panefti Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2012 Αγαπητοί φίλοι με ενδιαφέρει το θέμα που έχω στον τίτλο γιατί ένας IDE τώρα πια κοστίζει αρκετά. Στο διαδίκτυο βλέπω ότι υπάρχουν adaptors αλλά δεν προσαρμόζονται μέσα στο laptop. Mήπως έχει κανείς κάτι να μου προτείνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παναγιώτης.:help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 19, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Για να καταλαβω...Το λαπτοπ σου παιρνει IDE,αλλα θες να του βαλεις SATA, λογω χαμηλοτερου κοστους ; Αν αυτο ψαχνεις, ΙΣΩΣ αν υπαρχει καποιος ανταπτορας, ωστε να μπει στην θεση του οπτικου...Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Νοέμβριος 19, 2012 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Ναι υπαρχει μετατροπεας για την θεση του οπτικου. Το θεμα ειναι πως θα κανεις εγκατασταση λειτουργικου συστηματος χωρις οπτικο. Εχω δυο παλια (2003) ΙΒΜ Τ40 και εχω το ιδιο προβλημα με σενα Παναγιωτη, αγορασα απο το ebay σε καλη τιμη τον μετατροπεα και εβαλα ενα δισκο sata που ειχα, δοκιμασα με usb bootable image, δοκιμασα να ξεκινησω εγκατασταση σε αλλο υπολογιστη που εχει υποδοχη sata και οπτικο και στην επανεκινηση τον τοποθετησα στον παλιο υπολογιστη. Τα παντα απετυχαν, ενα καλοκαιρι μια εβδομαδα σκεφτομουν λυσεις και δεν καταφερα τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panefti Νοέμβριος 19, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Την ιδέα να χρησιμοποιώ την θέση του dvd θα την εξετάσω ίσως και αύριο. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έκανε boot ο φίλος orck αλλά φυσικά και αυτό κάποια εξήγηση θα έχει. Ας είναι, ευχαριστώ πολύ και θα επικοινωνήσουμε σύντομα. Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1957 Νοέμβριος 27, 2012 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2012 Ίσως λέω χαζομάρα,αλλά μήπως αν με κάποιο clone proggy (π.χ. acronis) και αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Νοέμβριος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2012 Εξωτερικο dvd δεν παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAP Δεκέμβριος 5, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 5, 2012 Εγκατασταση λειτουργικου μπορει να γινει και απο usb στικακι αν μπουταρουμε απο κει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panefti Δεκέμβριος 6, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 Αγαπητοί φίλοι, κατ` αρχάς σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας και τις συμβουλές σας.Προσπάθησα να δω το connector του dvd αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά ide ή sata. Δεν βρήκα βέβαια και κάποιο τρόπο να βάλω στη θέση του DVD σκληρό δίσκο αφού δεν υπάρχει , όσο έψαξα, adaptor. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας κι αν έχει κανείς φαεινές ιδέες θα είμαι ευγνώμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 6, 2012 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2012 Καμια φορα οι εταιριες εχουν βιδωσει καποια δικα τους adapters. Βγαλε καμια φωτο...Sent from my iPhone using Tapatalk 1.14.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1957 Δεκέμβριος 7, 2012 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 Αγαπητοί φίλοι, κατ` αρχάς σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας και τις συμβουλές σας.Προσπάθησα να δω το connector του dvd αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα γνωστά ide ή sata. Δεν βρήκα βέβαια και κάποιο τρόπο να βάλω στη θέση του DVD σκληρό δίσκο αφού δεν υπάρχει , όσο έψαξα, adaptor. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας κι αν έχει κανείς φαεινές ιδέες θα είμαι ευγνώμωνΆμα είσαι Αθήνα,σου δανείζω για τις δοκιμές έναν τέτοιο αντάπτορα,αρκεί να έρθεις κέντρο με το λαπτοπ σου.Έχω και για IDE αλλά και για sata.Άμα μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου,παραγγέλνεις δικό σου απ΄ το ebay,φτηνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Δεκέμβριος 7, 2012 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2012 Αυτό :mini pci-e Msata SSD to 44pin IDE adapter as 2.5" IDE HDD PA6008B | eBayΚαι ένας mSata SSD από αυτούς που έχει στη λίστα του ο πωλητής ή ένας Crucial M4 msata...Και είσαι αρχηγός...Αλλιώς τον αντάπτορα που μετατρέπει το DVD-rom σε SATA disk bay.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panefti Δεκέμβριος 8, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Ευχαριστώ πολύείμαι στην Κρήτη και μόλις ξανα-ξεβιδώσω το laptop και βεβαιωθώ ότι θα γίνει δουλειά θα παραγγείλω στο ebay. Eυχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Δεκέμβριος 8, 2012 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Αυτό είναι ότι μικρότερο μπορείς να βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panefti Δεκέμβριος 8, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Είναι το πιό μικρό που υπάρχει, πραγματικά. Θέλει λίγο μελέτη μπας και χωράει. Ευχαριστώ θερμά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kx5 Δεκέμβριος 8, 2012 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Μπορεί να χρειαστεί να κόψεις λίγο το σασσί. Αν δε το εμποδίζει η μητρική, δε θα έχεις πρόβλημα να το στριμώξεις... κάπως.Μήκος: 69.3mmΠλάτος: 13.9mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
panefti Δεκέμβριος 8, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 Ευελπιστώ και σε ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Δεκέμβριος 8, 2012 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 8, 2012 παρε ανταπτορα για το οπτικο εχω δοκιμασει πολλα και λειτουργουν κανονικα, η παρε Mini pci-e σατα κάρτα, Mini pcie ssd, express card ssd, εχει πολλές λύσεις δεν πιστεύω όμως ότι είναι ιδανικές όλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.