iKarampa Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2012 Έχω φτιάξει ένα φτηνό htpc (Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!) και διάλεξα τον Celeron Processor G530 με μητρική ASRock B75M-ITX .Σε idle το σύστημα τραβάει 40Watt, πόσο μπορώ να το χαμηλώσω; Ιδανικά θα ήθελα να το ρίξω κάτω απο 30Watt. Η μητρική επιτρέπει να πειράξεις αρκετές ρυθμίσεις αλλά γνωρίζω πολύ λίγα και δεν έχω εμπειρία με underclocking tweaks και δεν θέλω να κάνω ζημιά. Έχει κανείς εμπειρία με παρόμοιο σύστημα;Επιπλέον πληροφορίεςΕιμαι σε λειτουργικό σύστημα XBMCbuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 με undervolting δε κανεις ζημεια ( ουτε με over αλλα προσεκτικα)Κατεβασε cpuz να δεις ποσα volt εχει δωσει η μητρικη και αρχισε να κατεβαζεις λιγο λιγο απο bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
iKarampa Νοέμβριος 16, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] Είμαι σε xbmcbuntu λειτουργικό (Tροποποιημένο Ubuntu βασικά) θα δω τι υπάρχει εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 16, 2012 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 απο 40watt να πας σε 30 ...ΔΕΝ παιζει.Αν το εχεις αυτοσκοπο...δοκιμασε το αναποδα..βαλε το μικροτερο Multi που μπορεις...και την μικροτερη ταση.Αν πεσει κατω απο 30 idle-ing..εχεις ελπιδες...για ενα ποιοτικοτερο underclocking KAI undervolting @30watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 16, 2012 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Δοκιμασε να βαλλεις Windows 7 σε εναν Spare δισκο..να δουμε.Εγω ειχα δει διαφορα απο Ubuntu σε W7 και δεν ηταν μονο 10w.. (ειχα πέσει απο τα 70 στα 43)Ειχα ξανα ποσταρει την μετρηση καπου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Νοέμβριος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Με προλαβε ο GVδοκιμασε σε 7αρια την καταναλωσημπορει να δεις μεγαλη διαφοραΕπισης εχει σημασια το τροφοδοτικο σουΤα 40W ειναι στην πριζα ή τα υπολογιζεις με καποιο σοφτγουερ?Τι efficiency εχει το τροφοδοτικο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iKarampa Νοέμβριος 19, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 [MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION], [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Έβαλα τα 7 και η κατανάλωση ήταν η ίδια. Ωστόσο στα windows η Asrock έχει ένα πρόγραμμα Intelligence Energy Saver το οποίο κάνει undervolt, underclock και κατεβάζει τον multiplier ανάλογα με το load (νομίζω!). Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στα 22Watt ακριβώς στο μισό :clap:![MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Είναι 150W, κάτω απο 80% efficiency Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Νοέμβριος 19, 2012 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Good!δες αν εχει και στο ΒΙΟS Energy saving options eist κτλ..αλλα εισαι ηδη πολυ καλα!Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Νοέμβριος 19, 2012 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 μην το παιδευεις αλλο! εισαι μια χαρα εκει! απο κει και περα, μην ψειριζεις την μαιμου, δεν εχει κανενα νοημα! δεν κερδιζεις πολλα!! καλυτερα να βαλεις λαμπες οικονομιας στο σπιτι σου, αν δεν εχεις, εκει θα κερδισεις περισσοτερα....!!!:happy2::happy2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iKarampa Νοέμβριος 19, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 [MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION] Δεν έχει κάτι τέτοιο.[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] Αυτό ήταν, αποστολή εξετελέσθει!Eυχαριστώ παίδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Νοέμβριος 19, 2012 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 [MENTION=1392]GeorgeVasil[/MENTION], [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Έβαλα τα 7 και η κατανάλωση ήταν η ίδια. Ωστόσο στα windows η Asrock έχει ένα πρόγραμμα Intelligence Energy Saver το οποίο κάνει undervolt, underclock και κατεβάζει τον multiplier ανάλογα με το load (νομίζω!). Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στα 22Watt ακριβώς στο μισό :clap:![MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION] Είναι 150W, κάτω απο 80% efficiencyΝα υποθεσω πως ειχες ενεργοποιησει το energy saving μεσα απο τα windows, ετσι? (ασχετως του λογισμικου της κωλοπετρας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iKarampa Νοέμβριος 20, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2012 [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION], Ναί μόνο απο Windows, αυτη η motherboard (κωλοπετρα lol) δεν έχει τίποτα για energy saving. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.