο citrix xen server?

Το ΧΕΝ (διαβαζεται ζεν), ειναι ειδικο λειτουργικο για virtual machines, βασισμενο σε linux.

Το εγκαθιστας, και μετα απο ενα δευτερο μηχανημα, τρεχεις το Xen Center και απο εκει στηνεις τα virtual μηχανηματα σου.

O XENServer εχει μια δωρεαν εκδοση, οπου μπορεις να στησεις μεχρι καποια vm's αλλα δεν εχεις καποιες αλλες δυνατοτητες οπως πχ να εχεις δευτερα/τριτα physical μηχανηματα standby και αν χαλασει το ενα, να αναλαμβανει δευτερο κλπ...

Έχω ήδη Server με VMs (Virtualbox) σε host Centos 6.3, αλλά έχω το SMB να τρέχει στον host και όχι σε VM.

Καλό και κομψό ακούγεται να έχεις καθαρό το Host και τα πάντα σε VMs αλλά σκέφτομαι αν μπορεί να περάσει όλο το storage μου (2xRAID1 sets + 2 HDDs) σε VM και πόσος μπελάς είναι αυτό... Αξίζει άραγε τον κόπο;

Χρησιμοποιείς RAID?

Σε μια γρήγορη ματιά όταν το έστεινα είχα δει πως δεν υποστηρίζει απ'ευθείας να βλέπει τον δίσκο μέσα από VM. Τους κάνει mount μέσω δικτύου του virtualbox (αρκετά πιο γρήγορο σε σχέση με ένα πραγματικό samba/nfs share). Οπότε κατέληξα να έχω όλους τους δίσκους σεταρισμένους στον host και να βλέπουν τα client συγκεκριμένα mounts, το οποίο το κάνει εύκολο το zfs. Έχω software raid1 το λειτουργικό του host και τα VMs καθώς και ένα ακόμα ξέχωρο για σημαντικά αρχεία. Οι υπόλοιποι δίσκοι είναι ένα ενιαίο storage.

Γενικά θέλω να αλλάξω το host ώστε να δώσω κατευθείαν τους δίσκους στα vms και να αφήσω μόνο το αρχικό raid1 για το λειτουργικό. Αλλά θέλει δουλειά και κυρίως χρόνο για να μεταφερθεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.