Jump to content

Αγορα εξωτερικου 2.5"

therock

Recommended Posts

Γεια σου και παλι φιλε,

μετα απο 9 μερες νομιζα οτι με ειχες ξεχασει :)

Στο μεταξυ πηρα μια θηκη usb2.0

1) Οταν ενεργοποιω τον εξωτερικο σκληρο (εχει διακοπτη on/off) βγαινει στιγμιαιο μυνημα "Η συσκευη αποθηκευσης USB μπορει να λειτουργησει ταχυτερα εαν συνδεθει σε μια θυρα υψηλης ταχυτητας usb2.0"...

Μηπως εχω το usb2.0 απενεργοιποιημενο? Mετεφερα ενα αρχειο 100ΜΒ απο τον εξωτερικο στον εσωτερικο σκληρο και μου πηρε 100''. Ειναι νορμαλ αυτος ο χρονος?

2) Υπαρχει τροπος οταν κλεινω το pc να κλεινει και η θηκη? Γιατι αν ειμαι μακρυα απ το pc θα πρεπει να παω να κλεισω το διακοπτη.

3) Οταν ειναι να κλεισω το διακοπτη πρεπει παντα προηγουμενως να κανω "Ασφαλη καταργηση" ακομα κι αν εκεινη τη στιγμη δε μεταφερεται καποιο αρχειο?

Α είσαι αυτός που τα λέμε και στο ADSLgr...

...για το 2), πρέπει να την κλείνεις, όπως λες, δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος (όχι ότι υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να το κάνεις όμως...).

Και γαι το 3), γενικά καλό είναι να κάνεις "ασφαλή κατάργηση" (καλό είναι ν' απσουνδέεται "σοφτγουερικά" πρώτα ο δίσκος, πριν του "κόψεις απότομα το ρεύμα", μη τυχόν πχ πάθει τίποτα το file system του), αλλά ούτε κι αυτό είναι απαραίτητο...

1)Μηπως ειναι παλιος υπολογιστης και δεν εχει usb2? Οχι δεν ειναι νορμαλ χρονος...

Εκτος και αν εχεις καποιο Hub και το χεις τιγκαρει με αλλους δισκους.

2)πρέπει να την κλείνεις, όπως λες, δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος (όχι ότι υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να το κάνεις όμως...).

3)γενικά καλό είναι να κάνεις "ασφαλή κατάργηση" (καλό είναι ν' απσουνδέεται "σοφτγουερικά" πρώτα ο δίσκος, πριν του "κόψεις απότομα το ρεύμα", μη τυχόν πχ πάθει τίποτα το file system του), αλλά ούτε κι αυτό είναι απαραίτητο...

2) Yπαρχει καποια εντολη με την οποια να σβηνει ενας σκληρος? (οπως πχ. υπαρχει εντολη να σβηνει το computer)

Ο ιδιαιτερος λογος για να το κανω ειναι φυσικα να μη γυριζει χωρις λογο ο δισκος. Και φθειρεται και θορυβει:)

3) Βασικα δεν υπαρχουν system files, του εκανα διαμορφωση και τον χρησιμοποιω ως αποθηκευτικο χωρο. Εχει μεσα μονο αρχεια βιντεο.

Απ τη στιγμη που δε μεταφερεται κατι εκεινη τη στιγμη, υπαρχει οντως περιπτωση το κλεισιμο του διακοπτη να φερει απωλεια δεδομενων?

Παντως αν δεν υπηρχε διακοπτης ο εξωτερικος σκληρος θα εσβηνε αυτοματως με το που εσβηνε το pc, σωστα? Οποτε αρχιζω να σκεφτομαι οτι κακως πηρα με διακοπτη, ειναι μειονεκτημα ο διακοπτης! :wassat:

1) Οχι δεν ειναι νορμαλ χρονος...

Ποιος ειναι ο normal χρονος?

Το νόημα του safely remove (ασφαλής κατάργηση) είναι για το file system να στείλει ό,τι δεδομένα υπάρχουν σε εκκρεμότητα στην cache στο δίσκο και να προσπαθήσει να κλείσει τυχών ανοικτά handles αν μπορεί. Για αυτό και αν είναι ένα αρχείο ανοικτό σε ένα πρόγραμμα η ασφαλής κατάργηση δεν ολοκληρώνεται.

Μπορεί να καταργήσει κάποιος τη συμπεριφορά του συστήματος από τον device manager, κάνοντας δεξί click στη συσκεύη και properties. Από το policies διαλέγει το quick removal.

post-35-1416076876,866_thumb.png

2) Yπαρχει καποια εντολη με την οποια να σβηνει ενας σκληρος? (οπως πχ. υπαρχει εντολη να σβηνει το computer)

Ο ιδιαιτερος λογος για να το κανω ειναι φυσικα να μη γυριζει χωρις λογο ο δισκος. Και φθειρεται και θορυβει:)

3) Βασικα δεν υπαρχουν system files, του εκανα διαμορφωση και τον χρησιμοποιω ως αποθηκευτικο χωρο. Εχει μεσα μονο αρχεια βιντεο.

Απ τη στιγμη που δε μεταφερεται κατι εκεινη τη στιγμη, υπαρχει οντως περιπτωση το κλεισιμο του διακοπτη να φερει απωλεια δεδομενων?

Παντως αν δεν υπηρχε διακοπτης ο εξωτερικος σκληρος θα εσβηνε αυτοματως με το που εσβηνε το pc, σωστα? Οποτε αρχιζω να σκεφτομαι οτι κακως πηρα με διακοπτη, ειναι μειονεκτημα ο διακοπτης! :wassat:

Ποιος ειναι ο normal χρονος?

Πιο πολύ "φθείρεται" από άλλες καταστάσεις και δεν παίζει τόσο ρόλο ο απόλυτος συνολικός χρόνος σύνδεσης. Γι' αυτό είπα "δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος". Ένας υποκειμενικός λόγος, οκ, μπορεί να είναι ο όποιος θόρυβος (προσωπικά πχ δεν μ' ενοχλεί θόρυβος από δίσκο).

Για τον χρόνο εγγραφών, αυτά που ειπώθηκαν και στο ADSLgr, ισχύουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις (γενικά) τόση πολλή διασταύρωση.

Με μπερδεύεις με το τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με το κλείσιμο του εξωτερικού...Κάνε ασφαλή κατάργηση (αν θες), κλείνε καπάκι τον διακόπτη του, και τέλος απενεργοποίησε και το πισί...Ποιό το πρόβλημα; Αφού εκεί θα είσαι...

Περί "system files" που είπες, λάθος κατάλαβες. Δεν είπα αυτό - file system είπα, και αφορά ως όρος άλλο πράγμα. Και ναι, υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά το file system ενός δίσκου αν τον κλείνεις χωρίς ασφαλή κατάργηση, δεν είναι μόνο το θέμα "αρχείων που ίσως υπάρχουν και χαθούν απ' την cahche". Δεν είναι δα και τόσο πιθανό, αλλά...σε όποιον συμβεί, μετά και για καιρό φυσάει και το γιαούρτι, καθώς παρ' ό,τι μπορεί ενδεχομένως να επιδεχθεί διορθώσεως, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να σου συμβεί...

Μπορεί να καταργήσει κάποιος τη συμπεριφορά του συστήματος από τον device manager, κάνοντας δεξί click στη συσκεύη και properties. Από το policies διαλέγει το quick removal.

Δηλαδη με αυτην την εντολη δε θα χασεις τυχον δεδομενα?

Πιο πολύ "φθείρεται" από άλλες καταστάσεις και δεν παίζει τόσο ρόλο ο απόλυτος συνολικός χρόνος σύνδεσης. Γι' αυτό είπα "δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος". Ένας υποκειμενικός λόγος, οκ, μπορεί να είναι ο όποιος θόρυβος (προσωπικά πχ δεν μ' ενοχλεί θόρυβος από δίσκο).

Εκανα εξωτερικο το δισκο ακριβως για να απομονωσω το θορυβο του. Το htpc με το οποιο συνδεεται ειναι απολυτως αθορυβο.

Με μπερδεύεις με το τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με το κλείσιμο του εξωτερικού...Κάνε ασφαλή κατάργηση (αν θες), κλείνε καπάκι τον διακόπτη του, και τέλος απενεργοποίησε και το πισί...Ποιό το πρόβλημα; Αφού εκεί θα είσαι...

Aλλο να κλεινει ο εξωτερικος αυτοματα με το pc, αλλο να πρεπει να σηκωνεσαι απ το κρεβατι σου για να τον κλεισεις απ το διακοπτη του.

Περί "system files" που είπες, λάθος κατάλαβες. Δεν είπα αυτό - file system είπα, και αφορά ως όρος άλλο πράγμα. Και ναι, υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά το file system ενός δίσκου αν τον κλείνεις χωρίς ασφαλή κατάργηση, δεν είναι μόνο το θέμα "αρχείων που ίσως υπάρχουν και χαθούν απ' την cahche". Δεν είναι δα και τόσο πιθανό, αλλά...σε όποιον συμβεί, μετά και για καιρό φυσάει και το γιαούρτι, καθώς παρ' ό,τι μπορεί ενδεχομένως να επιδεχθεί διορθώσεως, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να σου συμβεί...

Ορισα εμφανιση κρυφων αρχειων και εμφανιση αρχειων συστηματος, δεν ειδα τιποτα. Ο δισκος εχει μονο τα αρχεια βιντεο που του εχω περασει.

Παρολ αυτα λες οτι μπορει να παθει ζημια το file system του?

...τ' "αρχεία συστήματος" του δίσκου του λειτουργικού, ξαναλέω, δεν έχουν καμμία σχέση με το "σύστημα αρχείων" του εξωτερικού σου. Άλλο πράμμα το ένα, άλλο το άλλο. Κι επειδή το τεντώνουμε χωρίς να υπάρχει τόσο νόημα, φρόντιζε εσύ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ να έχεις αντίγραφα των αρχείων αυτών αν είναι σημαντικά και δεν θες να τα χάσεις, ανεξάρτητα αν πάθει ζημιά το σύστημα αρχείων του ή ο ίδιος ο σκληρός, κι όλα καλά. Αν πάλι δεν σε νοιάζουν τ' αρχεία, μην κολλάς στην "ασφαλή -ή μη- κατάργηση".

Όσο για τον θόρυβο, κι αν σ' ενοχλεί τόσο πολύ όταν πέφτεις για ύπνο, κι αν γενικά θες ντε και καλά να κλείνει κι ο εξωτερικός, απευθύνσου σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ή και ηλεκτρολογικών - σίγουρα θα έχουν κάποια λύση με remote χειρισμό (πχ κάποια "μπρίζα" στην οποία πάνω θα συνδέσεις την τροφοδοσία του εξωτερικού). Κι αν σου φανεί ακριβή λύση, βάλε απλά μια προέκταση με διακόπτη, που θα φτάνει μέχρι το κρεββάτι σου.

Δηλαδη με αυτην την εντολη δε θα χασεις τυχον δεδομενα?

Αν δεν σβήνεις/γράφεις όταν τραβήξεις το δίσκο οχι, ουσιαστικά κερδίζεις σε ευκολία και χάνεις σε ταχύτητα λόγω απουσίας cache.

Ένας εξωτερικός passport που έχω 5 χρόνια παρκάρει το δίσκο όταν δεν χρησιμοποιείται για κάποια ώρα. Έχω και 2 φτηνιάρικες θήκες για 2.5 δίσκους που δεν το κάνουν, ο δίσκος γυρίζει συνέχεια. Ψάξε τη θήκη που θα πάρεις αν κάνει spin down.

Αν δεν σβήνεις/γράφεις όταν τραβήξεις το δίσκο οχι, ουσιαστικά κερδίζεις σε ευκολία και χάνεις σε ταχύτητα λόγω απουσίας cache.

Ένας εξωτερικός passport που έχω 5 χρόνια παρκάρει το δίσκο όταν δεν χρησιμοποιείται για κάποια ώρα. Έχω και 2 φτηνιάρικες θήκες για 2.5 δίσκους που δεν το κάνουν, ο δίσκος γυρίζει συνέχεια. Ψάξε τη θήκη που θα πάρεις αν κάνει spin down.

Πολύ σωστή παρατήρηση . Γνώμη μου είναι , οτι η καλύτερη δουλειά είναι να βρεις ενα 500αρι έτοιμο εξωτερικό , με single usb τροφοδοσία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση (π.χ. passport κλπ )

...τ' "αρχεία συστήματος" του δίσκου του λειτουργικού, ξαναλέω, δεν έχουν καμμία σχέση με το "σύστημα αρχείων" του εξωτερικού σου. Άλλο πράμμα το ένα, άλλο το άλλο.

Προσπαθω να καταλαβω.. Για ποιο "συστημα αρχειων" μιλας? Ειναι καποια αρχεια που περιεχει ενας δισκος by default, και τα οποια δεν ειναι ορατα στον χρηστη?

Όσο για τον θόρυβο, κι αν σ' ενοχλεί τόσο πολύ όταν πέφτεις για ύπνο, κι αν γενικά θες ντε και καλά να κλείνει κι ο εξωτερικός, απευθύνσου σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ή και ηλεκτρολογικών - σίγουρα θα έχουν κάποια λύση με remote χειρισμό (πχ κάποια "μπρίζα" στην οποία πάνω θα συνδέσεις την τροφοδοσία του εξωτερικού). Κι αν σου φανεί ακριβή λύση, βάλε απλά μια προέκταση με διακόπτη, που θα φτάνει μέχρι το κρεββάτι σου.

Δεν υπαρχει λογος να γυριζει ενας δισκος σε ενα σβηστο συστημα.

Προεκταση ή "πριζα" φυσικα δεν εξυπηρετει. Περαν της λυσης του να αγορασω αλλη usb θηκη χωρις διακοπτη, υπαρχει δυνατοτητα για

- καποια εντολη με την οποια να σβηνει ο σκληρος, οπως δηλ. υπαρχει εντολη για να κλεινει το pc?

- καποιο τροπο να βραχυκυκλωθει ο διακοπτης on/off ωστε να μη λειτουργει?

Υπαρχει μια εντολη των Windows με την οποια ο δισκος σβηνει προσωρινα, μπαινει σε κατασταση strand by εφοσον δεν χρησιμοποιειται. Ακουσα ομως οτι αυτο φθειρει πολυ τον δισκο, ισχυει?

Γνώμη μου είναι , οτι η καλύτερη δουλειά είναι να βρεις ενα 500αρι έτοιμο εξωτερικό , με single usb τροφοδοσία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση (π.χ. passport κλπ )

Δηλαδη να "ξυλωθω" για καινουργιο δισκο και να αφησω σε αχρησια τον υπαρχοντα?

Τι εννοεις single usb? Υπαρχει και double?

"Εντολή", δεν υπάρχει. Μόνο κάτι σε remote controlled-μπρίζα.

Περί "φθοράς του δίσκου", δεν ισχύει (όχι σε ουσιαστικό βαθμό έστω, πρακτικά).

Περί "double", (ο Στέφανος) μάλλον εννοούσε Y-cable (google it), όπου η μία άκρη της "διχάλας" είναι "αφοσιωμένη" στη ροή δεδομένων, ενώ η άλλη στην παροχή ρεύματος (όταν είναι ένα το βύσμα, κάνει και τα δύο, σε ένα).

Eπίσης, δεν σου είπε ντε και καλά να ξηλωθείς. Μια πρόταση σου έκανε να σκεφτείς, που προφανώς αν ήταν στη θέση σου (αλλά με την...δική του..τσέπη), αυτό που πρότεινε θα έκανε...

Τέλος, ο κάθε σκληρός για να χρησιμοποιηθεί, χρειάζεται να "φορμαριστεί", να δημιουργηθεί δηλαδή μέσα του, μέσω λογισμικού, ένα εικονικό "σύστημα αρχείων", που παίζει (χοντρικά και μπακάλικα) τον ρόλο που παίζουν τα ράφια σε μια βιβλιοθήκη και οι γραμμές σ' ένα τετράδιο, ώστε ένα λειτουργικό σύστημα να μπορεί να γράψει και να διαβάσει σε και από αυτόν...

Τα δε "αρχεία συστήματος", είναι αρχεία που έχουν να κάνουν με το λειτουργικό σύστημα.

Όπως είχα πει λοιπόν, είναι δύο διαφορετικοί όροι, που αναφέρονται σε δύο διαφορετικά πράγματα. Αν θες, για νν μην τα μπερδεύεις, βάλε στον νου δύο λίγο πιο παραλαγμένους όρους για τα παραπάνω : "virtual filing system" και "operating system's files" για να τους θυμάσαι και να τους συνηθίσεις.

Παρεξήγηση έγινε . Εγω απλά πρότινα αυτό που θεωρώ καλύτερο στον δημιουργό του θέματος . Τώρα εσυ που ήδη έχεις δίσκο διαθέσιμο βλέπω δυο επιλογές . 1) Πούλα τον και πάρε ενα εξωτερικό έτοιμο με full εγγύηση 2) Πάρε θήκη και φτιάχτον εξωτερικό μόνος σου .

Το σπαστικό με την θήκες , είναι οτι πάντα θέλουν είτε δεύτερο usb για ρεύμα , είτε ρεύμα απο το ps/2 (αν υπάρχει) , η έρχονται με τροφοδοτικό . Αυτό δεν είναι καθόλου βολικό αν π.χ. δεν υπάρχουν πολλές θύρες διαθέσιμες στον υπολογιστή σου . Πάντως αν καταλήξεις σε θήκη , πάρε κατι ποιοτικό . Γιατι πολλοι έχουμε καιεί δυστυχως.

"Εντολή", δεν υπάρχει. Μόνο κάτι σε remote controlled-μπρίζα.

Περί "double", (ο Στέφανος) μάλλον εννοούσε Y-cable (google it), όπου η μία άκρη της "διχάλας" είναι "αφοσιωμένη" στη ροή δεδομένων, ενώ η άλλη στην παροχή ρεύματος (όταν είναι ένα το βύσμα, κάνει και τα δύο, σε ένα).

Περιεργο, υπαρχει εντολη για να σβηνει το pc ολοκληρο και δεν υπαρχει για να σβηνει ο δισκος?

Αυτο με τη διχαλα ειναι μονο σε εξωτερικο 2,5'', σωστα?

Ομως μιλαμε για 3,5".

Τέλος, ο κάθε σκληρός για να χρησιμοποιηθεί, χρειάζεται να "φορμαριστεί", να δημιουργηθεί δηλαδή μέσα του, μέσω λογισμικού, ένα εικονικό "σύστημα αρχείων", που παίζει (χοντρικά και μπακάλικα) τον ρόλο που παίζουν τα ράφια σε μια βιβλιοθήκη και οι γραμμές σ' ένα τετράδιο, ώστε ένα λειτουργικό σύστημα να μπορεί να γράψει και να διαβάσει σε και από αυτόν...

Ναι, εκανα δεξι κλικ και επελεξα "Διαμορφωση". Με αποτελεσμα να διαγραφει εντελως οτι υπηρχε και να εμφανισει πλεον μηδενικο περιεχομενο.

Αν υπαρχει εστω και ελαχιστη πιθανοτητα το εικονικο συστημα αρχειων που λες οτι υπαρχει να παθει βλαβη με την αποσυνδεση του δισκου χωρις να γινει "ασφαλη καταργηση", τοτε να το προσεξω...

Τώρα εσυ που ήδη έχεις δίσκο διαθέσιμο βλέπω δυο επιλογές ............. 2) Πάρε θήκη και φτιάχτον εξωτερικό μόνος σου.

Mα αυτο ακριβως εκανα φιλε μου. Το εχω αναφερει:)

Το σπαστικό με την θήκες , είναι οτι πάντα θέλουν είτε δεύτερο usb για ρεύμα , είτε ρεύμα απο το ps/2 (αν υπάρχει) , η έρχονται με τροφοδοτικό . Αυτό δεν είναι καθόλου βολικό αν π.χ. δεν υπάρχουν πολλές θύρες διαθέσιμες στον υπολογιστή σου.

Οι θηκες 2,5 εχουν αλλες 1 καλωδιο usb, αλλες 2. Οι θηκες 3,5 εχουν 1 καλωδιο usb και 1 καλωδιο ρευματος σε πριζα τοιχου.

Δεν είναι περίεργο, καθώς ένας εξωτερικός (με δική του τροφοδοσία) είναι ένα περιφερειακό "άσχετο" με τον υπολογιστή.

Τα Y-cables ναι, για 2.5άρηδες είναι. Ο Στέφανος άλλωστε για τέτοιον μίλαγε (και νομίζω σε άλλον απευθυνόταν μάλιστα). Κι εγώ απλά εξήγησα τί εννοούσε με "single/double".

H "διαμόρφωση" που έκανες, ήταν επαναδημιουργία συστήματος αρχείων. Διαδικασία γνωστή και ως φορμάτ (...που κακώς έχει καταχρηστικά επικρατήσει να χρησιμοποιείται για αναφορά στην εγκατάσταση λειτουργικού). Δεν ήταν απλά "διαγραφή".

Και ναι, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει η εν λόγω ζημιά, εξ' αιτίας μη-ασφαλούς κατάργησης. Κι αν δεν υπάρχουν αντίγραφα των επριεχομένων, ε ναι, καλό είναι να μην προκαλεί κανείς την τύχη του.

• 3 months later...
...ναι : η ΕΓΓΥΗΣΗ.

...ΟΠΟΤΕ : ο μονόδρομος που λέγαμε, είναι ένας "σκέτος σκληρός", και μια ξεχωριστή θήκη που θα την ανοίγεις κατά βούληση (είναι και πρακτικό, καθώς μπορείς έτσι να εναλλάσεις σκληρούς). Η θήκη δεν σε πολυνοιάζει τί εγγύηση θα έχει, οι ποιότητες είναι ίδιες, σε συμφέρει απλά η φτηνότερη. Όσον αφορά τον σκληρό, θεώρησε πως με αυτόν, αγοράζεις και την εγγύηση. Αν βγάλεις κομπιουτεράκι και υπολογίσεις, αυτός που συμφέρει (στα 500GB που θες), η καλύτερη αγορά είναι από μαγαζί μάλιστα που τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει φήμη πολύ αξιόπιστου (από εξυπηρέτηση, service, χρόνους παράδοσης κτλκτλ - γενικά "σοβαρό" δηλαδή) : HDD :: Western Digital 500GB Scorpio Black WD5000BPKT SATA II 7200rpm 16MB 2.5'' - Visionstudio.gr

Μαζί παίρνεις και μια θήκη (η πιο φτηνή που λέγαμε) : :: LC-Power External Case Serial ATA 2.5'' EH-25BSII Black - Visionstudio.gr

...σου βγαίνουν 75€ και τέλος : έχεις ΟΛΑ τα υπέρ αντί τα (σ)κατά που έχουν οι "ετοιματζίδικοι". Αν βέβαια είσαι Σαλονίκη. Αλλιώς, + 3.45€ με κατάθεση σε τράπεζα και αποστολή κούριερ ή + 6€ με αντικαταβολή στην κούριερ.

Αυτά.

Μας δουλεύεις ρε φίλε ; συμφέρουσα λύση είναι ένας εσωτερικός ; Οι τιμές των εσωτερικών δίσκων είναι πολύ ποιο ακριβές από των εξωτερικών!

Όσο για την εγγύηση για την οποία αναφέρεσε... μ....κιες την ίδια εγγύηση έχουν εξωτερικοί και εσωτερικοί δίσκοι η οποία είναι 2 χρόνια εγγύηση στους περισσότερους.

Να πάρουμε και τις εξαιρέσεις ναι scorpio black στα 5 χρόνια εγγύηση αλλά τι να τον κάνω όταν βγάζει μόνο 750GB στις 2.5 ίντσες ενώ κυκλοφορούν 2TB στις 2.5.

Οπότε ουσιαστικά θα πρότεινα μια φθηνή λύση σε (seagate, verba, WD) με 2 χρόνια εγγύηση και είσαι μέσα!

Καλημέρα σε όλους!

Όσον αφορά το θέμα έχω κάποιες "ενστάσεις"...

Δεν παίζει ρόλο μόνο η εγγύηση.Παίζει τεράστιο ρόλο και ο κατασκευαστής.Σίγουρα μία από τις κοριφέες κατασκευάστριες εταιρίες είναι η WD.

Δεν είναι το ίδιο να αγοράσεις έναν WD με το να αγοράσεις seagate....

Ότι λέω το λέω και από προσωπικές εμπειρίες και από στατιστικές εταιριών ανάκτησης δεδομένων(Δεν έχω διαθέσιμο link γιατί οι στατιστικές στις οποίες αναφέρομαι αφορούν ένα άρθρο ενός IT περιοδικού που έπεσε στα χέρια μου).

Όσον αφορά σιγκεκριμένα τους seagate είναι από τις χειρότερες και πιο αναξιόπιστες εταιρίες σκληρών.(βλ εταιρίες ανάκτησης δεδομένων)

Όσον αφορά τώρα το αν είναι καλύτερο να έχεις έτοιμο εξωτερικό η εσωτερικό με θήκη, δεν το ξέρω. Προσωπικά πάντα έτοιμους εξωτερικούς είχα και με WD και Toshiba δεν είχα ποτέ πρόβλημα..(με την ανάλογη "φροντίδα" βέβαια...)

Καλημέρα σε όλους!

Όσον αφορά το θέμα έχω κάποιες "ενστάσεις"...

Δεν παίζει ρόλο μόνο η εγγύηση.Παίζει τεράστιο ρόλο και ο κατασκευαστής.Σίγουρα μία από τις κοριφέες κατασκευάστριες εταιρίες είναι η WD.

Δεν είναι το ίδιο να αγοράσεις έναν WD με το να αγοράσεις seagate....

Ότι λέω το λέω και από προσωπικές εμπειρίες και από στατιστικές εταιριών ανάκτησης δεδομένων(Δεν έχω διαθέσιμο link γιατί οι στατιστικές στις οποίες αναφέρομαι αφορούν ένα άρθρο ενός IT περιοδικού που έπεσε στα χέρια μου).

Όσον αφορά σιγκεκριμένα τους seagate είναι από τις χειρότερες και πιο αναξιόπιστες εταιρίες σκληρών.(βλ εταιρίες ανάκτησης δεδομένων)

Όσον αφορά τώρα το αν είναι καλύτερο να έχεις έτοιμο εξωτερικό η εσωτερικό με θήκη, δεν το ξέρω. Προσωπικά πάντα έτοιμους εξωτερικούς είχα και με WD και Toshiba δεν είχα ποτέ πρόβλημα..(με την ανάλογη "φροντίδα" βέβαια...)

Εγω παντως απο οσους δισκους εχω χρησιμοποιησει ανα τα χρονια (Πανω απο 20 δισκους) μονο ενας WD εχει φαει fail... οποτε δεν ειναι απολυτα ολα αυτα.

Σίγουρα δεν είναι απόλυτα.

Απλά κάνω αναφορά στην προσωπική μου εμπειρία και στο άρθρο του ΙΤ που έτυχε να διαβάσω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.